آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

ترس از تاريكي يا اسكوتوفوبيا (scotophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع تاريكي گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين تاريكي هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترس‌شان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان فوبي تاريكي خواهيم پرداخت.

منبع: ترس از تاريكي يا اسكوتوفوبيا | علائم و درمان

ترس از تاريكي

شدت ترس از تاريكي شامل انواع ترس از تاريكي در اتاق، خانه، خيابان و… مي شود كه مي تواند بسيار زياد باشد. و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از تاريكي، ترسي عميق و غيرمنطقي از تاريكي يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين وضعيت است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير تاريكي يا شنيدن كلمه تاريكي نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با تاريكي اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از تاريكي مي‌شود؟

فوبياي مربوط به ترس از تاريكي، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي تاريكي نقش دارند.

تجربيات منفي

ترس از تاريكي ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله واقع شدن در تاريكي، يا واقعه اي ناراحت كننده كه مرتبط با اين وضعيت بوده است. مي‌تواند منجر به ترس از تاريكي شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد شايد بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند ترس از تاريكي را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از تاريكي يا شنيدن اخبار مربوط به “حمله سارقين در كوچه تاريك” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از موقعيت هاي تاريك فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

يادگيري و اطلاعات

شنيدن، خواندن و ديدن صحنه هاي خطرناك در وضعيتي كه ديد كمي دارد و يك وضعيت ناگوار، سبب بروز ترس از تاريكي خواهد شد. براي مثال: در فيلمي صحنه اي ترسناك از حمله به زني را مشاهده كرده ايد.

ژنتيك

يكي از عوامل مهم در ايجاد فوبياها ژنتيك است. ترس از تاريكي نيز نوعي فوبيا است كه به صورت ژنتيكي در بدن افراد پردازش مي‌شود و اين ترس را ايجاد خواهد كرد.

علائم و نشانه هاي ترس از تاريكي چيست؟

علائم فوبياي تاريكي مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از تاريكي يا فوبياي تاريكي است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن تاريكي
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا تاريكي يا ديد پايين داشته باشد
  • ترس از عدم كنترل خود
  • فرار و احساس نياز به فرار
  • احساس اينكه غرق در استرس هستيد اما توانايي كنترل آن را نداريد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع
  • خشكي دهان

ترس از تاريكي در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از تاريكي كه در بالا اشاره شد، در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده مي‌شود.

روش‌هاي درمان ترس از تاريكي

اسكوتوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از تاريكي براي‌تان دردسرساز شده است. و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از تاريكي است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از تاريكي به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي تاريكي مقابله كنند.

مواجهه درماني

مواجهه درماني يكي ديگر از روش هاي درمان ترس از تاريكي است. همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از تاريكي

در اين روش درماني ترس از تاريكي، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي تاريكي، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش براي ترس از تاريكي به فرد آموزش داده مي‌شود. كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند. و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

واقعيت مجازي درمان ديگري براي ترس از تاريكي است. استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته. وي احساس مي‌كند واقعا در يك موقعيت خاص در تاريكي قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب ترس از تاريكي كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

تكنيك تنفس عميق

استفاده از تكنيك هاي تنفس عميق، آرام سازي و مديتيشن براي درمان ترس از تاريكي تاثير گذار است. در اين روش درماني، درمانگر به شما كمك خواهد كرد تا تكنيك هاي تنفس عميق را آموزش ببينيد.

كلام آخر

ترس از تاريكي مانند ترس از تاريكي در اتاق، خانه يا ساير اماكن امكان دارد كه زندگي شما را مختل كند. مثلا زماني كه درخيابان در حال راه رفتن هستيد يا به پارك مي‌رويد استرس ماندن در تاريكي داشته باشيد. با اين وجود حضور شما در تمامي موقعيت ها با استرس همراه است. پس بايد به فكر راه درمان اساسي و درست باشيد. مركز مشاوره آواژه به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از تاريكي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره استرس با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ترس از تاريكي يا اسكوتوفوبيا | علائم و درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۷:۱۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

رواندرماني يا درمان شناختي به روش هاي روان شناختي مبتني بر تعاملات شخصي با فرد بزرگسال، جهت كمك به او در تغيير رفتار و كنترل مشكلات است. شيوه هاي درماني متفاوتي در هر روش درماني وجود دارد. اين شيوه ها بر اساس رويكردهاي انتخابي روانشناس، مراجعه كننده را درمان مي‌كند. روان درماني انواع مختلفي دارد كه در دسته هاي خانواده درماني، درمان فردي، درمان گروهي و زوج درماني قرار مي‌گيرد. هر روانشناس بر اساس تكنيكي كه دارد براي مراجعه طول درمان مشخص مي‌كند. بنابراين هرگز روند درماني خود را نبايد با ديگران مقايسه كنيد.

منبع: رواندرماني | تكنيك هاي مشاوره و روان درماني

رواندرماني

رواندرماني تكنيك و روش هايي براي درمان اختلالات رواني، هيجاني، انواع اختلالات شخصيت، ناهنجاري هاي رفتاري، اعتياد و سازگاري با كمك روش هايي است كه ظاهرا با محوريت گفتگو است. اما در فرايند گفتگو، ارزيابي هاي تخصصي و فني جهت فرايند تفكر، احساسات، گفتار، رفتار و عواطف است. كه اين فرايند توسط درمانگر به شيوه دقيق انجام مي‌شود.

امروزه رواندرماني انواع مختلفي را در بر دارد كه براي كودكان، نوجوانان، بزرگسالان و ميانسالان مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در رواندرماني، تكنيك هاي متفاوتي از هر درمانگر به نمايش گذاشته مي‌شود. تعداد جلسات در افراد مختلف متفاوت است. و برخي از روش هاي درماني به صورت فردي، گروهي و خانوادگي صورت مي‌گيرد.

جلسات روان درماني

جلسات رواندرماني بايد در محيط آرامي تشكيل شود. جلسات‌را مي‌توانيد در محيط هاي گروهي، فردي و خانوادگي داشته باشيد. اگر جلسات براي كودكان و نوجوانان باشد، بايد خانواده نيز در جريان اتفاقات باشند. اما جلسات بزرگسالان، به شيوه فردي تشكيل مي‌شود. بسته به خواسته مراجعه و تشخيص روانشناس، تعداد جلسات مشخص مي‌شود. بيشتر جلسات هفته اي يك بار است و 45 دقيقه زمان لازم دارد.

در جلسات رواندرماني، درمانگر بايد اعتماد مراجع را به خود جلب كند. تا جلسات درماني به شيوه خوبي پيش برود. تعداد جلسات رواندرماني بستگي به نوع درمان است. در اين شيوه درماني، جلسات طولاني باعث آسيب به فرد مي‌شود.

از اصلي ترين خصوصيات رواندرماني، رازدار بودن جلسات است. يك روان درمان خوب ارتباط فيزيكي و صميمانه با مراجعه برقرار نمي‌كند. و تمام صحبت هاي مراجعه كننده را در سينه حبس مي‌كند.

آيا رواندرماني موثر است؟

روان درماني تا به امروز به همه ثابت كرده است كه در بسياري از بيماري ها به شيوه فوق العاده اي عمل كرده است. در بسياري از بيماري ها، دارو درماني و رواندرماني به طور يكساني با يكديگر وارد عمل مي‌شوند. در اين شيوه درماني استفاده از هر دو روش براي تاثير پذيري بهتر الزامي است.

بر اساس تحقيقات انجام شده، اكثر كساني كه رواندرماني انجام داده اند، از شر علائم و عارضه خود خلاص شده اند. در نهايت زندگي بهتري را پيش رو داشته اند. تقريبا 75% افرادي كه به رواندرماني پناه مي‌آورند، تاثير مثبتي در زندگي شان ايجاد مي‌شود. رواندرماني به بهبود روابط، تغييرات مثبت خلقي و مغزي، كاهش اختلال و ناتواني، كاهش مشكلات و افزايش رضايت زندگي كمك مي‌كند.

متخصصين روانپزشك براي بررسي دقيق تر رفتارهاي فرد، از تصويربرداري هاي مغز استفاده مي‌كنند. تشخيص از اين روش براي درمانگر راحت تر است.

انواع رواندرماني

رواندرماني در دسته هاي متفاوتي قرار دارد. اين دسته ها به مدل هاي مختلفي مراجعه كننده را درمان مي‌كند. اين روش ها بسته به سبك درمانگر و نيازهايي كه بيمار دارد، متفاوت مي‌شود. در ادامه راجع به انواع رواندرماني توضيح داده ايم.

 درمان گروهي: در اين روش رواندرماني، افرادي كه يك هدف مشترك دارند. در يك گروه جمع مي‌شوند و تحت درمان قرار مي‌گيرند. در اين روش افراد از يكديگر كمك مي‌گيرند. و رفتارها جديد و مثبت را از هم آموزش مي‌بينند.

 درمان فردي: در اين روش رواندرماني، درمان به صورت فردي و تك نفره انجام مي‌شود.

 خانواده درماني: براي بهبود شرايط خانوادگي از روش رواندرماني خانواده درماني استفاده مي‌كنند. در اين روش، افراد يك خانواده تحت نظارت يك روان درمانگر قرار مي‌گيرند.

 زوج درماني: زوج درماني يكي از روش هاي رواندرماني است. كه زوجين براي بهبود كيفيت رابطه و شناخت يكديگر از آن استفاده مي‌كنند.

شيوه هاي رواندرماني

رواندرماني شيوه هاي مختلفي را براي درمان ارائه مي‌دهد. هر روانشناس رويكرد مخصوص به خود را دارد كه در روش درماني از آن استفاده مي‌كند. چندين و چند شيوه درماني وجود دارد كه در اين بخش از مقاله توضيح داده ايم.

 

در درمان شناختي رفتاري كه يكي از شيوه هاي رواندرماني است. به فرد كمك مي‌كنند تا الگوهاي مثبت ذهني را جايگزين الگوهاي منفي كند. اين روش درماني باعث بهبود اختلال افسردگي، اضطراب، استرس پس از سانحه، خوردن و … مي‌شود.

 درمان ميان فردي

يكي از شيوه هاي رواندرماني، درمان ميان فردي است. در اين شيوه درماني كوتاه مدت به بيمار كمك مي‌كنند تا مسائل ميان فردي مانند غم، تغييرات اجتماعي، تعارضات و مشكل با ديگران را تغيير دهد. در نهايت راهكارهاي مناسب براي بروز احساسات و عواطف را آموزش مي‌بيند.

 رفتار درماني ديالكتيكي

رفتار درماني ديالكتيكي يكي از شيوه هاي رواندرماني است. كه نوع خاصي از درمان شناختي رفتاري است. اين روش درماني براي افرادي كه فكر خودكشي دارند، يا اختلال شخصيت مرزي، اختلال خورن و PTSD دارند بسيار مفيد است. در اين روش مهارت ها و راهنمايي هاي جديد به فرد صورت مي‌گيرد تا روش هاي مثبت را جايگزين روش هاي منفي كند.

 رواندرماني پويا

رواندرماني پويا روشي متمركز است. كه سلامت رواني و رفتاري كودكي فرد را مورد بررسي قرار مي‌دهد. در واقع احساسات منفي و نامناسب فرد كه در ناخودآگاه دائم در حال تغيير است، كاهش پيدا مي‌كند.

 حمايت درماني

حمايت درماني روشي در رواندرماني است. در اين روش درماني براي كمك به بيمار از راهنمايي و تشويق استفاده مي‌كنند. اين روش درماني را براي افزايش عزت نفس، كاهش اضطراب، تقويت مكانيزم راه حل، بهبود عملكردهاي اجتماعي استفاده مي‌كنند.

 روانكاوي

روانكاوي يك روش رواندرماني متمركز است. در اين روش درماني هفته اي 3 بار جلسه برگزار مي‌شود. در اين شيوه درماني، درمانگر با بررسي گذشته فرد، براي بهبود شرايط كمك مي‌كند.

بازي درماني

بازي درماني يك روش رواندرماني است كه براي كودكان مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در اين روش به كودك كمك مي‌كنند تا احساسات، هيجانات و عواطف خود را شناسايي كند.

هنر درماني

يكي از شيوه هاي رواندرماني، هنر درماني است. در اين شيوه درماني با كمك هنر، رقص، موسيقي، نمايش و شعر به افراد كمك مي‌كنند كه مشكلات خود را برطرف كند.

 درمان با كمك حيوانات

يكي از شيوه هاي رواندرماني، درمان با كمك حيوانات است. در اين شيوه درماني با كمك است، سگ و حيوانات به مراجعه كننده آرامش مي‌دهند. تا در برقراري ارتباط و ترميم آسيب هاي روحي تلاش كند.

فوايد رواندرماني

رواندرماني روش درماني ساده تر و مقرون به صرفه تري نسبت به بقيه روش هاي درماني است. در اين روش درماني افرادي كه اختلالات گوناگون دارند، با شيوه هاي مختلفي به زندگي آرام خود باز مي‌گردند. در اين بخش از مقاله راجع به فوايد رواندرماني توضيح داده ايم.

 قوي تر شدن پيوندهاي خانوادگي

 توانايي انتخاب هاي سالم تر

بينش بيشتر در زندگي

زمان مناسب مراجعه به روان درمان

رواندرماني باعث تغيير در زندگي مي‌شود. اما برخي از افراد از نشانه هاي خود خبر دار نيستند. در واقع نمي‌دانند كه چه زماني بايد به روان درمانگر مراجعه كنند. در ادامه اين بخش از مقاله راجع به زمان مناسب مراجعه به روان درمان صحبت كرده ايم.

 مكانيسم هاي مقابله اي خطرناك داريد. مثلا مصرف سيگار، نوشيدن الكل، پرخوري و …

 نگراني اطرافيان در رابطه با سلامت روان شما

موضوع شما باعث اختلال در روند زندگي روزمره شده است

 با همسرتان در رابطه جنسي با مشكل بر خورده ايد

ازدواج پر دردسري داريد

 احساس درماندگي داريد

 غم از دست دادن عزيز ناراحتتان كرده است

پرخاشگر هستيد

 دائما در حال تحمل اضطراب مي‌باشي در حل مسائل و مشكلات ناتوان هستيد

بر وظايف خود تمركز نداريد

 نگراني افراطي داريد

كلام آخر

رواندرماني شيوه اي مناسب براي درمان اختلالات است. كه با تكنيك هاي خاصي هر بيمار درمان مي‌شود. براي اينكه در روند درمان خوب پيش برويد بايد حتما با روانشناس همكاري كنيد. اما موضوع اصلي تشخيص زمان مناسب مراجعه به روانشناس است. زماني كه در زندگي با مشكلاتي مواجهه مي‌شويد كه فعاليت هاي روزمره شما را دچار خلل كرده است، حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه رواندرماني به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رواندرماني مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: رواندرماني | تكنيك هاي مشاوره و روان درماني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۷:۰۸ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

سيگار كشيدن نوجوان از آن دسته مشكلاتي است كه نگراني بسياري را براي پدر و مادر به همراه مي‌آورد. سيگار يكي از بدترين و متأسفانه رايج‌ترين انواع اعتيادهاست. به‌علاوه هرچه اعتياد به اين ماده از سن پايين‌تري شروع شود ترك آن نيز سخت‌تر خواهد بود. به همين خاطر پدر و مادرها بايد اين موضوع را جدي بگيرند؛ و براي برطرف‌كردن آن به دنبال راه چاره‌اي باشند. نوجوانان معمولاً براي پذيرفته‌شدن در جمع دوستان يا احساس قدرت به سراغ سيگار مي‌روند. دليل سيگاركشيدن هرچه كه باشد شما مي‌توانيد با استفاده از بعضي راهكارها جلوي بدتر شدن شرايط را بگيريد. پس اگر شما هم درگير اين مشكل شده‌ايد در ادامه اين متن همراه ما باشيد. اين نكته را هم به خاطر داشته باشيد كه كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص در اين شرايط مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد. منبع: سيگار كشيدن نوجوان | علل و راه هاي جلوگيري

نشانه‌هاي سيگار كشيدن نوجوان

يكي از اولين نگراني‌هاي پدر و مادرها اين است كه از كجا بفهميم فرزندمان سيگار مي‌كشد يا خير؛ در جواب اين سؤال بايد گفت كه سيگاركشيدن هم مثل هر رفتار ديگري نشانه‌هايي از خودش به جا مي‌گذارد. با كمي دقت در رفتار فرزندتان مي‌توانيد اين نشانه‌ها را پيدا كنيد. اما يادتان باشد اين نشانه‌ها مي‌تواند به هر دليل ديگري هم ايجاد شده باشد. پس بهتر است تا قبل از اينكه از اين موضوع مطمئن شويد رفتار تندي از خودتان نشان ندهيد. بعضي از نشانه‌هاي سيگاركشيدن عبارتند از:

  • فرزندتان بيشتر از قبل به پول احتياج دارد.
  • به بهانه‌هاي مختلفي سعي مي‌كند از جمع شما فاصله بگيرد.
  • دندان‌هاي آنها به سمت زردشدن مي‌رود.
  • بيشتر از گذشته از آدامس يا عطر استفاده مي‌كند.
  • دوستاني دارد كه سيگار مي‌كشند.
  • سيگار، كبريت يا فندك در وسايل او پيدا كرده‌ايد.

دلايل سيگار كشيدن نوجوان

يكي از نكات مهم در پيشگيري يا پايان‌دادن به سيگار كشيدن نوجوان اين است كه دلايل آن را بشناسيم. وقتي شما بدانيد يك اتفاق به چه دليلي مي‌افتد قدرت بيشتري در كنترل و تغيير شرايط خواهيد داشت. پس بهتر است بعضي از دلايل سيگاركشيدن نوجوانان را با هم بررسي كنيم. اين دلايل عبارتند از:

الگوهاي نامناسب

قبل از هر چيز به محيط اطراف خودتان نگاه كنيد. آيا شما يا همسرتان سيگار مي‌كشيد؟ يكي از دلايل اصلي سيگار كشيدن نوجوان الگوبرداري است. وقتي فرزند شما دائماً صحنه سيگاركشيدن اطرافيان را مي‌بيند طبيعتاً اين موضوع برايش عادي خواهد شد. در نتيجه آنها احساس بدي نسبت به اين مسئله ندارند. يا حتي مي‌توانيم بگوييم كنجكاوي نوجوان براي استفاده از سيگار بيشتر تحريك خواهد شد.

سيگار كشيدن نوجوان | پذيرفته‌شدن در جمع دوستان

نوجوانان معمولاً با هدف پذيرفته‌شدن در جمع دوستان دست به رفتارهاي منفي مي‌زنند. آنها در هر سني هستند كه تأييدشدن از جانب همسالان برايشان اهميت بسياري دارد. سيگاركشيدن نيز يكي از رفتارهايي است كه اين تأييد را به آنها مي‌دهد. وقتي فرزند شما با دوستاني ارتباط دارد كه سيگار مي‌كشند پس قاعدتا بايد شبيه به آنها رفتار كند تا يكي از اعضاي آن جمع باشد. در واقع خيلي وقت‌ها نوجوانان براي اينكه به خود و ديگران ثابت كنند كه از دنياي كودكي فاصله گرفته و يك بزرگسال هستند به سراغ سيگار مي‌روند.

فشارهاي روحي

اولين ويژگي سيگار يا هر مخدر ديگري كم‌كردن استرس است. نوجواني نيز دوره سني است كه فرد فشارهاي روحي بسياري را تجربه مي‌كند. به همين خاطر سيگار گاهي اوقات به‌عنوان راه چاره‌اي براي كم‌كردن استرس مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

سيگار كشيدن نوجوان |اعتمادبه‌نفس پايين

سيگاركشيدن براي بعضي از نوجوانان نشانه‌اي از بزرگ و قدرتمند بودن است. به همين خاطر مي‌توانيم بگوييم معمولاً كساني كه اعتمادبه‌نفس پاييني دارند به سراغ استفاده از سيگار يا هر مخدر ديگري مي‌روند. آنها با اين كار سعي مي‌كنند احساس خودكم‌بيني و نگراني كه از بابت جايگاه خودشان در اجتماع دارند را از بين ببرند.

تجربه دوباره لذت

تجربه لذت شايد دليل شروع سيگاركشيدن نباشد اما دليل ادامه‌پيداكردن اين رفتار است. استفاده از سيگار باعث آزادشدن مسكن‌هاي طبيعي از مغز مي‌شود. به همين خاطر انجام اين كار لذت خاصي را براي فرد به همراه خواهد داشت. خيلي اوقات دليل وابسته شدن يك نفر به سيگار اين است كه او به دنبال تجربه مجدد همان احساس لذت نخستين است.

راهكارهايي براي مبارزه با سيگار كشيدن نوجوان

از برخوردهاي تند خودداري كنيد

وقتي متوجه سيگار كشيدن نوجوان تان مي‌شويد اولين قدم اين است كه برخورد تندي از خودتان نشان ندهيد. درست است كه اين مسئله باعث نگراني و عصبانيت زيادي در شما شده است؛ اما يادتان باشد شما مي‌بايست راه درستي براي حل‌كردن آن پيدا كنيد. بسياري از مواقع بدرفتاري شما تنها باعث مي‌شود كه فرزندتان از اين به بعد با پنهان‌كاري بيشتري به رفتار خودش ادامه بدهد. يادتان باشد كه رفتار تند هيچ اطلاعاتي به فرزند شما نمي‌دهد. آنها با اين روش متوجه اشتباهشان نمي‌شوند. اگر مي‌خواهيد به آنها كمك كنيد بايد در اولين قدم عصبانيتتان را كنترل كنيد.

با فرزندتان صحبت كنيد

در يك فضا و شرايط مناسب با فرزندتان صحبت كنيد. اما يادتان باشد كه صحبت‌كردن قواعد خاص خودش را دارد. اگر نوجوان احساس كند شما از موضع بالا به او نگاه مي‌كنيد و مي‌خواهيد نصيحتش كنيد طبيعتاً در مقابل شما جبهه خواهد گرفت. پس سعي كنيد در صحبت‌هايتان در مقابل نوجوان نباشيد. با كمك يكديگر دلايل تمايل فرزندتان به سيگاركشيدن را مشخص كنيد و سپس راهكاري براي تغيير شرايط پيدا كنيد.

به دنبال تغيير يك‌شبه نباشيد

گاهي اوقات شرايط اين‌طور نيست كه شما و فرزندتان تصميم بگيريد از اين لحظه سيگار را كنار بگذاريد و همين اتفاق هم بيفتد. خيلي وقت‌ها شما مي‌بايست براي ترك سيگار يك برنامه طولاني‌مدت‌تر داشته باشيد. در اين برنامه فرزند شما به‌تدريج مقدار مصرف خود را كاهش مي‌دهد تا به جايي برسد كه ديگر نيازي به استفاده از سيگار نداشته باشد.

نشانه‌ها را شناسايي كنيد

يك راهكار مفيد براي اينكه فرزندتان را از سيگار دور كنيد اين است كه محرك‌ها را كمتر كنيد. با دقت در رفتارهاي نوجوان به اين سؤال پاسخ بدهيد كه او چه وقت‌هايي گرايش بيشتري به استفاده از سيگار پيدا مي‌كند؟ سپس سعي كنيد اين موقعيت‌ها را با رفتارهاي جايگزين يا مديريت‌كردن هيجان‌ها تحت كنترل در بياوريد. اگر فكر مي‌كنيد انجام‌دادن اين كار به‌تنهايي، برايتان مشكل است مي‌توانيد از يك مشاور متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

الگوي مناسبي براي فرزندتان باشيد

روان‌شناسان معتقدند وقتي مي‌خواهيد چيزي را به كسي آموزش بدهيد اولين قدم اين است كه خودتان آن را رعايت كنيد. شما نمي‌توانيد از سيگار استفاده كنيد و در همان لحظه به فرزندتان بگوييد كه اين كار را نكند. پس اگر نگران وضعيت نوجوانتان هستيد اولين و ساده‌ترين راهكار اين است كه الگوي خوبي براي او باشيد. اگر شما يا هر يك از نزديكان نوجوان درگير اعتياد به سيگار هستيد راجع به بدي‌ها و مشكلاتي كه به اين دليل برايتان به وجود آمده با او صحبت كنيد.

رفتارهاي جايگزين را تقويت كنيد

وقتي مي‌خواهيد به نوجوان بگوييد نبايد يك كار را انجام بدهد طبيعتاً بايد بگوييد كه به‌جاي آن چه كاري را انجام بدهد. به همين خاطر يكي از راهكارهاي مفيد در ترك گرايش به سيگار اين است كه رفتارهاي جايگزين را تقويت كنيد. براي مثال ورزش‌كردن، استفاده از جلسات مشاوره و روان‌درماني يا وقت گذراندن با خانواده را به‌عنوان رفتار هدف در نظر بگيريد. سعي كنيد انجام‌دادن آنها توسط نوجوان را با پاداش‌دادن تقويت كنيد.

قدرت نه گفتن را به فرزندتان بياموزيد

همان‌طور كه گفتيم خيلي وقت‌ها سيگاركشيدن از گروه دوستان شروع مي‌شود. در حقيقت فرزند شما خجالت مي‌كشد از اينكه مثل ساير دوستانش رفتار نكند. به همين خاطر يك راه مهم براي پيشگيري از سيگاركشيدن نوجوان اين است كه مهارت نه گفتن را به او آموزش بدهيد. نوجوان بايد اين قدرت را داشته باشد كه وقتي با چيزي مخالف است بدون ترس از قضاوت‌شدن نظرش را بيان كند.

هيچ‌كس با سيگاركشيدن قدرتمند نمي‌شود

خيلي از نوجوان‌ها فكر مي‌كنند سيگاركشيدن به اين معني است كه ديگر بزرگ شده‌اند. در حقيقت اين كار احساس قدرت و ارزشمندي را به آنها مي‌دهد. به همين خاطر يكي از روش‌ها براي ترك سيگار اين است كه باورهاي اشتباه فرزندتان را از بين ببريد. با نوجوانتان صحبت كنيد و راه‌هاي صحيح قوي كردن خود و داشتن عزت‌نفس را به او نشان بدهيد. آنها را مطمئن كنيد از اينكه با كشيدن سيگار آن قدرتي كه مي‌خواهند را به دست نخواهند آورد.

سيگار كشيدن نوجوان و اهميت مشاوره

اگر متوجه شده‌ايد كه فرزند نوجوانتان سيگار مي‌كشد كمك‌گرفتن از يك مشاور را در اولويت برنامه‌هايتان قرار بدهيد. اگر شما براي اين رفتار فرزندتان فكري نكنيد و اوضاع را تغيير ندهيد احتمال دارد كه او براي هميشه درگير اين مشكل بماند. اما خيلي اوقات ما به‌تنهايي كاري از دستمان برنمي‌آيد.

نداشتن دانش كافي يا بي‌توجهي فرزندمان به حرف‌هاي ما از جمله دلايل اين شرايط هستند. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به‌خوبي مي‌تواند با فرزند شما ارتباط برقرار كند. آنها با بررسي‌هاي دقيق متوجه دليل مشكل فرزندتان خواهند شد. و سپس مي‌توانند راهكارهاي علمي و مناسبي را براي تغيير شرايط به شما معرفي كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سيگار كشيدن نوجوان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

چطور جلوي سيگار كشيدن فرزند نوجوان ام را بگيرم؟

در اولين قدم بهتر است از برخورد تند خودداري كنيد؛ با كمك فرزندتان شرايط و چيزهايي كه باعث تمايل او به استفاده از سيگار مي‌شود را مشخص كنيد؛ سپس در اين شرايط از راهكارهايي مثل پرت‌كردن حواس استفاده كنيد؛ تقويت‌كردن رفتارهاي جايگزين و به‌خصوص كمك‌گرفتن از يك مشاور از ديگر راهكارهايي هستند كه مي‌توانند به شما كمك كنند.

منبع: سيگار كشيدن نوجوان | علل و راه هاي جلوگيري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۲:۱۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

سيگار كشيدن نوجوان از آن دسته مشكلاتي است كه نگراني بسياري را براي پدر و مادر به همراه مي‌آورد. سيگار يكي از بدترين و متأسفانه رايج‌ترين انواع اعتيادهاست. به‌علاوه هرچه اعتياد به اين ماده از سن پايين‌تري شروع شود ترك آن نيز سخت‌تر خواهد بود. به همين خاطر پدر و مادرها بايد اين موضوع را جدي بگيرند؛ و براي برطرف‌كردن آن به دنبال راه چاره‌اي باشند. نوجوانان معمولاً براي پذيرفته‌شدن در جمع دوستان يا احساس قدرت به سراغ سيگار مي‌روند. دليل سيگاركشيدن هرچه كه باشد شما مي‌توانيد با استفاده از بعضي راهكارها جلوي بدتر شدن شرايط را بگيريد. پس اگر شما هم درگير اين مشكل شده‌ايد در ادامه اين متن همراه ما باشيد. اين نكته را هم به خاطر داشته باشيد كه كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص در اين شرايط مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد.

منبع: سيگار كشيدن نوجوان | علل و راه هاي جلوگيري

نشانه‌هاي سيگار كشيدن نوجوان

يكي از اولين نگراني‌هاي پدر و مادرها اين است كه از كجا بفهميم فرزندمان سيگار مي‌كشد يا خير؛ در جواب اين سؤال بايد گفت كه سيگاركشيدن هم مثل هر رفتار ديگري نشانه‌هايي از خودش به جا مي‌گذارد. با كمي دقت در رفتار فرزندتان مي‌توانيد اين نشانه‌ها را پيدا كنيد. اما يادتان باشد اين نشانه‌ها مي‌تواند به هر دليل ديگري هم ايجاد شده باشد. پس بهتر است تا قبل از اينكه از اين موضوع مطمئن شويد رفتار تندي از خودتان نشان ندهيد. بعضي از نشانه‌هاي سيگاركشيدن عبارتند از:

  • فرزندتان بيشتر از قبل به پول احتياج دارد.
  • به بهانه‌هاي مختلفي سعي مي‌كند از جمع شما فاصله بگيرد.
  • دندان‌هاي آنها به سمت زردشدن مي‌رود.
  • بيشتر از گذشته از آدامس يا عطر استفاده مي‌كند.
  • دوستاني دارد كه سيگار مي‌كشند.
  • سيگار، كبريت يا فندك در وسايل او پيدا كرده‌ايد.

دلايل سيگار كشيدن نوجوان

يكي از نكات مهم در پيشگيري يا پايان‌دادن به سيگار كشيدن نوجوان اين است كه دلايل آن را بشناسيم. وقتي شما بدانيد يك اتفاق به چه دليلي مي‌افتد قدرت بيشتري در كنترل و تغيير شرايط خواهيد داشت. پس بهتر است بعضي از دلايل سيگاركشيدن نوجوانان را با هم بررسي كنيم. اين دلايل عبارتند از:

 الگوهاي نامناسب

قبل از هر چيز به محيط اطراف خودتان نگاه كنيد. آيا شما يا همسرتان سيگار مي‌كشيد؟ يكي از دلايل اصلي سيگار كشيدن نوجوان الگوبرداري است. وقتي فرزند شما دائماً صحنه سيگاركشيدن اطرافيان را مي‌بيند طبيعتاً اين موضوع برايش عادي خواهد شد. در نتيجه آنها احساس بدي نسبت به اين مسئله ندارند. يا حتي مي‌توانيم بگوييم كنجكاوي نوجوان براي استفاده از سيگار بيشتر تحريك خواهد شد. سيگار كشيدن نوجوان | پذيرفته‌شدن در جمع دوستان

نوجوانان معمولاً با هدف پذيرفته‌شدن در جمع دوستان دست به رفتارهاي منفي مي‌زنند. آنها در هر سني هستند كه تأييدشدن از جانب همسالان برايشان اهميت بسياري دارد. سيگاركشيدن نيز يكي از رفتارهايي است كه اين تأييد را به آنها مي‌دهد. وقتي فرزند شما با دوستاني ارتباط دارد كه سيگار مي‌كشند پس قاعدتا بايد شبيه به آنها رفتار كند تا يكي از اعضاي آن جمع باشد. در واقع خيلي وقت‌ها نوجوانان براي اينكه به خود و ديگران ثابت كنند كه از دنياي كودكي فاصله گرفته و يك بزرگسال هستند به سراغ سيگار مي‌روند.

 فشارهاي روحي

اولين ويژگي سيگار يا هر مخدر ديگري كم‌كردن استرس است. نوجواني نيز دوره سني است كه فرد فشارهاي روحي بسياري را تجربه مي‌كند. به همين خاطر سيگار گاهي اوقات به‌عنوان راه چاره‌اي براي كم‌كردن استرس مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

 سيگار كشيدن نوجوان | اعتمادبه‌نفس پايين

سيگاركشيدن براي بعضي از نوجوانان نشانه‌اي از بزرگ و قدرتمند بودن است. به همين خاطر مي‌توانيم بگوييم معمولاً كساني كه اعتمادبه‌نفس پاييني دارند به سراغ استفاده از سيگار يا هر مخدر ديگري مي‌روند. آنها با اين كار سعي مي‌كنند احساس خودكم‌بيني و نگراني كه از بابت جايگاه خودشان در اجتماع دارند را از بين ببرند.

 تجربه دوباره لذت

تجربه لذت شايد دليل شروع سيگاركشيدن نباشد اما دليل ادامه‌پيداكردن اين رفتار است. استفاده از سيگار باعث آزادشدن مسكن‌هاي طبيعي از مغز مي‌شود. به همين خاطر انجام اين كار لذت خاصي را براي فرد به همراه خواهد داشت. خيلي اوقات دليل وابسته شدن يك نفر به سيگار اين است كه او به دنبال تجربه مجدد همان احساس لذت نخستين است.

راهكارهايي براي مبارزه با سيگار كشيدن نوجوان

 از برخوردهاي تند خودداري كنيد

وقتي متوجه سيگار كشيدن نوجوان تان مي‌شويد اولين قدم اين است كه برخورد تندي از خودتان نشان ندهيد. درست است كه اين مسئله باعث نگراني و عصبانيت زيادي در شما شده است؛ اما يادتان باشد شما مي‌بايست راه درستي براي حل‌كردن آن پيدا كنيد. بسياري از مواقع بدرفتاري شما تنها باعث مي‌شود كه فرزندتان از اين به بعد با پنهان‌كاري بيشتري به رفتار خودش ادامه بدهد. يادتان باشد كه رفتار تند هيچ اطلاعاتي به فرزند شما نمي‌دهد. آنها با اين روش متوجه اشتباهشان نمي‌شوند. اگر مي‌خواهيد به آنها كمك كنيد بايد در اولين قدم عصبانيتتان را كنترل كنيد.

 با فرزندتان صحبت كنيد

در يك فضا و شرايط مناسب با فرزندتان صحبت كنيد. اما يادتان باشد كه صحبت‌كردن قواعد خاص خودش را دارد. اگر نوجوان احساس كند شما از موضع بالا به او نگاه مي‌كنيد و مي‌خواهيد نصيحتش كنيد طبيعتاً در مقابل شما جبهه خواهد گرفت. پس سعي كنيد در صحبت‌هايتان در مقابل نوجوان نباشيد. با كمك يكديگر دلايل تمايل فرزندتان به سيگاركشيدن را مشخص كنيد و سپس راهكاري براي تغيير شرايط پيدا كنيد.

 به دنبال تغيير يك‌شبه نباشيد

گاهي اوقات شرايط اين‌طور نيست كه شما و فرزندتان تصميم بگيريد از اين لحظه سيگار را كنار بگذاريد و همين اتفاق هم بيفتد. خيلي وقت‌ها شما مي‌بايست براي ترك سيگار يك برنامه طولاني‌مدت‌تر داشته باشيد. در اين برنامه فرزند شما به‌تدريج مقدار مصرف خود را كاهش مي‌دهد تا به جايي برسد كه ديگر نيازي به استفاده از سيگار نداشته باشد.

 نشانه‌ها را شناسايي كنيد

يك راهكار مفيد براي اينكه فرزندتان را از سيگار دور كنيد اين است كه محرك‌ها را كمتر كنيد. با دقت در رفتارهاي نوجوان به اين سؤال پاسخ بدهيد كه او چه وقت‌هايي گرايش بيشتري به استفاده از سيگار پيدا مي‌كند؟ سپس سعي كنيد اين موقعيت‌ها را با رفتارهاي جايگزين يا مديريت‌كردن هيجان‌ها تحت كنترل در بياوريد. اگر فكر مي‌كنيد انجام‌دادن اين كار به‌تنهايي، برايتان مشكل است مي‌توانيد از يك مشاور متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

 الگوي مناسبي براي فرزندتان باشيد

روان‌شناسان معتقدند وقتي مي‌خواهيد چيزي را به كسي آموزش بدهيد اولين قدم اين است كه خودتان آن را رعايت كنيد. شما نمي‌توانيد از سيگار استفاده كنيد و در همان لحظه به فرزندتان بگوييد كه اين كار را نكند. پس اگر نگران وضعيت نوجوانتان هستيد اولين و ساده‌ترين راهكار اين است كه الگوي خوبي براي او باشيد. اگر شما يا هر يك از نزديكان نوجوان درگير اعتياد به سيگار هستيد راجع به بدي‌ها و مشكلاتي كه به اين دليل برايتان به وجود آمده با او صحبت كنيد.

 رفتارهاي جايگزين را تقويت كنيد

وقتي مي‌خواهيد به نوجوان بگوييد نبايد يك كار را انجام بدهد طبيعتاً بايد بگوييد كه به‌جاي آن چه كاري را انجام بدهد. به همين خاطر يكي از راهكارهاي مفيد در ترك گرايش به سيگار اين است كه رفتارهاي جايگزين را تقويت كنيد. براي مثال ورزش‌كردن، استفاده از جلسات مشاوره و روان‌درماني يا وقت گذراندن با خانواده را به‌عنوان رفتار هدف در نظر بگيريد. سعي كنيد انجام‌دادن آنها توسط نوجوان را با پاداش‌دادن تقويت كنيد.

 قدرت نه گفتن را به فرزندتان بياموزيد

همان‌طور كه گفتيم خيلي وقت‌ها سيگاركشيدن از گروه دوستان شروع مي‌شود. در حقيقت فرزند شما خجالت مي‌كشد از اينكه مثل ساير دوستانش رفتار نكند. به همين خاطر يك راه مهم براي پيشگيري از سيگاركشيدن نوجوان اين است كه مهارت نه گفتن را به او آموزش بدهيد. نوجوان بايد اين قدرت را داشته باشد كه وقتي با چيزي مخالف است بدون ترس از قضاوت‌شدن نظرش را بيان كند.

 هيچ‌كس با سيگاركشيدن قدرتمند نمي‌شود

خيلي از نوجوان‌ها فكر مي‌كنند سيگاركشيدن به اين معني است كه ديگر بزرگ شده‌اند. در حقيقت اين كار احساس قدرت و ارزشمندي را به آنها مي‌دهد. به همين خاطر يكي از روش‌ها براي ترك سيگار اين است كه باورهاي اشتباه فرزندتان را از بين ببريد. با نوجوانتان صحبت كنيد و راه‌هاي صحيح قوي كردن خود و داشتن عزت‌نفس را به او نشان بدهيد. آنها را مطمئن كنيد از اينكه با كشيدن سيگار آن قدرتي كه مي‌خواهند را به دست نخواهند آورد.

سيگار كشيدن نوجوان و اهميت مشاوره

اگر متوجه شده‌ايد كه فرزند نوجوانتان سيگار مي‌كشد كمك‌گرفتن از يك مشاور را در اولويت برنامه‌هايتان قرار بدهيد. اگر شما براي اين رفتار فرزندتان فكري نكنيد و اوضاع را تغيير ندهيد احتمال دارد كه او براي هميشه درگير اين مشكل بماند. اما خيلي اوقات ما به‌تنهايي كاري از دستمان برنمي‌آيد.

نداشتن دانش كافي يا بي‌توجهي فرزندمان به حرف‌هاي ما از جمله دلايل اين شرايط هستند. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به‌خوبي مي‌تواند با فرزند شما ارتباط برقرار كند. آنها با بررسي‌هاي دقيق متوجه دليل مشكل فرزندتان خواهند شد. و سپس مي‌توانند راهكارهاي علمي و مناسبي را براي تغيير شرايط به شما معرفي كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سيگار كشيدن نوجوان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

چطور جلوي سيگار كشيدن فرزند نوجوان ام را بگيرم؟

در اولين قدم بهتر است از برخورد تند خودداري كنيد؛ با كمك فرزندتان شرايط و چيزهايي كه باعث تمايل او به استفاده از سيگار مي‌شود را مشخص كنيد؛ سپس در اين شرايط از راهكارهايي مثل پرت‌كردن حواس استفاده كنيد؛ تقويت‌كردن رفتارهاي جايگزين و به‌خصوص كمك‌گرفتن از يك مشاور از ديگر راهكارهايي هستند كه مي‌توانند به شما كمك كنند.

منبع: سيگار كشيدن نوجوان | علل و راه هاي جلوگيري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۴:۰۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

طرحواره نقص و شرم يكي از انواع باورهاي اشتباه است كه مي‌تواند مشكلات روحي بسياري را براي فرد ايجاد نمايد. افراد داراي طرحواره نقص و شرم احساس مي‌كنند كه بسيار بي‌ارزش هستند و به دليل نقص‌هاي عميقي كه در شخصيتشان دارند يك احساس شرم قوي را تجربه مي‌كنند. اين افراد معمولاً اعتمادبه‌نفس لازم براي فعاليت در محيط و ارتباط با ديگران را ندارند و با توجه به اينكه خود را پايين‌تر از ديگران مي‌دانند، تا حد زيادي در روابطشان به خواسته‌هاي ديگران تن داده و از ابراز نظراتشان خودداري مي‌كنند. طرح‌واره نقص و شرم مي‌تواند مشكلات بسياري را در روابط اجتماعي و همين‌طور سلامت روان فرد ايجاد نمايد و به همين خاطر لازم است نسبت به درمان آن توجه كافي داشته باشيد.

منبع: طرحواره نقص و شرم | ريشه ها و نشانه ها

طرحواره چيست؟

باورها و اعتقادات كلي ما راجع به خودمان، اطرافيان و جهان پيرامون را طرح‌واره مي‌نامند. هر فرد از سنين كودكي و پس‌ازاينكه توانايي تجزيه‌وتحليل پيدا مي‌كند بر اساس تجربياتي كه از رفتارهاي خود به دست مي‌آورد تصور خاصي راجع به خود، محيط اطراف و همين‌طور ساير افراد در ذهن شكل مي‌دهد. با توجه به اينكه اين طرحواره‌ها بسيار عميق بوده و تمامي افكار و رفتارهاي آينده فرد را تحت تأثير قرار مي‌دهند، لازم است كه به آن‌ها توجه كافي داشته باشيد. براي مثال اگر كودك به اين نتيجه برسد كه صرفاً وقتي به ديگران توجه داشته باشد مورد محبت قرار مي‌گيرد به‌تدريج اين طرحواره در ذهن وي شكل مي‌گيرد كه براي جلب رضايت و محبت ديگران بايد همواره آن‌ها را بر خود مقدم بداند. اين طرحواره تمامي روابط كودك در آينده را نيز تحت تأثير خود قرار مي‌دهد.

اگرچه طرحواره‌ها مي‌توانند مثبت و سازنده باشند اما بااين‌حال روانشناسان بيشتر بر روي طرحواره‌هايي تمركز مي‌كنند كه آسيب‌زا بوده و مشكلاتي را براي فرد ايجاد مي‌كنند. تاكنون 18 مورد از اين طرح‌واره‌ها شناسايي شده كه به آن‌ها طرح‌واره معيوب يا تله نيز گفته مي‌شود. طرحواره نقص و شرم يكي از انواع اين طرحواره‌هاست كه در ادامه راجع به آن صحبت خواهيم كرد.

طرحواره نقص و شرم چيست؟

طرحواره نقص و شرم يكي از انواع طرحواره‌هاي معيوب يا تله است كه باعث مي‌شود فرد خود را به‌عنوان شخصي ناتوان، داراي نواقص جدي و بي‌ارزش بداند. اين سبك از تفكر باعث مي‌شود اين افراد به‌ويژه در ارتباط با ديگران احساس كمبود اعتمادبه‌نفس داشته و خود را شايسته دريافت احترام و محبت از جانب ديگران ندانند. حساسيت بالا به طرد شدن از جانب ديگران، مورد انتقاد قرار گرفتن يا مقايسه‌شدن نيز ازجمله ويژگي‌هاي افراد داراي اين طرح‌واره هستند. البته طرحواره نقص و شرم همواره خود را به‌صورت ضعف آشكار اعتمادبه‌نفس نشان نمي‌دهد. گاهي نيز ممكن است فرد ظاهر خود را به‌خوبي حفظ كرده و يا در ذهن هشيار خود اصلاً اين تصور را نداشته باشد. براي مثال روانشناسان معتقدند مبتلايان به اختلال شخصيت خودشيفته يكي از گروه‌هايي هستند كه علي‌رغم ظاهر مغرور و پر از اعتمادبه‌نفسشان در حقيقت از طرحواره نقص و شرم رنج مي‌برند.

دلايل طرحواره نقص و شرم

هرگونه رفتاري با كودك كه او را به اين نتيجه برساند كه براي ديگران ارزشي ندارد، مي‌تواند اين طرح‌واره را در وي فعال نمايد. كودكاني كه دائماً با ديگران مقايسه مي‌شوند يا والدينشان انتظاراتي بيش‌ازحد از آن‌ها دارند، سرزنش شدن به خاطر احساسات و ويژگي‌ها و همين‌طور محبت مشروط ازجمله تجربياتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد طرح‌واره نقص و شرم در فرد شوند. هنگامي‌كه والدين محبت خود به كودك يا تحسين وي را منوط به موضوع خاصي مثل بهترين بودن در ميان همسالان، مؤدب بودن يا هر چيز ديگري مي‌كنند، باعث ايجاد اين تصور در وي مي‌شوند كه به‌خودي‌خود ارزشي براي ديگران ندارد و اين موضوع طرحواره نقص را در آن‌ها فعال خواهد كرد. با توجه به اينكه تجربيات دوران كودكي فرد مي‌تواند تمامي زندگي آينده او را تحت تأثير خود قرار دهد بهتر است در تربيت فرزندانتان با يك روانشناس كودك مشورت كنيد.

پيامدهاي طرحواره نقص و شرم

اين طرحواره پيامدها و مشكلاتي براي فرد به همراه دارد كه شايع‌ترين آن‌ها به شرح زير هستند:

1. مشكل در روابط اجتماعي

شايد بتوان مهم‌ترين پيامدهاي طرحواره نقص و شرم را در روابط اجتماعي فرد با ديگران دانست. افراد درگير با اين طرح‌واره معمولاً خود را پايين‌تر از ديگران دانسته و به همين خاطر از برقراري ارتباط با ديگران مي‌ترسند. آن‌ها سكوت كردن يا تنهايي را به برقراري ارتباط ترجيح مي‌دهند و همچنين در روابط خود معمولاً به ديگران اجازه سوءاستفاده يا مديريت كردنشان را مي‌دهند. با توجه به اينكه اين افراد معمولاً خود را داراي نقص و بي‌ارزش مي‌دانند، نسبت به اينكه در روابطشان مورد سوءاستفاده يا بدرفتاري قرار بگيرند اعتراض چنداني نخواهند داشت.

آن‌ها اگرچه درست مثل هر فرد ديگري به يك رابطه سالم و بر اساس احترام متقابل نياز دارند و روابط آن‌ها مي‌تواند باعث ناراحتي‌شان شود اما بااين‌حال معمولاً در مقابل اين رفتارها واكنشي نشان نمي‌دهند. با توجه به اهميتي كه روابط اجتماعي در سلامت روان و زندگي هر فرد دارد احساس طردشدگي، انزوا و افسردگي ازجمله مشكلاتي هستند كه براي فرد پيش خواهد آمد.

2. ناتواني در رسيدن به موفقيت

طرحواره نقص و شرم و احساس بي‌ارزشي فرد باعث مي‌شود كه آن‌ها خود را لايق رسيدن به هيچ امتياز يا مرتبه بالايي ندانند. آن‌ها معمولاً هنگامي‌كه قرار است فعاليت خاصي را انجام دهند دچار احساس اضطراب مي‌شوند و به دليل شكي كه به توانايي‌هايشان دارند بسياري از فرصت‌ها را از خود دريغ مي‌كنند. با توجه به پيامدهايي كه اين طرح‌واره در زندگي فرد دارد كه مهم‌ترين آن‌ها نارضايتي از شرايط زندگي خود است، شايد بهتر باشد درصورتي‌كه نشانه‌هاي وجود طرحواره نقص و شرم را در خود يا هر فرد ديگري مي‌بينيد براي برطرف كردن آن از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه روان درماني كليك كنيد.

درمان طرحواره نقص و شرم

طرحواره نقص و شرم مشكلات بسياري را در روابط اجتماعي و سلامت روحي فرد ايجاد مي‌كند و به همين خاطر بهتر است براي درمان آن اقدامات لازم را انجام دهيد. با توجه به اينكه طرح‌واره‌ها عميق‌ترين باورها در شخصيت هر فرد هستند، معمولاً به‌سختي مي‌توان بدون كمك گرفتن از متخصصين روانشناسي آن‌ها را برطرف كرد. به همين خاطر افرادي كه درگير اين احساسات هستند احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌اند كه اگرچه بارها تصميم گرفته‌اند تفكرات و شخصيت خود را تغيير دهند اما هر بار با قرار گرفتن در محيط بر اساس همان طرح‌واره‌ها عمل مي‌كنند. ازجمله مهم‌ترين اقدامات براي درمان طرحواره نقص و شرم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. مصاحبه با بيمار

اگرچه ممكن است شما نشانه‌هاي طرحواره نقص و شرم را در خود پيدا كرده باشيد بااين‌حال تصميم‌گيري قطعي راجع به فعاليت اين طرح‌واره در ذهن شما بايد زير نظر متخصص روانشناسي صورت بگيرد. به همين خاطر اولين قدم براي درمان اين مسئله استفاده از مصاحبه است. در اين مرحله درمانگر تلاش مي‌كند تا با شنيدن شكايت اصلي بيمار و همين‌طور الگوي رفتارها و تفكرات وي نشانه‌هاي طرحواره نقص يا هر مشكل ديگري را پيدا كند و به كمك فرد براي درمان آن برنامه‌ريزي نمايد. اگر به هر دليلي احساس مي‌كنيد نمي‌توانيد از جلسات مشاوره حضوري استفاده كنيد، مي‌توانيد با استفاده از مشاوره تلفني مشكلات خود را با متخصصين در ميان بگذاريد.

2. آگاهي بخشي و تلاش براي تغيير تفكر

پس‌ازاينكه درمانگر به اين نتيجه برسد كه فعال شدن طرحواره نقص و شرم دليل مشكلاتي است كه فرد با آن‌ها دست‌به‌گريبان است، ابتدا بينش و آگاهي لازم راجع به اين موضوع را به وي خواهد داد و شرايطي كه او در آن قرار دارد برايش ترسيم مي‌شود. سپس روانشناس تلاش مي‌كند تا تغييراتي را در سيستم تفكر فرد ايجاد نمايد. اولين قدم و تغييري كه بايد به آن دست پيدا كند اين است كه خود را به‌عنوان يك انسان دوست داشته باشد.

افراد درگير با طرحواره نقص و شرم معمولاً احساس مي‌كنند در تمامي زمينه‌ها ضعيف و بي‌ارزش‌اند و ديگران از آن‌ها برتر هستند. درمانگر تلاش مي‌كند تا اين احساس مطلق بد و بي‌ارزش بودن را از فرد بگيرد و نقاط قوت يا توانايي‌هاي وي را به او نشان دهد. در اين مرحله با استفاده از روش‌هاي تغيير تفكر به فرد كمك مي‌شود تا متوجه اين واقعيت شود كه ديگران نيز درست مانند او در برخي زمينه‌ها ضعيف عمل مي‌كنند اما اين موضوع نبايد باعث ايجاد اين فكر در وي شود كه به‌طوركلي ضعيف و بي‌ارزش است.

3. آموزش‌هاي رفتاري

در كنار ايجاد تغيير در سيستم فكري بيمار، آن‌ها از طريق انجام تكاليف مختلف به‌تدريج رفتارهاي جديدي را جايگزين رفتارهاي اشتباه پيشين مي‌كنند. براي مثال آن‌ها ياد مي‌گيرند تا در روابط اجتماعي خود به شيوه‌اي ديگر رفتار كنند و خود را برابر با ساير افراد بدانند. همچنين اگر واقعاً فرد در برخي مهارت‌ها ضعيف باشد، در طي جلسات درمان و از طريق آموزش‌هاي رفتاري به او براي برطرف كردن اين نقص كمك مي‌شود. براي كسب اطلاعات در زمينه طرح‌واره درمان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه طرحواره نقص و شرم مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

طرح‌واره يعني چه؟

به طور كلي به عميق‌ترين باورهايي كه فرد در ارتباط با خود، محيط پيرامون و اطرافيان دارد و براساس آن‌ها رفتار خود را شكل مي‌دهد، طرحواره گفته مي‌شود.

افراد داراي طرحواره نقص و شرم چه ويژگي‌هايي دارند؟

اين افراد خود را بي‌ارزش دانسته و احساس مي‌كنند ديگران از آن‌ها بهتر هستند. اعتقاد به چنين نقصي در خود باعث مي‌شود تا آن‌ها احساس بي‌ارزشي كرده و تصور كنند ديگران از آن‌ها برتر هستند.

براي درمان طرح‌واره نقص و شرم چه بايد كرد؟

با توجه به اينكه طرح‌واره‌ها عميق‌ترين لايه باورهاي فرد هستند، شما به‌تنهايي نخواهيد توانست آن‌ها را از بين ببريد. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي وجود اين طرح‌واره را در خود يا هر يك از اطرافيانتان مي‌بينيد براي درمان از يك روانشناس كمك بگيريد.

منبع: طرحواره نقص و شرم | ريشه ها و نشانه ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۴۴:۰۳ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مصرف همزمان شيشه و الكل يكي از روش‌هاي جديد و در حال گسترش استفاده از مواد مخدر است كه معمولاً به دليل كنجكاوي براي تجربه حالات جسمي و رواني مختلف ايجاد مي‌شود. با توجه به اينكه اين دو ماده از خانواده‌هاي دارويي كاملاً متضادي هستند مي‌تواند آثار خطرناكي را براي فرد ايجاد نمايد و انگيزه فرد را براي ترك كاهش دهد. با در نظر گرفتن اين مطلب كه مصرف همزمان شيشه و الكل وسوسه مصرف مجدد پس از ترك اعتياد را افزايش خواهد داد بهتر است از يك روانشناس متخصص در زمينه اعتياد كمك بگيريد. همچنين براي دريافت مشاوره آنلاين مي‌توانيد عضو كانال مشاوره روانشناسي ذهن نو شويد.

منبع: مصرف همزمان شيشه و الكل

شيشه و اعتياد به آن

شيشه يا كريستال نام ماده مخدري است كه در سال‌هاي اخير استفاده از آن گسترش بسياري پيدا كرده است. استفاده از شيشه باعث بروز احساس شادي و انرژي در فرد مي‌شود كه او را براي مصرف مجدد تحريك مي‌كند. صحبت كردن بيش‌ازحد، كاهش اشتها و كاهش نياز به خواب ازجمله نشانه‌هايي هستند كه به دنبال مصرف شيشه در فرد ديده مي‌شود. با توجه به اينكه شيشه داروي بسيار قوي است كه حتي يك‌بار استفاده از آن مي‌تواند باعث اعتياد فرد شود بهتر است براي پيشگيري از اعتياد به شيشه يا ترك مصرف آن از يك متخصص كمك بگيريد.

الكل و اعتياد به آن

الكل يكي از قديمي‌ترين مخدرهاي موجود در جهان است و در اصطلاح به هرگونه نوشيدني گفته مي‌شود كه حاوي درصدي از اتانول باشد. مصرف الكل و ورود اتانول به جريان خون با اثرگذاري بر گيرنده‌هاي مغزي كه مسئوليت آرامش و رفع اضطراب را بر عهده دارند باعث خواهد شد تا فرد احساس سرخوشي و شادي كاذبي را تجربه كند؛ درعين‌حال افزايش ميزان مصرف و بالا رفتن سطح اتانول در خون مي‌تواند مشكلات بسياري مانند كاهش سطح تعادل، كاهش قدرت تصميم‌گيري، بيهوشي يا حتي ايست قلبي را به همراه داشته باشد. براي آگاهي بيشتر درباره اعتياد به الكل كليك كنيد.

دلايل مصرف همزمان شيشه و الكل

مصرف همزمان مواد اعتيادآور با يكديگر يا چند مصرفي حالتي از اعتياد است كه در سال‌هاي اخير گسترش بسياري پيدا كرده است. در اين ميان استفاده از الكل با انواع مخدرها بيش از ساير حالت‌هاي چند مصرفي رواج دارد و اين موضوع را مي‌توان تا حدودي در دسترسي‌پذيري نسبتاً بالاي الكل دانست. بااين‌حال با توجه به اينكه شيشه و الكل از دو خانواده دارويي كاملاً متضاد هستند و هريك مغز را به فعاليتي كاملاً متفاوت با ديگري وا‌مي‌دارند استفاده از آن‌ها در كنار هم مي‌تواند آسيب‌هاي بسياري ازجمله خطر سكته مغزي را به همراه داشته باشد. بااين‌حال دلايل بسياري براي اين همزماني در مصرف وجود دارد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

كنجكاوي

يكي از اصلي‌ترين دلايلي كه براي مصرف همزمان شيشه و الكل وجود دارد اين است كه نوجوانان و جوانان نسبت به تجربه شرايطي كه پس از مصرف اين دو ماده براي بدن ايجاد مي‌شود كنجكاوي بالايي نشان مي‌دهند. بعضي افراد از اين دو ماده استفاده مي‌كنند اما به هر دليلي دچار مشكل خاصي نمي‌شوند و بازگو كردن تجربيات آن‌ها براي سايرين باعث افزايش كنجكاوي و تمايل به مصرف در آن‌ها مي‌شود.

كسب لذت بيشتر

استفاده همزمان از مخدرهاي مختلف ميزان اثرگذاري و لذت بخشي استفاده از آن‌ها را افزايش مي‌دهد كه اين خود تبديل به دليل و انگيزه‌اي براي مصرف همزمان و مجدد آن‌ها خواهد شد. براي شناخت بيشتر درباره اعتياد به چند ماده كليك كنيد.

كاهش اضطراب از دلايل مصرف همزمان شيشه و الكل

شيشه ماده اعتيادآوري است كه از مت‌آمفتامين تهيه مي‌شود و استفاده از آن انرژي فرد را افزايش خواهد داد بااين‌حال بالا رفتن سطح اضطراب يكي از عوارض منفي است كه به دنبال استفاده از شيشه براي فرد ايجاد مي‌شود. مصرف همزمان شيشه و الكل در برخي شرايط براي جلوگيري از بروز اين اضطراب روي مي‌دهد زيرا الكل ازجمله داروهايي است كه فعاليت دستگاه عصبي را كاهش داده و اضطراب را از بين مي‌برد.

كاهش بازداري رفتاري

استفاده از الكل با افزايش اعتمادبه‌نفس فرد باعث خواهد شد تا بسياري از بازداري‌هاي رفتاري كاهش پيدا كرده و درنتيجه رفتارهايي از فرد سر خواهد زد كه احتمال بروز آن‌ها در شرايط عادي بسيار كمتر است. اين موضوع مي‌تواند يكي از دلايل مصرف همزمان شيشه و الكل باشد چراكه مصرف الكل قدرت تصميم‌گيري فرد را كاهش داده و او را به سمت تجربه رفتارهاي جديد سوق مي‌دهد.

پيامدهاي مصرف همزمان شيشه و الكل

اعتياد همواره نتايج و عوارض منفي بسياري را به همراه دارد و طبيعتاً در شرايطي كه فرد از بيش از يك ماده مخدر استفاده كند اين عوارض چند برابر خواهد شد. برخي از مهم‌ترين پيامدهاي مصرف همزمان شيشه و الكل را در ادامه با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

افزايش خطر سكته مغزي

ورود الكل به جريان خون با تأثير بر گيرنده‌هاي گابا باعث كاهش سطح فعاليت در تمامي بخش‌هاي بدن مي‌شود اما شيشه با اجبار مغز به ترشح دوپامين باعث افزايش فعاليت مغز و تمامي دستگاه‌هاي عصبي مي‌گردد. به همين خاطر مصرف همزمان شيشه و الكل باعث ورود همزمان دو پيام متضاد به مغز شده كه اين موضوع احتمال بروز مشكلات مغزي ازجمله سكته را افزايش خواهد داد.

كاهش قدرت تصميم‌گيري و بازداري رفتاري

مصرف الكل معمولاً بسياري از بازداري‌هاي رفتاري را كاهش مي‌دهد و با افزايش اعتمادبه‌نفس، فرد را به انجام كارهايي كه در حالت عادي از انجام آن‌ها خجالت مي‌كشيده سوق مي‌دهد. همچنين مصرف شيشه نيز انرژي و تمايل فرد براي فعاليت را افزايش مي‌دهد. با در نظر گرفتن اين مطلب كه استفاده از مخدرها با كاهش سطح هوشياري، قدرت تصميم‌گيري فرد را تحت تأثير قرار مي‌دهند، مصرف همزمان شيشه و الكل احتمال انجام رفتارهاي تكانه‌اي و پرخطر را افزايش خواهد داد.

دشواري در ترك اعتياد به مصرف همزمان شيشه و الكل

متخصصين حوزه ترك اعتياد معتقدند كه استفاده همزمان از چند ماده مخدر باعث ايجاد دشواري‌هايي در فرايند ترك اعتياد خواهد شد. اين مشكلات مي‌تواند نياز فرد به دريافت مراقبت‌هاي تخصصي را افزايش داده و حتي فرايند ترك اعتياد را با شكست مواجه كند. اين موضوع لزوم استفاده از جلسات مشاوره رواني و ايجاد هدف و انگيزه براي ترك را افزايش مي‌دهد. براي اطلاعات بيشتر در زمينه ترك اعتياد كليك كنيد.

مصرف همزمان شيشه و الكل | ترك رواني اعتياد

به‌طوركلي ترك اعتياد به هر ماده مخدر شامل دو مرحله سم‌زدايي يا ترك فيزيولوژيك و همين‌طور جلسات روان‌درماني براي رهايي از وابستگي رواني به مخدرهاست. متأسفانه بسياري از افراد سم‌زدايي را مساوي با ترك اعتياد مي‌دانند و جلسات درمان رواني را جدي نمي‌گيرند. اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را در آينده ايجاد نمايد كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان شروع مجدد مصرف را نام برد. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه براي ترك اعتياد اقدام مي‌كنيد از يك مشاور نيز در اين زمينه كمك بگيريد. ازجمله اقداماتي كه روانشناسان براي ترك مصرف همزمان شيشه و الكل انجام مي‌دهند مي‌توان موارد زير را نام برد.

ايجاد و حفظ انگيزه

ترك اعتياد در ذهن بسياري از مصرف‌كنندگان با نشانه‌هاي جسمي و رواني ناخوشايند همراه است و اين موضوع انگيزه فرد براي ترك را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. در شرايطي كه وي در گذشته تجربه ناموفقي از ترك نيز داشته باشد اين موضوع بيش از قبل انگيزه‌هاي او را تحت تأثير قرار مي‌دهد. به همين خاطر در جلسات بازپروري رواني مشاورين سعي مي‌كنند با ايجاد انگيزه براي فرد او را از دلسرد شدن در طول فرايند ترك دور نگه دارند.

كمك به افزايش اعتمادبه‌نفس و خودكنترلي

شكست در فرايند ترك اعتياد باعث مي‌شود كه فرد خود را به‌عنوان شخصي ناتوان و ضعيف بشناسد و برخوردهاي نامناسب ديگران نيز به ايجاد جدي‌تر اين باور در ذهن وي دامن مي‌زند. يكي از اقدامات اساسي روانشناسان براي ترك اعتياد اين است كه عزت‌نفس ازدست‌رفته فرد را به او بازگردانند و با ايجاد موفقيت‌هاي كوچك به وي كمك كنند باور كند كه توانايي ايجاد تغيير در شرايط زندگي را دارد.

آموزش كنترل وسوسه‌هاي رواني

اصلي‌ترين هدف جلسات روان‌درماني اين است كه به فرد كمك مي‌كند تا با بررسي دقيق محيط اطراف خود محرك‌هايي كه باعث افزايش ميل به مصرف در وي مي‌شوند را شناسايي كرده و سپس راه‌هايي براي كنترل تمايلات را آموزش ببيند. براي مثال ممكن است فردي احساس كند شنيدن نام مخدرها نيز مي‌تواند او را به مصرف مجدد تحريك كند.

خانواده‌درماني براي مصرف همزمان شيشه و الكل

خانواده يكي از مهم‌ترين بسترهاي اجتماعي است كه نقش بسياري در يك ترك موفقيت‌آميز دارد. رفتار اعضاي خانواده با فرد مي‌تواند دليلي براي تمايل وي به مصرف بيشتر و يا ترك اعتياد باشد. مشاورين معمولاً جلساتي را براي خانواده برگزار مي‌كنند و با افزايش اطلاعات آن‌ها راجع به اعتياد نكاتي را در ارتباط با شيوه برخورد با فرد به خانواده آموزش مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

مصرف همزمان شيشه و الكل چه دلايلي دارد؟

ايجاد لذت بيشتر و همين‌طور از بين بردن اضطرابي كه به دليل استفاده از شيشه براي فرد ايجاد مي‌شود ازجمله دلايل مصرف همزمان شيشه و الكل هستند.

آيا امكان ترك مصرف همزمان شيشه و الكل وجود دارد؟

بله؛ اگرچه مصرف همزمان مخدرها با يكديگر دشواري‌هايي را در فرايند ترك ايجاد مي‌كند بااين‌حال درصورتي‌كه از متخصصين قابل‌اعتماد براي ترك مصرف استفاده كنيد امكان ترك وجود دارد.

منبع: مصرف همزمان شيشه و الكل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مصرف همزمان شيشه و الكل،
موضوع:
[ ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۲:۰۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مصرف همزمان ترياك و حشيش چه عوارضي به همراه دارد؟ ترياك و حشيش هردو جزء رايج‌ترين موادي هستند كه مورد سوءمصرف قرار مي‌گيرند. تركيب اين دو ماده در كنار هم مي‌تواند عوارض جانبي هريك از آن‌ها را تشديد كرده و باعث بروز علائم ناخوشايند جسمي و رواني شود. ترياك در واقع قابليت تسكين دهندگي دارد و مصرف آن به بروز وابستگي جسماني و رواني مي‌انجامد. مصرف ترياك در كنار اعتياد به حشيش باعث مي‌شود فرد درك متفاوتي نسبت به زمان و مكان پيدا ‌كند و هذيان و توهم را نيز تجربه ‌نمايد. ما در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در زمينه مصرف همزمان ترياك و حشيش پرداخته‌ايم پس همراه ما باشيد. بهره بردن از مشاوره ترك اعتياد كمك مي‌كند تا افراد ترك راحت تري را سپري كرده و با مشكلات كمتري مواجه شوند.

منبع: مصرف همزمان ترياك و حشيش

مصرف همزمان ترياك و حشيش | آشنايي با ترياك و حشيش

ترياك نوعي ماده مخدر افيوني است كه از گياهي به نام خشخاش به دست مي‌آيد. اين ماده مخدر حاوي مورفين است و از همين رو باعث ايجاد اثرات تسكين دهندگي و تخفيف درد در انسان مي‌شود. مصرف ترياك اعتياد آور بوده و به بروز وابستگي جسماني و رواني مي‌انجامد. به همين خاطر افرادي كه درگير اعتياد به اين ماده هستند در صورت قطع مصرف علائمي نظير درد عضلاني، درد مفاصل، حالت تهوع، اسهال و استفراغ را تجربه مي‌كنند.

در مقابل حشيش نوعي ماده مخدر است كه در طبقه بندي دارويي در دسته كانابيس‌ها قرار مي‌گيرد. اين ماده از صمغ گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و حاوي مقادير زيادي از ماده موثره THC است. اين ماده نوعي روانگردان محسوب مي‌شود و از همين رو مصرف آن به بروز تغييرات ادراكي مي‌انجامد. براي مثال افراد در پي مصرف حشيش ممكن است درك متفاوتي نسبت به زمان و مكان داشته باشند و همچنين احتمال دارد علائم روان پريشي نظير هذيان و توهم را نيز تجربه كنند.

عوارض مصرف همزمان ترياك و حشيش

مصرف همزمان ترياك و حشيش مي‌تواند پيامدهاي ناخوشايند گوناگوني را براي فرد به همراه بياورد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- بروز اعتياد چندگانه

اعتياد به بيش از يك ماده منجر به بروز وضعيتي مي‌شود كه به آن اعتياد چندگانه گفته مي‌شود. در اين شرايط شما با چالش‌هاي بيشتري در مسير ترك اعتياد رو به رو خواهيد بود چرا كه هر نوع مواد، عوارض مربوط به خود را دارد و مصرف آن‌ها در كنار يكديگر مي‌تواند شرايط بحراني و خاصي را به وجود بياورد. ترك اعتياد براي افرادي كه همزمان به ترياك و حشيش وابسته هستند حتما بايد زير نظر يك متخصص انجام شود. در نتيجه قبل از قطع مصرف حتما با يك روانشناس تماس گرفته و مشاوره ترك اعتياد دريافت نماييد.

2- افزايش ريسك ابتلا به اختلالات روان شناختي

مصرف مواد مخدر به خصوص مواد روان گردان تا حد زيادي فرد را در معرض ابتلا به اختلالات روان شناختي قرار مي‌دهد. از جمله اين اختلالات مي‌توان به افسردگي اساسي، اختلالات اضطرابي، افسردگي دو قطبي و اسكيزوفرنيا اشاره كرد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه استفاده از چند ماده در كنار يكديگر با ايجاد تاثيرات مضاعف بر انتقال دهنده‌هاي عصبي مغز، ريسك ابتلا به اين اختلالات را افزايش مي‌دهد.

3- تشديد سندروم محروميت از مواد

در شرايطي كه مصرف ترياك به بروز وابستگي جسماني شديد مي‌انجامد حشيش وابستگي رواني زيادي ايجاد مي‌كند. اين مسئله باعث مي‌شود كه در پي قطع مصرف، سندروم محروميت از مواد با علائم ناخوشايند بيشتري ظهور پيدا كند. افراد اغلب در اين شرايط درد جسماني، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، آبريزش بيني، احساس اضطراب شديد، بي قراري، وسوسه ذهني شديد براي مصرف مجدد مواد و افسردگي را گزارش مي‌كنند.

تجربه علائم جسماني و رواني شديد در كنار يكديگر مي‌تواند آنقدر آزاردهنده شود كه فرد را از پيمودن مسير ترك منصرف نمايد اما خوشبختانه درمان‌هاي دارويي و روانشناختي زيادي وجود دارد كه در اين شرايط مي‌تواند به كمك بيماران بيايد. از جمله اين درمان‌ها مي‌توان به سم زدايي به كمك داروهاي نگهدارنده و دريافت روان درماني فردي و گروهي اشاره كرد

مصرف همزمان ترياك و حشيش | سخن آخر

همان طور كه گفته شد مصرف همزمان ترياك و حشيش با ايجاد وابستگي جسماني و رواني به بروز وضعيت دشواري براي فرد مصرف كننده مي‌انجامد. براي پيشگيري از شدت گرفتن اعتياد و دچار شدن به عوارض جانبي چندگانه بسيار اهميت دارد كه ترك اعتياد زير نظر يك متخصص هرچه زودتر آغاز گردد. در مسير ترك شما نياز داريد كه از خدمان روان درماني و پزشكي كمك بگيريد چرا كه بايد وضعيت سلامت روان و سلامت جسماني در كنار يكديگر مورد ارزيابي و درمان قرار بگيرند.

در نتيجه در قدم اول با يك روانشناس متخصص در حوزه اعتياد تماس بگيريد و در مورد نحوه شروع درمان اعتياد مشورت كنيد. روانشناس با برگزاري جسلات روان درماني فردي، خانوادگي و گروهي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد به سمت پرهيزي پايدار حركت كنيد. همچنين هر زمان نياز به درمان‌هاي دارويي وجود داشته باشد درمانگر شما را به يك پزشك ارجاع خواهد داد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره تلفني ترك اعتياد در زمينه اعتياد مي توانيد از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا متادون تراپي مي‌تواند اعتياد همزمان به ترياك و حشيش را درمان كند؟

متادون از جمله داروهاي نگهدارنده است كه براي ترك اعتياد به مواد افيوني از جمله ترياك به كار مي‌رود. اگر شما همزمان به ترياك و حشيش اعتياد داشته باشيد متادون نيز مي‌تواند به شما در روند درمان كمك كند اما لازم است درمان‌هاي تكميلي نظير شركت در جلسات روان درماني را نيز پيگيري نماييد.

2. مصرف همزمان ترياك و حشيش چه عوارضي دارد؟

با توجه به اينكه اين دو دارو از دو خانواده مخالف هستند مصرف آن‌ها تأثيرات نامطلوبي را در عملكرد مغز فرد ايجاد مي‌كند. علاوه بر اين استفاده همزمان از ترياك و حشيش احتمال اوردوز را افزايش خواهد داد.

منبع: مصرف همزمان ترياك و حشيش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۵۱:۱۰ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

برنامه ريزي براي كنكور اولين پله موفق شدن در اين آزمون است. اگر شما هم جزء دانش‌آموزاني هستيد كه قرار است به‌زودي در كنكور شركت كنيد بايد خودتان را براي اين رقابت آماده كنيد. حتماً هم اين را مي‌دانيد كه براي موفقيت در كنكور سراسري بايد خوب درس بخوانيد؛ و البته كه خوب درس‌خواندن نياز به يك برنامه خوب دارد. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد در اين آزمون موفق باشيد قبل از هر چيز بايد با اصول برنامه‌ريزي تحصيلي آشنا شويد. دوره‌كردن درس‌ها، خلاصه‌برداري، تست‌زدن در زمان‌هاي مناسب و همين‌طور انعطاف‌پذيري برنامه از مهم‌ترين نكاتي هستند كه بايد رعايت كنيد. ما در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا كمي بيشتر راجع به برنامه ريزي براي كنكور صحبت كنيم.

منبع: برنامه ريزي براي كنكور 1402 | آموزش نحوه برنامه ريزي كنكور

برنامه ريزي براي كنكور

كنكور، يكي از بزرگ‌ترين رقابت‌هايي است كه ما در زندگي آن را تجربه مي‌كنيم. براي ورود به دانشگاه، درس‌خواندن و تبديل‌كردن خودمان به يك نيروي متخصص اول بايد از سد كنكور رد شويم. همان‌طور كه گفتيم اولين قدم براي اينكه بتوانيم اين مرحله از زندگي را با موفقيت پشت سر بگذاريم برنامه ريزي است. بدون برنامه شما در حقيقت نقشه‌اي براي مسيرتان نداريد.

به همين خاطر دير يا زود به جايي مي‌رسيد كه احساس مي‌كنيد شرايط آن‌طور كه بايد پيش نمي‌رود. ممكن است مطالب درسي را با هم قاطي كنيد؛ بعضي‌ها را فراموش كنيد؛ و يا بدتر از همه اصلاً نتوانيد بعضي از منابع را تمام كنيد. به‌علاوه داشتن يك برنامه خوب باعث مي‌شود شما آرامش رواني بيشتري را هم تجربه كنيد. وقتي ما برنامه داشته باشيم اوضاع برايمان قابل‌پيش‌بيني‌تر خواهد بود. همين باعث مي‌شود خيلي از اضطراب‌ها را تجربه نكنيم.

در برنامه ريزي براي كنكور به اين نكات توجه داشته باشيد

اينكه براي خودتان يك برنامه بنويسيد ساده‌ترين بخش كار است. اما يادتان باشد كه هر برنامه‌اي شما را به هدفتان نمي‌رساند. برنامه‌هاي اشتباه درست به همان اندازه به شما ضرر مي‌زنند كه برنامه نداشتن خواهد زد. به همين خاطر بهتر است بعضي نكات را در برنامه‌ريزي‌هايتان در نظر داشته باشيد.

 با يك برنامه سبك شروع كنيد

يادتان باشد كه سنگ بزرگ علامت نزدن است. خيلي‌ها در اولين قدم و وقتي با حجم درس‌ها روبه‌رو مي‌شوند دچار استرس خواهند شد. ممكن است شما نگران اين باشيد كه اگر با يك برنامه سبك شروع كنيد نمي‌رسيد همه كتاب‌ها را بخوانيد. يا شايد بخواهيد يك برنامه كمال‌گرايانه براي خودتان بريزيد. اما تجربه نشان مي‌دهد اين كارها عاقبتي به غير از شكست ندارند.

اولين قدم در برنامه ريزي براي كنكور اين است كه شما توانايي‌هايتان را در نظر بگيريد. وقتي برنامه‌اي بريزيد كه از توان شما براي درس‌خواندن سنگين‌تر باشد ديريازود از انجام‌دادن آن خسته مي‌شويد. و در نتيجه احساسات منفي مثل ناتواني، از دست دادن اعتمادبه‌نفس و شكست‌خوردن به سراغتان مي‌آيد. همين احساسات هم باعث مي‌شود كه انگيزه‌تان را براي درس‌خواندن از دست بدهيد. پس در اولين قدم سعي كنيد درست به‌اندازه توانايي و عادت‌هاي درسي‌تان برنامه بريزيد. پس از مدتي مي‌توانيد به آرامي حجم مطالبي كه مي‌خوانيد و ساعت مطالعه‌تان را بيشتر كنيد.

 برنامه ريزي براي كنكور بايد منعطف باشد

هرگز نبايد براي همه ساعت‌هاي روز و هفته خود برنامه بريزيد! يادتان باشد كه جايي را براي اتفاقات غيرمنتظره خالي كنيد. براي مثال ممكن است يك روز بيمار شويد و نتوانيد درس بخوانيد. پس برنامه هفتگي شما بايد زمان‌هاي خالي داشته باشد كه در آنها بتوانيد قسمت‌هاي عقب‌افتاده را جبران كنيد. اگر هم همه چيز طبق برنامه پيش رفت شما ضرر نخواهيد كرد. مي‌توانيد زمان‌هايي را به كه به اين قسمت اختصاص داده‌ايد براي دوره‌كردن و تثبيت مطالب يا حتي پيش رفتن و جلو انداختن برنامه‌تان استفاده كنيد.

 اهميت استراحت و تفريح

يك اشتباه بسيار رايج اين است كه ما در سال كنكور تفريح و استراحت را به صفر مي‌رسانيم. در حقيقت بيشتر ما فكر مي‌كنيم اگر اين كار را نكنيم زمان كافي براي خواندن همه مطالب نخواهيم داشت. شايد اين مسئله در ظاهر درست به نظر برسد. و البته در كوتاه‌مدت هم شما را به خواسته‌تان خواهد رساند. اما مطمئن باشيد كه در بلندمدت از اين قانون آسيب خواهيد ديد.

روان ما به اين شكل طراحي شده كه براي سلامتش به تفريح نياز دارد. در حقيقت تفريح‌كردن باعث مي‌شود شما انرژي كافي براي ادامه فعاليت‌هايتان را پيدا كنيد. در كنار تفريح، خواب كافي هم از ديگر مواردي است كه بايد به آن توجه كنيد. در طول خواب علاوه بر اينكه شما خستگي در مي‌كنيد سلول‌هاي مغزي مطالب خوانده شده را مورد بررسي قرار خواهند داد؛ و در حقيقت در اين زمان تثبيت مطالب اتفاق مي‌افتد. اگرچه ما هم قبول داريم كه در سال كنكور بايد زمان بيشتري را صرف هدفتان كنيد و كمتر به تفريح و استراحت بپردازيد؛ اما يادتان باشد به صفر رساندن اين مسائل اصلاً تأييدشده نيست. درست مانند هر موضوع ديگري در اين شرايط نيز حفظ تعادل اهميت بسياري دارد.

 فقط روبه‌جلو حركت نكنيد

اگر مطالبي كه خوانده‌ايد را مرور نكنيد همه آنها فراموش خواهند شد. پس اين نكته را هم به خاطر داشته باشيد كه در برنامه ريزي براي كنكور نبايد فقط روبه‌جلو حركت كنيم. بعضي‌ها فكر مي‌كنند هدف اصلي در برنامه‌ريزي تنها تمام‌كردن كتاب‌ها است؛ و در نتيجه اصلاً به مرور مطالب فكر نمي‌كنند. گروه ديگري هم هستند كه معتقدند بعد از اينكه حداقل يك‌بار كتاب‌ها را كامل تمام كردند مي‌بايست به سراغ مرور بروند. اما هر دوي اين باورها اشتباه است.

اولاً همان‌طور كه گفتيم مرورنكردن باعث مي‌شود مطالب را فراموش كنيد. در نتيجه اين وضعيت فرقي با نخواندن مطالب ندارد. ثانياً اگر مرور را به يك زمان دور موكول كنيد حجم بالايي از مطالب از ذهنتان پاك مي‌شود. و در نتيجه بايد زمان نسبتاً زيادي براي يادآوري و تثبيت مطالب بگذاريد. پس بهتر است در زمان‌هاي مشخص به عقب برگرديد و پس از مرور و تثبيت مطالب مجدداً به سراغ پيشروي برويد.

 هدف‌گذاري داشته باشيد

يك برنامه زماني شما را به هدف مي‌رساند كه هدفي وجود داشته باشد. پس فكر نكنيد برنامه ريزي براي كنكور تنها اين است كه ساعت‌هايتان را در روز، هفته و ماه پر كنيد. ساعت‌هاي درسي شما و حجم مطالبي كه در هر روز مي‌خوانيد بايد كاملاً كنترل شده باشد. بهترين راه براي رسيدن به اين مسئله اين است كه از آخر به اول بياييد. ابتدا مشخص كنيد هر كتاب چند صفحه است و چند ماه فرصت داريد؟

يك ضرب و تقسيم ساده به شما خواهد گفت كه در هر ماه مي‌بايست چقدر از هر كتاب را بخوانيد. وقتي متوجه حجم مطلبي كه بايد در يك ماه بخوانيد شديد، همين كار را براي هفته‌ها و روزها هم انجام بدهيد. با اين روش شما حجم مطالبي كه بايد بخوانيد را به‌درستي در برنامه‌تان پيدا خواهيد كرد. در نتيجه احتمال اينكه در آينده با مشكلاتي مثل تمام‌نكردن مطالب روبه‌رو شويد كمتر خواهد بود.

 وضعيتتان را ارزيابي كنيد

زمان‌هايي را به ارزيابي برنامه‌تان اختصاص بدهيد. براي مثال مي‌توانيد آخر هفته و آخر ماه را براي اين كار تعيين كنيد. با دقت بررسي كنيد كه آيا به هر چيزي كه مي‌بايست در اين هفته يا ماه مي‌رسيديد رسيده‌ايد؟ چه نكاتي را بهتر است در برنامه هفته آينده‌تان لحاظ كنيد؟ نقاط ضعف و قوت برنامه‌تان چه بوده است؟ اين كار به شما كمك مي‌كند قبل از اينكه دير بشود جلوي بعضي از اشتباهات را بگيريد. اگر در نحوه برنامه‌ريزي‌تان مشكلي وجود دارد كه به تنهايي نمي‌توانيد آن را حل كنيد بهتر است از يك مشاور متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

 تست‌زدن را جدي بگيريد

سؤالات كنكور در همه مقاطع تستي هستند. اين در حالي است كه ما در تمامي امتحان‌هايي كه داده‌ايم از سؤالات تشريحي استفاده شده است. به همين خاطر بسياري از دانش‌آموزان راهكار تستي خواندن مطالب و جواب‌دادن به سؤالات چهارگزينه‌اي را نمي‌دانند. تنها راه برطرف‌كردن اين مشكل اين است كه در طول سال تست‌زدن را جدي بگيريد.

از كتاب‌هاي كمك‌درسي كه در بازار وجود دارند و همين‌طور آزمون‌هاي آزمايشي كمك بگيريد. مطمئن باشيد بهترين راه براي يادگرفتن اين موضوع، تمرين كردن آن است. هرچقدر بيشتر اين كار را انجام بدهيد راه و روش تستي خواندن و همين‌طور حل‌كردن تست‌ها را بهتر ياد خواهيد گرفت.

برنامه ريزي براي كنكور و اهميت مشاوره

كنكور رقابتي است كه حداقل براي يك سال زندگي شما را درگير خودش مي‌كند. و همان‌طور كه احتمالاً مي‌دانيد زندگي شما در تمامي ابعاد آن، درگير كنكور مي‌شود. شما علاوه بر اينكه نياز داريد راه و روش درست درس‌خواندن و مروركردن را ياد بگيريد، بايد راه‌هاي حفظ انگيزه، مراقبت از سلامت روحي، متعادل نگه‌داشتن ساير بخش‌هاي زندگي و بسياري از چيزهاي ديگر را ياد بگيريد. به عبارتي بايد بگوييم شما نياز داريد كه سبك زندگي خودتان را به طور كامل تغيير بدهيد. براي رسيدن به اين هدف بهترين راه اين است كه از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.

مشاورين با توجه به اطلاعاتي كه راجع به ساختار مغز و روش‌هاي يادگيري دارند به‌خوبي مي‌توانند اصول صحيح درس‌خواندن و يادگرفتن مطالب را به شما آموزش بدهند. به‌علاوه آنها با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه دارند به‌خوبي مي‌توانند به شما براي حفظ روحيه و انگيزه‌تان كمك كنند. يكي ديگر از نقاط قوت كمك‌گرفتن از مشاورين اين است كه آنها مي‌توانند استعدادهاي شما را مشخص كنند. در نتيجه شما برخلاف بسياري از دانش‌آموزان ديگر دچار سردرگمي بابت انتخاب رشته و مسير زندگي نخواهيد شد. پس اگر مي‌خواهيد سال كنكورتان را با موفقيت پشت سر بگذاريد بهتر است كمك‌گرفتن از مشاورين متخصص را در اولويت برنامه‌هايتان قرار بدهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برنامه ريزي براي كنكور مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

در برنامه ريزي براي كنكور بايد چقدر به ساعات مطالعه توجه كنيم؟

ساعت مطالعه شما براي كنكور عددي نيست كه از قبل مشخص باشد. شما باتوجه‌به شرايط و توانايي خودتان مي‌بايست يك عدد را در نظر بگيريد. سپس سعي كنيد به‌مرور اين مقدار را افزايش بدهيد.

منبع: برنامه ريزي براي كنكور 1402 | آموزش نحوه برنامه ريزي كنكور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۲۲:۰۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

آلپرازولام با نام تجاري زاناكس و به شكل قرص‌هاي نيم و يك ميلي‌گرمي در داروخانه‌ها موجود هستند. اين دارو از خانواده بنزوديازپين‌ها است كه خاصيت ضد اضطرابي، آرام‌بخشي و خواب‌آوري دارند. شما تنها با نسخه پزشك مي‌توانيد اين دارو را تهيه كرده و براي درمان كوتاه مدت مشكلاتي نظير كاهش علائم اضطراب از آلپرازولام بهره ببريد. يكي از كاربردهاي شايع دارو كمك به كاهش اضطراب است. توصيه مي‌كنيم براي درمان اضطراب و دريافت نتيجه، علاوه بر استفاده از داروهايي مانند آلپرازولام از روش‌هاي روان درماني نيز بهره‌مند شويد.

منبع: آلپرازولام يا زاناكس | موارد مصرف، عوارض و تداخلات

موارد مصرف آلپرازولام

همان‌طور كه در ابتدا اشاره كرديم آلپرزولام در گروه دارويي بنزوديازپين‌ها قرار مي‌گيرد و بيشتر داروهاي گروه بنزوديازپين خاصيت‌هاي ضد اضطرابي، آرام‌بخشي و خواب‌آوري دارند. شما مي‌توانيد از آلپرازولام براي درمان‌هاي كوتاه مدت استفاده كنيد.

از جمله موارد ‌كاربرد آلپرازولام مي‌توان به كاهش علائم اضطراب، مشكلات خواب، اختلال هراس يا حملات پانيك و هم‌چنين درمان PMS يا سندروم پيش از قاعدگي اشاره كرد.

تجويز داروي آلپرازولام براي دوره‌هاي درماني كوتاه مدت و تحت نظر پزشك صورت مي‌گيرد. توجه داشته باشيد كه اين دارو علائم اضطراب را تا حدودي بهبود مي‌بخشد و هيچ‌گاه به عنوان درمان اصلي اضطراب به كار گرفته نمي‌شود. شما مي‌توانيد در كنار استفاده از آلپرازولام براي اثرات بيشتر از روش‌هاي روان درماني و شركت در جلسات مشاوره نيز كمك بگيريد.

عوارض جانبي ناشي از مصرف آلپرازولام

اگر داروي آلپرازولام را طبق دستور پزشك مصرف كنيد موجب كاهش اضطراب، بهبود وضعيت خواب و آرامش جسمي و رواني مي‌شود. البته بايد اشاره كنيم كه هر دارو در كنار اثرات مفيد درماني مي‌تواند عوارض جانبي نيز ايجاد كند. شدت عوارض جانبي از خفيف تا شديد متغير بوده و نوع عارضه جانبي نيز در هر فرد با فرد ديگر متفاوت است. برخي از مهم‌ترين و شايع‌ترين عوارض جانبي ناشي از مصرف آلپرازولام به شرح زير است. براي آشنايي بيشتر حتما درباره اختلالات اضطرابي نيز بخوانيد.

 خواب‌آلودگي

 گيجي

 افسردگي

 كاهش ترشح بزاق و خشكي دهان

 تاري ديد

 تغيير ميل جنسي

 اسهال يا يبوست تهوع و استفراغ

 اختلال در تكلم

 عدم هماهنگي و از دست دادن تعادل هنگام راه رفتن

تداخلات دارويي

مصرف همزمان آلپرازولام بارخي از داروها شامل داروهاي شيميايي، گياهي و حتي مكمل‌ها ممكن است تداخل داشته باشد و منجر به بروز عوارض جانبي خطرناك‌تر شود. اگر دارويي استفاده مي‌كنيد بهتر است هنگام مراجعه به پزشك جهت جلوگيري از تداخلات دارويي به پزشك اطلاع دهيد. چند نمونه از داروهايي كه با آلپرازولام تداخل دارند، به شرح زير هستند.

ضد افسردگي‌ها: سيتالوپرام، سرترالين و …

ساير بنزوديازپين‌ها: ديازپام، كلونازپام، اگزازپام و .‌..

مسكن‌ها: استامينوفن، بروفن

مسكن‌هاي مخدر (ناركوتيك‌ها): مورفين، متادون، پتدين

خواب‌آورها: مصرف همزمان اين دسته دارويي با آلپرازولام ممكن است منجر به مرگ ناگهاني حين خواب شود.

آنتي‌هيستامين يا داروهاي ضد حساسيت: ديفن‌هيدرامين، سيتريزين (مصرف همزمان اين داروها با آلپرازولام عوارضي مانند خواب‌آلودگي را تشديد مي‌كند.)

فلوكستين، سايمتيدين، دي‌سولفيرام: اين داروها مي‌توانند با كاهش متابوليسم دارو، اثربخشي آلپرازولام را افزايش دهند.

سيگار كشيدن نيز با افزايش متابوليسم آلپرازولام از تاثير آن بكاهند.

نكات مهم مصرف آلپرازولام

 استفاده از داروي آلپرازولام در دوران بارداري، شيردهي و كودكان ممنوعيت دارد. تنها با بررسي شرايط بيمار و تحت نظر پزشك ممكن است اين دارو براي زنان باردار يا در دوران شيردهي تجويز گردد.

 افراد سالمند از نظر مصرف آلپرازولام مشكلي ندارند اما اين افراد بيشتر از سايرين در معرض خطر بروز عوارض جانبي هستند. بنابراين سالمندان را از نظر بروز عوارض جانبي تحت نظر بگيريد.

 در صورتي كه سابقه بيماري‌هاي ريوي، كليوي، كبدي، تشنج و افسردگي داريد، حتما پيش از تجويز دارو به پزشك خود اطلاع دهيد.

 به دليل ايجاد خواب‌آلودگي پس از مصرف آلپرازولام، از انجام فعاليت‌هايي كه نياز به هوشياري و تمركز دارند مانند رانندگي بپرهيزيد.

 دارو را ناگهاني و سرخود ترك نكنيد. براي ترك دارو بايد زير نظر پزشك باشيد. برنامه ترك آلپرازولامبه صورت كاهش تدريجي دوز دارو است. ترك ناگهاني آلپرازولام موجب بروز علائم سندروم ترك مانند تشنج، تعريق، لرزش خواهد شد.

 مي‌توانيد آلپرازولام را قبل يا بعد از غذا مصرف كنيد. هم‌چنين آن را در دماي ۱۵ تا ۳۰ درجه و دور از نور نگه‌داري كنيد.

 اگر يك نوبت مصرف دارو را فراموش كرديد، به محض بi ياد آوردن آن را استفاده كنيد. اگر نوبت فراموش شده نزديك به نوبت بعدي مصرف است، نيازي به مصرف داروي فراموش‌شده نيست و از دو برابر كردن دوز مصرفي خودداري نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص آلپرزولام مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: آلپرازولام يا زاناكس | موارد مصرف، عوارض و تداخلات


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۴:۲۷ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلالات شخصيت دسته C يا ج گروه سوم اختلالات شخصيت است كه با منش افراد در ارتباط مي‌باشد. اين دسته به 3 گروه تقسيم مي‌شود. كه شامل اختلال شخصيت اجتنابي، وابسته و وسواسي- جبري است. هر 3 گروه تجربه اضطرابي و هراسان دارند. اين اختلالات معمولا از دوران بزرگسالي آغاز مي‌شود و تمام عمر همراه فرد خواهد بود. البته كه اين افراد بايد براي بهبود شرايط زندگي تحت درمان قرار بگيرند، معمولا روان درماني براي بينش و كنترل رفتار فرد و دارو درماني براي كاهش علائم اضطرابي، هراس و افسردگي اين افراد مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

منبع: اختلالات شخصيت دسته C يا ج | اختلال هاي شخصيت كلاستر C

اختلالات شخصيت دسته C يا ج

اختلالات شخصيت دسته c يا ج با تفكر، رفتار اضطرابي و هراسان مشاهده مي‌شود. اين دسته به 3 گروه تقسيم مي‌شود. كه شامل اختلال شخصيت اجتنابي، وابسته و وسواسي-جبري است. اين اختلال الگوي پايدار رفتار و تجربه هاي دروني است كه با انتظارات فرهنگي مغايرت دارد. اين افراد انعطاف ناپذير هستند. گروه اول منزوي هستند و از انتقاد ديگران هراسانند. گروه دوم به شخصي بسيار وابسته مي‌شوند. و به تنهايي توانايي تصميم گيري ندارند. و گروه سوم شخصيت وسواسي جبري دارند كه به شدت كمال طلب هستند.

براي درمان اختلال شخصيت دسته c يا ج از روش هاي روان درماني و دارو درماني استفاده مي‌شود. بهتر است كه اين دو روش در كنار هم به بهبودي فرد كمك كند. دارو درماني تنها توسط پزشك و متخصص صورت مي‌گيرد. از استفاده نابجاي داروها خودداري كنيد. براي درمان خود يا ديگران حتما از روانشناس كمك بگيريد.

اختلال شخصيت چيست؟

به اختلالاتي كه در مزاج، خلق و خو و سرشت افراد اثر بگذارد، اختلال شخصيت مي‌گويند. و معمولا اين اختلالات در كودكي ريشه دارد. در واقع شخصيت افراد طرز فكر، احساس و رفتاري است كه شخص را از ساير افراد متمايز مي‌كند. و شخصيت افراد در طول زمان ثابت مي‌ماند.

انواع اختلالات شخصيت دسته C

اختلالات شخصيت يك سري الگوهاي هستند كه با فرهنگ و جامعه مغايرت دارد. انعطاف پذير و فراگير نيز نيستند. اين اختلالات در دوران نوجواني و اوايل بزرگسالي شروع شده. و باعث بروز رفتارهاي عجيب در فرد خواهد شد. اختلالات شخصيت به 3 دسته تقسيم مي‌شود.كه در اين مقاله راجب اختلالات شخصيت دسته c يا ج توضيحات داده‌ايم. دسته ج اختلالات شخصيت به 3 دسته اختلال شخصيت اجتنابي، وابسته و وسواسي-جبري تقسيم مي‌شود.

 اختلال شخصيت اجتنابي

اولين دسته اختلالات شخصيت دسته C يا ج، اختلال شخصيت اجتنابي است. اين دسته از افراد خجالتي هستند اما غير معاشرتي نيستند. نسبت به جامعه منزوي هستند. علاقه به برقراري ارتباط با ديگران دارند اما زماني كه ديگران به آنها اطمينان محكمي مبني بر عدم برخورد انتقادي دهند. اين افراد ترس هاي غير قابل توجيه از طرد شدن توسط جامعه دارند. در بيشتر موارد احساس تنهايي دارند ولي از روابط خارج از خانواده دوري مي‌كنند.

ميزان شيوع اختلال شخصيت اجتنابي در اختلالات شحصيت دسته C يا ج، 2 تا 3 درصد جامعه است. اين افراد هنگام مصاحبه با ديگران به شدت اضطرابي مي‌شوند. بسته به علاقه نسبت به فرد مقابل هنگام مصاحبه، حركات پر تنش و عصبي آنها بالا و پايين مي‌شود. هرگونه صحبت فرد مقابل يا مصاحبه گر را انتقاد تلقي مي‌كنند. ملاك هاي DSM-5 در رابطه با اين اختلال شامل موارد زير است.

 به دليل اينكه از انتقاد و عدم تاييد ديگران هراس دارد، از فعاليت هاي شغلي كه موجب تماس بين فردي با افراد گوناگون است اجتناب مي‌كنند.

 علاقه اي به معاشرت با ديگران ندارند، مگر اينكه اطمينان حاصل كنند كه مورد علاقه و دوست داشتني هستند.

در روابط نزديك خود به دليل تمسخر يا ترس از شرمندگي ، خود داري نشان مي‌دهند.

 نسبت به اينكه مورد انتقاد قرار بگيرند يا طرد شوند، در موقعيت هاي اجتماعي مشغله ذهني دارند.

 اختلال شخصيت وابسته

دومين نوع اختلالات شخصيت دسته C يا ج، اختلال شخصيت وابسته است. در اين اختلال افراد نيازهاي خود را بر اساس نياز هاي ديگران مي‌چيند. و مسئوليت هاي زندگي خود را گردن ديگران مي‌اندازد. اگر مدت كمي را به تنهايي سپري كنند احساس ناراحتي مي‌كنند و به خود اطمينان ندارند. اين افراد براي رفع نياز هاي عاطفي به شدت به ديگران اعتماد مي‌كنند. اين افراد نسبت براي خود تصميم درستي نمي‌گيرند. اين اختلال در خانم ها به نسبت بيشتر از آقايان است. و بر اساس بررسي ها، نيم درصد تمام اختلالات شخصيت در اين قسمت قرار مي‌گيرد. اين افراد از تصميم گيري اجتناب مي‌كنند، مگر اينكه با با افراد بسياري مشورت كرده باشند و از تصميم اطمينان پيدا كرده باشند.

اختلال شخصيت وابسته كه نوع دوم اختلالات شخصيت دسته C يا ج است در فرزندان كوچك خانواده بيشتر از بزرگسالان مشاهده مي‌شود. حتي افرادي كه در كودكي بيماري جسماني مزمن داشته اند. بيش از بقيه به اختلال شخصيت وابسته مبتلا مي‌شوند. اين افراد كاركردهاي شغلي مختلي دارند زيرا توانايي مستقل شدن ندارند. توانايي ابراز وجود و جرات مندي ندارند. اگر فردي كه به آن وابسته هستند مدت زمان زيادي را غيب شود. امكان بروز افسردگي اساسي در اين افراد افزايش مي‌يابد. ملاك هاي تشخيص DSM-5 در رابطه با اختلال شخصيت وابسته شامل موارد زير است.

بدون توصيه و نظر اطرافيان در تصميم گيري هاي خود با مشكل روبرو مي‌شوند.

 بسيار نياز دارد كه بقيه مسئوليت مسائل عمده زندگي آن ها را بر عهده بگيرند.

 به دليل ترس از دست دادن، توانايي تاييد و حمايت در ابراز مخالفت با ديگران را ندارند.

در شروع طرح ها، برنامه ريزي ها و انجام امور خود با مشكل روبرو مي‌شوند.

در صورت تنها بودن احساس درماندگي و ناراحتي دارند. اين احساس به دليل ترس اغراق آميز از ناتواني در مراقبت از خود است.

 جهت دستيابي به حمايت و محبت ديگران زياده روي دارند، تا جايي كه فرد مقابل دست به انجام كارهاي ناخوشايند مي‌زند.

سومين نوع اختلالات شخصيت دسته C يا ج، اختلال شخصيت وسواسي -جبري است. اين افراد هيجانات محدودي دارند. بسيار منظم و مرتب هستند. سرسختي و بلا تكليفي از خصوصيات شخصيتي اين افراد است. اين افراد كمالگرا هستند و برخي از رفتارهاي مشابه با اختلال وسواس فكري عملي دارند. اما افكار مزاحم و ناخواسته اين اختلال را تجربه نمي‌كنند. اين افراد از بينش برخوردار نيستند و بيشتر از بقيه افراد شكايت مي‌كنند.

ميزان شيوع اين اختلال در اختلالات شخصيت دسته C يا ج، 2 تا 8 درصد افراد جامعه است. در مردان نسبت به زنان بيشتر است. در فرزندان اول خانواده نيز بيشتر مشاهده مي‌شود. اين افراد در مصاحبات رفتاري خشك، رسمي و محكم دارند. خلق بسيار جدي دارند و پاسخ هاي طولاني به همه سوالات مي‌دهند. اين افراد از مكانيسم هاي دفاعي مانند جداسازي، دليل تراشي، ابطال، وارونه سازي و ذهني سازي استفاده مي‌كنند. ملاك هاي تشخيص DSM-5 در رابطه با اختلال وسواسي جبري شامل موارد زير است. اشتغال ذهني با جزئيات، فهرست ها، قوانين، ترتيب و نظم، برنامه ها يا سازماندهي تا حدي كه هدف مهم فعاليت فراموش مي‌شود.

 كمال طلبي كه مانع انجام كارها مي‌شود.

خود را بسيار افراطي وقف توليد و كار مي‌كنند. به حدي كه روابط با دوستان و فعاليت هاي تفريحي را فدا مي‌كنند.

 در رابطه با رفتارها و موضوعات اخلاقي، ارزش ها و اصول، فردي بسيار سخت گير و دقيق مي‌شوند. انعطاف ناپذير و بيش از حد با وجدان هستند.

 در رهايي اشياء بسيار ناتوان هستند.

 از واگذاري كارها و امور به ديگران به شدت اجتناب مي‌كنند. مگر اينكه كاملا بپذيرند و تسليم شوند كه فرد مقابل كارها را به شيوه اي درست و قابل قبول انجام مي‌دهد.

درمان اختلالات شخصيت دسته C

اختلالات شخصيت دسته C يا ج بسته به نوع بيماري كه شامل شخصيت اجتنابي، وابسته و وسواسي- جبري است. نوع درمان مشخص مي‌شود. در اين بخش از مقاله در رابطه با درمان هر كدام از اين 3 دسته توضيح داده‌ايم.

براي درمان اختلال شخصيت اجتنابي كه اولين نوع اختلالات شخصيت دسته C يا ج است، 2 روش درماني كه شامل روان درماني، گروه درماني و دارو درماني است در نظر گرفته‌مي‌شود.

روان درماني

يكي از روش هاي درماني براي اولين نوع اختلالات شخصيت دسته C يا ج، روان درماني است. در اين روش درماني، درمانگر در جستجوي ترس ها و اضطراب هاي درمانجو است. زماني كه اين ترس ها ريشه يابي شد روش درماني مناسب بر اساس تشخيص روانشناس آغاز مي‌شود.

گروه درماني

گروه درماني نيز يكي از روش هاي روان درماني براي اختلال شخصيت اجتنابي است. در اين روش درماني بيمار متوجه مي‌شود كه حساسيت هاي آنها چه تاثيري در روابط و خودشان دارد.

دارو درماني

دارو درماني معمولا براي كاهش علائم اضطراب و افسردگي است كه فرد همراه با نوع اول اختلالات شخصيت دسته C يا ج تجربه مي‌كند. بر اساس تشخيص متخصص، داروهاي مختلف با دوز مناسب باعث كاهش علائم بيمار مي‌شود.

 درمان اختلال شخصيت وابسته

دومين دسته و نوع اختلالات شخصيت دسته C يا ج، اختلال شخصيت وابسته است. اين افراد توانايي انجام امور به تنهايي ندارند و بسيار به ديگران وابسته‌اند. اگر تحت درمان قرار نگيرند، با غيب شخص وابسته به افسردگي اساسي مبتلا مي‌شوند. 2 روش درماني براي اين افراد در نظر گرفته شده است. كه در ادامه توضيح داده‌ايم.

روان درماني

در روش روان درماني براي درمان نوع دوم اختلالات شخصيت دسته C يا ج، درمانجو به بينش از رفتار خود مي‌رسد. در اين روش درمانگر به درمانجو كمك خواهد كرد تا رفتارهاي اوليه خودش را شناسايي كند و بدون كمك به ديگران به فردي مستقل تبديل شود.

دارو درماني

يكي از روش هاي درماني براي افراد مبتلا به نوع دوم اختلالات شخصيت دسته C يا ج، دارو درماني است. در اين روش متخصصين براي كاهش علائمي مانند اضطراب و افسردگي كه در افراد وابسته بروز پيدا مي‌كند، دارو تحويز مي‌شود.

 درمان اختلال شخصيت وسواسي- جبري

سومين نوع اختلال شخصيت دسته c يا ج، اختلال شخصيت وسواسي- جبري است. اين افراد به شدت سخت گير و كمال طلب هستند. و اگر تحت درمان قرار نگيرند به مشكلات جدي روبرو خواهند شد. براي درمان اين افراد از 2 روش روان درماني و دارو درماني استفاده مي‌كنند. كه در ادامه توضيح داده‌ايم.

روان درماني

يكي از روش هاي درماني براي نوع سوم اختلال شخصيت دسته c يا ج، روان درماني است. در اين روش درماني فرد را به بينش نسبت به رفتار خود مي‌كنند. كمال طلبي را در اين افراد كاهش مي‌دهند. روند درمان اين افراد معمولا طولاني و پيچيده است. اين افراد معمولا از تحصيلات بالايي برخوردارند و در درمان هاي گروهي و رفتار درماني با نتايج خوبي روبرو مي‌شوند.

دارو درماني

براي نوع سوم اختلال شخصيت دسته c يا ج از روش دارو درماني براي كاهش علائم افسردگي استفاده مي‌كنند. داروهاي ضد تشنج و ضد افسردگي براي درمان اين افراد بر اساس تشخيص پزشك تجويز مي‌شود.

كلام آخر

اختلالات شخصيت دسته ج داراي ويژگي هاي مشتركي مثل اضطراب و هراس هستند كه آن ها را از ساير دسته ها متمايز مي كند. اين شخصيت ها در ارتباط با ديگران در واقع به نحوي منزوي و احساس تنهايي مي كنند. ريشه هاي اختلالات شخصيت دسته ج در كودكي و ژنتيك آن ها نهفته است. اما با دريافت خدمات درماني مي توان تا حد زيادي آن ها را تغيير داد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه اختلال شخصيت دسته c يا ج به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال شخصيت دسته c يا ج مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: اختلالات شخصيت دسته C يا ج | اختلال هاي شخصيت كلاستر C


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۲:۰۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی