آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

خانواده سالم يك خانواده كامل از هر نظر هستند. خانواده يكي از اركان مهم جامعه محسوب مي‌شوند و سلامت آن سلامت جامعه را نيز تضمين خواهد كرد. همه ما در اولين محيطي كه قرار مي‌گيريم؛ خانواده است و مفاهيم مختلف را در آنجا مي‌آموزيم. در يك خانواده سالم همه افراد با يكديگر همدل هستند و مشكلات با يكديگر حل مي‌كنند. خانواده ها بستر مهمي براي تربيت افراد بزرگ و تاثير گذار هستند؛ از اين رو سلامت آنها بسيار مهم است. درواقع وظيفه خانواده ها تنها محدود به تامين نيازهاي اوليه افراد نمي‌شود بلكه بايد به مسائل مهم تري نيز درون خانواده پرداخته شود.در اين مقاله به بررسي ويژگي هاي خانواده سالم و عوامل موثر برآن خواهيم پرداخت. براي دريافت مشاوره خانواده تلفني كليك كنيد.

منبع: خانواده سالم چه ويژگي هايي دارند؟

خانواده سالم چه ويژگي هايي دارند؟

امروزه خانواده ها زمان كمي را بايكديگر مي‌گذارنند و حتي به ندرت همديگر را مي‌بينند. در بيشتر موارد والدين هر دو شاغل هستند و فرزند نيز بيشتر وقت خود را با معلمان و مربيان مي‌گذراند. همين آسيب بزرگي به روحيه و حتي آينده فرزند خواهد زد. با اينكه احتمال وضعيت اقتصادي اين خانواده ها بهتر خواهد بود اما از ويژگي هاي ديگر يك خانواده سالم محروم مي‌شوند. البته هميشه هم اين اتفاق به دليل شاغل بودن والدين نمي‌افتد. اگر اعضاي يك خانواده مهارت هاي ارتباطي را بلد نباشند؛ هرقدر هم كه در كنار يكديگر باشند، بازهم خوشحال نخواهند بود.

ويژگي هاي يك خانواده سالم

خانواده سالم ويژگي هاي زيادي دارد. در واقع مجموعه اي از مفاهيم است كه به افراد كمك مي‌كند؛ تا روابط بهتري با يكديگر داشته باشند. براي مثال خانواده اي كه فقط نيازهاي مادي افراد را برطرف مي‌كند؛ خانواده سالم نيست. اعضاي خانواده وظايف و مسئوليت هاي مختلفي در قبال يكديگر دارند كه با رعايت آنها كيفيت زندگي شان بالا خواهد رفت. در اين قسمت چند نمونه از ويژگيهاي خانواده سالم را ذكر خواهيم كرد.

💠وحدت و يكپارچگي در خانواده

اعضاي يك خانواده سالم بايد با يكديگر متحد و يكپارچه باشند. مخصوصا در مشكلات و شرايط سخت اين ويژگي بسيار كارامد است. در واقع با وحدت، مشكلات سريعتر و راحت تر حل مي‌شود. البته اين ويژگي فقط مختص شرايط دشوار نيست بلكه در حالت عادي هم همرنگي و هم رايي اعضاي خانواده، بايد وجود داشته باشد. معمولا خانواده هايي كه در آنها تفاوت سليقه بيشتر است؛ چالش هاي بيشتري بروز مي‌كنند.

💠عشق از ويژگي هاي خانواده سالم

اعضاي خانواده مخصوصا والدين بايد به يكديگر عشق بدهند و به يكديگر محبت كنند. ابراز احساسات و علاقه از رفتارهاي مهمي است در خانواده سالم مشاهده مي‌شود. فرزندان به محبت بيشتري نياز دارند. البته اين حس نبايد يكطرفه باشد و فقط از طرف والدين صورت بگيرد. فرزندان نيز موظف هستند كه به والدين خود محبت كنند. در واقع مهرباني و دوست داشتن است كه افراد خانواده راكنار يكديگر نگه داشته وهمدل مي‌سازد.

💠احترام به حريم خصوصي يكديگر

يكي از مهمترين ويژگي هاي خانواده سالم، احترام به حريم خصوصي اعضا است. همه افراد حتي والدين نيز در خانواده نياز به حريم شخصي خود دارند. يكي از مشكلات خانواده هاي پرجمعيت يا افرادي كه در خانه هاي كوچك زندگي مي‌كنند؛ همين مورد است. البته حريم خصوصي فقط به معناي داشتن اتاقي مجزا نيست بلكه وسايل شخصي مثل تلفن همراه نيز جزو حريم خصوصي محسوب مي‌شوند. هم فرزندان و هم والدين بايد به حفظ اين حريم كمك كنند.

💠احترام به يكديگر از ويژگي هاي خانواده سالم

احترام به قوانين خانواده و حتي به يكديگر و به صورت كلامي نيز در خانواده سالم مشاهده مي‌شود. گاهي افراد بي احترامي را با راحتي و صميميت اشتباه گرفته و مرزها را رد مي‌كنند. معمولا والدين در موضوع بسيار موثر هستند. در واقع فرزندان همه چيز را از والدين خود مي‌آموزند و اگر آنها به يكديگر يا به ديگران احترام نگذارند؛ فرزندان نيز اين ويژگي را خواهند آموخت. احترام جنبه هاي مختلفي دارد كه پايبندي به اصول آن در خانواده، مهم است.

💠رازداري

خانواده سالم مشكلات را در خود حل كرده و اجازه دخالت ديگران نمي‌دهند. آنها همچنين در مورد مسائل ديگر اعضا رازدار هستند. لزومي ندارد برخي از مشكلات به بيرون از خانواده درز كند. به همين دليل افراد خانواده بايد تاجايي كه امكان دارد؛ در مورد مسائل مهم با افراد غريبه صحبت نكنند. درميان گذاشتن مسائل حساس با ديگران شايد حتي شدت مشكل را هم افزايش دهد. براي بيان كردن يا حتي حل چالش ها، به غير از اعضاي خانواده، فقط از افراد قابل اطمينان كمك بگيريد.

💠انعطاف پذيري از ويژگي هاي خانواده سالم

اعضاي يك خانواده سالم انعطاف پذير بوده و به راحتي خود را با شرايط تطبيق مي‌دهند. حتي پيروي از قوانين نيز در خانواده، نياز به انعطاف پذيري دارد. انعطاف پذيري باعث بروز آرامش بيشتر در خانواده خواهد شد و حتي از برخي از مشكلات نيز جلوگيري مي‌كند. معمولا در خانواده ها شاهد بروز تغييرات جديد و اتفاقات ناگهاني هستيم؛ كه رويارويي با آنها فقط با انعطاف پذيري ممكن است. انعطاف پذيري حتي در قبال ديگر اعضا نيز مهم است. چرا كه افراد هميشه مطابق با ميل ما عمل نمي‌كنند.

💠تنبيه و تشويق در خانواده سالم

تنبيه و تشويق يكي از اصول خانواده سالم محسوب مي‌شود. والدين بايد در مورد رفتارهاي فرزندان خود واكنش درست نشان داده و از تنبيه و تشويق استفاده استفاده كنند. اما نبايد در اين مورد افراط كرد. مورد ديگري كه اعضاي خانواده بايد آن را رعايت كنند؛ جلوگيري از گذشت و ايثار و بيش از اندازه است. اگر افراد خانواده در مقابل يكديگر بيش از حد كوتاه بيايند؛ رفتارهاي مخربي بروز خواهد كرد. بخشش بيش از حد از يادگيري مسئوليت پذيري در افراد جلوگيري كرده و آنها را متوجه اشتباهشان نخواهد كرد. براي اطلاع از تاثيرات تنبيه كودك كليك كنيد.

💠بي طرفي و پذيرش نسبت يكديگر

افراد خانواده مخصوصا در مواقع دعوا و مشاجرات بايد بي طرف باشند و جانب داري نكنند. رفتار بي طرفانه به دعوا خاتمه خواهد داد و باعث كنترل خشم و مهارت حل مساله خواهد شد. همچنين پذيرش افراد با هر شرايطي نيز از ويژگي هاي خانواده سالم محسوب مي‌شود. اعضاي خانواده بايد به عقايد يكديگر احترام گذاشته و بدون قضاوت با يكديگر رفتار كنند. در همه اعضاي خانواده تفاوت هايي ديده مي‌شود ك بايد نسبت به آنها سوگيري نداشته و پذيرش داشته باشند. اين مورد مخصوصا در خانواده هايي كه در حال طلاق هستند نيز بيشتر ديده مي‌شود.

ويژگي هاي خانواده ناسالم

بعد از پي بردن به اهميت يك خانواده سالم و آشنايي با ويژگي هاي آنان، بايد رفتارهاي يك خانواده ناسالم را بشناسيد. اينكار باعث جلوگيري از مشكلات زيادي خواهد شد. برخي از ويژگي هاي خانواده ناسالم شامل موارد زير مي‌شود.

⭕خشونت

⭕ناديده گرفتن يكديگر

⭕عدم مرزبندي

⭕والدين سمي

⭕فردگرايي

⭕پنهان كاري و عدم صداقت

⭕عدم همكاري در مورد مسائل مختلف

⭕سخت گيري و بي احترامي

سخن پاياني

خانواده مفهومي است كه بسيار ارزشمند و مهم بوده و نياز به مراقبت دارد. خانواده سالم در هر شرايطي از يكديگر حمايت كرده و علاقه بدون قيد شرط نسبت به يكديگر دارند. مهم ترين دارايي هر فردي در زندگي خانواده اوست كه در قبال آنها مسئول است. همچنين محيط خانوادگي امن و آرام در آينده ما نيز تاثير دارد. به همين دليل بايد براي حفظ روابط خانوادگي خود تلاش كرده و در اين زمينه از يك مشاور نيز كمك بگيريم.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده سالم مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول


تعريف يك خانواده سالم چيست؟

يك خانواده سالم ويژگي هاي مختلفي داشته همچنين فقط به رفع نيازهاي اوليه نمي‌پردازد. برخي از ويژگي هاي يك خانواده سالم شامل وحدت و يكپارچگي، بي طرفي و پذيرش، رازداري، تنبيه و تشويق، انعطاف پذيري و احترام و عشق، مي‌شود كه در مقاله به توضيح آنها پرداخته ايم.

منبع: خانواده سالم چه ويژگي هايي دارند؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۵۷:۰۸ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

بحران روحي يكي از مراحل زندگي هر فردي است. براي همه ما شرايط سختي پيش آمده كه تصور كرديم؛ هيچگاه از آن خارج نمي‌شويم. اما زندگي پر از پستي بلندي هايي است كه گذرا و كوتاه مدت هستند. احتمالا گاهي حس مي‌كنيم كه ديگر توان ادامه دادن نداريم. يا حتي قادر به لبخند زدن هم نيستيم. معمولا ماعيت بحران ها كوتاه مدت است و زياد دوام ندارد. گرچه احتمالا خارج شدن از آنها سخت خواهد بود و حتي آثاري به جاي خواهد گذاشت. فروپاشي عصبي دلايل زيادي دارد. افراد نسب به مسائل مختلفي حساس هستند و با آنها تحت تاثير قرار مي‌گيرند. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: بحران روحي (فروپاشي عصبي) | علائم و درمان

فروپاشي عصبي

براي رسيدن به مرحله بحران روحي حتما نبايد مضطرب يا افسرده بود و يا حتي سابقه بيماري هاي رواني داشت. گاهي شرايط به قدري سخت مي‌شود كه فشار عصبي زياد شده و افراد واكنش هاي مختلفي از خود نشان مي‌دهند. قطعا اين دوران زندگي شخصي و اجتماعي فرد را مختل مي‌كند و او را در معرض مشكلات زيادي قرار مي‌دهد. در اين مقاله دلايل و عوامل موثر بر فروپاشي عصبي را مورد بررسي قرارخواهيم داد.

دلايل ايجاد بحران روحي يا فروپاشي عصبي

همانطور كه گفته شد؛ اين شرايط به دلايل مختلفي ايجاد مي‌شود. در برخي موراد افراد در شكل گيري آنها نقش دارند و گاهي هم محيط به وجودآورنده آن است. به هر حال بايد علت بحران روحي را شناسايي كرده و با رفع آن، شرايط را كنترل كرد. برخي از دلايل بروز بحران روحي، به شرح زير است.

📌رويارويي با شرايط پيش بيني نشده

همه ما دوست داريم براي همه چيز برنامه ريزي داشته باشيم؛ و طبق آن عمل كنيم. اما زندگي هميشه طبق برنامه هاي ما پيش نمي‌رود. طبيعي است كه گاهي با شرايط پيش بيني نشده روبرو شويم. گاهي افراد در مواجهه با اين موضوع دچار دستپاچگي شده و توانايي مديريت استرس خود را ندارند. بهتر است هميشه يك برنامه جايگزين در ذهن خود داشته باشيم تا بحران روحي را تجربه نكنيم.

📌شرايط پرفشار طولاني مدت

در واقع بحران روحي حاصل فرسودگي رواني است. وقتي افراد براي مدت زمان طولاني در معرض شرايط پرفشار و استرس قرار مي‎‌گيرند؛ كنترل خود را از دست داده و يا دچار استيصال مي‌شوند. براي مثال فردي را در نظر بگيريد كه همزمان كه براي كنكور درس مي‌خواند؛ والدينش در حال طلاق گرفتن هستند. خود او نيز با دوستانش دچار مشكل شده و توانايي خروج از اين موضوع را ندارد. قطعا اين فرد در حال تجربه فروپاشي عصبي است كه به كمك اطرافيان و خود نيز، نياز دارد.

📌از دست دادن از دلايل بحران روحي

مرگ عزيزان يا از دست دادن شغل و موقعيت اجتماعي، شرايطي هستند كه بحران روحي را به وجود مي‌آورند. وقتي اين حوادث به صورت ناگهاني اتفاق مي‌افتند و فرد براي آنها آمادگي ندارد؛ بيشتر در معرض فروپاشي عصبي قرار مي‌گيرد. ضربه هاي روحي ناگهاني، تاثير بيشتري بر روحيه افراد دارند و آنها را آسيب پذيرتر مي‌كنند. احتمالا فرد براي مدتي گوشه گير و افسرده خواهد شد اما شايد اين شرايط براي او مدت زمان بيشتري طول بكشد. براي اطلاع از نحوه رويارويي با مرگ و غم از دست دادن همسر كليك كنيد.

📌بروز اختلالات رواني يا جسماني

گاهي افراد مبتلا به بيماري هاي روان هستند اما از آن مطلع نبوده و نشانه ها را ناديده مي‌گيرند.افرادي كه سابقه خانوادگي اختلالات رواني را دارند؛ بيشتر مستعد اين دسته از بيماري ها هستند. تصور كنيد فردي براي مدت زمان طولاني درحال تجربه بحران روحي است اما به هيچ عنوان به افسردگي فكر نمي‌كند. يا فردي كه مبتلا به يك بيماري لاعلاج جسماني است؛ قطعا در دوره اي فروپاشي عصبي را در خود حس مي‌كند. درواقع رابطه بين بحران هاي روحي با بيماري هاي جسمي و رواني، دو سويه است و هريك، ديگري را سبب مي‌شود.

نشانه هاي بحران روحي

افراد حال بد خود را به شكل هاي مختلف بروزمي‌دهند. البته برخي از نشانه هاي جسماني بحران روحي كاملا غيرارادي بوده و ما هيچ كنترلي بر آنها نداريم. اما به طور كلي برخي از علائم فروپاشي عصبي شامل موارد زير مي‌شود.

🔸اختلال در تمركز و توجه

🔸پرخاشگري

🔸خستگي وانرژي پايين

🔸اضطراب. براي آشنايي با اختلال اضطرابي كليك كنيد.

🔸اختلال در اشتها و خواب

🔸تپش قلب

🔸تعريق

🔸لرزش بدن

🔸سردرد

معمولا اين علائم با شدن هاي مختلفي بروز مي‎كنند و موقت هستند. به اين معنا كه با برطرف شدن بحران روحي، اين علائم نيز از بين خواهند رفت.

براي از بين بردن بحران روحي يا فروپاشي عصبي چه بايد كرد؟

اگر ظرفيت رواني خود را بالا برده يا از بروز بحران روحي پيشگيري كنيد؛ بهترين راهكار را بكار برديد. البته پيش تر هم گفته شد كه زندگي قابل پيش بيني نيست و نمي‌توان همه چيز را به كنترل خود درآورد. اما سعي كنيد هيچ چيز را حل نشده باقي نگذاريد. هميشه پيشگيري بهتر از درمان خواهد بود. اما اگر با فروپاشي عصبي در زندگي خود روبرو شديد از روش هاي زير استفاده كنيد.

✅يادگيري مهارت هاي مختلف

وقتي مهارت هاي مختلفي مثل مهارت حل مسئله، كنترل خشم، مديريت بحران، كنترل افكار منفي و… را بلد باشيد؛ در مواقع بحران روحي، راحت تر با مشكل روبرو خواهيد شد. براي پيشبرد زندگي روزانه خود به اين مهارت ها نياز داريم. مي‌توان آنها را با كمك روانشناس يا خوانده كتاب هايي در اين زمينه آموخت. براي آشنايي با روش هاي كنترل خشم در زندگي كليك كنيد.

✅افزايش تاب آوري و تحمل

اين مورد در بيشتر موارد، اكتسابي نخواهد بود و افراد با گذشت زمان و برخورد با مشكلات زيادي در زندگي، آنها را خواهند آموخت. براي مثال وقتي فردي بحراني را در زندگي خود مي‌گذارند؛ به صورت طبيعي در مواجهه با مشكلات بعدي كمتر دچار فروپاشي عصبي خواهد شد. اما روش هايي نيز براي بالابردن تاب و تحمل نيز وجود دارد. براي اينكار در ابتدا بايد صبر خود را تقويت كنيد. شرايط را پذيرفته و سعي كنيد خود را با آن وفق دهيد.

✅برنامه ريزي

هميشه برنامه هاي مختلفي داشته باشيد. شايد نتوانيد به آنها پايبند بمانيد اما حداقل در مواجهه با موقعيت هاي گوناگون شوكه نمي‌شويد. احتمالات مختلف را در نظر بگيريد. تعيين برنامه هاي كوتاه و بلند مدت به افراد كمك مي‌كند تا از بحران هاي روحي جلوگيري كنند. براي مثال وقتي براي امتحاني برنامه ريزي كنيد و به خوبي درس بخوانيد؛ در امتحان موفق خواهيد شد. و دچار فروپاشي عصبي نمي‌شويد.

✅مراجعه به روانشناس

روانشناس بهترين فردي است كه مي‌تواند در مواقع بحران روحي به شما كمك كند. او با دقت و بدون قضاوت به حرف هاي شما گوش كرده و راه حل هاي موثري به شما خواهد داد. او با تكنيك هاي گوناگون زواياي مختلف از زندگي را به شما نشان داده، در برنامه ريزي به شما كمك خواهد كرد و مهارت هاي لازم را به شما خواهد آموخت. او همچنين تكنيك هاي آرام سازي را با شما تمرين خواهد كرد.

✅همه چيز را با هم نخواهيد

در بيشتر موارد علت بحران روحي، خواستن همه چيز با هم در مدت زماني كوتاه است. براي مثال فرد مي‌خواهد والدي نمونه،كارمندي موفق و همسري خوب باشد. به همين دليل فشار زيادي را به خود وارد مي‌كند. همين موضوع سبب فروپاشي عصبي او خواهد شد و شرايط را براي او دشوار مي‌كند. براي موفقيت در زمينه هاي مختلف، برنامه ريزي داشته باشيد و زمان كافي را به آن اختصاص دهيد. همه چيز با هم اتفاق نمي‌افتد.

سخن پاياني

بحران روحي، موقعيت سختي براي افراد خواهد بود. بسياري از افراد تاب آوري لازم را ندارند و شايد به خودكشي اقدام كنند. به همين دليل توصيه مي‌شود افراد در صورت مشاهده نشانه هاي فروپاشي عصبي در خود يا اطرافيان، سريعا براي رفع آن اقدام كرده و به يكديگر كمك كنند. اين نكته را در نظر بگيريد كه شايد خارج كردن افراد از اين شرايط روحي، آسان نباشد. پس بايد روش هاي مختلفي را امتحان كرده و از يك مشاور نيز كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بحران روحي يا فروپاشي عصبي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

نشانه هاي فروپاشي عصبي كدام اند؟

برخي از نشانه هاي جسماني و رواني بحران روحي شامل اختلال در خواب و اشتها، تعريق، اضراب، لرزش بدن، تپش قلب، پرخاشگري، اختلال در تمركز و توجه و… مي‌شود.

منبع: بحران روحي (فروپاشي عصبي) | علائم و درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۵:۱۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

رابطه تاكسيك يا سمي، همانطور كه از اسم آن مشخص است؛ رابطه ي فرسايشي است. افراد با ديگران ارتباط مي‌گيرند تا از آنها چيزهاي بيشتري آموخته و يا حال بهتري داشته باشند. اما در روابط سمي نه تنها چيزي نخواهيد آموخت بلكه تمام انرژي شما نيز از بين مي‌رود. حتي شايد ضررهاي زيادي را نيز تجربه كنيد. در اين نوع روابط سلامت جسماني، رواني و عاطفي شما تهديد خواهد شد و احتمالا تا مدتها نتايج آن در زندگي را مشاهده خواهيد كرد. اين رابطه انواع مختلفي دارد و حتي شايد رابطه افراد با خانواده نيز سمي شود. به همين دليل بهتر است نشانه ها و عوارض اين نوع از رابطه را بشناسيد و از بروز آن پيشگيري كنيد.

منبع: رابطه تاكسيك (رابطه سمي)

رابطه سمي

در قدم اول بايد اينگونه روابط را در زندگي شناسايي كرده تا از عوارض ان جلوگيري كنيد. بيشتر افرادي كه در روابط تاكسيك قرار دارند؛ تا مدت ها متوجه اين موضوع نيستند و حتي به حرف اطرافيان نيز توجه نمي‌كنند. حتي برخي محققان معتقدند كه تا زماني كه در روابط سمي هستيد؛ بسيار احساس خوشايندي داريد و لذت مي‌بريد. احتمالا تا زماني كه ضربه محكمي از طرف مقابل خود نخوريد؛ به رابطه ادامه خواهيد داد. براي آشنايي با عوامل موثر بر قطع رابطه با دوست دختر كليك كنيد.

نشانه هاي رابطه تاكسيك يا سمي كدام اند؟

معمولا افرادي كه خود از نظر شخصيتي دچار مشكلاتي هستند در اينگونه روابط مانده و اوضاع را تحمل مي‌كنند. براي مثال فردي كه دلبستگي ناايمن دارد يا شخصيت او وابسته است؛ بيشتر احتمال دارد كه در روابط تاكسيك وارد شود. اما هميشه مشكل از ما نيست. در بيشتر موارد اين طرف مقابل است كه سواستفاده گري را شروع مي‌كند. برخي از نشانه هاي رابطه سمي را در اين قسمت مورد بررسي قرار خواهيم داد.

📌حمايت نكردن

در يك رابطه سالم، افراد از يكديگر در شرايط مختلف حمايت كرده و از موفقيت هاي همديگر خوشحال مي‌شوند. اما در رابطه تاكسيك اين حمايت تبديل به رقابت شده و افراد شروع به چشم و هم چشمي مي‌كنند. در اينگونه روابط، افراد نه تنها به يكديگر كمك نكرده بلكه مانعي براي موفقيت نيز مي‌شوند. فرد سمي جلوي پيشرفت و موفقيت شما را گرفته و حتي در شرايط سحت نيز از شما حمايت نخواهد كرد.

📌بي احترامي به رابطه تاكسيك

در يك رابطه تاكسيك، بسيار شاهد بي احترامي افراد به يكديگر هستيم. براي آنها توهين و تحقير به يك روتين تبديل شده و حتي ديگر از شنيدن اين حرف ها نيز ناراحت نمي‌شوند. افراد حتي به خانواده هاي يكديگر نيز بي احترامي كرده و آنها را مورد سرزنش قرار مي‌دهند. افراد در رابطه بايد با احترام و ملايمت با يكديگر رفتار كرده و اصول اخلاقي را رعايت كنند.

📌كنترلگري

كنترلگري يكي از رفتارهاي مخرب در رابطه محسوب مي‌شود. يكي از اصلي ترين نشانه هاي رابطه تاكسيك كنترلگري است. افراد در اين نوع از روابط مدام در حال سوال پرسيدن از موضوعات شخصي وسلطه گري هستند. در روابط سمي افراد مدام توهم خيانت داشته و شكاك و بدبين هستند. در بعضي موارد فرد سمي، خود شخص وفاداري نيست و از بي اعتمادي به ديگران نيز رنج مي‌برد. اعتماد لازمه روابط است و افراد متناسب با تفكر خود نسبت ديگران اعتماد مي‌كنند.

📌خودشيفتگي از نشانه هاي رابطه تاكسيك

در روابط تاكسيك، افراد فقط نيازهاي خود را در نظر مي‌گيرند و طرف مقابل توجه نمي‌كنند. افراد در رابطه بايد از خودگذشتگي و ايثار داشته باشند و به ديگران نيز توجه كنند. خودشيفتگي شما را از ديگران دور مي‌كند و سبب فاصله افراد از يكديگر مي‌شود. در رابطه سمي بسيار شاهد خودخواهي افراد هستيم. خودشيفتگي بيش از حد بسيار مخرب بوده و باعث از بين رفتن روابط خواهد شد. براي اطلاع از نحوه برخورد با افراد خودشيفته كليك كنيد.

📌دروغگويي

يكي از مشكلات اصلي در روابط دروغگويي است كه در روابط تاكسيك بسيار ديده مي‌شود. افراد حتي براي پيش افتاده ترين مسائل هم دروغ مي‌گويند و اهميتي به احساسات ديگران نمي‌دهند. اغلب براي گرفتن توجه ها، دست به دروغگويي مي‌زنند. اما دروغ توجيه خوبي نيست. صداقت در هر شرايطي، بهترين راهكار خواهد بود. عدم صداقت از همان ابتداي رابطه، مشخص خواهد شد و افراد بايد به فكر راه حلي در اين زمينه باشند.

📌نگراني دائمي

احتمالا در روابط تاكسيك مدام در حال تجربه استرس و اضطراب بي دليل هستيد. شرايط رابطه به شكلي است كه شما مدام ترس از دست دادن داريد. يا نگران وقوع اتفاق بدي هستيد. از نشانه هاي رابطه تاكسيك نگراني دائمي و در هر شرايطي است. حتي گاهي با اينكه همه چيز خوب پيش مي‌رود اما بازهم از آينده مي‌ترسيد. اين رفتار شما را بعد از مدتي از لحاظ رواني و جسماني، مريض خواهد كرد.

📌عدم ارتباط موثر

طبيعي است كه افراد در رابطه تاكسيك، ارتباط موثر با يكديگر نداشته و نتوانند به خوبي با يكديگر صحبت كنند. حتي گفتگو با ديگران نيز اصولي دارد كه بايد رابطه آنها را رعايت كرد. عدم ارتباط موثر به اين معناست كه به اندازه كافي براي دوست، خانواده يا همكار خود وقت نگذاريد و مدام از آنها دوري كنيد. ما به ارتباط با ديگران نياز داريم و اگر به هر دليلي خود را از اين موضوع محروم كنيم يا در آن دچار مشكل شويم؛ در سلامت روان ما موثر خواهد بود.

براي آشنايي با مديريت دوستي هاي قبل ازدواج كليك كنيد.

خارج شدن يا كنارآمدن با رابطه تاكسيك

معمولا همه ما بعد از گذشت مدتي، به همه چيز عادت مي‌كنيم. حتي اگر شرايط رابطه براي ما بسيار سخت بوده و رنج هاي زيادي را متحمل شده ايم؛ بازهم تمايل به ماندن داريم. حتي خروج از اينگونه روابط هم آسان نخواهد بود. اما فراموش نكنيد كه بعد از خارج شدن از يك رابطه سمي متوجه خواهيد شد كه رابطه ابعاد ديگري نيز دارد كه بايد به آنها توجه كرد. روابط تاكسيك گاهي تاثيرات جبران ناپذيري بر شخصيت و سلامت روان شما خواهد داشت كه بايد حتما در جبران آنها تلاش كنيد.

💠رابطه تاكسيك | گفت و گو

در اولين قدم با فردي كه موجب شكل گيري رابطه تاكسيك شده است؛ صحبت كنيد. به صورت آرام وملايم به او توضيح دهيد كه شرايط پيش آمده به نفع هيچ كس نخواهد بود و بايد براي تغيير اقدام كند. در واقع هر دو نفر در يك رابطه بايد براي ايجاد تغيير تلاش كنند. به يكديگر در اين مسير كمك كرده و دنبال مقصر نباشيد. شايد رفتار شما و سوبرداشت ها موجب به وجود آمدن چنين رفتارهايي در طرف مقابل شده باشد. از قضاوت افراد خودداري كرده و علت اين موضوع را ريشه يابي كنيد. براي آشنايي بيشتر با مهارت ارتباط كلامي كليك كنيد.

💠كمك گرفتن از مشاور

گاهي صحبت كردن به صورت مستقيم با فردي كه رفتارهاي سمي دارد؛ موثر نخواهد بود. بعد از مدتي احتمالا هيچ گونه تغييري حاصل نمي‌شود و همه چيز به روال سابق برمي‌گردد. در چنين شرايطي از يك مشاور كمك بگيريد و رابطه تاكسيك خود را پايان دهيد. معمولا اينگونه افراد مشكل خود را نمي‌پذيرند تا براي درمان آن اقدام كنند. و قانع كردن آنها براي مراجعه به روانشناس نيز آسان نيست. اما مي‌توان با كمك مشاور نحوه برخورد صحيح با اين افراد را آموخت يا به همراه آنها به روانشناس مراجعه كرد.

💠رفتار قاطعانه با رابطه تاكسيك

اغلب در روابط تاكسيك، مورد سواستفاده قرار مي‌گيريم. براي جلوگيري از ادامه اين موضوع، رفتار قاطعانه بهترين راه حل است. به طرف مقابل نشان دهيد كه شما مطيع و فرمانبردار او نيستيد و از خود اراده و قدرت تفكر داريد. براي اينكار خودتان را در اولويت قرار دهيد. اين به معني خودخواهي نيست. بلكه اول نيازهاي خود را برطرف كرده ودر مراحل بعدي به ديگران كمك كنيد. اگر مدام در حال قرباني كردن خود براي ديگران هستيد؛ شما نيز موجب به وجودآمدن رابطه تاكسيك خواهيد شد. ايجاد مرز ها و اصولي براي خود، به ما كمك خواهد كرد تا رابطه تاكسيك خود را برطرف كرده يا پايان دهيم.

سخن پاياني

رابطه تاكسيك با افرادي كه براي مدت زمان زيادي با آنها در ارتباط هستيم يا حتي خانواده مان، شرايط سختي را براي ما ايجاد خواهد كرد. نمي‌توانيم به دليل رابطه سمي، خانواده خود را طرد كنيم يا از شغل خود استعفا دهيم. اما مي‌توان با كاركردن بر خلا هاي شخصيتي يا ويژگي هاي رفتاري، كيفيت رابطه را بهبود بخشيم. اگر تمام قصور از طرف مقابل است؛ او را به حال خود رها نكرده و به او نيز براي درمان كمك كنيم. حتما براي روابط خود از يك روانشناس كمك بگيريد و با يكديگر همدل باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رابطه تاكسيك يا سمي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آدم هاي تاكسيك چه ويژگي هايي دارند؟

اين افراد معمولا خودشيقته و دروغگو بوده، به راحتي به ديگران بي احترامي مي‌كنند و از هيچ كس حمايت نخواهند كرد. ويژگي هاي منفي اين افراد بسيار زياد است و معمولا در رابطه با ديگران نيز اين رفتارها تشديد مي‌شوند.

منبع: رابطه تاكسيك (رابطه سمي)


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۱:۱۵ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

رابطه تاكسيك يا سمي، همانطور كه از اسم آن مشخص است؛ رابطه ي فرسايشي است. افراد با ديگران ارتباط مي‌گيرند تا از آنها چيزهاي بيشتري آموخته و يا حال بهتري داشته باشند. اما در روابط سمي نه تنها چيزي نخواهيد آموخت بلكه تمام انرژي شما نيز از بين مي‌رود. حتي شايد ضررهاي زيادي را نيز تجربه كنيد. در اين نوع روابط سلامت جسماني، رواني و عاطفي شما تهديد خواهد شد و احتمالا تا مدتها نتايج آن در زندگي را مشاهده خواهيد كرد. اين رابطه انواع مختلفي دارد و حتي شايد رابطه افراد با خانواده نيز سمي شود. به همين دليل بهتر است نشانه ها و عوارض اين نوع از رابطه را بشناسيد و از بروز آن پيشگيري كنيد.

منبع: رابطه تاكسيك (رابطه سمي)

رابطه سمي

در قدم اول بايد اينگونه روابط را در زندگي شناسايي كرده تا از عوارض ان جلوگيري كنيد. بيشتر افرادي كه در روابط تاكسيك قرار دارند؛ تا مدت ها متوجه اين موضوع نيستند و حتي به حرف اطرافيان نيز توجه نمي‌كنند. حتي برخي محققان معتقدند كه تا زماني كه در روابط سمي هستيد؛ بسيار احساس خوشايندي داريد و لذت مي‌بريد. احتمالا تا زماني كه ضربه محكمي از طرف مقابل خود نخوريد؛ به رابطه ادامه خواهيد داد. 

نشانه هاي رابطه تاكسيك يا سمي كدام اند؟

معمولا افرادي كه خود از نظر شخصيتي دچار مشكلاتي هستند در اينگونه روابط مانده و اوضاع را تحمل مي‌كنند. براي مثال فردي كه دلبستگي ناايمن دارد يا شخصيت او وابسته است؛ بيشتر احتمال دارد كه در روابط تاكسيك وارد شود. اما هميشه مشكل از ما نيست. در بيشتر موارد اين طرف مقابل است كه سواستفاده گري را شروع مي‌كند. برخي از نشانه هاي رابطه سمي را در اين قسمت مورد بررسي قرار خواهيم داد.

📌حمايت نكردن

در يك رابطه سالم، افراد از يكديگر در شرايط مختلف حمايت كرده و از موفقيت هاي همديگر خوشحال مي‌شوند. اما در رابطه تاكسيك اين حمايت تبديل به رقابت شده و افراد شروع به چشم و هم چشمي مي‌كنند. در اينگونه روابط، افراد نه تنها به يكديگر كمك نكرده بلكه مانعي براي موفقيت نيز مي‌شوند. فرد سمي جلوي پيشرفت و موفقيت شما را گرفته و حتي در شرايط سحت نيز از شما حمايت نخواهد كرد.

📌بي احترامي به رابطه تاكسيك

در يك رابطه تاكسيك، بسيار شاهد بي احترامي افراد به يكديگر هستيم. براي آنها توهين و تحقير به يك روتين تبديل شده و حتي ديگر از شنيدن اين حرف ها نيز ناراحت نمي‌شوند. افراد حتي به خانواده هاي يكديگر نيز بي احترامي كرده و آنها را مورد سرزنش قرار مي‌دهند. افراد در رابطه بايد با احترام و ملايمت با يكديگر رفتار كرده و اصول اخلاقي را رعايت كنند.

📌كنترلگري

كنترلگري يكي از رفتارهاي مخرب در رابطه محسوب مي‌شود. يكي از اصلي ترين نشانه هاي رابطه تاكسيك كنترلگري است. افراد در اين نوع از روابط مدام در حال سوال پرسيدن از موضوعات شخصي وسلطه گري هستند. در روابط سمي افراد مدام توهم خيانت داشته و شكاك و بدبين هستند. در بعضي موارد فرد سمي، خود شخص وفاداري نيست و از بي اعتمادي به ديگران نيز رنج مي‌برد. اعتماد لازمه روابط است و افراد متناسب با تفكر خود نسبت ديگران اعتماد مي‌كنند.

📌خودشيفتگي از نشانه هاي رابطه تاكسيك

در روابط تاكسيك، افراد فقط نيازهاي خود را در نظر مي‌گيرند و طرف مقابل توجه نمي‌كنند. افراد در رابطه بايد از خودگذشتگي و ايثار داشته باشند و به ديگران نيز توجه كنند. خودشيفتگي شما را از ديگران دور مي‌كند و سبب فاصله افراد از يكديگر مي‌شود. در رابطه سمي بسيار شاهد خودخواهي افراد هستيم. خودشيفتگي بيش از حد بسيار مخرب بوده و باعث از بين رفتن روابط خواهد شد.

📌دروغگويي

يكي از مشكلات اصلي در روابط دروغگويي است كه در روابط تاكسيك بسيار ديده مي‌شود. افراد حتي براي پيش افتاده ترين مسائل هم دروغ مي‌گويند و اهميتي به احساسات ديگران نمي‌دهند. اغلب براي گرفتن توجه ها، دست به دروغگويي مي‌زنند. اما دروغ توجيه خوبي نيست. صداقت در هر شرايطي، بهترين راهكار خواهد بود. عدم صداقت از همان ابتداي رابطه، مشخص خواهد شد و افراد بايد به فكر راه حلي در اين زمينه باشند.

📌نگراني دائمي

احتمالا در روابط تاكسيك مدام در حال تجربه استرس و اضطراب بي دليل هستيد. شرايط رابطه به شكلي است كه شما مدام ترس از دست دادن داريد. يا نگران وقوع اتفاق بدي هستيد. از نشانه هاي رابطه تاكسيك نگراني دائمي و در هر شرايطي است. حتي گاهي با اينكه همه چيز خوب پيش مي‌رود اما بازهم از آينده مي‌ترسيد. اين رفتار شما را بعد از مدتي از لحاظ رواني و جسماني، مريض خواهد كرد.

📌عدم ارتباط موثر

طبيعي است كه افراد در رابطه تاكسيك، ارتباط موثر با يكديگر نداشته و نتوانند به خوبي با يكديگر صحبت كنند. حتي گفتگو با ديگران نيز اصولي دارد كه بايد رابطه آنها را رعايت كرد. عدم ارتباط موثر به اين معناست كه به اندازه كافي براي دوست، خانواده يا همكار خود وقت نگذاريد و مدام از آنها دوري كنيد. ما به ارتباط با ديگران نياز داريم و اگر به هر دليلي خود را از اين موضوع محروم كنيم يا در آن دچار مشكل شويم؛ در سلامت روان ما موثر خواهد بود.

خارج شدن يا كنارآمدن با رابطه تاكسيك

معمولا همه ما بعد از گذشت مدتي، به همه چيز عادت مي‌كنيم. حتي اگر شرايط رابطه براي ما بسيار سخت بوده و رنج هاي زيادي را متحمل شده ايم؛ بازهم تمايل به ماندن داريم. حتي خروج از اينگونه روابط هم آسان نخواهد بود. اما فراموش نكنيد كه بعد از خارج شدن از يك رابطه سمي متوجه خواهيد شد كه رابطه ابعاد ديگري نيز دارد كه بايد به آنها توجه كرد. روابط تاكسيك گاهي تاثيرات جبران ناپذيري بر شخصيت و سلامت روان شما خواهد داشت كه بايد حتما در جبران آنها تلاش كنيد.

💠رابطه تاكسيك | گفت و گو

در اولين قدم با فردي كه موجب شكل گيري رابطه تاكسيك شده است؛ صحبت كنيد. به صورت آرام وملايم به او توضيح دهيد كه شرايط پيش آمده به نفع هيچ كس نخواهد بود و بايد براي تغيير اقدام كند. در واقع هر دو نفر در يك رابطه بايد براي ايجاد تغيير تلاش كنند. به يكديگر در اين مسير كمك كرده و دنبال مقصر نباشيد. شايد رفتار شما و سوبرداشت ها موجب به وجود آمدن چنين رفتارهايي در طرف مقابل شده باشد. از قضاوت افراد خودداري كرده و علت اين موضوع را ريشه يابي كنيد.

💠كمك گرفتن از مشاور

گاهي صحبت كردن به صورت مستقيم با فردي كه رفتارهاي سمي دارد؛ موثر نخواهد بود. بعد از مدتي احتمالا هيچ گونه تغييري حاصل نمي‌شود و همه چيز به روال سابق برمي‌گردد. در چنين شرايطي از يك مشاور كمك بگيريد و رابطه تاكسيك خود را پايان دهيد. معمولا اينگونه افراد مشكل خود را نمي‌پذيرند تا براي درمان آن اقدام كنند. و قانع كردن آنها براي مراجعه به روانشناس نيز آسان نيست. اما مي‌توان با كمك مشاور نحوه برخورد صحيح با اين افراد را آموخت يا به همراه آنها به روانشناس مراجعه كرد.

💠رفتار قاطعانه با رابطه تاكسيك

اغلب در روابط تاكسيك، مورد سواستفاده قرار مي‌گيريم. براي جلوگيري از ادامه اين موضوع، رفتار قاطعانه بهترين راه حل است. به طرف مقابل نشان دهيد كه شما مطيع و فرمانبردار او نيستيد و از خود اراده و قدرت تفكر داريد. براي اينكار خودتان را در اولويت قرار دهيد. اين به معني خودخواهي نيست. بلكه اول نيازهاي خود را برطرف كرده ودر مراحل بعدي به ديگران كمك كنيد. اگر مدام در حال قرباني كردن خود براي ديگران هستيد؛ شما نيز موجب به وجودآمدن رابطه تاكسيك خواهيد شد. ايجاد مرز ها و اصولي براي خود، به ما كمك خواهد كرد تا رابطه تاكسيك خود را برطرف كرده يا پايان دهيم.

سخن پاياني

رابطه تاكسيك با افرادي كه براي مدت زمان زيادي با آنها در ارتباط هستيم يا حتي خانواده مان، شرايط سختي را براي ما ايجاد خواهد كرد. نمي‌توانيم به دليل رابطه سمي، خانواده خود را طرد كنيم يا از شغل خود استعفا دهيم. اما مي‌توان با كاركردن بر خلا هاي شخصيتي يا ويژگي هاي رفتاري، كيفيت رابطه را بهبود بخشيم. اگر تمام قصور از طرف مقابل است؛ او را به حال خود رها نكرده و به او نيز براي درمان كمك كنيم. حتما براي روابط خود از يك روانشناس كمك بگيريد و با يكديگر همدل باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رابطه تاكسيك يا سمي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آدم هاي تاكسيك چه ويژگي هايي دارند؟

اين افراد معمولا خودشيقته و دروغگو بوده، به راحتي به ديگران بي احترامي مي‌كنند و از هيچ كس حمايت نخواهند كرد. ويژگي هاي منفي اين افراد بسيار زياد است و معمولا در رابطه با ديگران نيز اين رفتارها تشديد مي‌شوند.

منبع: رابطه تاكسيك (رابطه سمي)


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۳۲:۱۷ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ترك اعتياد به متادون در خانه يا ترك متادون با روش هاي مختلفي امكان پذير است. متادون يك مخدر صنعتي است كه براي ترك بسياري از مواد مخدر تجويز مي‌شود. حتي گاهي براي ترك متادون، قرص متادوني كه دوز كمتري دارد جايگزين مي‌شود. اما اين روش درستي نيست. چراكه خود متادون اعتيادآور است و افراد بايد براي ترك آن اقدام كنند. متادون يكي از انواع مسكن هاست كه نسبت ساير اپيوئيد ها كند تر است و نيمه عمر بيشتري دارد. مدت زماني كه طول مي‌كشد تا نيمي از اثر متادون از بدن خارج شود؛ تقريبا بين 8 تا 60 ساعت طول مي‌كشد كه اين زمان در مقايسه با ديگر مواد افيوني بسيار بيشتر است.

منبع: ترك اعتياد به متادون در خانه

ترك متادون

متادون به دليل اينكه ابتدا به صورت مسكن براي افراد تجويز مي‌شود و دسترسي به آن راحت است؛ اعتياد آن شيوع بيشتري ميان جوانان دارد. همانطور كه گفته شد مدت زمان اثر آن در بدن طولاني است و از طرفي ديگر عوارض زيادي را براي افراد ايجاد مي‌كند. استفاده طولاني مدت از مواد افيوني، ساختار و عملكرد سلول هاي عصبي را تغيير خواهد داد كه جبران آن به راحتي انجام نمي‌شود. 

نشانه هاي اعتياد به متادون

مصرف متادون با دوز بيشتر از 5 ميلي گرم و در مدت زمان طولاني، باعث اعتياد خواهد شد. متادون در شكل هاي مختلفي مثل نوع تزريقي و قرص قابل استفاده است. افرادي كه به متادون اعتياد پيدا كرده اند؛ بعد از مدتي علائمي از خود نشان مي‌دهند كه با شناسايي آنها بايد براي ترك متادون اقدام كنند.

 برخي از بارزترين علائم اعتياد به متادون شامل موراد زير مي‌شود:

🔸حالت تهوع و استفراغ

🔸خارش بدن

🔸اختلال تنفسي

🔸خواب آلودگي

🔸اختلال در حركت و حرف زدن

🔸فراموشي كاهش تمركز

🔸تورم صورت

🔸نشانه هاي رواني ديگري مثل ادامه مصرف متادون حتي در صورت درمان كامل، خريد غيرقانوني ومصرف خودسرانه، صرف وقت و هزينه زياد براي مصرف متادون و انزوا و گوشه گيري از نشانه هاي اعتياد به متادون هستند.

عوارض مصرف متادون

مصرف متادون با دستور پزشك و در مدت زمان معين، كاربرد دارويي داشته و عوارض زيادي را به وجود نخواهد آورد. اما وقتي دوز مصرفي فرد افزايش پيدا مي‌كند يا براي مدت زمان طولاني از متادون مصرف مي‌كند؛ قطعا شاهد عوارض آن بر بدن خود خواهد بود. برخي از اين مشكلات، حتي بعد از ترك اعتياد نيز باقي خواهند ماند. متادون به شدت بر كبد وتاثيرگذاشته و باعث بالارفتن آنزيم هاي كبدي مي‌شود. برخي از عوارض اعتياد به متادون شامل سرطان كبد، افسردگي، پوسيدگي دندانها، اختلالات قلبي و مشكلات تنفسي مي‌شود.

مدت زمان ترك متادون

نمي‌توان براي ترك متادون مدت زمان مشخصي تعيين كرد. چرا كه بستگي به ميزان دوز، مدت زمان مصرف و آمادگي بدني افراد دارد. برخي تركمتادون را به صورت خودسرانه آغاز مي‌كنند كه همين موضوع فرايند ترك را طولاني تر خواهد كرد. تقريبا نشانه هاي ترك از يك تا سه روز بعد از آخرين مصرف ظاهر مي‌شود و معمولا روز ششم، سخت ترين روز دوران ترك خواهد بود.

تاثير متادون در بدن تا چند روز در بدن مي‌ماند؟

همانطور كه گفته شد؛ مدت زمان اثربخشي اين دارو در بدن طولاني است. اما مدت دقيق آن بستگي به دوز متادون و نوع آزمايش بستگي دارد.

مصرف متادون در آزمايش ادرار تا 7 روز بعد نيز قابل تشخيص است. تا 90 روز بعد در آزمايش مو مي‌توان، مصرف متادون را تشخيص داد. همچنين در آزمايش بزاق نيز مصرف متادون از 10 دقيقه بعد تا 10 روز بعد، مشخص مي‌شود. تا 2.5 روز بعد از مصرف متادون، در آزمايش خون مي‌توان اثر آن مشاهده كرد. بهترين زمان براي تشخيص مصرف متادون و انجام آزمايش، سه ساعت بعد از مصرف است.

عوارض ترك متادون

با توجه به اينكه متادون بسيار اعتياد آور است و تاثيرات آن تا مدت ها در بدن باقي مي‌ماند؛ حتي ترك متادون نيز مشكلاتي را براي فرد ايجاد خواهد كرد. سم زدايي به طور كلي تاثيرات بدي بر روحيه و سلامت جسماني افراد معتاد دارد كه بايد تحت نظر يك پزشك آنها را كنترل كرد.

📌بروز افسردگي بعد از ترك متادون

علاوه بر وابستگي جسماني كه مواد مخدر ايجاد مي‌كند؛ وابستگي رواني نيز زندگي افراد را تحت تاثير قرار خواهد داد. ترك متادون آسيب زيادي را به سيستم عصبي افراد خواهد زد و همين موضوع اضطراب و افسردگي را پديد خواهد آورد. رويارويي با زندگي جديد و تفكر در مورد گذشته، افراد معتاد به متادون را بيشتر در معرض افسردگي قرار خواهد داد.

📌افزايش وزن بعد از ترك متادون

متادون به دليل ايجاد اختلال در اشتها سبب كاهش وزن شده و بيماري هاي جسماني زيادي را براي افراد ايجاد مي‌كند. بعد از كامل شدن فرايند ترك متادون، افراد با افزايش ناگهاني وزن خود مواجه مي‌شوند كه همين موضوع آنها را مي‌ترساند يا آسيب هاي ديگري را براي آنها به همراه خواهد داشت. توصيه مي‌شود در اين دوران افراد آب و مايعات زيادي را مصرف كرده واز خوردن كافئين خودداري كنند.

راهكارهايي براي ترك متادون

ترك اين ماده هم در خانه و هم در كلينيك هاي ترك اعتياد امكانپذير است اما بهترين روش براي ترك متادون تحت نظر يك پزشك و روانشناس خواهد بود در روش سنتي ترك متادون در طي 5 تا 7 هفته به مرور دوز مصرفي را به ميزان 5 ميلي گرم كاهش مي‌داد تا به صفر برسد.

🔷دارو درماني براي ترك متادون

افراد در طي اين دوره براي ترك متادون بايد داروهايي مثل بوپرنورفين، نالكسون و كلونيدين، مصرف كرد. اين دارو ها در واقع عوارضي كه در اثر ترك ايجاد مي‌شوند را كنترل مي‌كنند. مصرف كلونيدين باعث كاهش علائمي مثل اضطراب، دردعضلاني، تعريق و آبريزش بيني خواهد شد. نالتركسون نيز با سم زدايي علائم ترك را به سرعت كاهش خواهد داد. براي دارو درماني بايد به پزشك مراجعه كرد و تحت نظر او درمان را ادامه داد.

🔷رواندرماني براي ترك متادون

بهتر است فرد چه در خانه و چه در كلينيك هاي ترك اعتياد، حتما از خدمات توانبخشي استفاده كند تا عوارض حاصل از اين دوران را كاهش دهد. افرادي كه در دوران سم زدايي از روانشناس نيز كمك مي‌گيرند؛ اين دوران را راحت تر پشت سر گذاشته و بعد از آن كمتر احتمال دارد كه به مصرف مجدد بپردازند. حتي مراجعه اعضاي خانواده نيز براي اطلاع از نحوه برخورد با فرد معتاد يا حفظ روحيه آنها نيز ضروري خواهد بود.

🔷اهميت به سبك زندگي فرد در حال ترك متادون

در اين دوران فرد يا خانواده او بايد به تغذيه، خواب و به طور كلي سبك زندگي او اهميت دهند. تغذيه و خواب و كافي دوعنصر مهم براي تسريع دوران سم زدايي هستند. توصيه مي‌شود فرد رژيم غذايي مشخص و منظمي داشته باشد و در كنار آن به انجام ورزش سبك نيز بپردازد.

سخن پاياني

با توجه به مطالبي كه در بالا ذكر شد؛ ترك اعتياد نياز به انگيزه و روحيه قوي دارد. در واقع ترك متادون غير ممكن نيست فقط فرد معتاد بايد با اطرافيان همكاري كرده و اينكار را به روش اصولي انجام دهد. استفاده از روش هايي كه در رسانه ها تبليغ مي‌شوند و يا ترك ناگهاني و خودسرانه، آسيب بدتري به افراد خواهد زد. به همين دليل توصيه مي‌شود افراد زمان كافي به ترك متادون اختصاص دهند و حتما از پزشك و روانشناس در اين دوران كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد به متادون در خانه مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

سخت ترين روز ترك متادون كدام است؟

معمولا از روز اول تا سوم بعد از قطع مصرف متادون، علائم ظاهر خواهند شد كه روز ششم احتمالا سخت ترين روز دوران سم زدايي خواهد بود.

در زمان ترك متادون چي بخوريم؟

براي مصرف دارو در اين دوران حتما با پزشك خود مشورت كرده و به تغذيه خود نيز اهميت دهيد. براي جلوگيري از افزايش وزن، آب و مايعات زياد مصرف كرده و از خوردن كافئين به هر شكلي نيز دوري كنيد.

منبع: ترك اعتياد به متادون در خانه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۳۵:۰۳ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ميل جنسي به حيوانات يكي از اختلالات طيف پارافيليا است كه در مردان بيشتر ديده مي‌شوند. همچنين انجام آن بين كساني كه مدت زمان زيادي را با حيوانات مي گذرانند، افراد داراي محروميت هاي حسي و كساني كه ساديسم (مبتلا به ديگر ازاري) دارند؛ شايع تر است. بي شك انجام اين عمل غيرقانوني، غيراخلاقي و غيربهداشتي نيز مي باشد. به دليل بيماريهاي مختلف و پيامدهاي آن به شدت منع شده و در صورت بروز چنين مساله اي حتما بايد براي درمان رواني نيز اقدام شود. 

منبع: ميل جنسي به حيوانات | نشانه ها و درمان زوفيليا

ميل جنسي به حيوانات | زوفيليا

هميشه داشتن ميل جنسي به حيوانات به معني عملي كردن اين فانتزي نيست؛ گاهي فرد تنها با فكر كردن به حيوانات يا لمس كردن انها، برانگيختگي جنسي را تجربه مي كند. متاسفانه در برخي از كشورهاي غربي ازدواج با حيوانات درحال مرسوم شدن است. به عنوان مثال در كشور صربستان فاحشه خانه هاي حيواني وجود دارد كه هر ساله به سبب اين موضوع توريست هاي زيادي به اين كشور سفر مي‌كنند.

معمولا اين افراد در برقراري رابطه جنسي با انسان ها، ناتوان هستند يا فقط براي كنجكاوي دست به اين عمل مي‌زنند كه اگر فقط به يك بار محدود شود؛ فرد تشخيص زوفيليا نمي گيرد. در خيلي از متون يا تصاويري كه در گذشته وجود دارند؛ نشان دهنده چنين روابطي در گذشته هم هستيم؛ البته مشخص نيست اين رفتار در گذشته نشانه قدرت طلبي يا اختلال بوده است يا فقط ساخته ذهن نقاشان زمان است.

در تحقيقي مشخص شده كه درصد بالايي از كساني كه به رابطه با حيوانات پرداخته اند؛ به دليل بوي حيوانات به انها جذب شده اند. اين مي تواند يك نظريه تامل برانگيز باشد؛ چرا كه بسياري از رفتارهاي حيوانات و حتي انسان تحت تاثير فرومون ها شكل ميگيرد. فرومون ها مواد شيميايي هستند كه از بدن يك فرد ترشح شده و با تاثير بر سيستم بويايي فرد ديگر پاسخ رفتاري به راه مي اندازد.

براي آشنايي با نشانه هاي ساديسم كليك كنيد.

خطرات رابطه و ميل جنسي به حيوانات

علاوه بر عواقب رواني، تحريك جنسي با حيوانات مشكلات جسمي زيادي را به وجود مي اورد. براي مثال بيماري هاي اميزشي، آلودگي گوشت و افزايش بيماري هاي مشترك بين انسان ها و حيوانات و… . پاسخ هاي الرژيك شديد مي تواند منجر به مرگ فرد شود.

زوفيليا مي تواند اوليه يا ثانويه باشد. ميل جنسي به حيوانات ( زوفيليا ) اوليه يك گرايش فطري نسبت به حيوانات است و نوع ثانويه آن بعد از مدتي به دليل نارضايتي از زندگي جنسي يا به دليل در معرض بودن طولاني مدت با حيوات اتفاق مي افتد.

ايا در رابطه جنسي با حيوانات، بارداري اتفاق مي افتد؟

خير؛ به دليل تفاوت سلول هاي جنسي گونه انسان با حيوانات و چرخه جنسي متفاوت، امكان بارداري براي هيچ يك وجود ندارد؛ اما مي تواند باعث بروز بيماري هاي مختلفي شود.

ايا همه كساني كه حيوانات خانگي دارند مبتلا به زوفيليا هستند؟

البته كه خير. حيوانات مي‌توانند بهترين دوست انسان ها باشند و در انجام كارهايشان به انها كمك كنند؛ شمار بزرگي از افراد حيوانات را به سرپرستي ميگيرند و از انها تا پايان عمر بدون هيچ گونه ازاري نگهداري ميكنند. معمولا قبل از عقيم كردن حيوانات خانگي شاهد خودارضايي يا حتي گرايش او به خودتان (مخصوصا به جنس مخالف) شده ايد. اما اين موضوع كاملا طبيعي است و نشان دهنده غريزه انهاست. اگر قصد نگهداري حيوان خانگي داريد؛ بهتر است قبل از سن بلوغ به عقيم كردن او بپردازيد تا با خيالي آسوده از او نگهداري كنيد.

زوفيليا در فرهنگ هاي مختلف

متاسفانه امروزه شاهد بروز و عادي سازي زوفيليا در كشورهاي مختلف هستيم. به عنوان مثال امار رابطه جنسي با اسب ها در كشور سوئيس بسيار بالاست. حتي در هند كه در ايين هاي ان، حيوانات را مقدس مي دانند، مواردي از ازدواج حيوان با انسان گزارش شده است.در خاورميانه نيز افرادي به رابطه جنسي با حيوانات  اهلي مي پردازند.

صنعت ***گرافي حيوانات در دنيا در حال توسعه است و روزانه شاهد پخش ويدئو هايي با مضمون رابطه جنسي حيوانات در فضاي مجازي هستيم كه كاملا برخلاف حقوق آن‌هاست. به طوركلي و بين عوام اين يك عمل مضموم محسوب مي شود و حتي اديان زيادي ان را منع كرده اند.

تشخيص زوفيليا (ميل جنسي به حيوانات)

افراد زوفيليك از نگاه كردن به عكس حيوانات نيز لذت مي برند و معمولا سابقه ازار حيوانات را داشته اند. مانند اختلالات ديگر طيف پارافيليا، اين افراد نيز بايد حداقل 6 ماه چنين علائمي را بدون وقفه داشته باشند تا تشخيص زوفيليا دريافت كنند. اين تمايل باعث اختلال در زندگي شخصي و كاري انان نيز مي شود چراكه تمام حواس شان معطوف به حيوانات مي شود و براي ارضاي اين نياز تلاش مي كنند.

ايا زوفيليا قابل درمان است؟

همانطور كه مي دانيد درمان اين گونه از اختلالات، بسيار پيچيده و يا غير ممكن است. به دليل اينكه اين افراد خود را بيمار نمي دانند و براي درمان اقدام نمي كنند. به دليل ندرت اين بيماري از لحاظ اماري درمان مشخصي براي ان وجود ندارد اما همزماني دارو درماني با روش هاي مختلف روان درماني مي تواند بسيار موثر واقع شود. درمان هاي شناختي-رفتاري و كمك گرفتن از يك سكستراپيست نيز شانس درمان را بالا مي برد.

افراد متاهل مبتلا به زوفيليا بايد درمان خود را با همسر شروع كند و فرد مجرد بهتر است بعد از مشاهده نشانه هاي بهبودي، به دنبال شريك جنسي براي خود باشد. بسياري از افراد به دليل دوري از جوامع بزرگ و يا نداشتن شريك انساني به اين اختلال مبتلا شده اند. در مواجه با چنين افرادي يا حتي بروز اين تمايل در خودتان، بدون قضاوت در ابتدا علل را ريشه يابي كنيد و از يك متخصص كمك بگيريد.در پروسه درمان به اختلالات رواني و جسماني همراه با اين بيماري هم توجه داشته باشيد.

سخن پاياني

در دنياي امروزي با نشانه هاي تمايلات غير معمولي روبه رو هستيم اگرچه همانطور كه گفته شد؛ اين اختلال در قديم الايام نيز بوده است. اما با احترام به حقوق حيوانات و همچنين شان بالاي انساني مي توان از بروز بيشتر آن جلوگيري كرد. از آنجا كه اختلال ميل جنسي به حيوانات نادر است، مبتلايان چندان براي درمان اقدام نمي‎كنند. اما با توجه به پيامدهاي جسمي و رواني درمان ضرورت زيادي دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه جنسي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متدوال

ايا امكان بارداري در رابطه ي جنسي انسان با حيوان وجود دارد؟

خير به دليل تفاوت سلول هاي جنسي گونه هاي انسان و حيوان و چرخه هاي جنسي متفاوت،احتمال بارداري وجود ندارد.

زوفيليا چيست؟

به تمايل جنسي نسبت به حيوانات زوفيليا مي گويند.

ايا مي توان با حيوانات ازدواج كرد؟

در بسياري از كشور ها قوانيني در اين مورد وجود دارد اما افراد زيادي بدون رسمي كردن اين ارتباط به رابطه ي جنسي با حيوانات ميپردازند.

منبع: ميل جنسي به حيوانات | نشانه ها و درمان زوفيليا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۳۲:۲۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ترك ترامادول يكي از دغدغه هاي خانواده ها و جوانان معتاد به اين ماده است. خاصيت تسكين بخشي ترامادول كمتر از مورفين است و به دليل خاصيت اعتياد آوري آن، پزشكان بيشتر از دو هفته مصرف اين دارو را تجويز نمي‌كنند. قطعا اگر از دستور پزشك خود پيروي كرده و به آن پايبند باشند؛ مصرف اين دارو براي آنان ايجاد وابستگي نخواهد كرد. اين دارو دوزهاي مختلفي دارد و عوارض زيادي را برجاي خواهد گذاشت. ترامادول يك داروي اپيوئيدي است كه با تاثير بر گيرنده‌هايي با همين اسم در مغز سبب تسكين درد خواهد شد. اما مصرف طولاني مدت اين دارو و اعتياد به آن اثرات جبران ناپذيري بر مغز خواهد داشت.

منبع: ترك ترامادول چند روز طول مي كشد؟

ترك ترامادول

معمولا متخصصين براي ترك ترامادول، مصرف آن را به مرور كاهش داده تا به صفر برسد. بهتر است ترك اين دارو حتما تحت نظر پزشك باشد. ترك ترامادول اولين قدم است و در كنار آن فرد بايد اقدامات ديگري را نيز انجام دهد. فراموش نكنيد كه اعتياد به ترامادول نيز مي‌تواند مانند موادمخدرهاي ديگر مثل كراك و هروئين عوارض ايجاد كند و خطرناك باشد. پس با شناسايي علائم و پيگيري براي درمان از اعتياد جلوگيري كنيد.

نشانه هاي اعتياد به ترامادول | ترك ترامادول

در مواجه با افرادي كه به ترامادول اعتياد پيدا كرده اند؛ شاهد دو دسته از علائم رواني و جسماني خواهيم بود. اين نشانه ها در افراد مختلف، متفاوت است و بستگي به دوز مصرفي و مدت زمان مصرف دارد. برخي از اين علائم را در اين قسمت ذكر خواهيم كرد. 

📌علائم جسماني

⭕خستگي و كمبود انرژي

⭕قرمزي چشم ها

⭕اختلال در فعاليت هاي حركتي

⭕اختلال در خواب و اشتها

⭕سردرد

📌نشانه هاي رواني

⭕تحريك پذيري و بي قراري

⭕بي ثباتي خلق

⭕ادامه مصرف ترامادول حتي در صورت عدم نياز

⭕بروز علائم ترك بلافاصله بعد از قطع مصرف

⭕رفتارهاي نابهنجار و پرخطر

⭕صرف وقت و انرژي زياد براي تهيه ترامادول

⭕خريد غيرقانوني ترامادول

⭕مصرف بيشتر براي دستيابي به سرخوشي اوليه

ترك ترامادول در بارداري

مصرف ترامادول در دوران بارداري، اثرات بدي بر مادر و جنين خواهد داشت. حا اگر مادر به ترامادول اعتياد داشته باشد؛ بايد قبل از اقدام براي بارداري، به ترك آن اقدام كند. مصرف ترامادول باعث اعتياد جنين نيز خواهد شد؛ و نوزاد بعد از تولد از خود نشانه هاي ترك را نشان خواهد داد. ترامادول انقباضات رحمي كاهش مي‌دهد و فرايند زايمان را طولاني تر مي‌كند. همچنين احتمال بروز نواقص قلبي عروقي يا مشكلات قلبي نيز وجود خواهد داشت. 

نشانه هاي ترك ترامادول

با شروع ترك ترامادول و قطع مصرف آن، علائمي در فرد بروز پيدا خواهند كرد. اين علائم گاهي به دو دسته كاملا متفاوت تقسيم خواهند شد. معمولا علائمي كه افراد در حين ترك تجربه مي‌كند؛ شامل تهوع و اختلالات گوارشي، دردهاي عضلاني و… مي‌شوند. اما نشانه هاي نادري مثل اضطراب بالا، سردرگمي و بي قراري، حملات پانيك، مسخ شخصيت و بي حسي يا سوزن سوزن شدن اندامها نيز بروز مي‌كنند؛ كه خطر جدي براي زندگي فرد معتاد ايجاد نمي‌كند. اما در صورت شديد تر شدن اين علائم يا ماندگاري آنها در طولاني مدت، بايد حتما به پزشك مراجعه كرد.

مدت زمان ترك ترامادول

نمي‌توان براي مدت زمان سم زدايي ترامادول مدت زمان معيني را مشخص كرد. اما به طور كلي اين فرايند شايد از 10 روز تا هفته ها طول بكشد. هرچه فرد انگيزه و همكاري بيشتري براي ترك ترامادول داشته باشد؛ اين مدت كوتاهتر خواهد شد. باگذشت زمان علائم كمتر شده و افراد اختلالات كمتري را تجربه مي‌كنند.

🔸سه روز اول بعد از ترك مصرف علائمي مثل احساس سوزن سوزن شدن، تعريق، عصبي شدن، حالت تهوع، اضطراب، ميل شديد به مصرف و تپش قلب را تجربه مي‌كند.

🔸روز چهارم تا هفتم: همچنان فرد به ادامه مصرف تمايل داشته و گيجي، عدم تمركز و به بي خوابي دچار خواهد شد.

🔸و در روزهاي هشتم تا چهاردهم علائم جسماني خفيف تر شده اما افسردگي، افكار منفي و اضطراب احتمالا ادامه خواهند يافت.

راهكارهايي براي ترك ترامادول

ترك ترامادول با سم زدايي آغاز مي‌شود كه بايد تحت نظر پزشك انجام شود. معمولا در كلينيك هاي ترك اعتياد انجام شده و هدف آن خارج كردن سم حاصل از ترامادول از بدن است. در دوران سم زدايي فرد علائم ناخوشايندي را از خود نشان خواهد داد كه براي كنترل آنها بايد از پزشك كمك گرفت. مراحل اصلي سم زدايي شامل ارزيابي، تثبيت و تشويق براي درمان بيشتر مي‌شود. اما اين درمان قطعي براي ترك ترامادول نيست.

🔹دارو درماني: پزشكان براي ترك ترامادول معمولا داروهاي ضداضطراب، آرامبخش و غيراستروئيدي تجويز مي‌كنند. اين داروها از فعال شدن گيرنده هاي اپيوئيدي جلوگيري كرده و عوارض جانبي ايجاد نمي‌كنند. داروهايي مثل متوكلوپراميد، لوپراميد، واليوم، ساب اكسون، كلونيدين و ايبوپروفن يا استامينوفن، براي كاهش عوارض ناشي از ترك متادون، توسط پزشك تجويز مي‌شوند. مكمل هاي دارويي نيز از داروهاي لازم براي اين دوران هستند. ترامادول با داروهاي زيادي تداخل دارد؛ به همين دليل بهتر است قبل از مصرف هرگونه دارويي با پزشك خود مشورت كنيد.

🔹روان درماني: علاوه بر وابستگي جسماني، ترامادول وابستگي رواني نيز براي افراد ايجاد مي‌كند. رواندرماني با تكنيك هاي مختلف و توسط روانشناس و روانپزشك انجام مي‌شود. خانواده نيز از اين نوع درمان مي‌توانند استفاده كنند. روش هاي به كار گرفته شده در اين رواندرماني، در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. دريافت خدمات توانبخشي در مراكز ترك اعتياد نيز انجام مي‌شود.

🔹ترك اعتياد در خانه: ترك ترامادول در خانه براي افرادي مناسب است كه دوز مصرفي آنها پايين بوده و محيطي امن و راحت براي آنها در خانه فراهم است. البته بهتر است حتي در صورت ترك در خانه فرد تحت نظر پزشك و روانشناس بوده و به صورت اصولي مراحل سم زدايي را انجام دهد.

سخن پاياني

طبيعي است كه افراد معتاد اعتياد خود را انكار كنند. ترامادول نيز به دليل اينكه در مصرف دارويي دارد؛ افراد تصور مي‌كنند اعتياد آور نيست و هر زمان مي‌توانند مصرف آنرا قطع كنند. اما اينگونه نيست. ترك ترامادول نياز به انگيزه كافي و زمان دارد. خانواده در اين دوران نقش مهمي ايفا مي‌كند. به طور كلي براي شروع فرايند ترك بايد با يك پزشك و روانشناس مشورت كرده و مسير بهبودي را آغاز كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك ترامادول مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد

سوالات متداول

براي ترك ترامادول بايد چه داروهايي مصرف كنيم؟

داروهاي ضداضطراب، آرامبخش و مسكن از داروهاي شايع براي ترك ترامادول هستند. معمولا پزشكان در اين دوران داروهايي مثل متوكلوپراميد، لوپراميد، واليوم، ساب اكسون، كلونيدين و ايبوبروفن يا استامينوفن تجويز مي‌كنند. ترامادول با داروهاي زيادي تداخل دارد؛ به همين دليل حتما قبل از مصرف هرگونه دارويي با پزشك مشورت كنيد.

ترك ترامادول چند روز طول مي‌كشد؟

نمي‌توان مدت زمان دقيقي براي ترك ترامادول در نظر گرفت؛ اما به طور كلي متخصصين دوره سم زدايي را تقريبا 14 روز در نظر مي‌گيرند. اين زمان به دوز مصرفي فرد، مدت زمان مصرف و آمادگي بدن افراد بستگي دارد.

عوارض طولاني مدت ترك ترامادول كدام اند؟

عوارضي مثل افسردگي، اختلال در تنفس، مشكلات قلبي، لرزش بدن و… از عوارضي هستند كه تا مدت ها بعد از ترك ترامادول باقي خواهند ماند.

منبع: ترك ترامادول چند روز طول مي كشد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۴۸:۰۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

والدين سخت گير معمولا علت رفتارهاي خود را نگراني براي آينده فرزند مطرح مي‌كنند. غافل از اينكه دلايل رفتارهاي سختگيرانه عميق‌تر از يك نگراني است. والدين نقش مهمي در زندگي فرزندان خود در هر زمينه اي بازي مي‌كنند. آنها هميشه بهترين چيزها را براي فرزند خود مي‌خواهند و در اين زمينه تلاش مي‌كنند. اما گاهي در اين تلاش ها زياده روي كرده و شرايط را براي فرزندان سخت مي‌كنند. سخت گيري با مفاهيم زيادي تداعي مي‌شود كه والدن در تشخيص آنها ناتوان اند. اين موضوع زندگي كودك را هم تحت تاثير قرار داده و پيامدهايي ايجاد خواهد ك

منبع: والدين سخت گير | با پدر و مادر سختگير چه كنيم؟

والدين سخت گير

همه والدين شيوه فرزندپروري خود را منطقي مي‌دانند و در برابر تغيير آن مقاوت مي‌كنند. سخت گيري در واقع نوعي از فرزندپروري است كه فرزندان را تحت فشار زيادي قرار مي‌دهد. گاهي كودكان براي رهايي از فشارهاي والدين سخت گير خود دست به كارهايي مي‌زنند كه جبران ناپذير است. آنان تربيت اصولي را با قوانين شديد و راديكال اشتباه مي‌گيرند و فرزند خود را نيز مورد آزار قرار مي‌دهند.

نشانه هاي والدين سخت گير

اينگونه والدين، به راحتي قابل تشخيص هستند. چراكه فردي كه نسبت به فرزند خود انعطاف نشان نمي‌دهند؛ در روابط خود با ديگران نيز سخت گير و متوقع است. در اين قسمت برخي از نشانه هاي والدين سخت گير را ذكر خواهيم كرد.

??هميشه در حال وضع قوانين مختلف هستند.

??از فرزندان خود توقع پيروي كوركورانه دارند.

??انتقاد پذير نيستند و ارتباط موثري با فرزند خود ندارند.

??به هر بهانه اي به فرزند خود توهين كرده و او را تحقير مي‌كنند.

متوقع اند.

??از تنبيه هاي بدني و رواني استفاده مي‌كنند. 

والدين سخت گير خوب يا بد؟

توجه به اين نكته ضروري است كه سخت گيري با اقتدار متفاوت است. در سبك فرزندپروري، والدين به اقتدار نياز دارند و بايد بتوانند فرزند خود را تا حدي كنترل كنند. اما سخت گيري به معني محدود كردن فرزند بدون دليل است. در واقع اقتدار با استبداد فرق دارد و والدين بايد اين موضوع را در نظر بگيرند. فرزندان در هر سني به آزادي عمل و حريم شخصي نياز دارند. اگر اين مفاهيم از آنان سلب شود در فرايند رشد آنها اختلالاتي ايجاد خواهد شد. در ضمن اينگونه رفتار كردن نيز براي خود والدين نيز عوارضي خواهد داشت.

از طرفي ديگر، اگر كودك بتواند از اين شرايط به سلامت گذر كند شايد در برخي از زمينه ها نسبت به ديگران موفق تر باشد. براي مثال بسياري از ورزشكاران يا حتي دانشمندان موفق در مصاحبه هاي خود مطرح كرده اند كه دستاوردهاي خود را مديون والدين سخت گير خود هستند كه آنها را مجبور به تلاش بيشتر كرده اند. اما اين نكته را در نظر بگيريد كه براي شكوفايي فرزندان از روش هاي ديگري نيز مي‌توان بهره برد.

چرايي پديدايي والدين سخت گير

اينكه چرا والدين نسبت به فرزندان خود سخت گير مي‌شوند به عوامل زيادي بستگي دارد. در بيشتر موارد والدين سخت گير، خود قرباني رفتارهاي مستبدانه والدين خود بوده اند و مي‌خواهند انتقام خود را از فرزندانشان بگيرند. يا رفتار كردن به نحوي ديگر را نياموخته اند. در غير اين صورت با مشاهده ديگر والدين يا حتي سركشي فرزندان خود، تصميم به سخت گيري مي‌گيرد. كه در هر صورت، اين روش جواب نخواهد داد و محصول آن چيزي جز رفتارهاي نامناسب فرزندان نخواهد بود. 

كمالگرايي والدين علت ديگري است كه آنها را به سمت رفتارهاي سختگيرانه سوق مي‌دهد. در واقع آنان به دليل انتظار بيش از حدي كه از خود يا فرزندشان دارند مدام در حال كنترل ميزان پيشرفت يا مقايسه او با ديگران هستند.

 تاثيرات والدين سخت گير در زندگي فرزندان

معمولا فرزندان در مواجه با والدين سخت گير خود به دوگونه رفتار مي‌كنند. آنها يا تبديل به دروغگوهايي حرفه اي شده كه مي‌توانند والدين خود را گول بزنند و يا هيچ چيز از معني زندگي درك نخواهند كرد. در واقع تحقيقات حاكي ازآنند كه اين شيوه خروجي خوبي نخواهد داشت. در اين قسمت برخي از تاثيرات رفتارهاي سختگيرانه را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

?اختلالات رواني

بدون شك يكي از تاثيرات مهم والدين سخت گير، بر روان فرزندان است. اين شيوه باعث بروز طيف وسيعي از اختلالات رواني در فرزندان خواهد شد. افسردگي، گوشه گيري وانزوا، اضطراب زياد، عدم اعتماد به نفس وجرات مندي، چند نمونه از اين مشكلات هستند. اينگونه والدين هيچ گاه به فرزند خود اجازه اشتباه كردن را نداده اند به همين دليل در صورت بروز كوچك ترين اشتباهي سرخورده و نااميد مي‌شوند. همچنين بيشترافرادي كه داراي اختلال شخصيت ضداجتماعي هستند؛ توسط والدين سخت گير پرورش يافته اند.

?عدم شكل گيري هويت

وقتي فرزندان در هر شرايطي فقط از والدين سخت گير خود پيروي مي‌كنند يا اصلا اجازه انجام كاري را ندارند؛ متوجه علايق و سلايق خود نخواهند شد. تصميم گيري در سرايط مختلف است كه هويت ما را شكل مي‌دهد. اما در اين خانواده ها، فرزندان استقلال فكري و نظر شخصي ندارند و در هر موردي بايد از والدين كمك بگيرند.

?شكل گيري باورهاي اشتباه

رفتارهاي مستبدانه والدين سخت گير، بر فرزند هم تاثير گذاشته و او نيز به مرور اين عقايد خشك را مي‌پذيرد. در واقع قبول مي‌كند كه واقعيت همين است و ديگران نيز بايد اينگونه رفتار كنند. اين موضوع به دليل تقليد فرزندان از والدين خود پديد مي‌آيد. اين دسته از والدين به كودكان شان القا مي‌كنند كه فقط نظر آنها درست است و حق پرسشگري را از اومي‌گيرند. فرزندان مي‌پذيرند كه در هيچ موردي حق اعتراض ندارند.

?طرد توسط همسالان

كودكاني كه از تحت تاثير رفتارهاي والدين سخت گير رفتارهاي سختگيرانه از خود نشان مي‌دهند؛ معمولا دوستان زيادي ندارند و از طرف همسالان خود طرد مي‌شوند. معمولا اين فرزندان هوش هيجاني كمتري دارند و قادر به برقراري رابطه با ديگران نيستند.  آنها از لحاظ اجتماعي سازگاري كمتري با ديگران و محيط دارند. اين موضوع در روابط عاطفي آنان نيز تاثير خواهد گذاشت.

چگونه با والدين سخت گير خود رفتار كنيم؟

 

اگر به سني رسيده ايد كه توانايي تصميم گيري در مورد مسائل خود را داريد و حتي از لحاظ مالي مستقل هستيد؛ وقت آن رسيده كه در اين مورد با والدين سخت گير خود صحبت كنيد. احتمالا رفتارهاي آنها تا اخر عمر شما ادامه خواهد داشت و دست از سخت گيري در مورد شما برنمي‌دارند. اما سعي كنيد با رفتارهاي قاطعانه و صحيح، به آنها نشان دهيد كه مستقل شده ايد و توانايي كنترل اوضاع را داريد. هرگز به آنها بي احترامي نكرده و سعي كنيد آنها قانع كنيد كه رفتارهايشان اشتباه است. حتي مي‌توانيد آنها را به مشاوره گرفتن تشويق كنيد يا خود نيز براي از بين بردن عوارض اين رفتارها از روانشناس كمك بگيريد.

سخن پاياني

طبيعي است كه فرزندان والدين سخت گير با آنان راحت نباشند و ارتباط خوبي با آنان نداشته باشند. آنها هيچ گونه اهميتي به احساسات و عواطف فرزند خود نيستند و با زياده خواهي او را در رقابتي هميشگي با ديگران قرار مي‌دهند. قربانيان اصلي اين ماجرا فرزندان هستند؛ و حتي راهي براي نجات از اين شرايط نيز ندارند. اما با گذر زمان و استقلال آنها، احتمالا از شدت اين رفتارها كاسته خواهد شد و حتي افراد مي‌توانند از روانشناس نيز كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه والدين سخت گير مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد

 

سوالات متداول

با والدين سخت گير چه كنيم؟

در كودكي احتمالا مجبور به تحمل شرايط هستيم و هيچ راه فراري نخواهد بود. اما با گذشت زمان و استقلال بيشتر از خانواده، مي‌توان در اين مورد با آنان حرف زده و حتي آنان را به مراجعه به روانشناس تشويق كرد. رفتارهاي پرخاشگرانه، انتقام يا بي احترامي به والدين، راه حل هاي مناسبي نيستند.

نشانه هاي والدين سخت گير كدام اند؟

آنان انتقاد پذيرنبوده و به هر بهانه اي فرزند خود را تحقير مي‌كنند، كمالگرا هستند و در هر زمينه اي قوانين مختلفي وضع مي‌كنند. همچنين از فرزندان خود توقع پيروي كوركورانه دارند.

منبع: والدين سخت گير | با پدر و مادر سختگير چه كنيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۵۹:۴۰ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

تقريبا اولين نشانه هاي بارداري، در چند هفته اول پس از لقاح ظاهر مي‌شود. اما اين زمان نيز كاملا دقيق نيست. شايد شاهد بروز نشانه ها دير تر از اين زمان هم باشيم. بروز اين علائم، به عوامل زيادي بستگي خواهد داشت. به همين دليل اين نشانه ها نمي‌توانند دليل قطعي براي اثبات بارداري باشند. در اين مقاله به بررسي علائم و عوامل موثر بر آنها خواهيم پرداخت.

منبع: نشانه هاي بارداري | علائم اوليه بارداري چيست؟

زمان بروز نشانه هاي بارداري

معمولا زمان مشخص شروع بارداري، از آخرين قاعدگي تعيين مي‌شود. شايد عجيب به نظر برسد؛ اما حتي زمان زايمان نيز بر همين اساس تعيين مي‌شوند. تقريبا يك هفته تا 10 روز بعد از آخرين قاعدگي، نشانه هاي بارداري خود را نشان مي‌دهند. در واقع آخرين قاعدگي، اولين هفته بارداري محسوب مي‌شود. طبق تحقيقات انجام شده، 50 درصد زنان در هفته پنجم، 70 درصد در هفته ششم و 90 درصد در هفته هشتم بعد از لقاح، متوجه بارداري خود مي‌شوند و علائم را حس مي‌كنند.

⭕نشانه هاي بارداري در هفته اول

همانطور كه پيش تر هم گفته شد؛ هفته اول بارداري در واقع همان زمان قاعدگي است. به همين دليل شايد بسياري از زنان علائم آن را قاعدگي اشتباه گرفته و به ان اهميت ندهند در اين دوران، علاوه بر مشكلاتي كه فرد در دوران عادت ماهيانه خود تجربه مي‌كند؛ علائم ديگري را نيز مثل حالت تهوع، معده درد، تكرر ادرار، احساس مزه فلز در دهان، بي اشتهايي و سردرد را تجربه خواهد كرد. البته بسيار محتمل است كه در هفته اول بارداري، فرد هيچ علامتي نداشته باشد.

⭕نشانه هاي بارداري از هفته دوم تا سه ماهگي

با تمام شدن عادت ماهيانه و ادامه دار شدن نشانه هاي بارداري، فرد احتمالا بارداري خود را محتمل مي‌داند. بسياري از زنان تا ماه بعد صبر مي‌كنند ومنتظر قاعدگي بعدي مي‌مانند. اما تغييراتي كه در بدن رخ مي‌دهند فقط به قاعدگي ختم نمي‌شوند. علائم هفته اول با شدن بيشتر ادامه پيدا مي‌كنند تا زماني كه فرد از بارداري خود مطمئن شود. در اين قسمت نشانه هاي بارداري در اين زمان را ذكر خواهيم كرد.

💠عدم قاعدگي

معمولا بعد از ازدواج، بعد از اولين تاخير در پريود، اولين چيزي كه زنان به آن فكر مي‌كنند؛ حاملگي است. البته تاخير يا به طور كلي پريود نشدن، به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد. به همين دليل بهتر است زنان قبل از ازدواج يا حتي اقدام براي بارداري، به اين موضوع توجه كرده و علت اين مشكل را برطرف كنند. 

💠تورم و دردناكي پستان ها

با شروع حاملگي به دليل تجمع شير در پستان ها، ترشح هورمون ها مختلف و حتي بالا آمدن شكم، به سينه ها فشار بيشتري وارد مي‌شود. تغييراتي كه در پستان ها رخ مي‌دهد شامل التهاب و دردناكي آنها، نمايان شدن رگ هاي خوني، تغيير رنگ و سايز و حتي ترشحات از آن است. اين تغييرات براي تغذيه نوزاد بعد از تولد رخ مي‌دهند و با برگشتن ميزان هورمون ها به حالت قبل و زايمان، پستان ها به حالت اوليه برمي‌گردند.

💠حالت تهوع و استفراغ

حالت تهوع و استفراغ يكي از نشانه هاي بارداري است كه در ماه اول يا دوم ظاهر مي‌شود؛ اما همه زنان آن را تجربه نمي‌كنند. هنوز علت دقيقي براي آن مشخص نشده است اما معمولا به دليل نوسانات هورموني، رخ مي‌دهد. علت ديگر آن فشاري است كه رحم با بزرگ شدن خود با معده وارد مي‌كند. در برخي مادران، اين حالت به قدري شديد است كه آنها نمي‌توانند غذا بخورند و ضعف و بي حالي نيز براي آنان ايجاد خواهد كرد.

💠لكه بيني از نشانه هاي بارداري

با اينكه در دوران بارداري قاعدگي رخ نمي‌دهد اما بسياري از زنان لكه ها خون يا خونريزي كم را در اين دوران تجربه مي‌كنند. اين خونريزي خفيف، در واقع به دليل لانه گزيني در رحم مادر رخ مي‌دهد. اين اتفاق تقريبا 10 تا 14 روز پس از لقاح، مي‌افتد. در لانه گزيني تخمك بارور شده به ديواره رحم مي‌چسبد. خوني كه در اين دوران از واژن خارج مي‌شود نسبت به زمان قاعدگي، رنگ روشن تري دارد و شفاف است.

💠تكرر ادرار

تكرر ادرار جزو اولين نشانه هاي بارداري محسوب مي‌شود. سطح هورمون ها نقش مهمي در تكرر ادرار دارند اما با بزرگ تر شدن رحم به مثانه هم فشار وارد مي‌شود و مادر مجبور است سريع تر مثانه خود را تخليه كند. مشكلاتي مثل ديابت دوران بارداري، اين موضوع را تشديد خواهند كرد.

💠خستگي وكمبود انرژي

در اين دوران به دليل اينكه سوخت و ساز بدن بيشتر مي‌شود. و تمام اعضا در حال تلاش براي حفظ و نگهداري فردي ديگر هستند؛ منابع بدن بيشتر مصرف مي‌شوند. و فرد خستگي و بي حالي بيشتري را تجربه مي‌كند. حتي نياز مادران به خواب هم افزايش پيدا مي‌كند. برخي از متخصصين افزايش سطح پروژسترون را علت اين موضوع مي‌دانند.

💠تغييرات خلقي

زنان باردار به دليل نوسانات هورموني ناگهاني، تغييرات خلقي را تجربه خواهند كرد. از ديگر نشانه هاي بارداري، تحريك پذيري و حساسيت نسبت به موضوعات مختلف است. حتي گريه هاي بي دليل نيز كاملا طبيعي بوده و زنان با شدت هاي مختلفي آنها را تجربه خواهند كرد. شايد مادران از دوران جديدي كه در زندگي آنها شروع شده است؛ احساس اضطراب كنند و به همين دليل كنترل خود را از دست دهند.

💠تغيير درماي بدن

دماي بدن بعد از تخمك گذاري، افزايش پيدا مي‌كند. شايد تا قاعدگي بعدي اين دما ثابت بماند. دماي بدن در هنگام صبح  مي‌تواند يكي از نشانه هاي بارداري باشد. در دوران بارداري، دماي پايه بدن افزايش پيدا مي‌يابد و همين موضوع باعث حس گرگرفتگي نيز در زنان باردار خواهد شد.

💠گرفتگي عضلات

از نشانه هاي بارداري در ماه هاي اول مي‌توان به گرفتگي، اسپاسم عضلات، ماهيچه ها و شكم اشاره كرد. اين اسپاسم هاي عضلاني گاهي در يك طرف بدن و گاهي در هر دو طرف رخ مي‌دهد و شدت آنها گاهي به قدري زياد مي‌شود كه مادر را از خواب بيدار مي‌كند. در سه ماه اول اين گرفتگي عضلات به دليل رشد سريع جنين است و به صورت كشيدگي در داخل شكم نيز احساس مي‌شود.

💠علائم ديگر

شايع ترين نشانه هاي بارداري شامل مواردي هستند كه بالا ذكر كرديم. اما برخي از مادران، نشانه هاي ديگري مثل سرگيجه، كمردرد، يبوست يا مشكلات گوارشي، تنگي نفس، خونريزي بيني و… را گزارش مي‌كنند. همگي اين علائم طبيعي هستند و معمولا بعد از گذشت سه ماه از بارداري، يا از بين رفته و يا از شدن آنها كاسته مي‌شود.  نيازي به درمان يا برطرف كردن اين علائم نيست و فقط براي كنترل آنها بايد از پزشك متخصص كمك گرفت. 

سخن پاياني

بارداري با علائم زيادي همراه خواهد بود. درابتدا توصيه مي‌شود از بارداري خود اطمينان حاصل كرده و از پزشك كمك بگيريد. آمادگي بدني شما در اين دوران و مراقبت هايي كه دريافت مي‌كنيد همگي در بروز نشانه هاي بارداري موثر هستند. فراموش نكنيد كه سلامت مادر، تضمين كننده سلامت جنين نيز هست و بايد جدي گرفته شود. علائم از فردي به فردي ديگر و حتي در بارداري هاي مختلف متفاوت خواهد بود و عوامل زيادي سبب شكل گيري آنها مي‌شوند. در اين زمينه حتما با متخصص زنان مشورت كنيد و تا انتهاي بارداري تحت نظر باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نشانه هاي بارداري مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد

 سوالات متداول

نشانه هاي بارداري بعد از چند روز ظاهر مي‌شوند؟

معمولا از زمان اقدام به بارداري تا بروز اولين نشانه ها در صورت موفق بودن، از آخرين قاعدگي به مدت يك هفته الي 10 روز زمان لازم است.

منبع: نشانه هاي بارداري | علائم اوليه بارداري چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۵:۵۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

فوبي خون يا هموفوبيا يكي ديگر از انواع فوبياهاست. فوبيا ها ترس هاي مرضي و بي دليلي هستند كه گاهي زندگي فرد را به طور كامل تحت تاثير قرار مي‌دهند. فرد در بسياري از مواقع تصميمات خود را طبق اينكه به خون فوبيا دارد مي‌گيرد. فوبياهاي انواع مختلفي دارند و به دلايل متفاوتي در فرد بروز مي‌كنند. اما گاهي فرد از ابتداي زندگي خود بدون هيچ سابقه اي از خون و مشتقات آن هراس دارد. فوبياها گاهي تا حدي پيش مي‌روند كه براي فرد ايجاد مشكلات جدي مثل حملات پنيك مي‌كنند. در اين مقاله به طور مفصل به علل، نشانه ها و راه هاي درماني خون هراسي خواهيم پرداخت.

منبع: فوبي خون | علت و درمان ترس از خون

فوبي خونaدر اختلال فوبي خون، فرد در صورت مشاهده خون، در هر شرايطي كنترل خود را از دست داده و علائمي را از خود بروز مي‌دهدو اين واكنش هاكاملا غيرارداري هستند و فرد هيچگونه كنترلي برآنها ندارد. برخي تصور مي‌كنند كه اين افراد به دليل از دست دادن خون و افت قندخون، حال بد را تجربه كرده و از آن مي‌ترسند. اما اين دسته از افراد حتي در صورت مشاهده خون ديگران يا حيوانات نيز مي‌هراسند.

علائم فوبي خون

افرادي كه فوبي خون دارند در صورت مواجه با اين مايع، علائم مختلف جسماني و رواني را تجربه مي‌كنند. همچنين شدت اين علائم نيز در افراد متفاوت است. اين ترس غيرمعقول و پايدار خود را به اشكال زير بروز مي‌دهد.

📌علائم جسماني

🔽اختلال تنفسي

🔽بالا رفتن ضربان قلب

🔽لرزش بدن

🔽تعريق دستها

🔽حالت تهوع

🔽سرگيجه

🔽بي حالي

🔽افت فشار

📌نشانه هاي رواني

علائم رواني فوبي خون شامل اضطراب و ترس شديد، حملات پنيك، عدم توانايي در كنترل خود، اجتناب از محيط هايي كه در آنها خون وجود دارد؛ احساس مرگ، مسخ واقعيت و تمايل به فرار از مشاهده خون، مي‌شود.

به طور كلي مي‌توان گفت نشانه هاي فوبي خون منحصر بفرد است. حتي در برخي افراد منجر به واكنش وازاوواگال مي‌شود. اين شوك در اثر ضعف و تحريك عصب واگ است. تقريبا 80 درصد افرادي كه به فوبي خون مبتلا هستند اين شوك را تجربه كرده اند. اين واكنش باعث لرزش و بي هوشي فرد مي‌شود و علائمي مثل تشنج دارد.

علت بروز فوبي خون چيست؟

تحقيقات حاكي از آنند كه تقريبا 3 تا 4 در صد افراد در زندگي خود فوبي خون را تجربه مي‌كنند. معمولا اين نوع فوبي، جزو فوبياهاي شايع محسوب نمي‌شود و سن شروع آن بين 10 تا 13 سالگي است. خون هراسي شايد با انواع ديگر فوبيا مثل آگورافوبيا، فوبيا از حيوانات و به طوركلي اختلال هراس همزمان شود. برخي ديگر از علل ابتلا به اين ترس شامل موارد زير مي‌شود. براي آشنايي با فوبياي حيوانات كليك كنيد.

🔺ژنتيك: فرزندان خانواده هايي كه فوبي خون دارند؛ بيشتر احتمال دارد كه به اين نوع از فوبيا مبتلا شوند. حتي بعضي از افراد به صورت ارثي حساس تر و تحريك پذير تر هستند.

🔺عوامل محيطي: عوامل ديگري مثل والدين مضطرب يا سختگير، يا ضريه جسماني در دوران كودكي، افراد را مستعد ابتلا به فوبي خون مي‌كند.

تشخيص فوبي خون

تشخيص فوبي خون، براي همه افراد امكانپذير نيست. چراكه گاهي افراد از ترس خود مطلع هستند اما آن را ناديده گرفته و به متخصص مراجعه نمي‌كنند. اما در برخي موارد نيز، فرد از اين ترس آگاهي ندارد و دلايل ديگري براي اين واكنش در نظر مي‌گيرد. قطعا ملاك هاي مشخصي براي تشخيص اين بيماري وجود دارد. همچنين اين موضوع را در نظر داشته باشيد كه فوبي خون اختلال رواني محسوب نمي‌شود.

اگر ترس از خون زندگي شخصي و اجتماعي فرد را تحت تاثير قرار دهد؛ تشخيص فوبي خون قطعي است و بايد براي درمان اقدام كند. همچنين علائم بايد تقريبا 6 ماه بدون هيچ مورد استثنايي وجود داشته باشند. فرد حتي از فكر كردن به خون يا مشاهده تصاوير و فيلم آن نيز دچار حملات اضطرابي شود و كنترلي روي اين موضوع نداشته باشد. اگر با تمام اين شرايط، او به ترس خود نيز آگاه باشد؛ فوبي خون تشخيص داده مي‌شود.

درمان فوبي خون

معمولا درمان فوبياهاي مختلف، ضروري نيستند. مخصوصا اگر موضوع ترسناك، جزوي از زندگي روزمره فرد نباشد. براي مثال ضرورتي براي درمان  فردي كه فوبياي مار دارد؛ وجود ندارد. چرا كه فرد فرد در طول زندگي خود احتمالا به ندرت ماري را از نزديك ببيند. قطعا تجسم اين شرايط و يا ديدن تصاويري از آن براي فرد اضطراب آور است اما به طور كلي اجباري براي درمان وجود ندارد. البته افراد بيشتر با فراورده هاي خوني در زندگي مواجه مي‌شوند. براي درمان انواع فوبي، روش هاي مختلفي وجود دارد. ب

⭕مواجه سازي

در اين روش فرد را با موضوعي كه نسبت به آن فوبيا دارد؛ مواجه مي‌كنند. اين روش بايد توسط درمانگر و به صورت اصولي انجام شود. مواجه سازي براي درمان فوبي بسيار موثر است اما نياز به زمان داشته و بايد به مرور انجام شود. 

⭕درمان شناختي رفتاري

در اين رويكرد درماني، باور و تصورات فرد نسبت به موضوعات تغيير مي‌كند. البته شامل تمريناتي نيز مي‌شود. اما به طور كلي به ايجاد افكار واقع بينانه تر منجر مي‌شود. درمانگر به فرد كمك مي‌كند تا نگاه دقيق تري به خون و مشتقات آن داشته باشد. درماني شناختي رفتاري، يكي از اصلي ترين روش ها براي از بين بردن ترس هاي مرضي است.

⭕آرام سازي عضلات

قطعا فرد مبتلا به فوبي خون در طول مدت درمان، احساسات مختلفي را تجربه خواهد كرد. اين احساسات معمولا شامل ترس و اضطراب هستند كه واكنش هاي بدني را برمي‌انگيزنند. درمانگر بايد براي جلوگيري از عوارض ناشي از اين روش ها از تكنيك هاي آرام سازي عضلات استفاده كند. انقباض و انتبساط عضلات به صورت منظم به تعادل در گردش خون نيز كمك مي‌كند و اجازه نمي‌دهد فرد در طول مدت جلسه مشاوره از حال برود.

⭕دارو درماني

در مورادي كه علائم فوبي خون شدت پيدا مي‌كند؛ فرد بايد با مراجعه به پزشك، دارودرماني را شروع كند. مصرف خودسرانه دارو براي درمان اين مشكل به هيچ وجه توصيه نمي‌شود. معمولا داروهايي كه در اين شرايط تجويز مي‌شوند؛ آرامبخش ها و ضد اضطراب ها هستند.

سخن پاياني

فوبياها اختلالات جدي محسوب نمي‌شوند اما تاثيراتي بر زندگي فرد ايجاد مي‌كنند. برخي افراد به اين موضوع اهميت نداده و براي درمان اقدام نمي‌كنند. اما فراموش نكنيد كه فوبياها در طول زمان احتمالا شدت مي‌گيرند و باعث ايجاد اختلالات رواني جدي تري خواهند شد. يا علائم به موقعيت هاي ديگري نيز تعميم مي‌يابند. به همين دليل براي پيشگيري از اين موضوع و با توجه به مواردي كه ذكر شد؛ حتما از يك درمانگر در اين زمينه كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه فوبي خون مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

درمان هموفوبيا چگونه است؟

درمان فوبي خون با روش هاي دارويي و روان درماني امكان پذير هستند. درمانگر با روش هايي مثل مواجهه سازي، تكنيك هاي رفتاري شناختي، آرام سازي عضلات و… به درمان فرد مبتلا مي‌پردازد. همچنين براي درمان دارويي نيز بايد از پزشك كمك گرفت.

فوبياي خون در كودكان چگونه است؟

فوبي خون در كودكان نيز احتمال بروز دارد. معمولا بين 7 تا 16 سال ظاهر مي‌شود و علائم باليني آن تقريبا مشابه بزرگسالان است. علت آن نيز عوامل ژنتيكي يا محيطي مثل والدين مظطرب وحساس يا صدمات جسمي است.

منبع: فوبي خون | علت و درمان ترس از خون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۷:۰۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی