آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

اختلالات اضطرابي يكي از رايج‌ترين مشكلات رواني قرن اخير به شمار مي‌رود. اين مشكلات انواع زياد و شدت‌هاي مختلفي دارند. به همين منظور، شمار زيادي از مراجعان مراكز سلامت روان را به خود اختصاص مي‌دهند. بر اين اساس، آگاهي از نشانه‌هاي اين اختلالات و آشنايي با علل بروز آن‌ها مي‌تواند به افراد در شناسايي ناراحتي‌هاي روحي خود كمك كند. خيلي اوقات علائم اختلالات اضطرابي به صورت جسماني بروزكرده و فرد را به مراكز درماني مي‌كشاند. اما وقتي علل جسماني يافت نشد، براي درمان به متخصص روانشناسي ارجاع داده مي‌شود. براي دريافت خدمات مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: اختلالات اضطرابي

اختلالات اضطرابي

همه انسان‌ها در طور زندگي روزمره خود، لحظاتي از اضطراب و نگراني را تجربه مي‌كنند. اين موضوع، بخشي از روند طبيعي زندگي به شمار مي‌آيد. بااين‌حال، گاهي اين تنش‌ها به حدي زياد مي‌شود، يا رويدادهاي استرس‌زا آن‌قدر تكرار مي‌گردند كه براي فرد مشكل‌ساز مي‌شوند. در اين شرايط احتمال بروز اختلالات اضطرابي بالا مي‌رود.

به‌طوركلي، منظور از اختلالات اضطرابي، حالتي از برانگيختگي رواني شديد است. ترس، نگراني مفرط و حس ترديد ازجمله ويژگي‌هاي اين اختلالات به شمار مي‌رود.

البته بايد توجه داشت كه تشخيص گذاري مشكلات اضطرابي منوط به داشتن ويژگي‌هاي زير است:

  • ميزان تنش و نگراني افراد بسيار بيش‌تر از آن چيزي است كه محرك تهديدآميز مي‌تواند ايجاد كند.
  • فرد علت اين نگراني و اضطراب دائمي خود را نمي‌دانند.
  • ترس و اضطراب مزمن باعث مي‌شود تا فرد همواره در رنج باشد و يا دچار نابساماني در عملكردهاي خود شود.

نشانه هاي اختلالات اضطرابي

اضطراب در افراد دچار اختلال، باعث بروز نشانه‌ها و علائم متنوعي مي‌گردد. اين علامت‌ها برحسب ويژگي‌هاي ژنتيكي و نيز خلق‌وخوي هر شخص مي‌تواند با ديگري تفاوت داشته باشد. بااين‌حال، ازجمله علائم رايج بين مبتلايان به اختلالات اضطرابي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

علائم جسمي اختلالات اضطرابي

  • تنش‌هاي عضلاني
  • تنگي نفس
  • احساس خستگي مفرط و غيرعادي
  • از جا پريدن‌هاي بيش‌ازحد
  • بالا بودن ضربان قلب
  • تعريق بيش‌ازاندازه
  • بروز مشكلات گوارشي
  • حالت تهوع
  • تكرر ادرار
  • لرزش‌هاي بدني
  • خشكي دهان
  • سرد شدن نوك انگشتان

نشانه هاي روان‌شناختي اختلالات اضطرابي

  • ترسيدن‌هاي مكرر
  • مشكل در تمركز
  • اختلالات خواب
  • پرخوري يا بي‌اشتهايي عصبي
  • گوش‌به‌زنگي دائم
  • كاهش تمايل جنسي
  • افزايش تحريك‌پذيري

دلايل بروز اختلالات اضطرابي

برحسب آن‌كه چه چيزي در ابتدا مسبب بروز ترس و اضطراب در افراد شده است، علل متفاوتي نيز مي‌توان براي شكل‌گيري اين اختلالات در افراد در نظر گرفت. نظريه‌هاي متفاوتي به بيان دلايل رخ دادن مشكلات اضطرابي از منظر خود پرداخته‌اند.

رايج‌ترين ديدگاه‌هاي بيان‌شده در مورد علت بروز اختلالات اضطرابي به شرح زير هستند.

عوامل زيستي و فيزيولوژيكي

بر اساس اين ديدگاه، عواملي به شرح زير مي‌توانند باعث بروز اختلالات اضطرابي در افراد شوند:

  • بروز اختلال در تعادل هورموني بدن
  • وجود ژن‌هاي مؤثر بر تجربه نشانه‌هاي اضطرابي در افراد
  • بارداري در زنان
  • نابساماني در عملكرد غده تيروئيد
  • پايين بودن قند خون
  • فشارخون غيرطبيعي
  • بي‌نظمي مادرزادي ضربان قلب

عوامل محيطي

رخدادها و شرايط اجتماعي زيادي ممكن است باعث شود تا فرد دچار تنش يا اضطرابي بيش‌ازحد توانش شود. درنتيجه، اين مشكلات مي‌تواند در برخي از افراد باعث ايجاد اختلالات اضطرابي شود. حوادثي از قبيل زير مي‌توانند براي عده‌اي از مردم استرس‌زا باشند:

  • جدايي والدين
  • مرگ عزيزان
  • احساس طردشدگي
  • اخراج شدن از كار و مشكلات مالي
  • ناتواني‌هاي جنسي در روابط عاطفي

عوامل رواني

رويكردهاي متفاوتي در روان شناسي تلاش كرده‌اند تا علت شكل‌گيري مشكلات اضطرابي را بر مبناي خود توضيح دهند. اگرچه، به‌طوركلي اين نظريات مسائل مشتركي را به‌عنوان عوامل ايجادكننده اختلال‌هاي اضطراب در نظر مي‌گيرند. براي مثال كمبود حمايت‌هاي عاطفي، نداشتن راهبردهاي مقابله‌اي كارآمد در مواجهه با استرس، ضعف ايگو و… ازجمله شايع‌ترين علل مشكلات رواني به‌خصوص اختلالات اضطرابي به‌حساب مي‌آيند.

انواع اختلالات اضطرابي

فوبياهاي خاص

اين اختلال عبارت است از ترس غيرمنطقي، افراطي و هميشگي نسبت به برخي اشياء يا موقعيت‌هاي خاص. محرك‌هاي اين اختلال آن‌قدر براي فرد استرس‌زا هستند كه معمولاً آن‌ها از رويارويي با آن‌ها خودداري مي‌كنند. اين افراد از غيرمنطقي بودن ترس خودآگاه‌اند ولي نمي‌توانند اضطراب خود را كنترل كنند.

اختلال پانيك يا وحشت‌زدگي

اين اختلال به معناي تجربه حملات مكرر و شديد هراس و وحشت است كه معمولاً به‌صورت ناگهاني در افراد رخ مي‌دهد. در بيشتر مواقع، مبتلايان سمپتوم‌هاي فيزيولوژيكي شديدي را نيز تجربه مي‌كنند. ازجمله سرگيجه، تپش قلب، لرزش بدن، تعريق زياد و… .

اختلال اضطراب تعميم‌يافته

افراد مبتلابه اضطراب تعميم يافته، به‌طور مداوم نسبت به حوادث آينده نگران هستند. اين اضطراب و ترس دائمي باعث بروز نشانه‌هاي بيمار گون و شكل‌گيري اختلال در افراد مي‌شود.

اختلال اضطراب جدايي

در اين اختلال، فرد به علت جدا شدن از خانه يا افرادي كه به آن‌ها وابستگي عاطفي دارد، به‌شدت مضطرب مي‌شود. ميزان نگراني اين افراد به‌قدري است كه حتي تصور جدايي نيز باعث بروز نشان‌هاي اضطرابي در آن‌ها مي‌گردد. اضطراب‌جدايي در كودكان نيز شايع است.

آگورافوبيا

افراد مبتلابه اين اختلال هميشه نگران هستند كه درجايي گير بيفتند و در صورت نياز، نتوانند از كسي كمك بگيرند. نام‌هاي ديگر اين اختلال عبارت‌اند از: ازدحام‌هراسي، بازار هراسي، ترس از محيط‌هاي باز يا بسته. ساير انواع فوبياها هم زير مجموعه اختلالات اضطرابي هستند.

راهكارهاي درماني اختلالات اضطرابي

دارودرماني

در شرايطي كه شدت علائم اضطرابي در افراد بسيار زياد باشد، معمولاً اولين توصيه درمانگران، استفاده از داروهاي ضداسترس است. اين داروها شامل SSRI ها، داروهاي سه حلقه‌اي و SNRI ها مي‌شوند.

درمان‌هاي شناختي

در اين رويكرد، به اصلاح باورهاي تحريف‌شده و غلط از دنيا و محرك‌هاي استرس‌زا مي‌پردازند. اين روش به بيماران كمك مي‌كند تا ديدگاهي جديد و سازگارتر را نسبت به موقعيت‌ها در نظر بگيرند. درنتيجه نحوه واكنش آن‌ها نيز بر اساس تغيير نگرش‌شان، بهبود مي‌يابد.

رفتاردرماني

در اين نوع درمان، تمركز روي تغيير رفتارهاي آسيب‌زننده افراد قرار دارد. به‌عبارت‌ديگر، درمانگران تلاش مي‌كنند تا نحوه واكنش بيماران به محرك‌هاي هراس‌آور را مستقيماً تغيير دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات اضطرابي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلالات اضطرابي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات اضطرابي،
موضوع:
[ ۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۴:۳۰ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

در مورد ازدواج با شخصيت اجتنابي بهتر است اول به زندگي مشتركي كه در آينده با او خواهيد داشت خوب فكر كنيد. ممكن است او در آغاز رابطه بسيار خجالتي باشد و در هر زمينه‌اي تا شما به سمت او قدم بر نداريد، او پيش‌قدم نشود. شايد در ابتدا اين رفتار او را به اشتباه نجابت يا حيا بناميد؛ ولي با گذشت زمان متوجه خواهيد شد كه او در همه موقعيت‌ها و حتي ‌روابط زناشويي هم رفتار اجتنابي دارد. اين شرايط و رابطه در زندگي مشترك وضعيت رضايت‌بخشي نيست. از اين رو توصيه مي‌كنيم قبل از اين كه با شخصيت اجتنابي ازدواج كنيد، آگاهي‌هاي لازم را در مورد ويژگي‌هاي رفتاري شخصيت اجتنابي بدست آوريد. در مورد پيامد‌هاي احتمالي زندگي با او خوب فكر كنيد و عقلاني تصميم بگيريد. زيرا اگر با آگاهي كافي از خصوصيات رفتاري او تصميم به ازدواج با شخصيت اجتنابي بگيريد، راحت‌تر مي‌توانيد با او كنار بياييد.

منبع: ازدواج با شخصيت اجتنابي

ازدواج با شخصيت اجتنابي و زندگي زناشويي

انسان موجودي اجتماعي است، و بايد فعالانه در اجتماع حضور داشته باشد. زيرا انسان بسياري از مهارت‌هاي زندگي را در جمع و از طريق برقراري ارتباط با ديگران مي‌آموزد. از آنجا كه شخصيت اجتنابي از حضور در جمع و فعاليت‌هاي گروهي گريزان است، در كسب مهارت‌هاي لازم براي زندگي مشترك نيز موفق نخواهند بود.

شخصيت اجتنابي نمي‌تواند نقش همسر خوب را براي طرف مقابلش ايفا كند. اعتماد به نفس پايين و خودكم‌بيني او موجب ناتواني از داشتن ارتباط عميق، احساسي و صميمي با همسرش مي‌شود. انتقادپذير هم نيستند، و به راحتي نمي‌توان از او انتقاد كرد و خواهان اصلاح رفتارش شد. از كارهاي مثبتش هم نمي‌توان به راحتي تمجيد كرد، زيرا شايد حس كند به او ترحم كرده‌ايد. بنابراين اگر به دنبال يك زندگي فعال و با نشاط هستيد. و اگر نمي‌خواهيد رابطه‌تان با نزديكان‌تان كم شود يا از بين رود، در مورد ازدواج با شخصيت اجتنابي، بسيار محتاطانه تصميم بگيريد.

براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي اختلال شخصيت اجتنابي كليك كنيد.

چرا در ازدواج با شخصيت اجتنابي بايد محتاط بود؟

شخصيت اجتنابي از گروه اختلالات شخصيتي دسته C مي‌باشد. ازدواج با شخصيت اجتنابي مسائل خاص خودش را دارد. آن‌ها دوست دارند در زندگي زناشويي همچون نقش‌هاي سنتي رفتار كنند. اغلب ميان خود و همسرشان فاصله مشخصي نگه مي‌دارند؛ حتي ممكن است اكثر اوقات اتاق‌ خود را از همسر جدا كنند. دوست ندارند زياد ديده شوند و مورد توجه قرار گيرند. هميشه در تلاش‌اند دنيا و عالم تنهايي خود را حفظ كنند. در ازدواج با شخصيت اجتنابي زندگي‌تان در سكوت خواهد گذشت. شما هر چقدر هم سعي در نزديكي به او داشته باشيد، او باز هم حرف‌هاي دلش را به شما نخواهد گفت. حتي وقتي شما با او درد دل كرده و از دنياي دروني‌تان برايش حرف بزنيد، او احساس ترس و دلهره خواهد كرد.

فهميدن احساسات شخصيت اجتنابي كار سختي است. چرا كه او از حالات دروني خودش به كسي اطلاع نمي‌دهد. او در زندگي زناشويي احساساتش را بيان نخواهد كرد. اين علائم و ويژگي‌ها به شخصيت اسكيزوييد هم كمي شباهت دارد. در زندگي مشترك آن‌ها، رابطه هميشه به دوش همسرشان مي‌باشد. و اگر آن‌ها تماس نگرفته و يا قراري براي ملاقات نگذارند، رابطه پيش نمي‌رود. اگر در زندگي زناشويي بحث و تعارضي پيش بيايد، اغلب شخصيت اجتنابي كوتاه آمده و مسأله با سكوت او به پايان مي‌رسد. اغلب شخصيت فرمانبرداري دارند. ولي گاهي آزادي‌خواهي افراطي و ناگهاني به آنها دست مي‌دهد. در نهايت شناخت ويژگي‌هاي آنها در برقراري ارتباط بهتر به شما كمك خواهد كرد.

مشكلات ازدواج و زندگي مشترك با شخصيت اجتنابي

در ازدواج و زندگي مشترك با شخصيت هاي اجتنابي رابطه زوجين سطحي ولي مشكلات بسيار عميق است. پس براي كنار آمدن راحت‌تر با اين مشكلات سعي كنيد حتما در جلسات مشاوره خانواده شركت كنيد. بخشي از مشكلات و تعارضاتي كه ازدواج با شخصيت اجتنابي و زندگي مشترك با او به دنبال خواهد داشت به قرار زير هستند.

1- افراط در سكوت

دايره كلامي شخصيت اجتنابي محدود بوده و اغلب جملات كوتاه و حاشيه اي بكار مي‌برد. بنابراين در زندگي مشترك با او حرف‌هاي زيادي بين‌تان رد و بدل نخواهد شد. در هنگام مشكلات نيز، بيشتر سكوت مي‌كنند تا زودتر تنش تمام شود و به تنهايي خود برگردند. بخاطر همين سكوت و صحبت نكردن، غالبا مشكل حل نمي‌شود يا دير حل ‌مي‌شود. اين موضوع شما را از ادامه رابطه خسته خواهد كرد.

2- هراس و اضطراب

در زندگي با شخصيت اجتنابي شما بايد بپذيريد كه به دلايل مسخره و بي‌خود، لذت حضور در جمع را نخواهيد داشت. حتما همسران شخصيت اجتنابي اين موضوع را به خوبي درك مي‌كنند. زيرا اين افراد بخاطر ترس از درگيري يا قضاوت بد، خود و همسرشان را از هيجان زندگي و شركت در اجتماعات منع مي‌كنند. شخصيت‌هاي اجتنابي در درونشان روياي بزرگ‌منشي و خودبزرگ‌بيني پنهان دارند، ولي در واقعيت بسيار ترسو هستند.

3- دو سوگرايي آزار دهنده

شخصيت اجتنابي از يك سو ميل به حضور در اجتماع دارد ولي از سويي هم از جمع گريزان. تلاش در جهت تشويق او به رويارويي با مشكلش و سعي در تغيير رفتارش بي‌فايده است. و بدتر به اضطراب و ترس بيشتري دچار شده و بحث را با جواب‌هاي كوتاه و حاشيه‌اي، خاتمه مي‌دهد.

4- شخصيت اجتنابي هميشه همسرش را مقصر مي داند

شخصيت اجتنابي نسبت به همسرش پرتوقع است. هميشه در مشكلات و كمبود در رابطه فكر مي‌كند مقصر همسرش است. و اصرار دارد همسرش هم قبول كند كه مقصر است. در اين حالت همسر شخصيت اجتنابي از لحاظ روحي خسته و افسرده مي‌شود.

5- فاصله عاطفي

شخصيت اجتنابي در محيط كار با همكاران خود فاصله دارد، ولي حتي اين فاصله را در زندگي زناشويي‌اش هم وارد مي‌كند. در نتيجه نيازهاي همسرش را در رابطه درك نكرده و به درستي ابراز احساسات نمي‌كند. به خاطر اضطراب و هراس، از بيان احساسات دروني متقابل جلوگيري مي‌كند. حتي ممكن است از خوابيدن كنار شما فاصله بگيرد.

6- ابراز احساسات

شخصيت اجتنابي نمي‌تواند احساسات خود و ديگران را به خوبي درك كند. يعني حتي قادر به درك نيازهاي احساسي همسرش نيست، در نتيجه نمي‌تواند رفتار مناسبي با او داشته باشد. همسر يك شخصيت‌ اجتنابي در ميان سكوت حاكم در فضا، حسرت يك ابراز احساس مناسب را خواهد داشت.

7- انكار احساسات

شخصيت اجتنابي براي احساسات خودش دنبال دليل منطقي و عقلي است. حتي وقتي كسي احساسش را درك كند، او آن احساس را انكار كرده و با دلايل عقلي مسئله را پيچيده مي‌كند. در نهايت متوجه مي‌شويد كه او هيچ آشنايي با احساسات ندارد.

8- تغيير گريزي

تغيير در زندگي اغلب شخصيت‌هاي اجتنابي غير ممكن است. شايد هر روز تصميم به تغيير بگيرد، سعي دارد در جمع حضور داشته و رابطۀ فعالانه‌اي با اجتماع برقرار كند. ولي عزت نفس و اعتماد به نفس پايين، باعث مي‌شود با كوچك‌ترين انتقاد ديگران، به تنهايي خود بازگردد.

9- بازداري ارتباطي

مهم‌ترين مشكل در ازدواج با شخصيت اجتنابي ، ايجاد بازداري‌ در رابطه است. اين بازداري در زندگي زناشويي آنها هم ديده مي‌شود. براي مثال از ارتباطات چشمي و عاطفي مي‌گريزند؛ قهرهاي زناشويي مدت زيادي طول مي كشد. رابطه فقط با مديريت همسرشان پايدار است. به مرور همسر او هم خسته شده و دوري‌گزين و افسرده مي‌شود. شخصيت اجتنابي با تلاش به درمان خود، به پايداري رابطه و سلامت همسرش كمك خواهد كرد.

نقش مشاوره در ازدواج با شخصيت اجتنابي

گفتيم شخصيت اجتنابي هميشه همسر خود را مقصر دانسته و علي‌رغم محبت‌هاي زياد همسرش، باز هم آن را ناكافي مي‌داند. شخصيت اجتنابي از صحبت در مورد مسائل زناشويي خود با ديگران فراري است. براي همين به شدت از حضور در جلسات مشاوره و درمان گريزانند. حتي ممكن است وجود مشكل در رابطه‌شان را هم انكار كنند! بنابراين براي شروع درمان آنها ابتدا بايد فرد متخصص و باتجربه با او صحبت كرده و قانع كند كه مشكلات رفتاري‌اش بايد حل شوند. مشاوره با روان‌پزشك و روان‌درمانگر كمك زيادي به بهبود علائم و ايجاد انگيزه براي درمان خواهد كرد. براي دريات خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

سخن پاياني

ديديم كه شخصيت‌هاي اجتنابي ويژگي‌هاي اخلاقي خاصي دارند كه اغلب هم دست خودشان نيست. و شايد خودشان وجود اختلال را هم انكار كنند. از اين رو هركسي نمي‌تواند با آن‌ها زندگي زناشويي شروع كند و با رفتارهايشان كنار بيايد. با توجه به اين مسائل توصيه مي‌كنيم حتما قبل از تصميم ازدواج با شخصيت اجتنابي، با يك روانشناس متخصص در اين زمينه مشورت كنيد و به كمك او تمام جوانب رفتاري او را بررسي نماييد. براي آشنايي با جديد ترين روش هاي درمان شخصيت اجتنابي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج با شخصيت اجتنابي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ازدواج با شخصيت اجتنابي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۳۰:۴۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال شخصيت اسكيزوئيد در «خوشه‌ A» اختلالات شخصيت قرارد دارد كه شامل تفكر يا رفتارهاي غيرعادي و عجيب و غريب هستند. افراد مبتلا به اختلال شخصيت‌اسكيزوئيد ممكن است گوشه‌گير، بي‌تفاوت و تنها به نظر برسند. اين افراد در هنگام تعامل با ديگران طيف محدودي از احساسات را بروز مي‌دهند و اغلب متوجه نمي‌شوند كه رفتارشان غيرعادي يا مشكل‌ساز است. زندگي با يك فرد دوري‌گزين و سرد نمي‌تواند آسان باشد. حتي اگر خود اين افراد از وضعيت خود شكايتي نداشته باشند، خانواده آن‌ها اغلب با مشكلاتي همچون افسردگي و اضطراب دست و پنجه نرم مي‌كنند. براي آشنايي با علائم و راه هاي كمك به اين افراد با ما همراه باشيد.

منبع: اختلال شخصيت اسكيزوئيد

اختلال شخصيت اسكيزوئيد

اختلال شخصيت اسكيزوئيد تحت عنوان Schizoid personality disorder در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني-5 به عنوان اختلال شخصيت خوشه A طبقه‌بندي مي‌شود. اين افراد اغلب عجيب و غريب و غير عادي توصيف مي‌شوند. دو اختلال شخصيت ديگر خوشه A اختلال شخصيت اسكيزوتايپي و اختلال شخصيت پارانوئيد هستند. ناهنجاري اجتماعي و كناره‌گيري از مشخصه‌هاي اصلي اين خوشه است. شيوع اختلال شخصيت اسكيزوئيد در حدود 3.1 تا 4.9 درصد جمعيت است كه فراواني آن در مردان و زنان يكسان است (اندكي در مردان بيشتر است).

اختلال شخصيت اسكيزوئيد يك الگوي شخصيتي از بي‌تفاوتي نسبت به روابط اجتماعي، با طيف محدودي از تجربه و ابراز احساسات است. اين اختلال در اوايل بزرگسالي خود را از طريق فاصله‌گيري اجتماعي و جدايي‌هاي عاطفي نشان مي‌دهد كه افراد را از داشتن روابط نزديك باز مي‌دارد. افراد مبتلا به اين اختلال شخصيت ممكن است در زندگي روزمره صاحب شغلي باشند و فعاليت داشته باشند، اما روابط معناداري با ديگران ايجاد نمي‌كنند. آن‌ها معمولاً تنها هستند و ممكن است مستعد روياپردازي بيش از حد و همچنين ايجاد وابستگي به حيوانات باشند. از طرفي هم ممكن است در مشاغل انفرادي كه براي ديگران دشوار است، مانند نگهبانان شبانه، خوب عمل كنند.

نظرات ديگران (چه خوب و چه بد) براي آن‌ها اهميتي ندارد. در اختلال شخصيت اسكيزوئيد، توانايي برقراري ارتباط معنادار با ديگران محدود است. آن‌ها هيچ دوست صميمي يا محرمي ندارند (به جز گاهي اوقات يك خويشاوند درجه يك). به ندرت سر قرار مي‌روند و اغلب ازدواج نمي‌كنند. آن‌ها ترجيح مي‌دهند تنها باشند و فعاليت‌ها و سرگرمي‌هايي را انتخاب كنند كه نيازي به تعامل با ديگران ندارند (مثلاً بازي‌هاي رايانه‌اي). فعاليت جنسي با ديگران براي آن‌ها چندان جالب نيست. همچنين به نظر مي‌رسد كه از تجربيات حسي و بدني (مثلاً پياده روي در ساحل) لذت كمتري مي‌برند.

 

علائم و نشانه هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد

بيشتر اختلالات شخصيتي در سال‌هاي نوجواني و زماني كه شخصيت رشد و بالغ مي‌شود، بروز مي‌يابد. علائم اختلال شخصيت اسكيزوئيد نيز بايد از اوايل بزرگسالي شروع شده باشد و تشخيص گذاري در اين زمان صورت مي‌گيرد. علائم اين اختلال اغلب در طول زمان ثابت مي‌ماند.

ويژگي اصلي اختلال شخصيت‌اسكيزوئيد، الگوي ثابت فاصله‌جويي و بي‌علاقگي عمومي به شكل‌گيري و حفظ روابط اجتماعي است. يك فرد با شخصيت اسكيزوئيد معمولا علاقه‌اي به روابط نزديك، حتي با اعضاي خانواده‌اش ندارد. آن‌ها سرگرمي‌ها، فعاليت‌ها و مشاغلي را انتخاب مي‌كنند كه ماهيت انفرادي دارند. تمايل كمي به فعاليت جنسي دارند (يا اصلا تمايلي ندارند). به ندرت احساسات شديد و عميق را تجربه يا ابراز مي‌كنند. نسبت به ستايش يا انتقاد ديگران بي‌تفاوتي آشكار دارند. يك چنين افرادي در ابراز وجود مشكل دارند، تغييرات قابل مشاهده كمي در خلق و خوي خود نشان مي‌دهند، از تعداد محدودي فعاليت لذت مي‌برند و انگيزه يا اهداف زندگي اندكي دارند.

افراد با شخصيت اسكيزوئيد ممكن است از نظر اجتماعي ناتوان، گوشه‌گير يا خودشيفته به نظر برسند. آن‌ها به ندرت واكنش نشان مي‌دهند (مثلاً با لبخند زدن يا تكان دادن سر) و به سختي احساسات خود را در موقعيت‌هاي اجتماعي نشان مي‌دهند. شخصيت‌هاي اسكيزوئيد حتي زماني كه به شدت تحريك مي‌شوند، در ابراز خشم مشكل دارند. آن‌ها به رويدادهاي مهم زندگي واكنش مناسب نشان نمي‌دهند و ممكن است در واكنش به تغييرات، منفعل به نظر برسند. در نتيجه، ممكن است به نظر برسد كه هيچ جهتي براي زندگي خود ندارند.

 

علت ابتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد

اختلال شخصيت اسكيزوئيد، يكي از ناشناخته‌ترين شرايط سلامت رواني است. محققان هنوز در تلاش براي كشف علت دقيق آن هستند. تاكنون، احتمال مي‌رود كه موارد زير در ايجاد اختلال شخصيت اسكيزوئيد نقش داشته باشند.

عوامل ژنتيكي

برخي از محققان فكر مي‌كنند ممكن است يك ارتباط ژنتيكي بين طيف اختلالات اسكيزوفرني و اختلال شخصيت اسكيزوئيد وجود داشته باشد. چنان كه كناره‌گيري اجتماعي يكي از ويژگي‌هاي هر دو اختلال است. اين نشان مي‌دهد استعداد ژنتيكي براي ابتلا به اين اختلال حتمي است. برخي از مطالعات ميزان وراثت‌پذيري را در اين اختلال تقريباً 30 درصد مي‌دانند. بااين حال افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد، بر خلاف افراد مبتلا به اسكيزوفرني يا اختلال اسكيزوافكتيو، با واقعيت در تماس هستند. علاوه بر اين، برخي از ويژگي‌هاي اختلال طيف اوتيسم شبيه به اختلال شخصيت‌اسكيزوئيد است، از اين‌رو به نظر مي‌رسد يك رابطه ژنتيكي بين اين دو نيز وجود داشته باشد.

عوامل محيطي

برخي از مطالعات نشان مي‌دهد افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد اغلب از محيط‌هايي مي‌آيند كه فاقد پرورش عاطفي هستند. به عبارت ديگر، داشتن مراقباني كه در دوران كودكي از نظر عاطفي سرد، غفلت‌كننده و فاصله‌گير بوده‌اند، ممكن است با تقويت احساس كودك مبني بر رضايت‌بخش نبودن روابط بين فردي، به ايجاد اختلال شخصيت اسكيزوئيد كمك كند. بنابراين تجربه سوء استفاده يا بي‌توجهي در كودكي و داشتن والديني كه از نظر عاطفي دردسترس نيستند به احتمال بالايي مي‌تواند به بروز اين اختلال دامن بزند.

 

آيا مي‌توان از بروز اختلال شخصيت اسكيزوئيد جلوگيري كرد؟

اختلال شخصيت اسكيزوئيد به طور كلي قابل پيشگيري نيست، اما درمان مي‌تواند به فردي كه مستعد ابتلا به اين بيماري است اجازه دهد تا راه‌هاي مؤثرتري براي تغيير رفتارها و افكار غير مفيد بياموزد.

راه هاي تشخيص زودهنگام اختلال شخصيت اسكيزوئيد

شخصيت اسكيزوئيد به طور كلي زندگي تنظيم شده‌اي دارند. در مقايسه با افراد مبتلا به انواع ديگر اختلالات شخصيت، افراد مبتلا به اختلال شخصيت‌اسكيزوئيد كمتر دچار اضطراب يا افسردگي مي‌شوند، به خصوص اگر در موقعيت‌هاي اجتماعي، تحصيلي يا شغلي نباشند، چرا كه اين محيط‌ها بر مهارت‌هاي اجتماعي محدود آن‌ها فشار وارد مي‌كند.

اختلال شخصيت اسكيزوئيد يك وضعيت سلامت روان است. مانند همه مشكلات سلامت روان، جستجوي كمك به محض ظاهر شدن علائم مي‌تواند به كاهش اختلالات در زندگي افراد كمك كند. متخصصان سلامت روان مي‌توانند طرح‌هاي درماني ارائه دهند كه مي‌تواند به افراد مبتلا به اين اختلال در مديريت افكار و رفتارهاي خود كمك كند.

اعضاي خانواده افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد اغلب استرس، افسردگي و انزوا را تجربه مي‌كنند. مهم است كه به عنوان يكي از اعضاي خانواده مراقب سلامت روان خود باشيد و در صورت مشاهده اين علائم از متخصصين كمك بخواهيد.

كمك به اختلال شخصيت اسكيزوئيد

افراد با شخصيت‌اسكيزوئيد اصلا فكر نمي‌كنند مشكلي وجود داشته باشد و از اين‌رو به ندرت به دنبال درمان هستند. اين اختلال براي فرد ايگو-ديستونيك و آزاردهنده تجربه نمي‌شود. با اينكه افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد متوجه‌اند كه با ديگران تفاوت دارند (به ويژه در عدم علاقه به روابط نزديك)، اما اين منجر به نگراني يا احساس تنهايي نمي‌شود. آن‌ها زماني به دنبال كمك هستند كه به دليل شرايطي كه همزمان وجود دارد (مانند اضطراب يا افسردگي، نه خود اختلال) به مشكل خورده باشند يا نزديكان آن‌ها شكايت جدي از روابطشان با اين افراد داشته باشند و نهايتا اغلب اين كار را بخاطر توصيه نزديكان‌شان انجام مي‌دهند.

معمولاً براي اختلال شخصيت اسكيزوئيد دارو توصيه نمي‌شود. با اين حال، گاهي اوقات از دارو براي درمان كوتاه مدت افسردگي و يا حالت‌هاي شديد اضطراب مرتبط با اين اختلال استفاده مي‌شود.

رواندرماني براي اين افراد اغلب بر ايجاد رابطه حسنه و اعتماد متمركز است. برقراري ارتباط و اعتماد به درمانگر مي‌تواند نويد بخش اين باشد كه فرد در موقعيت‌هاي زندگي واقعي نيز مهارت ايجاد و حفظ رابطه را خواهد داشت. اگرچه بهبود اين اختلال دشوار است اما اغلب با تمركز درمان بر روي اهداف درماني ساده‌تر مي‌توان نگراني‌هاي فعلي يا عوامل استرس‌زا در زندگي فرد را كاهش داد. شناخت درماني ممكن است براي پرداختن به انواع خاصي از افكار واضح و غيرمنطقي كه بر رفتارهاي بيمار تأثير منفي مي‌گذارند، استفاده شود. اين برنامه درماني بايد در شروع درمان به وضوح تعريف شود. درمانگر بايد از تفاوت‌هاي فرهنگي كه مي‌تواند به عنوان اختلالات شخصيتي ظاهر شود، آگاه باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت اسكيزوئيد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال شخصيت اسكيزوئيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلال شخصيت اسكيزوئيد،
موضوع:
[ ۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۸:۴۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

برخورد با شخصيت نمايشي به دليل ويژگي‌هاي خاص اين افراد مثل تحريك‌پذيري، رفتارهاي خاص و مبالغه‌آميزشان كار چندان آساني نيست. اين رفتارها اگرچه در نگاه اول ممكن است جالب باشند، اما در روابط بين فردي عميق‌تر باعث به وجود آمدن مشكلات زيادي مي‌شوند. به همين منظور لازم است برخي از روش‌هاي اصولي را براي داشتن برخوردي مناسب با شخصيت نمايشي فرابگيريم. البته ميزان و نوع ارتباط شما با اين افراد نيز تاثير زيادي با روشي كه بايد اتخاذ كنيد دارد. هر چه رابطه‌تان نزديك‌تر باشد نياز بيشتري به دريافت خدمات تخصصي توسط مشاوران روانشناسي داريد.

منبع: برخورد با شخصيت نمايشي

با چه شخصيتي روبرو هستيم؟

نظرات متفاوتي در مورد علت ايجاد اختلالات شخصيت، ازجمله شخصيت نمايشي مطرح است. نظريات روان‌شناختي بيان مي‌كنند كه نحوه تعاملات والد-فرزندي در دوران كودكي مي‌تواند نقش به سزايي در اين زمينه داشته باشد. بنابر گزارشات تهيه‌شده از نمونه‌هاي باليني، اكثر مبتلايان به اين اختلال شخصيتي، در خانواده‌هايي بي‌ثبات و نابسامان بزرگ‌شده‌اند. والدين آن‌ها معمولاً افرادي ناكارآمد بودند و احتمال داشت كه بدون دليل موجه اقدام به تنبيه فرزندان خود كنند. اين موضوع باعث احساس بي‌كفايتي و حقارت در كودكان مي‌شود. عزت‌نفس آن‌ها پايين مي‌آيد و روحيه‌اي حساس و شكننده نسبت به انتقاد يا قضاوت پيدا مي‌كنند.

علاوه بر اين، چنين كودكاني سعي مي‌كنند راه‌هاي مختلف را براي كسب تأييد و محبت والدين خود امتحان كنند. ملاك قضاوت آن‌ها در مورد درست و غلط، تأييد و توجه اعضاي خانواده‌شان مي‌شود. به همين دليل، اغلب آن‌ها در هويت‌يابي و كسب يك شخصيت واحد شكست مي‌خورند. درصورتي‌كه اين مشكلات در دوره كودكي رفع نشود، زمينه براي شكل‌گيري شخصيت نمايشي در بزرگ‌سالي مهيا مي‌گردد.

رفتار و برخورد با شخصيت نمايشي

برحسب آنكه حوزه و شدت آسيب‌هاي دوران كودكي در افراد چگونه بوده، مي‌توان از روش‌هاي متفاوتي براي برخورد با آن‌ها استفاده كرد. برخي از شيوه‌هاي رايج براي مواجهه با افراد هيستريونيك به شرح زير هستند.

1- تشويق افراد براي شناخت خود

باراهنمايي كردن فرد براي اقدام به خودشناسي مي‌توان گام بزرگي براي كاهش علائم شخصيت نمايشي برداشت. اين افراد همواره سعي مي‌كنند خود را به نحوي نشان دهند كه تأييد اطرافيان‌شان را كسب كنند. به همين دليل فرصتي براي كشف ويژگي‌هاي حقيقي خود پيدا نمي‌كنند. مي‌توان با تشويق اين افراد به شناخت نقاط قوت و ضعف واقعي‌شان، به آن‌ها كمك كرد تا شخصيت واحدي براي خود شكل دهند.

2- تقويت استقلال و بالا بردن حس كفايت در برخورد با شخصيت نمايشي

يكي از دلايل اصلي رفتارهاي نمايشي در افراد هيستريونيك، نياز مداوم به چسبيدن به ديگران است. اين حس وابستگي از دوران كودكي در آن‌ها ارضاء نشده است. به همين دليل درصورتي‌كه حمايت شخص ديگري را نداشته باشند، احساس بي‌كفايتي و ضعف مي‌كنند. بر اين اساس، لازم است با دادن تكاليف و تمريناتي به آن‌ها، استقلال و خودبسندگي اين عده را افزايش داد.

3- تأكيد بر توانايي‌هاي واقعي افراد به‌جاي ظاهر ساختگي آن‌ها

افراد مبتلابه اختلال شخصيت نمايشي از ابتداي جواني، ارزشمندي خود را منوط به داشتن جذابيت‌هاي ظاهري در نظر گرفته‌اند. به همين دليل، بيشتر انرژي و زمان خود را براي شكوفايي توانايي‌هاي بالقوه‌شان ازدست‌داده‌اند. با تشويق اين افراد براي دنبال كردن مهارت‌ها و بروز استعدادهاي‌شان، مي‌توان نشان داد كه اين موارد ارزشي بالاتر از ويژگي‌هاي سطحي و ساختگي دارند.

4- كمك به تقويت عزت‌نفس در برخورد با شخصيت نمايشي

افراد داراي شخصيت نمايشي سعي مي‌كنند احساس خلأ و پوچي دروني‌شان را با استفاده از ظاهر فريبندگي‌ و جلب‌توجه، مخفي كنند. آن‌ها از اين طريق در تلاش‌اند تا مرهمي كوتاه مدت بر عزت‌نفس پايين‌شان بگذارند. بنابراين، درصورتي‌كه به اين افراد در جهت تقويت عزت‌نفس كمك شود، احتمال بروز رفتارهاي اغواگرانه و ظاهري كاهش مي‌يابد.

5- پرهيز از انتقادهاي غيراصولي

روحيه حساس، تحريك‌پذيري و اعتمادبه‌نفس پايين باعث مي‌شوند تا افراد دچار شخصيت نمايشي نسبت به هرگونه انتقاد، با شدت واكنش نشان دهند. هدف اين افراد از عشوه‌گري و جلب‌توجه، كسب تأييد و تحسين ديگران است. با اين حساب، انتقاد دقيقاً مخالف خواسته آن‌ها است. پس به هنگام شنيدن سرزنش يا قضاوت ديگران، خشم و عصبانيت زيادي را تجربه مي‌كنند.

لازم به ذكر است كه اين احساسات منفي به‌صورت ناخودآگاه در آن‌ها ايجاد مي‌شود. به‌عبارت‌ديگر، آن‌ها دليل اين حجم از عصبي بودن خود را نمي‌دانند.

6- مرزهاي مشخصي براي رابطه خود با فرد هيستريونيك تعيين كنيد

دمدمي‌مزاج بودن شخصيت‌هاي نمايشي باعث مي‌شود تا هيجان‌هاي افراطي و اغراق‌آميزي را بروز دهند. آن‌ها ممكن است پس از يك آشنايي اوليه، صميميت و نزديكي زيادي را نسبت به آنچه واقعاً بين دو طرف وجود دارد، احساس كنند. اين موضوع نشان مي‌دهد كه افراد مبتلابه اين اختلال، قادر به تعيين حدومرزهاي رابطه نيستند.

بنابراين، شرط داشتن رابطه‌اي ماندگارتر با اين افراد، تعيين دقيق مرزهاي رابطه است. بايد به آن‌ها نشان دهيم كه به مرزهاي خود پايبند هستيم و همين انتظار را از جانب او داريم.

7- برخورد با شخصيت نمايشي و دريافت كمك تخصصي

بهره‌گيري از رويكردهاي درماني براي بهبود رفتار اشخاص هيستريونيك، يكي از مهم‌ترين اقدامات در برخورد با اين افراد به شمار مي‌رود. راهكارهاي درماني متنوعي براي كمك به اين افراد وجود دارد. اين راه‌ها معمولاً علمي و تجربه‌شده هستند؛ لذا مي‌توانند احتمال بهبود هر چه سريع‌تر نشانه‌هاي شخصيت نمايشي را افزايش دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: برخورد با شخصيت نمايشي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: برخورد با شخصيت نمايشي،
موضوع:
[ ۱ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۰:۵۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال شخصيت وابسته (dependent personality disorder) نوعي پيچيدگي رواني است كه در بلند مدت شكل گرفته و براي تغيير آن بايد ريشه آن را در آشفتگي‌هاي خانوادگي، روش تربيتي، ضربه هاي روحي در سنين مختلف، سيستم خانواده و… جستجو كرد. شخصيت وابسته در بخش‌هاي مختلف زندگي‌اش دچار مشكل شده و علت اصلي به وجود آمدن مشكلات‌اش را به عوامل بيروني نسبت مي‌دهد. او از ناتواني در تصميم گيري، احساس بي ارزشي، ناسپاسي اطرافيان، ترس از دست دادن عزيزان، مورد سوءاستفاده واقع شدن و… رنج مي‌برد. بنابراين به كمك رواندرماني مي‌توانيد نشانه ها و علائم اين اختلال را بشناسيد و آن‌ها را برطرف نماييد.

منبع: اختلال شخصيت وابسته

اختلال شخصيت وابسته

همانطور كه نام اختلال شخصيت وابسته (dpd) پيداست، فرد وابستگي جسمي، رواني، عاطفي و احساسي شديدي به ديگران دارد. آن­‌ها نمي­‌توانند به تنهايي جهتي براي زندگي خود مشخص كنند و يا تصميم بگيرند. حتي اداره زندگي براي‌شان به تنهايي دشوار و نشدني مي‌گردد.

اختلال شخصيت وابسته وابستگي‌‌اش به قدري زياد است كه گاهي حتي براي مدل لباس بپوشيد، به ديگران نياز دارد. پس شخصيت وابسته براي آنكه ديگران را در كنار خود نگه دارد، حاضر به انجام هر كاري هست و مدام در جهت خوشحال كردن و كسب توجه اطرافيان‌اش در تلاش مي‌باشد و به همين سبب ممكن است به راحتي مورد سوءاستفاده قرار بگيرد.

شخصيت وابسته در تنهايي احساس ناخوشايندي داشته و پريشان­ است؛ اغلب روابط اجتماعي محدودي دارد، معمولاً هدف مهمي ندارند، به تصميمات خود پايبند نيست و مدام دچار شك و ترديد مي‌شود.

علائم و نشانه هاي اختلال شخصيت وابسته

نياز افراطي به مراقبت شدن و حضور ديگران كه منجر به رفتارهاي سلطه­‌پذيري، وابستگي، ترس از جدايي مي­‌شود از معيارهاي اصلي تشخيص اختلال شخصيت وابسته است.

  • ناتوانايي در تصميم­‌گيري حتي براي مسائل روزمره زندگي بدون نظرخواهي از ديگران
  • مسئوليت‌هاي زندگي خود را نپذيرفته و اكثر ‌مسئوليت‌ها را بر دوش ديگران مي‌اندازد.
  • احساس ناراحتي شديد و آشفتگي در تنهايي
  • عدم اطمينان به توانايي­‌هاي فردي خود، عدم برخورداري از اعتماد به نفس كافي و بي‌انگيزگي
  • ترس از جدايي و رها شدن به دليل از دست دادن حمايت­‌هايشان
  • پس از اتمام يك رابطه به سرعت در پي برقراري رابطه­‌اي جديد هستند
  • اولويت قرار دادن نيازهاي ديگران به نسبت نيازهاي خود، اهميت بيش از حد دادن به ديگران و عدم مخالفت با آن­‌ها به خاطر از دست ندادن توجه و حمايت­‌هاي‌شان
  • اغلب در شروع كارها مشكل دارند
  • تعاملات اجتماعي كمي دارند. اغلب تنها با افرادي كه به آن‌ها وابسته‌اند ارتباط دارند. مرتب درگير اين اشتغال ذهني هستند كه مبادا اين افراد نزديك، وي را براي مراقبت از خودش تنها بگذارند.

علل پيدايش اختلال شخصيت وابسته

  • ژنتيك و عوامل زيستي
  • سابقه خانوادگي: در صورتي كه يكي از اعضاي خانواده فرد دچار اين اختلال باشد، احتمال بروز آن بيشتر است. همينطور اگر در خانواده سابقه اختلالات اضطرابي، اختلالات افسردگي، و ساير اختلالات شخصيتي وجود داشته باشد، احتمال ابتلا به اين اختلال بالا مي­‌رود.
  • آسيب­‌هاي دوران كودكي: اگر فرد در دوران كودكي­‌اش مورد آزار و سوء استفاده قرار بگيرد يا اتفاقات تهديدكننده‌اي را تجربه كند، ممكن است دچار اين اختلال شود.
  • والدين: والديني كه رفتاري مستبدانه با فرزند خود دارند، به آن‌­ها بي توجهي مي­‌كنند و يا از فرزند خود به شكلي افراطي مراقبت مي‌­كنند، در بروز اين اختلال موثرند. همينطور والدين نقش به سزايي در پيدايش دلبستگي ايمن در كودك خود دارند.

لازم به ذكر است كه اين اختلال معمولا در اوايل بزرگسالي و حدودا 18 سالگي آغاز مي­‌شود. بر طبق مطالعات انجام شده شيوع اين اختلال در زنان بيشتر از مردان و در فرزندان آخر خانواده بيشتر است.

انواع dpd

  • شخصيت وابسته موافق و راضي: در مقايسه با ساير انواع سلطه پذيرترند و بي‌چون و چرا خواسته­‌هاي ديگران را مي­‌پذيرند. از تعارض و مخالفت با ديگران اجتناب مي­‌كنند. به صورت دروني خود را قبول ندارند اما مي­‌خواهد هميشه از جانب اطرافيان مورد تاييد قرار گيرند. آن­ها فداكار، مهربان، خوش‌­نيت، هميار و همدل‌اند. معمولا دچار بيماري­‌هاي بدني، اضطراب و احساس گناه مي‌­شوند.
  • شخصيت وابسته نابالغ: اكثر افراد معمولا در زمينه‌­هاي مختلفي داراي مهارت هستند و با تلاش و گذر زمان اين توانايي­‌ها رشد مي‌يابد.اما برخي در هيچ زمينه‌اي پيشرفت نكرده و يا به عبارت ديگردر همه زمينه­‌هاي كودكي باقي مي­‌مانند. آن­‌ها بزرگسالاني­‌اند كه به بازي علاقه بيشتري داشته و از ارتباط با كودكان و نوجوانان احساس رضايت بيشتري دارند.
  • شخصيت وابسته بي­‌ثمر: در ابراز وجود و استقلال بسيار ضعيف­‌اند و به نوعي فاقد انرژي زندگي هستند. خوشحالي و لذت در زندگي را عميقا تجربه نمي­‌كنند. به تقدير و شانس اعتقاد دارند. زندگي اينگونه افراد معمولا بدون تغيير باقي خواهد ماند، چون نه انگيزه­‌اي براي تغيير دارند، نه مي­‌خواهند در زندگي عملكرد موثري داشته باشند.
  • شخصيت وابسته فارغ از خود: به صورت افراطي مطيع بوده و به عبارتي خود را در اطرافيان‌شان گم مي­‌كنند. ارزش و اعتقادات خود را رها مي­‌كنند و از ارزش­‌هاي ديگري پيروي كرده و مانند او رفتار مي­‌كنند. يعني فرديت براي‌شان معني ندارد.
  • شخصيت وابسته ناآرام: بسيار نگران و آشفته­‌اند و با كوچك‌ترين جدايي دچار اضطراب و نگراني مي­‌شوند. اغلب خشمگين‌­اند و اين خشم را نسبت به كساني كه نمي­‌توانند حمايت و مراقبت كافي را از آنان داشته باشند؛ نشان مي­‌دهند.

رابطه با افراد داراي اختلال شخصيت وابسته

اين افراد اغلب ظاهري گرم و صميمي دارند، مطيع و فروتن به نظر مي‌رسند، اما در واقع علت اين رفتارها اين است كه اطرافيان‌شان آن­‌ها را ترك نكنند و اضطراب ناشي از احساس رها شدن را به حداقل برسانند. اين گونه رفتارهاي چسبنده پس از مدتي ممكن است احساس خفگي و ناراحتي، در كساني كه در ارتباط نزديك با مبتلايان اين اختلال هستند به وجود آورد.

همسر فرد وابسته نمي‌تواند فضاي كافي براي خود و استقلال خود داشته باشد؛ زيرا مبتلايان اين اختلال از بلوغ عاطفي كافي برخوردار نيستند. مبتلايان مسئوليت زيادي را در زندگي بر عهده نگرفته و بار سنگين بر دوش اطرافيان و به خصوص همسر خود مي‌اندازند. اگر از آن­‌ها بخواهيد كارهاي خود را بدون كمك و نظر ديگران انجام دهد و حد و مرز براي‌شان تعيين كنيد، احساس ناامني بيشتري خواهند كرد؛ و حتي ممكن است واكنش­‌هاي قهرآميز يا برانگيزاننده ترحم نشان دهد.

كمك به اختلال شخصيت وابسته

  • كمك به تغيير نگرش و اطلاع از خطاهاي شناختي: ابتدا بايد سعي كنيم، او را از افكار شناختي كه به وي احساس ناتواني مي‌دهد، آگاه كنيم. اختلال شخصيت وابسته به علت افكار بي كفايتي و اين تفكر كه “اگر كاري را شروع كنم، از پس آن بر نمي آيم و شكست مي­خورم”؛ هيچ كاري را شروع نمي­‌كند. پس بايد با آگاهي دادن و كمك به فرد براي تعيين اهداف شخصي نه اهدافي كه سبب جلب توجه و حمايت ديگران مي­‌شود، روند وي را تغيير دهيم. همينطور گاهي با راهنمايي­‌هايي براي كسب موفقيت­‌هايي هرچند كوچك سبب افزايش اعتماد به نفس او بشويم.
  • مبتلايان به اختلال شخصيت وابسته به علت ترس از دست دادن حمايت ديگران نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را بيان كنند و به خواسته هاي ديگران نه بگويد. همين مسئله مي‌تواند سبب سوء استفاده ديگران شود، در نتيجه بايد به فرد كمك كرد مهارت نه گفتن را ياد بگيرد. همينطور بايد به وي كمك كرد، سعي كند احساسات و هيجانات خود را به شيوه صحيح بروز دهد.
  • شخصيت وابسته خود را ناتوان در تصميم گيري مي‌بيند. پس كمك كنيد تا مهارت‌هاي حل مسئله را ياد بگيرد.
  • اما مهم‌ترين اقدام و كمك در برخورد با اين افراد اين است كه آن‌ها را به يك متخصص معرفي كنيم تا بتوانند از تشخيص مناسب و تكنيك‌هاي درماني مناسب بهره گيرند.
  • براي ادامه ارتباط با اختلال شخصيت وابسته و حفظ تعادل و هدايت رابطه، نياز به راهنمايي متخصص است.

آيا درماني دارد؟

روند بهبودي مبتلا به اختلال شخصيت وابسته معمولاً طولاني است. در اين نوع بيماران معمولا روان­درماني به عنوان درمان اصلي در نظر گرفته مي­‌شود. تكنيك‌هاي شناختي رفتاري كه بر بينش بيمار، تفكر و الگوهاي شناختي نادرست متمركز است، موثرترين روش درماني هستند. نكته مهم در درمان اين بيماران، كه درمانگر بايد حتما در نظر داشته باشد اين است كه درمانجو نبايد بيش از حد به درمانگر وابسته شود و درمان بايد به سمت افزايش اعتماد به نفس و توانايي تصميم گيري به صورت مستقل بيانجامد.

خانواده درماني براي تعديل و بازسازي روابط اعضاي خانواده بسيار اهميت دارد.

به دليل طولاني بودن روند درمان و همينطور علائمي مانند اضطراب و افسردگي كه در اكثر مبتلايان اين اختلال ديده مي­‌شود؛ مي­‌توان از داروهاي ضد اضطراب و ضد افسردگي نيز بهره برد.

شروع درمان براي اين افراد امري بسيار ضروري است، چرا كه آن‌ها بيشتر در معرض ساير اختلالات مانند اختلال اضطراب، افسردگي، فوبيا و … قرار دارند. شيوه و روند درمان بايد توسط يك فرد متخصص پيش گرفته شود؛ در غير اين صورت ممكن است اختلال شخصيت وابسته نه تنها درمان نشود، بلكه نتيجه عكس بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال شخصيت وابسته مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال شخصيت وابسته


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلال شخصيت وابسته،
موضوع:
[ ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۷:۲۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

برخورد با شخصيت پارانوئيد با وجود شك و بدبيني به همه چيز و همه كس، بسيار دشوار است. اين افراد غالبا حس خود بزرگ‌بيني در برخي عرصه‌ها را هم دارند. از اين رو برقراري ارتباط اجتماعي با اين افراد سخت است. مشكل بسياري از افرادي كه در خانواده و اطرافيان، اختلال شخصيت پارانوئيد دارند، نحوه برخورد با اوست. به خصوص نزديكان درجه يك شخصيت پارانوئيد بيشتر دچار مشكل هستند و حتي ممكن است خود در معرض آسيب قرار گيرند. مشكلاتي از قبيل انواع اختلالات رواني مانند افسردگي و اضطراب و حتي تقويت حس بدبيني، اطرافيان شخصيت پارانوئيد را تهديد مي‌كند. پس حتما به متخصصين روانشناسي مراجعه كنيد. مطمئنا با دانستن راهكارهاي درست برخورد با آن‌ها، هم به بهبودي خود او كمك كرده‌ايد.

منبع: برخورد با شخصيت پارانوئيد

مشكلات اطرافيان شخصيت پارانوئيد

طبيعي است كه همه دوست دارند ارتباطي مثبت و رضايتمندانه با اطرافيان خود داشته باشند. و چه بهتر كه اين ويژگي‌ها در ارتباط دوجانبه باشد. اگر ما در يك رابطه نسبت به طرف مقابلمان حس اعتماد داريم و از او حمايت مي‌كنيم، دوست داريم او نيز به ما اعتماد داشته باشد و در سختي‌ها حمايت‌مان كند.

در ارتباط با شخصيت‌هاي پارانوئيد، اين حمايت و اعتماد يكطرفه است. فرد پارانوئيد به كسي اعتماد ندارد و هميشه بدبين است. در نتيجه مشكلات زيادي در برخورد با اينگونه افراد به وجود خواهد آمد. مسلما در چنين موقعيت‌هايي شما براي حفظ سلامت رواني خود نياز داريد كه او بهبود‌هايي در رفتار خود ايجاد كند. براي اين منظور بايد بدانيد چطور با او رفتار كنيد. براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي اختلال شخصيت پارانوئيد كليك كنيد.

نحوه برخورد با شخصيت پارانوئيد

براي راحت‌تر شدن ارتباط با شخصيت پارانوئيد، بهتر است ويژگي‌هاي اخلاقي و طرز فكر آن‌ها را بشناسيم. براي همين مي‌توان گفت مهم‌ترين نكته‌اي كه براي برخورد و ارتباط با شخصيت پارانوئيد بايد به آن توجه كنيد، بالا بردن اطلاعات‌تان در مورد اين اختلال است. در اين قسمت مطالبي را بيان مي‌كنيم كه تا حدودي بدانيد چگونه با شخصيت پارانوئيد رفتار كنيد. اين نكات بر اساس ويژگي‌هاي ذهني و رفتاري آن‌ها جمع‌آوري شده است.

1- انتقاد نكنيد

از ويژگي‌هاي اصلي فرد اختلال شخصيت پارانوئيد اين مي‌باشد كه به هيچ وجه انتقادپذير نيستند. اصلا خوششان نمي‌آيد كسي اشتباه آن‌ها را يادآوري كند؛ زيرا مطمئنا خود را برتر و بهتر از ديگران مي‌دانند. پس اگر نمي‌خواهيد ارتباط‌تان با اين افراد دچار تنش شود، تا جاي ممكن از رفتار و كارهايش انتقاد نكنيد. جوري رفتار كنيد كه خودش متوجه اشتباه‌اش شود.

2- حفظ استقلال و آزادي آن‌ها

خودمختاري و استقلال براي شخصيت‌هاي پارانوئيد بسيار حياتي است. براي همين سعي كنيد تا حد امكان طوري رفتار كنيد كه استقلال آن‌ها حفظ شود. مثلا هيچوقت به جاي آن‌ها تصميم نگيريد، يا كاري را به آن‌ها تحميل نكنيد. زيرا گفتيم كه شخصيت‌هاي پارانوئيد نسبت به ديگران و نيز حوادث اطرافشان بدبيني و سوء‌ظن دارند. از اين جهت اگر حس كنند بر امور و مسائل مختلف كنترل و تسلط ندارند بيشتر نگران و ناآرام خواهند شد.

3- آمادگي داشته باشيد

نكته مهم ديگري كه در برخورد با شخصيت پارانوئيد بايد بدانيد اين است كه هميشه انتظار مورد بدبيني و سوءظن قرار گرفتن آنها را داشته باشيد. توجه كنيد كه اين خصلت آن‌ها عمدي و در اختيار خودشان نيست. اگر ديديد او شما را مورد اتهام قرار مي‌دهد خويشتن‌داري خود را حفظ كنيد و مواظب باشيد شما هم تحت تاثير او، به او بدبين نشويد. در نهايت اگر ديديد واقعا نمي‌توانيد اين وضعيت را تحمل كنيد، بهتر است در موقعيت بهتري با او صحبت كنيد.

4- هوشياري نسبت به رفتارهاي خشونتي او

چون كيفيت روابط اجتماعي در اين افراد پايين است و حس سوءظن به ديگران و محيط اطراف را دارند، احتمال خودكشي يا اقدام به رفتار خشونت‌بار نسبت به خود و اطرافيان، در شخصيت پارانوئيد بالاست. بنابراين هميشه مواظب و هوشيار باشيد و هر موقع احساس كرديد خطر جدي، خود او يا نزديكانش را تهديد مي‌كند فورا با متخصص و افراد باتجربه تماس بگيريد.

شما به عنوان عضو خانواده او و كسي كه با او زندگي مي‌كند بهتر از هر كس ديگري قادر به كنترل خشم او هستيد. براي اين كار از خودتان شروع كنيد. سعي كنيد الگوي خوبي در رفتار برايش باشيد؛ با رفتارهاي مثبت و مفيد به او نشان دهيد كه مهار خشم و خوش‌بيني به اطرافيان و بخشش اشتباهات آن‌ها چقدر لذت‌بخش است. بطور كلي غير مستقيم ولي كاملا روشن به او بفهمانيد خشونت و بداخلاقي صفت بسيار زشتي است و مناسب يك شخصيت متشخص و ايده‌ال نيست.

5- حفظ امنيت شخصيت پارانوئيد

فرد پارانوئيد از لحاظ روحي بسيار احساسي، ضعيف و شكننده مي‌باشد. آستانه تحمل‌شان پايين است و ممكن است با كوچكترين مساله‌اي به هم بريزند و دچار فشارهاي روحي شوند. براي همين لازم است شما رفتار حمايتي از او داشته باشيد و امنيت روحي او را حفظ كنيد. سعي كنيد تا جاي ممكن محيط خانه را از هر تنش و ناآرامي دور نگه داريد. هميشه همدم و همراه او باشيد و در مشكلات رهايش نكنيد. ولي براي اينكه فكر نكند هميشه حق با اوست و كارهايش درست است، گاهي نشان دهيد از او ناراحت هستيد و او را از خود محروم كنيد.

6- تشويق به حضور در جمع و كارهاي گروهي

از ديگر روش‌هاي مفيد در برخورد با شخصيت پارانوئيد ، تشويق او به بودن در جمع خانواده و شركت در فعاليت هاي گروهي است. كاري كنيم كه بيشتر از گذشته با اطرافيان فعاليت گروهي داشته باشد. شايد به راحتي نتواند با بزرگترها در جمع باشد و فعاليت اجتماعي شركت كند. به همين خاطر بهتر است با بچه‌ها شروع كنيد، ارتباط و مشاركت با بچه‌ها برايش آسانتر خواهد بود.

7- مراجعه به متخصص و روانشناس

تمام تلاش خود را بكنيد تا شخص پارانوئيد راضي شود كه اختلال شخصيتي دارد و بايد براي درمان به مراكز روانشناسي مرجعه كند. هرچند با خصوصيت رفتاري شكاك و بدبين او مشكل خواهيد توانست او را قانع كنيد، ولي با دلايل مناسب او را تشويق به كمك از يك متخصص حرفه‌اي كنيد. مثلا به جاي گفتن رفتارهاي منفي او، دلايل ديگري براي رفتن پيش روان‌پزشك بياوريد. زيرا آن‌ها اتفاقا بدبيني خود نسبت به اطرافيا و حوادث را كاملاً درست مي دانند و اگر مخالفت كنيد حتي شما را محكوم به سادگي خواهند كرد.

سخن آخر

بيماري شخصيت پارانويا را بايد جدي بگيريم زيرا امكان دارد در ادامه، اختلالات ديگير چون افسردگي، استرس، روان‌پريشي و يا اختلالات اسكيزوفرني را به دنبال داشته باشد. يادتان باشد در برخورد با آنها روي نقاط منفي رفتارشان زياد تمركز نكنيد و به رويش نياوريد. در مقابل كوچك‌ترين رفتار مثبتش را تحسين كنيد. البته هيچوقت در تعريف و تحسين اغراق نكنيد، زيرا شخصيت پارانوئيد بسيار هوشيار و باهوش است و رفتار نمايشي و دروغي را از واقعي تشخيص مي‌دهد. براي همين شايد تعريف شما را منفي برداشت كند و بيشتر به شك و بدبيني‌اش برگردد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه برخورد با شخصيت پارانوئيد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: برخورد با شخصيت پارانوئيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۳۳:۳۸ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره ازدواج در كرمانشاه به صورت حضوري و تلفني در مركز تخصصي روانشناسي آواژه انجام مي‌شود. شما مي‌توانيد براي انتخاب همسر و تصميم گيري درباره زندگي مشترك خود در كوتاه ترين زمان از متخصصين اين مجموعه خدمات لازم را دريافت كنيد. متخصصين با ارائه مشاوره، انجام تست هاي مختلف رواني و شخصيتي، مصاحبه مشترك با هر دو طرف، بررسي فرهنگ خانوادگي و …. بي طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمايي مي‌‌كنند. در ادامه به اهميت و چگونگي مشاوره ازدواج كرمانشاه پرداخته ايم. براي آشنايي بيشتر با خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: مشاوره ازدواج كرمانشاه

مشاوره ازدواج كرمانشاه

اولين سؤالي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه مشاوره ازدواج چه اهميتي دارد؟ بسياري از ما فكر مي‌كنيم مشكلات زندگي مشترك را مي‌توانيم به‌تنهايي و يا با كمك گرفتن از خانواده‌مان برطرف كنيم. به همين خاطر نيازي به استفاده از مشاوره نمي‌بينيم. اما شايد براي‌تان جالب باشد اگر بگوييم بسياري از مشكلاتي كه اين روزها باعث طلاق، خيانت زوجين و يا مسائل ريز و درشت ديگر مي‌شود با كمك گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنين درصد بالايي از زوج هاي موفق يكي از دلايل اصلي اين مسئله را كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌دانند. به همين خاطر قبل از هر چيز بهتر است راجع به مزاياي مشاوره ازدواج صحبت كنيم. براي آشنايي با ويژگي هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: معيار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خيلي از ما مشكلات زندگي مشتركمان را به دليل ترس از قضاوت شدن مطرح نمي‌كنيم. هيچ‌كدام از ما دوست نداريم از ديگران بشنويم كه اشتباهاتي داشته‌ايم. اما مشاورين خانواده صحبت‌هاي شما را بدون قضاوت مي‌شنوند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشاور همدلي است؛ به اين معنا كه آن‌ها شما را درك مي‌كنند و هرگز از كلماتي مثل بد يا اشتباه راجع به شما استفاده نمي‌كنند.

مشاوره ازدواج كرمانشاه | پرهيز از پيش‌داوري

يكي از مشكلات جدي در زمينه ازدواج و رابطه با همسر پيش‌داوري خانواده‌ها است. خيلي از مواقع خانواده به دليل علاقه‌اي كه به شما يا همسرتان دارند راجع به مشكلات احساسي برخورد مي‌كنند. اين برخوردهاي احساسي بسياري از مواقع مي‌تواند مشكلات شما را از آنچه هست بيشتر كند. اما وقتي از مشاوره ازدواج كمك مي‌گيريد اين پيش‌داوري‌ها و قضاوت‌هاي احساسي از بين مي‌رود. به همين خاطر شما مي‌توانيد به‌راحتي به دنبال راه‌حل مشكلات باشيد.

پيداكردن دليل و راه‌حل اختلافات

بسياري از مواقع در زندگي مشترك ما نمي‌دانيم كه بايد چه كاري انجام بدهيم. در حقيقت مشكلاتي در زندگي پيش مي‌آيد كه شما نمي‌توانيد دليل آن را پيدا كنيد و يا ممكن است حتي با دانستن دليل نتوانيد راهكاري پيدا كنيد. در اين شرايط بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاورين خانواده است. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به شما كمك خواهد كرد تا دليل مشكلات و همين‌طور راه‌حل آن را پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: ازدواج با كسي كه قبلا اعتياد داشته

شناخت بهتر يكديگر

مهم‌ترين نكته در مراحل آشنايي پيش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتي شما شناخت كاملي از طرف مقابل داشته باشيد راحت‌تر مي‌توانيد راجع به ادامه رابطه تصميم بگيريد. به‌علاوه شناخت بهتر به شما كمك مي‌كند بدانيد كه چطور مي‌بايست با شريك زندگي‌تان ارتباط برقرار كنيد و در هر موقعيتي چه رفتاري داشته باشيد. رسيدن به اين نقطه يكي از بزرگ‌ترين فايده‌هاي استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورين با استفاده از مصاحبه و همين‌طور تست‌هاي شخصيت به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از طرف مقابل به دست بياوريد. براي آشنايي با راه هاي شناخت قبل از ازدواج كليك كنيد.

آگاهي از مسائل زندگي مشترك

يكي از مشكلاتي كه بسياري از جوانان در سال‌هاي اول زندگي با آن مواجه مي‌شوند نداشتن آگاهي از زندگي مشترك است. بسياري از اختلافاتي كه بين زوجين پيش مي‌آيد به اين خاطر است كه آن‌ها تجربه و دركي از زندگي مشترك ندارند. يكي از اقدامات مهم در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج اين است كه مشاورين به شما براي پيداكردن آگاهي از مسائل كمك مي‌كنند. در حقيقت مشاور به شما كمك خواهد كرد تا ديد واضح‌تري راجع به زندگي مشترك و مسائل و مشكلات آن داشته باشيد. به‌علاوه آن‌ها راهكارهايي براي روبه‌رو شدن با اين مشكلات نيز به شما ارائه مي‌كنند. براي آشنايي با روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

خدمات مشاوره ازدواج كرمانشاه

مشاوره پيش از ازدواج كرمانشاه

يكي از شناخته‌شده‌ترين اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پيش از ازدواج است. آمارها نشان مي‌دهد زوج‌هايي كه در اين زمان از مشاوره استفاده مي‌كنند معمولاً زندگي موفق‌تري نيز خواهند داشت. متخصصين در اين مشاوره‌ها با استفاده از تست‌هاي شخصيت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از يكديگر پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره آنلاين ازدواج كليك كنيد.

زوج‌درماني

هنگامي كه آسيب يا مشكلي در زندگي مشترك شما پيش مي‌آيد استفاده از زوج‌درماني مي‌تواند بسيار مفيد باشد. همان‌طور كه گفتيم زوج درمانگر بدون قضاوت و پيش‌داوري به شما كمك مي‌كند تا مشكل را پيدا كرده و براي حل كردن آن اقدام كنيد.

مشاوره ازدواج و جنسي ازدواج كرمانشاه

آمارها نشان مي‌دهد كه مشكلات جنسي يكي از جدي‌ترين دلايل اختلافاتي است كه در زندگي مشترك زوجين پيش مي‌آيد. بااين‌حال بسياري از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به اين موضوع صحبت نمي‌كنيم. اما همان‌طور كه مي‌دانيد سكوت كردن نمي‌تواند مشكلات شما را حل كند. اين كار تنها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود. به همين خاطر بهتر است راجع به مشكلات جنسي رابطه‌تان با يك نفر صحبت كنيد. متخصصين روان‌شناسي مسائل جنسي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند مشكلات‌تان را برطرف كنيد و زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد.

براي آشنايي با معايب و مزاياي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

مشاوره ازدواج كرمانشاه و درمان آسيب‌هاي خانواده

گاهي اوقات مشكلاتي مانند خيانت در يك رابطه پيش مي‌آيد. بسياري از ما در اين موقعيت‌ها تصور مي‌كنيم كه ديگر عمر زندگي مشترك‌مان به پايان رسيده است. اما مشاورين معتقدند درصورتي‌كه هر دو نفر تمايل داشته باشند مي‌توان اين روابط را درمان كرد. هنگامي كه درگير مسائلي مثل خيانت، ضرب و شتم، اعتياد و ساير مشكلات جدي مي‌شويد كه زندگي شما را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد مي‌توانيد براي درمان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي پر كردن پرسشنامه قبل ازدواج كليك كنيد.

پيشگيري از بروز مشكلات

كمك‌گرفتن از مشاوره ازدواج هميشه هم براي برطرف‌كردن مشكلات نيست. شما مي‌توانيد حتي قبل از اينكه مشكلي در زندگي‌تان پيش بيايد از اين مشاوره‌ها استفاده كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگيري كنيد و بتوانيد زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد. شما در هر مرحله اي مي‌توانيد براي دريافت مشاوره تلفني روانشناسي خانواده خود اقدام كنيد.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج كرمانشاه

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همين‌طور روشي كه براي درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار كلي اين‌گونه است كه شما بعضي از جلسات مشاوره را به‌تنهايي و برخي ديگر را همراه با همسرتان شركت خواهيد كرد. به‌علاوه جلساتي نيز به انجام تست‌ها و همين‌طور تفسير كردن آنها اختصاص خواهد داشت. اين كار باعث مي‌شود كه شما بتوانيد به‌راحتي و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نيز با مشاور صحبت كنيد. به‌علاوه در جلسات مشترك شما با ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز آشنا مي‌شويد و در كنار هم مي‌توانيد مشكلاتتان را برطرف كنيد.

پيشنهاد مي شود مقاله هاي انواع ازدواج ، انگيزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره ازدواج كرمانشاه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره ازدواج كرمانشاه،
موضوع:
[ ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۳:۲۳ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

آيا تا به حال راجب مشاوره جنسي و زناشويي شنيده‌ايد؟ مي‌دانيد چه كاربردي دارد؟ در جامعه ما اكثر افراد مشاوره جنسي حتي بصورت تلفني را به علت عدم آگاهي از عواقب مشكلات جنسي، يك موضوع پيچيده و خجالت‌آور مي‌دانند. شايد فكر كنيد مشاوره جنسي معمولا به زندگي زناشويي و روابط زن و شوهر بعد از ازدواج مربوط است، اما اينطور نيست. مشاوره راجب مشكلات جنسي تنها به زندگي زناشويي محدود نيست. هر دختر و پسري در سن بلوغ، به ويژه بلوغ جنسي، با شرايط جديد و ناآشنايي رو به رو مي‌شود كه ممكن است برايش بسيار عجيب باشد. او در اين شرايط نياز به آموزش دارد تا با مسائل جديدش آشنا شود و نحوه مديريت آن را بداند. آموزش‌هاي جنسي بايد با رعايت عفت انجام شود. مشاوره جنسي مي‌تواند موجب رفع مشكلات زيادي در زوج‌هاي نوجوانان شود. در ادامه آشنايي بيشتري با اين خدمات خواهيد داشت.

منبع: مشاوره جنسي

مشاوره جنسي

انجام مشاوره جنسي نوعي گفتگوي درماني است و به افراد و زوج‌ها در شناسايي و درمان عوامل جسمي، روانشناختي، شخصي يا بين فردي موثر بر رضايت روابط جنسي‌شان كمك مي‌كند. هدف از مشاوره جنسي كمك به افراد در عبور از چالش‌هاي جسمي و عاطفي است، تا بتوانند زندگي رضايت‌بخش و رابطه جنسي لذت‌بخشي تجربه كنند.

مشاور جنسي براي افراد در هر سن، جنس و گرايش جنسي مي‌تواند انجام گيرد. به طور كلي مسائل جنسي، بسيار پيچيده به نظر مي‌رسند. زيرا عوامل مختلفي چون مسائل فرهنگي، مذهبي، سنتي و مسائل اقتصادي و اجتماعي بر آن اثر گذارند. گذشته از اين موارد عوامل تربيتي و خصوصيات فردي هر شخص هم در اين مورد نقش مهمي دارد. شما نيز اگر مشكل و نگراني در رابطه جنسي خود داريد، با مشاوره جنسي مي‌توانيد راهكارهاي حل مشكلات جنسي و مهارت‌هاي غلبه بر آن‌ها را بياموزيد.

به چه كسي مشاور جنسي مي‌گويند؟

مشاوران جنسي در گروه‌هاي تخصصي روانپزشكان با تجربه، روانشناسان و درمانگران ازدواج و خانواده يا مددكاران اجتماعي باليني جاي دارند. شرط ورود هر كدام از اين افراد به حوزه درمان‌هاي جنسي، گذراندن دوره‌هاي آموزشي تكميلي گسترده در مورد مسائل جنسي زنان و مردان است. تا به عنوان يك مشاور و درمانگر جنسي صلاحيت فعاليت در اين حوزه را داشته باشند.

حيطه فعاليت آن‌ها كمك به افرادي است كه مشكلات جنسي دارند. مشاور جنسي مشكل شما را بررسي مي‌كند و بعد از يافتن علت، مشكل را تشخيص مي‌دهد. او با ارزيابي علل در مي‌يابد كه ريشه مشكلات جنسي شما رواني، جسمي و يا تركيبي از هر دو است.

بنابراين مشاوره جنسي به شما كمك مي‌كند دليل مساله را پيدا كنيد و راه‌حل آن را بيابيد. اگر علت مشكل شناسايي شود، مساله جنسي قابل درك‌تر مي‌شود و در نتيجه راحت‌تر با موضوع و عواقب رواني احتمالي آن كنار مي‌آييد. از اين رو به دنبال درمان و مشاوره مي رويد تا تمرينات و آموزش لازم را از مشاور دريافت كنيد.

اهميت مشاوره جنسي براي نوجوانان

مشاوره جنسي از بهترين و مطمئن‌ترين روش‌ها در كنترل و جلوگيري از آسيب‌هاي جنسي مي‌باشد. در سن بلوغ كه غالبا همراه با بلوغ جنسي نيز هست، هر فردي درگير شرايط جديدي مي‌شود كه نياز به شناخت و آموزش دارد. عدم آگاهي نسبت به مسائل جنسي مشكلات زيادي براي فرد به وجود مي‌آورد و گذر از سن بلوغ را سخت مي‌كند.

نوجوانان در اين سن با تغييرات جسمي و جنسي، هورموني و رشد اندام‌هاي بدن مواجه مي‌شوند كه دغدغه‌هاي فكري زيادي براي‎شان ايجاد مي‌كند. براي همين آگاه كردن آن‎‌ها نسبت به اين شرايط جديد ضروري است. ولي متاسفانه به دليل باورهاي غلط و نگاه سنتي به اين قضيه، خانواده‌ها اين مسائل را به نوجوانان نمي‌گويند و موجب مشكلاتي در آينده نوجوانان‌شان مي‌شوند. بيان اين مسائل بايد در فضايي باشد كه حرمت ارتباط بين فرزندان و والدين از بين نرود. براي حل اين مشكل مي‌توان به متخصصين روابط جنسي و مشاورين مراجعه كرد.

اهميت مشاوره جنسي براي والدين و زوج‌هاي جوان

مشاوره جنسي و زناشويي در مشاوره‌هاي قبل از ازدواج و ميان زوج‌هاي جوان نيز بسيار مساله پراهميتي است. زوجين نيز نياز دارند از نيازهاي يكديگر درك بهتري كسب كنند و با شناخت بهتر روابط زناشويي، زندگي مشترك را با آگاهي، علاقه و سازش بيشتري آغاز نمايند. گزارشات نشان مي‌دهد علت بيش از 60 درصد طلاق‌ها، مشكلات در مسائل جنسي بوده است. با آگاهي از اين مسائل مي‌توان دلسردي و دلزدگي را از روابط عاطفي دور كرد. والدين نيز مي‌توانند با دريافت مشاوره جنسي، نحوه انتقال مسائل جنسي را به فرزندانشان ياد بگيرند. اگر مراكز مشاوره به آساني در دسترس‌تان نيست، مي‌توانيد آموزش‌هاي لازم را از روانشناسان متخصص ذهن نو به صورت مشاوره تلفني دريافت كنيد.

در چه مواردي به مشاوره جنسي مراجعه كنيم؟

شايد فكر كنيد تنها زماني كه مشكلي مشخصي در رابطه با مسائل جنسي داشتيد، آن‌ موقع بايد به مشاوره جنسي مراجعه كرد. اما مراجعه به مشاورين زناشويي قبل از ايجاد مشكل هم مي‌تواند به صميمت و رابطه بهتر بين زوجين منجر شود. اما اگر در زندگي شخصي خود در مورد مسائل زير مشكل داريد، بايد به مشاور جنسي مراجعه كنيد.

اگر حس مي‌كنيد رابطه شما گرما و صميميت قبل را ندارد و مانند گذشته از روابط خود لذت نمي‌بريد – داشتن مشكل در ارگاسم – مشكلات كنترل انزال – احساس گناه درباره رابطه جنسي – داشتن افكار وسواسي در مسائل جنسي و فانتزي هاي ناسالم و انحرافات جنسي.

مشكلات رايج در مسائل جنسي

غالبا مشكلات مطرح در زمينه مسائل جنسي با وجود تفاوت‌هاي تربيتي و فرهنگي در جوامع مختلف تريبا مشابه و رايج است. هستند كساني كه با وجود گذشت سالها از زندگي مشتركشان هنوز در مورد مسائل زناشويي مشكل دارند و رابطه‌شان تحت تاثير عدم آگاهي كافي نسبت به اين مسائل، قرار گرفته است. نمونه‌اي از مشكلات رايج در اين زمينه عبارتند از:

خود ارضايي

بسياري از افراد در مراحلي از رشد جنسي خود دست به خودارضايي مي‌زنند. اگر اين عمل را مكررا تكرار كند و در ارضاي جنسي خود به آن وابسته شود، در آينده موقع رابطه جنسي با همسرش دچار مشكل خواهد شد. گذشته از اين، دچار مشكلات جانبي چون افسردگي و اضطراب خواهد شد و همچنين با توجه به فرهنگ خود احساس گناه نيز مي‌كند. مشاور جنسي مي‌تواند فرد را در اين زمينه راهنمايي كند.

روش‌هاي جلوگيري از بارداري

با مشاوره جنسي مي‌توان روشي مناسب براي جلوگيري از بارداري انتخاب كرد. رايج‌ترين اين روش‌ها استفاده از كاندوم، قرص‌هاي ضد بارداري، بستن لوله رحم، عمل وازكتومي براي آقايان و بكارگيري روش طبيعي با رابطه جنسي منقطع مي‌باشد.

كمبود ميل جنسي

اين مشكل بسيار رايج است و افراد زيادي براي حل آن را به داروهاي غير مجاز و تبليغي روي مي‌آورند و در حقيقت فرصتي براي استفاده‌كنندگان تبليغ اين حوزه در زمينه‌هاي مختلف مي‌باشد.

زيرا بسياري از داروهايي كه البته به عنوان دارو براي اين مشكل معرفي مي‌شوند (جز داروهاي گياهي) فقط تبليغي هستند و براي فروشندگان جنبه تجاري دارند. اين مواد حتي در اكثر موارد، مشكلات ديگري از نظر جسمي و جنسي براي فرد به وجود مي‌آورند. پس بهتر است براي حل مشكل كمبود ميل جنسي به مشاوره جنسي مراجعه كنيد و از راه علمي و اصولي درمان شويد.

مشاوره جنسي تلفني

با توجه به تفاوت‌هاي فرهنگي در برخي جوامع، اشاره كردن به مسائل و مشكلات جنسي استقبال خوبي ندارد. باورهاي نادرست موجود در اين رابطه مشكلات عديده‌اي براي زوجين بويژه نوجوانان ايجاد كرده است. در بعضي موارد حل نشدن چنين مشكلاتي و خجالت كشيدن از طرح اين مسائل حتي با مشاورين، موجب از بين رفتن خانواده‌اي شده است. راهكار مناسب در اينگونه موارد استفاده از مشاوره تلفني است كه فرد بدون خجالت و راحت تر مسادلش را با مشاور در ميان مي‌گذارد و نتيجه خوبي هم مي‌گيرد. مراجعه حضوري براي مشاوره جنسي هزينه بيشتري هم دارد.

سخن آخر

مشاوره جنسي يا سكس‌تراپي مشابه ديگر روش‌هاي روان‌درماني است. مشاوران با توجه به علل مشكلات جنسي شما، به درمان مي‌پردازند و از عوارض بعدي آن جلوگيري مي‌كنند. اگر با سكس‌تراپيست همراهي كنيد و الگوهاي رفتاري جديد پيشنهادي او را به عنوان تكاليف خانگي براي مقابله با مشكل‌تان در نظر بگيريد و اجرا كنيد، نتايج خوبي خواهيد گرفت. در ادامه بايد بازخوردهاي درماني را با مشاور در ميان بگذاريد تا برنامه ثابتي جهت بهبود روابط جنسي شما ارائه دهد. اگر به دنبال زندگي سالم و با كيفيتي هستيد. حتما مشكلاتتان را با مشاورين جنسي مطرح كنيد و اقدام به درمان نماييد.

براي دريافت مشاوره جنسي مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس بگيريد.

منبع: مشاوره جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره جنسي،
موضوع:
[ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۴:۱۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره ازدواج در كرمان به صورت حضوري و تلفني در مركز تخصصي روانشناسي آواژه انجام مي‌شود. شما مي‌توانيد براي انتخاب همسر و تصميم گيري درباره زندگي مشترك خود در كوتاه ترين زمان از متخصصين اين مجموعه خدمات لازم را دريافت كنيد. متخصصين با ارائه مشاوره، انجام تست هاي مختلف رواني و شخصيتي، مصاحبه مشترك با هر دو طرف، بررسي فرهنگ خانوادگي و …. بي طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمايي مي‌‌كنند. در ادامه به اهميت و چگونگي مشاوره ازدواج كرمان پرداخته ايم. براي آشنايي بيشتر با خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: مشاوره ازدواج كرمان

مشاوره ازدواج كرمان

اولين سؤالي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه مشاوره ازدواج چه اهميتي دارد؟ بسياري از ما فكر مي‌كنيم مشكلات زندگي مشترك را مي‌توانيم به‌تنهايي و يا با كمك گرفتن از خانواده‌مان برطرف كنيم. به همين خاطر نيازي به استفاده از مشاوره نمي‌بينيم. اما شايد براي‌تان جالب باشد اگر بگوييم بسياري از مشكلاتي كه اين روزها باعث طلاق، خيانت زوجين و يا مسائل ريز و درشت ديگر مي‌شود با كمك گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنين درصد بالايي از زوج هاي موفق يكي از دلايل اصلي اين مسئله را كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌دانند. به همين خاطر قبل از هر چيز بهتر است راجع به مزاياي مشاوره ازدواج صحبت كنيم. براي آشنايي با ويژگي هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: معيار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خيلي از ما مشكلات زندگي مشتركمان را به دليل ترس از قضاوت شدن مطرح نمي‌كنيم. هيچ‌كدام از ما دوست نداريم از ديگران بشنويم كه اشتباهاتي داشته‌ايم. اما مشاورين خانواده صحبت‌هاي شما را بدون قضاوت مي‌شنوند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشاور همدلي است؛ به اين معنا كه آن‌ها شما را درك مي‌كنند و هرگز از كلماتي مثل بد يا اشتباه راجع به شما استفاده نمي‌كنند.

مشاوره ازدواج كرمان | پرهيز از پيش‌داوري

يكي از مشكلات جدي در زمينه ازدواج و رابطه با همسر پيش‌داوري خانواده‌ها است. خيلي از مواقع خانواده به دليل علاقه‌اي كه به شما يا همسرتان دارند راجع به مشكلات احساسي برخورد مي‌كنند. اين برخوردهاي احساسي بسياري از مواقع مي‌تواند مشكلات شما را از آنچه هست بيشتر كند. اما وقتي از مشاوره ازدواج كمك مي‌گيريد اين پيش‌داوري‌ها و قضاوت‌هاي احساسي از بين مي‌رود. به همين خاطر شما مي‌توانيد به‌راحتي به دنبال راه‌حل مشكلات باشيد.

پيداكردن دليل و راه‌حل اختلافات

بسياري از مواقع در زندگي مشترك ما نمي‌دانيم كه بايد چه كاري انجام بدهيم. در حقيقت مشكلاتي در زندگي پيش مي‌آيد كه شما نمي‌توانيد دليل آن را پيدا كنيد و يا ممكن است حتي با دانستن دليل نتوانيد راهكاري پيدا كنيد. در اين شرايط بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاورين خانواده است. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به شما كمك خواهد كرد تا دليل مشكلات و همين‌طور راه‌حل آن را پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: ازدواج با كسي كه قبلا اعتياد داشته

شناخت بهتر يكديگر

مهم‌ترين نكته در مراحل آشنايي پيش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتي شما شناخت كاملي از طرف مقابل داشته باشيد راحت‌تر مي‌توانيد راجع به ادامه رابطه تصميم بگيريد. به‌علاوه شناخت بهتر به شما كمك مي‌كند بدانيد كه چطور مي‌بايست با شريك زندگي‌تان ارتباط برقرار كنيد و در هر موقعيتي چه رفتاري داشته باشيد. رسيدن به اين نقطه يكي از بزرگ‌ترين فايده‌هاي استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورين با استفاده از مصاحبه و همين‌طور تست‌هاي شخصيت به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از طرف مقابل به دست بياوريد. براي آشنايي با راه هاي شناخت قبل از ازدواج كليك كنيد.

آگاهي از مسائل زندگي مشترك

يكي از مشكلاتي كه بسياري از جوانان در سال‌هاي اول زندگي با آن مواجه مي‌شوند نداشتن آگاهي از زندگي مشترك است. بسياري از اختلافاتي كه بين زوجين پيش مي‌آيد به اين خاطر است كه آن‌ها تجربه و دركي از زندگي مشترك ندارند. يكي از اقدامات مهم در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج اين است كه مشاورين به شما براي پيداكردن آگاهي از مسائل كمك مي‌كنند. در حقيقت مشاور به شما كمك خواهد كرد تا ديد واضح‌تري راجع به زندگي مشترك و مسائل و مشكلات آن داشته باشيد. به‌علاوه آن‌ها راهكارهايي براي روبه‌رو شدن با اين مشكلات نيز به شما ارائه مي‌كنند. براي آشنايي با روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

خدمات مشاوره ازدواج كرمان

مشاوره پيش از ازدواج كرمان

يكي از شناخته‌شده‌ترين اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پيش از ازدواج است. آمارها نشان مي‌دهد زوج‌هايي كه در اين زمان از مشاوره استفاده مي‌كنند معمولاً زندگي موفق‌تري نيز خواهند داشت. متخصصين در اين مشاوره‌ها با استفاده از تست‌هاي شخصيت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از يكديگر پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره آنلاين ازدواج كليك كنيد.

زوج‌درماني

هنگامي كه آسيب يا مشكلي در زندگي مشترك شما پيش مي‌آيد استفاده از زوج‌درماني مي‌تواند بسيار مفيد باشد. همان‌طور كه گفتيم زوج درمانگر بدون قضاوت و پيش‌داوري به شما كمك مي‌كند تا مشكل را پيدا كرده و براي حل كردن آن اقدام كنيد.

مشاوره ازدواج و جنسي ازدواج كرمان

آمارها نشان مي‌دهد كه مشكلات جنسي يكي از جدي‌ترين دلايل اختلافاتي است كه در زندگي مشترك زوجين پيش مي‌آيد. بااين‌حال بسياري از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به اين موضوع صحبت نمي‌كنيم. اما همان‌طور كه مي‌دانيد سكوت كردن نمي‌تواند مشكلات شما را حل كند. اين كار تنها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود. به همين خاطر بهتر است راجع به مشكلات جنسي رابطه‌تان با يك نفر صحبت كنيد. متخصصين روان‌شناسي مسائل جنسي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند مشكلات‌تان را برطرف كنيد و زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد.

براي آشنايي با معايب و مزاياي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

مشاوره ازدواج كرمان و درمان آسيب‌هاي خانواده

گاهي اوقات مشكلاتي مانند خيانت در يك رابطه پيش مي‌آيد. بسياري از ما در اين موقعيت‌ها تصور مي‌كنيم كه ديگر عمر زندگي مشترك‌مان به پايان رسيده است. اما مشاورين معتقدند درصورتي‌كه هر دو نفر تمايل داشته باشند مي‌توان اين روابط را درمان كرد. هنگامي كه درگير مسائلي مثل خيانت، ضرب و شتم، اعتياد و ساير مشكلات جدي مي‌شويد كه زندگي شما را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد مي‌توانيد براي درمان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي پر كردن پرسشنامه قبل ازدواج كليك كنيد.

پيشگيري از بروز مشكلات

كمك‌گرفتن از مشاوره ازدواج هميشه هم براي برطرف‌كردن مشكلات نيست. شما مي‌توانيد حتي قبل از اينكه مشكلي در زندگي‌تان پيش بيايد از اين مشاوره‌ها استفاده كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگيري كنيد و بتوانيد زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد. شما در هر مرحله اي مي‌توانيد براي دريافت مشاوره تلفني روانشناسي خانواده خود اقدام كنيد.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج كرمان

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همين‌طور روشي كه براي درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار كلي اين‌گونه است كه شما بعضي از جلسات مشاوره را به‌تنهايي و برخي ديگر را همراه با همسرتان شركت خواهيد كرد. به‌علاوه جلساتي نيز به انجام تست‌ها و همين‌طور تفسير كردن آنها اختصاص خواهد داشت. اين كار باعث مي‌شود كه شما بتوانيد به‌راحتي و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نيز با مشاور صحبت كنيد. به‌علاوه در جلسات مشترك شما با ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز آشنا مي‌شويد و در كنار هم مي‌توانيد مشكلاتتان را برطرف كنيد.

پيشنهاد مي شود مقاله هاي انواع ازدواج ، انگيزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره ازدواج كرمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره ازدواج كرمان،
موضوع:
[ ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۶:۳۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره ازدواج در ساري به صورت حضوري و تلفني در مركز تخصصي روانشناسي آواژه انجام مي‌شود. شما مي‌توانيد براي انتخاب همسر و تصميم گيري درباره زندگي مشترك خود در كوتاه ترين زمان از متخصصين اين مجموعه خدمات لازم را دريافت كنيد. متخصصين با ارائه مشاوره، انجام تست هاي مختلف رواني و شخصيتي، مصاحبه مشترك با هر دو طرف، بررسي فرهنگ خانوادگي و …. بي طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمايي مي‌‌كنند. در ادامه به اهميت و چگونگي مشاوره ازدواج ساري پرداخته ايم. براي آشنايي بيشتر با خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: مشاوره ازدواج ساري

مشاوره ازدواج ساري

اولين سؤالي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه مشاوره ازدواج چه اهميتي دارد؟ بسياري از ما فكر مي‌كنيم مشكلات زندگي مشترك را مي‌توانيم به‌تنهايي و يا با كمك گرفتن از خانواده‌مان برطرف كنيم. به همين خاطر نيازي به استفاده از مشاوره نمي‌بينيم. اما شايد براي‌تان جالب باشد اگر بگوييم بسياري از مشكلاتي كه اين روزها باعث طلاق، خيانت زوجين و يا مسائل ريز و درشت ديگر مي‌شود با كمك گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنين درصد بالايي از زوج هاي موفق يكي از دلايل اصلي اين مسئله را كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌دانند. به همين خاطر قبل از هر چيز بهتر است راجع به مزاياي مشاوره ازدواج صحبت كنيم. براي آشنايي با ويژگي هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: معيار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خيلي از ما مشكلات زندگي مشتركمان را به دليل ترس از قضاوت شدن مطرح نمي‌كنيم. هيچ‌كدام از ما دوست نداريم از ديگران بشنويم كه اشتباهاتي داشته‌ايم. اما مشاورين خانواده صحبت‌هاي شما را بدون قضاوت مي‌شنوند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشاور همدلي است؛ به اين معنا كه آن‌ها شما را درك مي‌كنند و هرگز از كلماتي مثل بد يا اشتباه راجع به شما استفاده نمي‌كنند.

مشاوره ازدواج ساري | پرهيز از پيش‌داوري

يكي از مشكلات جدي در زمينه ازدواج و رابطه با همسر پيش‌داوري خانواده‌ها است. خيلي از مواقع خانواده به دليل علاقه‌اي كه به شما يا همسرتان دارند راجع به مشكلات احساسي برخورد مي‌كنند. اين برخوردهاي احساسي بسياري از مواقع مي‌تواند مشكلات شما را از آنچه هست بيشتر كند. اما وقتي از مشاوره ازدواج كمك مي‌گيريد اين پيش‌داوري‌ها و قضاوت‌هاي احساسي از بين مي‌رود. به همين خاطر شما مي‌توانيد به‌راحتي به دنبال راه‌حل مشكلات باشيد.

پيداكردن دليل و راه‌حل اختلافات

بسياري از مواقع در زندگي مشترك ما نمي‌دانيم كه بايد چه كاري انجام بدهيم. در حقيقت مشكلاتي در زندگي پيش مي‌آيد كه شما نمي‌توانيد دليل آن را پيدا كنيد و يا ممكن است حتي با دانستن دليل نتوانيد راهكاري پيدا كنيد. در اين شرايط بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاورين خانواده است. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به شما كمك خواهد كرد تا دليل مشكلات و همين‌طور راه‌حل آن را پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: ازدواج با كسي كه قبلا اعتياد داشته

شناخت بهتر يكديگر

مهم‌ترين نكته در مراحل آشنايي پيش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتي شما شناخت كاملي از طرف مقابل داشته باشيد راحت‌تر مي‌توانيد راجع به ادامه رابطه تصميم بگيريد. به‌علاوه شناخت بهتر به شما كمك مي‌كند بدانيد كه چطور مي‌بايست با شريك زندگي‌تان ارتباط برقرار كنيد و در هر موقعيتي چه رفتاري داشته باشيد. رسيدن به اين نقطه يكي از بزرگ‌ترين فايده‌هاي استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورين با استفاده از مصاحبه و همين‌طور تست‌هاي شخصيت به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از طرف مقابل به دست بياوريد. براي آشنايي با راه هاي شناخت قبل از ازدواج كليك كنيد.

آگاهي از مسائل زندگي مشترك

يكي از مشكلاتي كه بسياري از جوانان در سال‌هاي اول زندگي با آن مواجه مي‌شوند نداشتن آگاهي از زندگي مشترك است. بسياري از اختلافاتي كه بين زوجين پيش مي‌آيد به اين خاطر است كه آن‌ها تجربه و دركي از زندگي مشترك ندارند. يكي از اقدامات مهم در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج اين است كه مشاورين به شما براي پيداكردن آگاهي از مسائل كمك مي‌كنند. در حقيقت مشاور به شما كمك خواهد كرد تا ديد واضح‌تري راجع به زندگي مشترك و مسائل و مشكلات آن داشته باشيد. به‌علاوه آن‌ها راهكارهايي براي روبه‌رو شدن با اين مشكلات نيز به شما ارائه مي‌كنند. براي آشنايي با روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

خدمات مشاوره ازدواج ساري

مشاوره پيش از ازدواج ساري

يكي از شناخته‌شده‌ترين اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پيش از ازدواج است. آمارها نشان مي‌دهد زوج‌هايي كه در اين زمان از مشاوره استفاده مي‌كنند معمولاً زندگي موفق‌تري نيز خواهند داشت. متخصصين در اين مشاوره‌ها با استفاده از تست‌هاي شخصيت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از يكديگر پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره آنلاين ازدواج كليك كنيد.

زوج‌درماني

هنگامي كه آسيب يا مشكلي در زندگي مشترك شما پيش مي‌آيد استفاده از زوج‌درماني مي‌تواند بسيار مفيد باشد. همان‌طور كه گفتيم زوج درمانگر بدون قضاوت و پيش‌داوري به شما كمك مي‌كند تا مشكل را پيدا كرده و براي حل كردن آن اقدام كنيد.

مشاوره ازدواج و جنسي ازدواج ساري

آمارها نشان مي‌دهد كه مشكلات جنسي يكي از جدي‌ترين دلايل اختلافاتي است كه در زندگي مشترك زوجين پيش مي‌آيد. بااين‌حال بسياري از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به اين موضوع صحبت نمي‌كنيم. اما همان‌طور كه مي‌دانيد سكوت كردن نمي‌تواند مشكلات شما را حل كند. اين كار تنها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود. به همين خاطر بهتر است راجع به مشكلات جنسي رابطه‌تان با يك نفر صحبت كنيد. متخصصين روان‌شناسي مسائل جنسي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند مشكلات‌تان را برطرف كنيد و زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد.

براي آشنايي با معايب و مزاياي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

مشاوره ازدواج ساري و درمان آسيب‌هاي خانواده

گاهي اوقات مشكلاتي مانند خيانت در يك رابطه پيش مي‌آيد. بسياري از ما در اين موقعيت‌ها تصور مي‌كنيم كه ديگر عمر زندگي مشترك‌مان به پايان رسيده است. اما مشاورين معتقدند درصورتي‌كه هر دو نفر تمايل داشته باشند مي‌توان اين روابط را درمان كرد. هنگامي كه درگير مسائلي مثل خيانت، ضرب و شتم، اعتياد و ساير مشكلات جدي مي‌شويد كه زندگي شما را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد مي‌توانيد براي درمان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي پر كردن پرسشنامه قبل ازدواج كليك كنيد.

پيشگيري از بروز مشكلات

كمك‌گرفتن از مشاوره ازدواج هميشه هم براي برطرف‌كردن مشكلات نيست. شما مي‌توانيد حتي قبل از اينكه مشكلي در زندگي‌تان پيش بيايد از اين مشاوره‌ها استفاده كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگيري كنيد و بتوانيد زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد. شما در هر مرحله اي مي‌توانيد براي دريافت مشاوره تلفني روانشناسي خانواده خود اقدام كنيد.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج ساري

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همين‌طور روشي كه براي درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار كلي اين‌گونه است كه شما بعضي از جلسات مشاوره را به‌تنهايي و برخي ديگر را همراه با همسرتان شركت خواهيد كرد. به‌علاوه جلساتي نيز به انجام تست‌ها و همين‌طور تفسير كردن آنها اختصاص خواهد داشت. اين كار باعث مي‌شود كه شما بتوانيد به‌راحتي و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نيز با مشاور صحبت كنيد. به‌علاوه در جلسات مشترك شما با ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز آشنا مي‌شويد و در كنار هم مي‌توانيد مشكلاتتان را برطرف كنيد.

پيشنهاد مي شود مقاله هاي انواع ازدواج ، انگيزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره ازدواج ساري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره ازدواج ساري،
موضوع:
[ ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۳:۵۷ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی