آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

‌اختلالات عصبي شناختي دسته اي از اختلالات رواني است كه به طور كلي بر يادگيري، حافظه، درك، تمركز و حل مساله تاثير دارد. اين اختلال شامل دليريوم، خفيف و عمده است. در دسته عمده بيماري ها با شدت بالاتري بروز پيدا مي‌كند. اين دسته شامل بروز بيماري هايي مانند آلزايمر، پاركينسون و … مي‌شود.

اختلالات عصبي شناختي نشانه هايي مانند عدم توانايي در انجام فعاليت هاي روزمره، سر درد، سرگيجه، گيجي، اضطراب و … دارد. اين اختلال به دليل اختلال در مغز و قرار گيري در معرض مواد شيميايي مانند جيوه و سرب به وجود مي‌آيد. ضربه هاي مغزي، لخته شدن خون، مننژيت و … همگي دليل به وجود آمدن اين اختلال است. در اين مقاله به طور كلي راجع به اختلالات عصبي شناختي صحبت شده است.

منبع: اختلالات عصبي شناختي | 3 دسته اختلالات عصبي شناختي

اختلالات عصبي شناختي

اختلالات عصبي شناختي منجر به اختلال در عملكرد ذهني فرد مي‌شود. اين اختلالات معمولا در بزرگسالان و سالمندان رخ مي‌دهد. اما اين طور نيست كه بر افراد جوان تاثير نگذارد. كاهش عملكردهاي ذهني ممكن است باعث اختلالاتي شود كه در ادامه اشاره كرده ايم.

✅ مشكل در حافظه

✅ مشكل در درك زبان

✅تغيير در حافظه

✅ مشكل در انجانم فعاليت هاي روزمره

علائمي كه در بالا اشاره شده است. به دليل اختلالات عصبي شناختي بروز مي‌كند. و تخريب عصبي منجر به اين بيماري ها شده است. از جمله بيماري هايي كه منجر به تخريب عصبي مي‌شود، عبارتند از: بيماري آلزايمر، زوال عقل، نورودژنراتيو، ضربه مغزي، مصرف مواد. با مرور زمان نشانه ها شديد تر مي‌شود. در برخي موارد اختلالات‌عصبي شناختي به صورت موقتي است و مي‌تواند به مرور بهبود پيدا كند.

بيماري هاي مرتبط با اختلالات عصبي‌شناختي

اختلالات عصبي شناختي بيماري هاي مرتبطي دارد. اين بيماري ها بر اثر اختلالاتي وجود مي‌آيد. كه بر حافظه، يادگيري، مشكل در فعاليت هاي روزانه و … تاثير گذار است. در اين بخش از مقاله، بيماري هاي مرتبط با اختلالاتعصبي شناختي را نام برده ايم.

🔹 زوال عقل

🔹 بيماري هانتيگتون

🔹آسيب مغزي

🔹 بيماري پاركينسون

🔹 بيماري پريون

🔹اختلالات شناختي مرتبط با ايدز

🔹 انحطاط پيشاني گيجگاهي

انواع اختلالات عصبي شناختي

اختلالات عصبي شناختي به 3 دسته تقسيم مي‌شود. دليريوم، اختلالات‌عصبي شناختي خفيف و اختلالات‌عصبي شناختي عمده. در ادامه راجع به انواع اختلالات‌عصبي شناختي توضيح داده ايم.

🔴 دليريوم

اولين دسته اختلالات عصبي شناختي، دليريوم است. دليريوم يا روان آشفتگي به معناي منحرف شدن از خط يا هنجار در شناخت، رفتار و ادراك است. اصلي ترين مشخصه روان آشفتگي، تخريب هوشياري و تيرگي است. اين تخريبات معمولا با اختلال در اعمال كلي ظاهر مي‌شود. اين نوع اختلال عصبي شناختي، شروع ناگهاني و حاد دارد. و هم چنين سير نوساني و كوتاه دارد. اما با حذف عوامل، بهبود با سرعت تر اتفاق مي‌افتد. از نشانه هاي دليريوم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

▪ حركات موزون

▪ لرزش

▪بي اختياري ادرار

▪ ناهماهنگي حركتي

▪ گفتار بي سر و ته

▪هذيان

▪ توهم

🟠 اختلالات عصبي‌شناختي خفيف

اختلالات عصبي شناختي خفيف به معناي افت در يك زمينه شناختي است. اما شدت افت در اين نوع كمتر از نوع عمده است. افرادي كه به اين اختلال مبتلا هستند، توانايي انجام كارهايي كه قبلا به راحتي انجام مي‌دادند، ندارند. حتي براي استقلال احتمالا تلاش هاي بيشتري را به كار مي‌برند. به طور كلي افردي كه به اين اختلال مبتلا هستند، در يكي از زمينه هاي شناختي كه شامل يادگيري، حافظه، زبان و … مي‌شود، دچار مشكل مي‌شوند.

🟡 اختلالات عصبي شناختي عمده

از ديگر انواع اختلالات عصبي شناختي، عمده است. در اين اختلال فرد در يكي از زمينه هاي شناختي دچار افت بسيار شديد مي‌شود. فرد به طور كامل اختلال خود را از دست مي‌دهد. در زمنيه هايي كه قبلا فعال بودند، توانايي خود را به طور كامل از دست مي‌دهند. حتي توانايي يادگيري موضوعات جديد را ندارند.

در اختلالات عصبي شناختي عمده فرد دچار بيماري هايي مانند پاركينسون، آلزايمر، عفونت HIV، مصرف دارو و مواد، بيماري عروقي و … مي‌شود.

علائم اختلالات عصبي شناختي

بسته به نوع اختلالات عصبي شناختي، علائم نيز متفاوت مي‌باشد. اما هنگامي كه فرد دچار تخريب عصبي و مغزي مي‌شود، از خود علائمي را بروز مي‌دهد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

📝 اضطراب

📝 گيجي

📝سردرد

📝 از دست دادن حافظه

📝 عدم توانايي در تمركز

📝تغيير در بينايي

📝 مشكل در راه رفتن

📝مشكل در تعادل

📝 عدم توانايي در انجام فعاليت هاي روزانه

علت اختلالات عصبي شناختي

علت اختلالات عصبي شناختي ناشي از بيماري ها يا ضربه هاي مغزي است. در اين بخش از مقاله راجع به علت اختلالات‌عصبي شناختي توضيح داده ايم.

✅ ضربه مغزي

✅ قرار گيري در معرض مواد مسموم كننده

✅عدم تعادل شيميايي مغز و دستگاه عصبي مركزي

✅ آسيب به بافت مغز به صورت مستقيم و غير مستقيم

✅ لخته شدن خون

✅مننژيت

✅ سپتي سمي

✅ مصرف مواد مخدر

✅كمبود ويتامين

✅ مصرف الكل

آسيب هاي اختلالات عصبي شناختي

اختلالات عصبي شناختي منجر به ايجاد آسيب هايي مي‌شود. كه در عملكردهاي مختلف نقش دارد. در اين بخش مقاله راجع به آسيب هاي اختلالات‌عصبي شناختي اشاره كرده ايم.

✔ نقص سيالي كلامي

✔ نقص حافظه

✔نقص در پردازش اطلاعات

✔ نقص در توجه و تمركز

✔ نقص در عملكردهاي اجرايي

✔نقص در مهارت هاي ادراك بصري

✔ نقص در هوش كلي

✔ شخصيت و مود

✔دمانس عروقي

✔ زوال عقل ناشي از ايدز

✔ زوال عقل ناشي از مصرف مواد و الكل

✔زوال عقل ناشي از آسيب مغري تروماتيك

✔ بيماري پيك

✔ دمانس عروقي

✔هانتيگتون

✔ زوال عقل جسم لوي

عوامل خطر اختلالات عصبي شناختي

بروز اختلالات عصبي شناختي بستگي به سبك زندگي و رعايت اصول مناسب است. كار در موقعيت هاي شغلي كه با فلزات سنگين سر و كار دارد، ميزان ابتلا به اين اختلال را افزايش مي‌دهد. فلزات سنگين شامل جيوه و سرب مي‌شود. اين فلزات به مرور زمان باعث آسيب به سيستم عصبي مي‌شود.

درمان اختلالات عصبي شناختي

درمان اختلالات عصبي شناختي بسته به نوع بيماري متفاوت است. گاهي فرد فقط نيازمند دارو و استراحت است. اما در بيشتر موارد دارو درماني انجام مي‌شود. در ادامه اشاره به نكاتي شده است كه باعث كاهش علائم مي‌شود.

🔻 داروهاي ضد درد

🔻 استراحت و خواب كافي

🔻مصرف آنتي بيوتيك

🔻 جراحي ترميم آسيب هاي مغزي

🔻كار درماني جهت بهبود مهارت ها

🔻 فيزيوتراپي

كلام آخر

اختلالات عصبي شناختي درمان هايي مانند كار درماني و دارو درماني در كنار استراحت دارد. درمان نيز بسته به نوع بيماري متفاوت است. اما به طور كلي بيشتر بيماري هاي ناشي از اختلالات عصبي شناختي قابل درمان هستند. هرچقدر زودتر متوجه اين اختلال شويد و براي درمان اقدام كنيد، روند بهبودي نيز افزايش مي‌يابد. براي اطلاعات بيشتر بهتر است از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات عصبي شناختي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلالات عصبي شناختي | 3 دسته اختلالات عصبي شناختي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۴۰:۵۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

افسردگي فصلي يكي از انواع افسردگي است كه معمولا در پاييز و زمستان شاهد آن هستيم. شايد شما هم حس كرده باشيد كه با شروع فصل سرما، وضعيت خلقي تان فرق خواهد كرد. قطعا تغييرات آب و هوايي روي روان ما نيز تاثير مي‌گذارد. ممكن است با شروع برخي از ماه هاي سال احساس خوبي نداشته باشيد، اگر اين حس در شما ادامه دار باشد موجب شكل گيري افسردگي فصلي خواهد شد. در ادامه علل، نشانه ها و درمان افسردگي فصلي خواهيم پرداخت.

منبع: افسردگي فصلي | علت و علائم افسردگي فصلي

افسردگي فصلي

افسردگي فصلي يكي از انواع افسردگي اساسي يا ماژور است كه به اختصار به آن SAD مي‌گويند. اين نوع افسردگي در زنان و نوجوانان شايع‌تر است. برخلاف تصور عموم افسردگي فصلي علاوه پاييز و زمستان در بهار و تابستان نيز شايع است. با شروع فصل سرما و با كوتاه شدن طول روز افسردگي فصلي خود را به شكل هاي مختلفي نشان مي دهد.

علائم افسردگي فصلي

افسردگي فصلي در ابتدا خود را به شكل كاهش انرژي روزانه نشان مي دهد و بعد از مدتي شاهد تشديد علائم ديگر نيز هستيم. بسياري از علائم با نشانه هاي افسردگي هاي ديگر نيز مشترك هستند. متخصصين با توجه به سابقه بيمار و وضعيت او اين نوع افسردگي را تشخيص مي‌دهند. تشخيص افتراقي كار چندان آساني نيست و تنها توسط متخصصين مجرب صورت مي‌گيرد. درمان ها نيز با توجه به وضعيت بيمار ارائه مي‌شود پس اگر علائمي مشابه نشانه هاي زير را ديديد، هر چه زودتر به متخصص روانشناسي يا روانپزشكي مراجعه نماييد.

علائم افسردگي فصلي در زمستان و پاييز

پرخوري و افزايش وزن مخصوصا نسبت به غذاهاي سرشار از كربوهيدرات از جمله علائم افسردگي فصلي در زمستان و پاييز است. به دليل كوتاه شدن طول روز، افراد معمولا مايل‌اند در رختخواب بمانند يا بيشتر از قبل مي خوابند. رخوت و تنبلي از ديگر نشانه هاي افسردگي در فصول سرد است.

فكر كردن مكرر به مرگ و خودكشي و به تعويق انداختن مسئوليت هاي روزانه نيز در SAD مشاهده مي شود.

علائم در بهار و تابستان

معمولا علائم افسردگي فصلي در تابستان نقطه مقابل نشانه هاي آن در زمستان است. به عنوان مثال بي خوابي، اشتهاي كم و كاهش وزن و اضطراب يا بي قراري در تابستان مشاهده مي شود. اختلال در تمركز، احساس نااميدي و گناه نيز ممكن است بروز كند.

طبق تحقيقات كساني كه به بيماري دو قطبي مبتلا هستند در تابستان معمولا علائم شيدايي و مانياي خود را بروز مي دهند.

علل شكل گيري افسردگي فصلي

به طور كلي علت مشخصي براي شكل گيري اين اختلال وجود ندارد، اما دلايل بروز آن در هر كس، متفاوت است.

مكان جغرافيايي

محل زندگي افراد در ابتلا به اين اختلال بسيار موثر است. كساني كه در مناطقي نزديك به قطب شمال يا قط جنوب كره زمين زندگي مي‌كنند به دليل نا برابري طول روز و شب و اختلاف ميزان نور در فصول مختلف سال بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي فصلي هستند.

 تاثير هورمون ها

تغيير در ميزان هورمون ها در فصول مختلف يكي ديگر ازعوامل پديدايي اين اختلال است. تابش نور در ترشح برخي هورمون ها مثل ملاتونين و تنظيم ساعت خواب موثر است و تغيير هر كدام از اين متغيرها احتمال افسردگي  فصلي را بالاتر مي برد.

عوامل ديگر

در خانه ماندن به دليل شرايط جوي در دراز مدت فرد را منزوي و افسرده مي كند و اين خود يكي ديگر از دلايل افسردگي فصلي است. سابقه ابتلا به انواع ديگر افسردگي نيز شانس  ابتلا را در فرد بالاتر مي‌برد. كمبود برخي از ويتامين ها مثل D نيز باعث احساس افسردگي در افراد مي‌شود.

تشخيص افسردگي فصلي

تشخيص و افتراق انواع افسردگي از يكديگر كار دشواري است؛ اما داراي اهميت است. چرا كه هرنوع آن درمان متفاوتي دارد. پس براي تشخيص به موقع و دقيق افسردگي از يك روانشناس يا روانپزشك كمك بگيريد.

در ابتدا بهتر است فرد از لحاظ جسماني ارزيابي شود تا در صورت وجود مشكل ابتدا آنها برطرف شوند. مشكلاتي مثل تيروئيد، خود باعث بروز افسردگي مي شوند. انجام تست ها و آزمايش هاي مرتبط با سطح هورمون ها و ويتامين ها نيز به تشخيص اين اختلال كمك مي كند.

اختلالات رواني همزمان با افسردگي يكي ديگر از عواملي است كه بايد به آن اهتمام ورزيد. اگر علائم افسردگي فصلي بيش از دو سال در فصول مربوطه پديدار شد و زندگي شخصي و حرفه اي شما را تحت تاثير قرار داد؛ تشخيص اختلال افسردگي فصلي، قطعي است.

درمان اختلال افسردگي فصلي

بعد از دريافت تشخيص بهتر است درمان را با كمك يك متخصص و اطرافيان شروع كنيد. شما احتمالا نمي توانيد فصل را عوض كنيد يا شرايط را به طور زيادي تغيير دهيد اما با مصرف داروها و انجان تمريناتي، دوباره از فصول مختلف لذت ببريد.

دارودرماني

روانپزشك احتمالا براي شما داروهاي ضد افسردگي تجويز خواهد كرد. مكمل هاي غذايي و ويتامين ها داروي ديگري است كه شما بايد در اين دوران مصرف كنيد.

نور درماني

تا ميتوانيد خود را در معرض نورطبيعي خورشيد قرار دهيد و در فصول سرد كه اين كار امكان پذير نيست ساعاتي پس از بيداري خود را به در مقابل يك نور غير طبيعي قرار بگيريد.

تغذيه مناسب

با رژيم غذايي مناسب و متعادل در ساعات منظم مي توانيد از افسردگي فصلي به راحتي عبور كنيد. مصرف غذاهاي سرشار از آهن و كربوهيدرات به عملكرد بهتر مغز شما كمك خواهد كرد.

روان درماني

افسردگي فصلي نيز مثل تمام انواع ديگر افسردگي نياز به روان درماني دارد كه فقط مختص به اين فصول نمي شود. بلكه توصيه مي شود مشاوره را مدتي بعد از گذر افسردگي نيز ادامه دهيد تا از بروز عوارض آن جلوگيري كنيد. در روان درماني افكار منفي شما شناسايي مي شود و راهكارهايي براي مديريت استرس به شما آموخته مي شود. ورزش و مراقبه نيز از روش هاي موثر ديگر در درمان افسردگي فصلي هستند.

سخن پاياني

افسردگي فصلي چيزي بيش تر از احساس خستگي يا كلافگي در برخي از ايام سال است. اطرافيان با قضاوت اشتباه فرايند درمان را سخت تر مي كنند و حتي ممكن است علائم فرد افسرده را تشديد كنند. افسردگي فصلي بي اهميت يا وسيله اي براي جلب توجه نيست. پس بهتر است به جاي سرزنش يا ناديده گرفتن علائم به دنبال درمان و كنترل آن باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه  افسردگي فصلي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متدوال

افسردگي فصلي چقدر طول مي كشد؟

معمولا به طول مدت شرايط آب وهوايي و فصل بستگي دارد. اما با راهكارهايي كه در مقاله به آنها اشاره كرديم مي توان آن را مديريت كرد و مدت آن را كاهش داد.

درمان افسردگي فصلي پاييز چگونه است؟

نور درماني، مصرف داروهايي براي تنظيم هورومون ها و روان درماني راه هاي درمان افسردگي فصلي در پاييز هستند.

علائم افسردگي در بهار چيست؟

خواب زياد، بي قراري و اضطراب و بي اشتهايي و كاهش ميل جنسي از علائم افسردگي در بهار است.

منبع: افسردگي فصلي | علت و علائم افسردگي فصلي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۳:۳۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مبدل پوشي از جمله اختلالاتي است كه مي تواند در سنين مختلف بروز پيدا كند. والدين معمولا رفتارهاي مبدل پوشي فرزندشان را ناديده گرفته و با اجبار و انكار او را از اين كار منع مي‌كنند. اما در سنين بالاتر فرد در خفا و گاه در ميان خانواده و حتي جامعه اميال خود مبني بر پوشيدن لباس هاي جنس مخالف نشان مي‌دهد. معمولا خانواده ها به مبدل پوشي دخترانشان اهميت چنداني نمي‌دهند اما اين رفتار پسران خود را بسيار ناشايست قلمداد مي‌كنند. اين تفاوت عقيده موجب تمركز بيشتر اين اختلال روي مردان شده است. در ادامه درباره راه هاي تشخيص و درمان اختلال مبدل پوشي توضيحات بيشتري داده ايم. 

منبع: مبدل پوشي | علت و درمان اختلال مبدل پوشي

مبدل پوشي

مبدل پوشي رفتاري است كه هنوز به طور قطعي نمي‌توان واژه اختلال، انحراف يا حتي ملال جنسيتي را درمورد آن به كار برد. اين رفتار بسيار نادر مي‌تواند به دلايل مختلفي اتفاق بيافتد. سن وقوع اين پديده نيز اهميت دارد. در اين گرايش افراد كه بيشتر هم شامل اقايون مي شود لباس هاي زنانه را مي‌پوشند و اين موجب برانگيختگي براي مقاربت يا خودارضايي مي شود.

هنوز علت دقيق به وجود آمدن اين گرايش مشخص نيست، اما تجارب دوران كودكي ژنتيك و محيط مي تواند در شكل گيري آن موثر باشد. مبدل پوشي مي‌تواند در زير مجموعه پارافيليا يا يادگارپرستي قرار گيرد كه فقط در حد يك فانتزي جنسي است يا در موارد شديدتر خود مي تواند به عنوان انحراف جنسي باشد.

تشخيص مبدل پوشي

براي تشخيص مبدل پوشي اين افراد را به چهار دسته تقسيم مي كنند. اين تقسيم بندي نه براي نام گذاري بلكه براي استفاده از روش درماني مناسب اهميت دارد.

افرادي كه فقط براي لباس زير از لباس هاي جنس مخالف استفاده مي‌كنند كه اين كار مي تواند در برانگيختگي آن‌ها موثر باشد.

دسته بعدي افرادي هستند كه دچار ملال جنسيتي‌اند (كساني كه درجامعه به عنوان افراد ترنس شناخته مي شوند و هويت جنسي آن‌ها با اندام جنسي شان مطابق نيست). اين اشخاص معمولا با پوشش جنس مخالف در جامعه ظاهر مي‌شوند و حتي رفتارهاي آنان نيز با جنسيت شان در تضاد است.

افراد ترنس علاوه بر مبدل پوشي بعد از انجام مراحل قانوني وهورمون تراپي، عمل تغيير جنسيت انجام مي‌دهند. اما كساني كه به دلايل ديگر مبدل پوشي مي‌كنند با جنسيت خود مشكلي ندارند.

برخي افراد نيز اين كار را فقط به اين دليل انجام مي‌دهند كه از عكس العمل اطرافيان لذت مي برند و به اوج لذت جنسي مي‌رسند مانند افراد عورت نما.

براي تشخيص اگر در طول يك دوره شش ماهه فردي كه همجنسگرا نيست اين رفتار را به طور مكرر انجام دهد و زندگي شخصي و اجتماعي او دچار اختلال شود؛ به او تشخيص مبدل پوشي تعلق مي‌گيرد و مي‌تواند با كمك روانشناس يا سكستراپيست اين مشكل را كنترل و درمان كند.

در تشخيص مبدل پوشي اين نكته نيز حائز اهميت است كه فرد در چه موقعيت‌هايي اين گرايش را پيدا مي‌كند يا اين ميل هميشه در او وجود داشته يا به تازگي شكل گرفته است!

در بعضي موارد افراد حتي در حضور ديگران يا جامعه اين كار را انجام نمي‌دهند و فقط در مواقع تنهايي به ارضاي اين نياز مي‌پردازند.

همه اين افراد احتمالا در دسته مبدل پوشان جاي مي‌گيرند، اما روش هاي درماني آن‌ها متفاوت است.

انجام آرايش هاي زنانه، استفاده از بعضي از زيورآلات و گاها مدل موهاي خاص هم جزو مبدل پوشي محسوب مي‌شود.

تاثير فرهنگ بر مبدل پوشي

از گذشته تاكنون تغييرات زيادي در زمينه پوشش مردان و زنان در دنيا ايجاد شده و خيلي از تابوهاي جنسيتي از بين رفته است. به عنوان مثال خيلي از البسه كاربردهايي براي هر دو جنس دارند يا تقريبا همه رنگ ها در البسه هر دو جنس به كار مي‌روند.

با اين وجود هنوز در بسياري از كشورهاي جهان مبدل پوشي جرم محسوب مي شود و غيرقانوني است.

معمولا در جوامع مرد سالار تعداد خانوم هايي كه مبدل پوشي مي‌كنند تا از مزيت هاي نقش مرد برخوردار شوند بيشتر است و گاه بر عكس.

در بعضي از فرهنگ ها در كتاب هاي كميك يا فيلم هاي طنز از مبدل پوشي استفاده مي‌كنند براي نشان دادن جلوه هاي ديگري از اين موضوع؛ پس در اين موارد نمي توان به آن اختلال گفت. يا گاها براي تحقير شخصيت مرد از مبدل پوشي استفاده مي كنند. همچنين اديان مختلف مثل اسلام اين عمل را در تضاد با شرع مي‌دانند.

تفاوت پارافيليا با مبدل پوشي

همانطور كه قبلا هم اشاره شد مبدل پوشي خود مي تواند جزو اختلالات پارافيليا محسوب شود. اما تفاوت آنها در اين است كه افرادي كه به اختلالات طيف يادگارپرستي مبتلا هستند معمولا فقط با همان يك شي يا رفتار خاص مي توانند ارگاسم را تجربه كنند. اما خيلي از افرادي كه رفتار مبدل پوشي دارند فانتزي هاي ديگري هم دارند و به روش هاي ديگر هم مي توانند لذت جنسي را تجربه كنند.

روش درمان آن‌ها تقريبا مشابه است و بستگي به شدت آن‌ها دارد.

از اختلالات طيف پارافيليا مي توان به پدوفيلي، نكروفيلي، زئوفيلي و عورت نمايي اشاره كرد.

مبدل پوشي و خود زنخواهي

گاهي رفتار مبدل پوشي در اقايون با خيالپردازي درمورد رفتارهاي زنانه همراه است. در اين شرايط آن‌ها معمولا رفتارهايي مانند قاعدگي يا حتي شير دادن را تقليد مي‌كنند يا به رفتارهايي كه به طور عمده توسط خانم‌ها انجام مي‌شود علاقه پيدا مي‌كنند.

اين رفتارها ممكن است به دليل رشد در يك خانواده زن سالار يا حتي بزرگ شدن توسط يك والد مجرد خانم تشديد شود.

درمان مبدل پوشي

درمان اختلالات جنسيتي به دليل حساسيت اين موضوع آسان نيست. معمولا افراد به جاي صحبت كردن در اين مورد پنهان كاري را انتخاب مي‌كنند. درمان آن‌ها به اين دليل دشوار است كه آن‌ها تصور نمي‌كنند مشكل حادي وجود دارد و به متخصص مراجعه نمي‌كنند.

گاهي درمان اختلالات همزمان با مبدل پوشي مي‌تواند جلوي ادامه بروز اين رفتار را بگيرد. پس بهتر است از سلامت جنبه‌هاي ديگر هم اطمينان حاصل كنيم.

روش هاي روانشناختي بسياري براي آنها وجود دارد كه شامل: شرطي سازي، حساسيت زدايي، دارو درماني، درمان شناختي-رفتاري، روانكاوي و… مي‌شود.

تاثير سن برمبدل پوشي

معمولا كودكان در سن 3 تا4 سالگي هويت جنسي خود را باز مي يابند. ممكن است مبدل پوشي در اين سنين خود را به شكل علاقه زياد به لباس ها يا اسباب بازي هاي جنس مخالف نشان دهد يا بعدتر در دوران بلوغ تماشاي لباس هاي زنانه و خودارضايي رخ دهد.

اين گرايش در بزرگسالي به اوج خود مي رسد و فرد در مورد هويت يا گرايش جنسي خود مطمئن مي شود. اين در حالي است كه شخص بايد در مورد ازدواج و نقش جنسي خود در جامعه برنامه ريزي كند.

به طور كلي سن تعيين كننده خوبي براي اين رفتار جنسي نيست و اين گرايش مي تواند در زمان هاي مختلف بروز كند.

حمايت خانواده و اطلاع رساني دراين زمينه اهميت ويژه اي دارد چراكه ممكن است اين افراد در سنين پايين مورد تعرض جنسي قرار گيرند.

كلام اخر

اگر همسر شما اين رفتار رو انجام داد در مرحله اول سعي كنيد با او در اين مورد صحبت كنيد و در مورد آن سوال بپرسيد. خشم يا اضطراب خود را در اين موقعيت كنترل كنيد و اجازه ندهيد اين موضوع براي شما تبديل به يك بحران شود. اگر كسي در اين مورد با شما صحبت كرد او را قضاوت نكنيد و در مورد تاثيراتش تحقيق كنيد.

افراد معمولا فانتزي ها و علايق متفاوتي در زمينه جنسي دارند كه اگر آسيب زا نباشد و با رضايت دو طرف انجام شوند اختلال محسوب نمي‌شود و حتي به زوج هايي كه سال هاي زيادي از ازدواج شان مي‌گذرد يا براي مدتي از رابطه خود احساس رضايت نمي كنند پيشنهاد مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه جنسي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

درمان مبدل پوشي چيست؟

تركيب دارو درماني و روان درماني موثر ترين روش است. روش هاي ديگر به طور مفصل در مقاله توضيح داده شده است.

تفاوت يادگارخواهي با مبدل پوشي چيست؟

مبدل پوشي جزو اختلالات يادگارخواهي است. ارگاسم افراد يادگار خواه فقط به يك شي يا رفتار خاص محدود مي شود اما مبدل پوشان ممكن است فانتزي هاي ديگري نيز داشته باشند.

علاقه به پوشيدن لباس هاي زنانه از كجا نشات مي گيرد؟

پاسخ اين سوال با روان درماني و مشاوره با فرد مشخص ميشود.

ايا مبدل پوشي يك اختلال است؟

با توجه به علائم ذكر شده ميتواند يك اختلال يا فقط در حد يك فانتزي باشد.

منبع: مبدل پوشي | علت و درمان اختلال مبدل پوشي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۹:۵۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

افكار خودكشي به منظور ايده پردازي در رابطه با پايان دادن به زندگي است. اين افكار زماني بروز پيدا مي‌كند كه فرد به شدت با مشكلاتي درگير است كه چاره اي جز اتمام زندگي‌اش ندارد. اين افكار يك مشكل روانشناختي است كه امروزه عده زيادي با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند. دليل اينكه چرا در جامعه فعلي با خودكشي زياد مواجهه مي‌شويم كاملا مشهود است.

شايان ذكر است كه مشكلات عاطفي در نوجوانان و مشكلات مالي و اجتماعي در بزرگسالان باعث بروز اين افكار مي‌شود. خواهشمنديم افكار خودكشي را جدي بگيريد. اگر فردي در اطراف شما نشانه هاي مربوط به افكار‌خودكشي دارد، با روانشناس آشنا كنيد. جهت درمان اين افكار هرچه زودتر اقدام كنيد، با آسيب هاي كمتري روبرو خواهيد شد.

منبع: افكار خودكشي | راه هاي روبرو شدن با افكار خودكشي

افكار خودكشي

معمولا به دليل مشكلاتي كه در زندگي افزايش مي‌يابد، افكار خودكشي نمايان مي‌شود. زماني كه اين افكار درمان نشود، با عواقب خوبي همراه نخواهد بود. عده اي از افراد وجود دارند كه با كوچكترين مساله و مشكلات به فكر خودكشي مي‌افتند. اين اتفاق معمولا در نوجوانان و سنين بلوغ رخ مي‌دهد. تحمل فرد بسيار كم است، طوري كه حتي توانايي شنيدن نصيحت هاي والدين را ندارد.

از زبان پزشكي، افكار خودكشي يك اشتغال ذهني شديد است. برخي از افكار مي‌تواند تنها در زمينه خيال پردازي و تصور باشد. اما برخي به طور جدي براي نابودي خود برنامه ريزي مي‌كنند. با توجه به تحقيقات انجام شده، همه افرادي كه به خودكشي فكر مي‌كنند، خودكشي نمي‌كنند. اما در نهايت با گذشت مدت هاي طولاني دست به خودكشي مي‌زنند.

درمان افكار خودكشي را جدي بگيريد. اگر در اطراف خود افرادي با اين تفكر داريد، حتما براي كمك به او از روانشناس ياري بگيريد. معمولا روانشناسان افرادي كه قصد خودكشي دارند به روانپزشك ارجاع مي‌دهد. جهت دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

دلايل افكار خودكشي

افكار خودكشي زماني اتفاق مي‌افتد كه شخص از دنيا بريده باشد و چاره اي جز از بين بردن خود نداشته باشد. همه افرادي كه به خودكشي فكر مي‌كنند حتما با مشكلاتي دست و پنجه نرم مي‌كنند. اين مشكلات در دسته هاي مختلفي قرار دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

 افسردگي

 اسكيزوفرني

اختلال دوقطبي

 پنيك

 پرخاشگري

بيماري جسماني

 آسيب مغزي

 وابستگي به مواد يا الكل

اختلال شخصيت مرزي

 اختلال استرس پس از سانحه

 سابقه خانوادگي افكار خودكشي

سابقه خانوادگي كودك آزاري

 بيماري هاي رواني

 نااميدي

رفتار بي پروا

 تنهايي و انزوا

 از دست دادن كار

داشتن اسلحه يا وسايل كشنده

 ترس از آبرو

 استرس ناشي از تعصبات

تجربه ضربه و قلدري

 مشكلات حقوقي

نشانه هاي خودكشي

افرادي كه افكار خودكشي دارند، نشانه هايي از خود بروز مي‌دهند. اين نشانه ها را در ادامه توضيح داده ايم.

 تغيير حالت گاهي شاد و گاهي ناراحت

 درگيري با خشونت

احساس گرفتاري

 احساس درد عاطفي

 صحبت از انتقام

اضطراب زياد

 افزايش استفاده از الكل و مواد مخدر

 احساس بي قراري

رفتارهاي پرخطر مانند رانندگي پر سرعت

 بيخيالي نسبت به همه چيز

 استفاده از ابزارهاي خطرناك جهت خودكشي

تجربه افسردگي

 منزوي شدن

 تجربه حملات هراس

مدام قدم زدن

 تجربه اختلال در تمركز

 خداحافظي عميق با ديگران

عدم علاقه به فعاليت هاي قبلي

 ابراز پشيماني

 ابراز تاسف از زنده بودن

بخشيدن وسايل خود به ديگران

 صحبت از خودكشي

 عدم علاقه به برقراري رابطه جنسي

چگونه با افكار خودكشي روبرو شويم؟

معمولا افكار خودكشي پايان مي‌يابد. فردي كه به افكار خودكشي رو مي‌آورد، تمام احساساتش درگير شده است. اما با كمك ترفندها و راهكارهاي مخصوص مي‌توان اين افكار را كاهش داد. در ادامه به راهكارهاي كاهش افكارخودكشي اشاره كرده ايم.

 از روانشناس كمك بگيريد

اولين مرحله كاهش افكار خودكشي، كمك از روانشناس است. به دليل اينكه اين افكار خطرناك و مشكل ساز هستند. بايد حتما با يك متخصص در ميان گذاشته شوند.

 هر روز راجع به احساسات خود صحبت كنيد

از ديگر روش هاي كاهش افكار خودكشي، صحبت راجع به احساسات است. زماني كه افكارخودكشي به سراغ شما آمد. فورا با دوست، خانواده و فرد متخصص صحبت كنيد. با اين كار سطح هيجانات شما كاهش پيدا مي‌كند.

 برنامه ريزي منظم داشته باشيد

براي رهايي از افكار خودكشي بايد برنامه ريزي منظم داشته باشيد. حتي اگر احساسات تمام افكار شما را در سلطه خود بگيرد، طبق برنامه ريزي پيش برويد.

 ورزش كنيد

ورزش روزانه به مدت 30 دقيقه خارج از خانه، افكار خودكشي را كاهش مي‌دهد. حتما در طول روز زماني را وقف ورزش كنيد.

 كارهايي كه باعث شادي مي‌شود را انجام دهيد

اگر در يك موقعيت حالتان خوب مي‌شود، يا فعاليتي باعث افزايش شادي مي‌شود؛ به مراتب آن را انجام دهيد. شوق انجام كارهايي كه قبلا از آن لذت مي‌برديد، باعث كاهش افكار خودكشي مي‌شود.

 فعاليت هاي جديد را امتحان كنيد

براي كاهش افكار خودكشي بايد به سوي تجربه هاي جديد برويد. سفر به مكان جديد، مطالعه زبان جديد، كتاب تازه و … باعث كسب تجربه هاي جديد مي‌شود. زماني كه تجربه اي جديد كسب مي‌كنيد، افكارخودكشي كاهش مي‌يابد و سطح انرژي رو به افزايش مي‌رود.

براي كاهش افكار خودكشي به نكات زير دقت كنيد

افكار خودكشي به خودي خود خطرناك است. اما براي اينكه اين افكار را كاهش دهيم، بايد به يك سري نكات دقت كنيم. كه در ادامه به اين نكات اشاره كرده ايم.

 تنها نمانيد، زيرا تنهايي باعث افزايش افكار خودكشي مي‌شود. براي اينكه تنها نمانيد وقت خود را صرف خانواده و دوستان كنيد.

 چيزهايي كه باعث افزايش حال بد شما مي‌شوند، بايد قطع شود. مثلا از گوش دادن به موسيقي غمگين، فيلم هاي ناراحت كننده و … اجتناب كنيد. استفاده از اين روش باعث كاهش افكار خودكشي مي‌شود.

 از افكار خودكشي دور شويد. هميشه سعي كنيد از افكار خودكشي و منفي دور بمانيد. دوري از افكار منفي با كمك ترفند هاي مخصوص، باعث كاهش افكار خودكشي مي‌شود.

 از مصرف الكل و سيگار خودداري كنيد. زماني كه الكل مصرف مي‌كنيد، توانايي تصميم گيري كاهش پيدا مي‌كند.

كلام آخر

افرادي كه افكار خودكشي معمولا با اختلالات رواني دست و پنجه نرم مي‌كنند. افسردگي از بارز ترين بيماري رواني است كه باعث بروز افكار خودكشي مي‌شود. اما مشكلات اجتماعي نيز باعث بروز افكار خودكشي مي‌شود. با تمامي مشكلاتي كه باعث افكار خودكشي مي‌شود، فورا بايد درمان شود. براي درمان نيز حتما از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افكار خودكشي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: افكار خودكشي | راه هاي روبرو شدن با افكار خودكشي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۱:۳۸ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ترس از دخول يا واژينيسموس يكي از شايع ترين اختلالات جنسي در خانم هاست. بسياري از بانوان حتي بعد از ازدواج هم تجربه رابطه جنسي را ندارند؛ اين موضوع به دلايل مختلفي مثل سابقه ازارجنسي، باورهاي اشتباه درمورد س.ك.س، بيماري هاي جسماني و… اتفاق مي افتد. آيا همسر شما هميشه از رابطه جنسي اجتناب مي كند؟ يا هنگام رابطه درد زيادي را تجربه مي كند؟

رابطه براي بعضي از بانوان هميشه با لذت همراه نيست. آن‌ها ممكن است حين رابطه يا هنگام دخول درد زيادي را تحمل كنند. اما به دليل باورهاي غلط هرگز موضوع را با همسر خود مطرح نكنند. ترس از دخول ممكن است هميشه جنبه رواني نداشته باشد و گاهي به دليل مشكلات جسماني اتفاق بيافتد. مثل بيماري هاي اندرومتريوز يا ديس پارونيا. اما براي برخي حتي فكر كردن به رابطه جنسي استرس زاست. خوشبختانه ترس از دخول كاملا قابل درمان است. 

منبع: ترس از دخول يا واژينيسموس | علائم و درمان واژينيسموس

ترس از دخول

معمولا فرد تا اولين تجربه دخول يا حتي خودارضايي متوجه مشكل ترس از دخول يا واژينيسموس نمي‌شود. ترس و نداشتن اطلاعات در اولين رابطه امري طبيعي است. اما در اختلال ترس از دخول ما شاهد تداوم اين اضطراب در همه موقعيت ها هستيم. اين اختلال مي‌تواند فشار رواني زيادي را به خود فرد و همسرش وارد كند؛ اما باهمدلي و كمك گرفتن از يك متخصص مي‌توان از اين چالش گذر كرد.

علائم و نشانه هاي ترس از دخول

نشانه هاي ترس از دخول به صورت واضح قبل يا حين رابطه تظاهر كرده و رابطه زناشويي را به خطر مي‌اندازد. بسياري از خانم هايي كه دچار اين اختلال هستند از علل و زمان ابتلا به آن بي اطلاع اند و بعد از ازدواج متوجه اين مشكل مي‌شوند. در اغلب موارد تلاش همسر بي فايده مانده و ترس خانم نه تنها كمتر نمي شود بلكه ارتباط آن ها را بيشتر به چالش مي‌كشد. در ادامه رايج ترين نشانه هاي واژينيسموس را آورده ايم. در صورت بروز اين نشانه ها حتما بايد از خدمات مشاوره روانشناختي و زوج درماني استفاده نماييد.

استرس و پانيك

استرس زياد قبل، حين و بعد از رابطه جنسي عمده ترين نشانه واژينيسموس است. اين اضطراب گاهي به حدي زياد مي شود كه فرد دچار حملات پنيك، تنگي نفس و تپش قلب مي شود. گاهي زنان براي كنترل اين علائم از داروهاي ارام بخش استفاده مي كند كه خود موجب احساس خواب الودگي و شل شدن عضلات مي شود. در چنين شرايطي فرد هوشياري كافي براي رابطه ي جنسي را ندارد.

انقباض عضلات

در حين دخول عضلات بخش يك سوم خارجي واژن به طور غير ارادي منقبض و همراه آن عضلات لگن و حتي ران ها هم دچار انقباض مي شوند. دراين موقعيت ممكن است بدن در بعضي نواحي دچار ريفلكس هاي عصبي شود.

وحشت و ترس

عرق كرن، بالارفتن ريتم تنفس و سرگيجه به دليل ترس از دخول در حين رابطه كاملا طبيعي است. گاهي اين ترس به حدي مي‌رسد كه فرد حتي از ديدن فيلم هاي پورن يا صحبت كردن در مورد اين موضوع هم دچار ترس مي‌شود.

بروز اختلالات ديگر

معمولا ترس از دخول باعث پديدايي اختلالات ديگري هم براي خود فرد و همسر او خواهد شد. مشكلاتي مانند زودانزالي، انورگاسميا، اعتياد به خود ارضايي و… از ين قبيل مشكلات هستند. ترس اين افراد فقط محدود به رابطه جنسي يا دخول نمي شود؛ بلكه در هنگام معاينه زنان، خوداضايي و هنگام گذاشتن تامپون نيز اين درد حس مي‌شود.

انواع واژينيسموس

واژينسموس دو نوع اوليه و ثانويه دارد. نوع اوليه از شروع اولين رابطه جنسي وجود دارد و نوع ثانويه بعد از مدتي از شروع زندگي جنسي فرد به دليل يك اتفاق يا حتي عمل جراحي و مصرف داروهايي خاص به وجود مي‌آيد.

علل ترس از دخول اوليه

در برخي فرهنگ ها به دليل تابوهايي كه در مورد رابطه جنسي وجود دارد؛ بسياري را حتي بعد از ازدواج از رابطه‌جنسي منزجر مي كند. بعضي احساس گناه مي كنند و فقط به دليل فشار همسر تن به رابطه مي‌دهند.

سابقه آزار جنسي در كودكي نيز از ديگر دلايل ترس از رابطه است. اين افراد حتي با گذر زمان و ازدواج، در رابطه با همسر خود نيز احساس قرباني بودن دارند. بيماري هايي مثل اختلالات رواني يا اندومتريوز و مصرف داروها به طورمستقيم و غيرمستقيم مي تواند باعث ترس از دخول شود.

گاهي به دليل ترس از بيماري هاي مقاربتي و بارداري هاي ناخواسته فرد از رابطه‌جنسي يا دخول دوري مي كند.

علل ترس از دخول ثانويه

در اين شرايط فرد زندگي جنسي عادي داشته و بعد از يك اتفاق خاص ديگر نمي‌تواند رابطه‌جنسي عادي داشته باشد. مثل سابقه سقط جنين يا عمل هاي زيبايي ناحيه تناسلي ديگر فرد ميل جنسي سابق را ندارد و دچار ترس از دخول مي شود.

تشخيص ترس از دخول

براي تشخيص ترس از دخول در بانوان عوامل زيادي دخيل است. سوالات زيادي بايد پاسخ داده شود مثل آيا فرد در همه روابط خود اين ترس را تجربه مي كند يا در خودارضايي مشكلي ندارد؟ ترس او فقط  نسبت به همسرش است يا در روابط قبلي خود نيز ترس از دخول را تجربه كرده است؟

سابقه خانوادگي در اين مورد نقش مهمي دارد. براي مثال ابتلاي مادر يا اقوام نزديك فرد به اين اختلال در باور فرد در مورد رابطه‌جنسي تاثير دارد. همچنين ترس از دخول ممكن است به دليل زشت انگاري (احساس تنفر نسبت به بدن خود)، اختلال اضطراب فراگير، ترس از جنس مخالف يا ترس از لمس شدن يا لمس كردن ديگران به وجود آيد. اگر علائم در هر رابطه‌جنسي بيشتر از 6 ماه به طول بيانجامد و هيچ توجيه ديگري براي آن‌ها نباشد؛ فرد تشخيص ترس از دخول يا واژينسموس مي‌گيرد.

باورهاي غلط در مورد ترس از دخول

“من به دليل كوچكي واژن نمي توانم رابطه‌جنسي داشته باشم”. اين يك باور اشتباه در مورد ترس از  دخول است. در بسياري از موارد فرد هيچ مشكل جسماني ندارد و كاملا از واژن طبيعي برخورددار است.

“پرده‌بكارت من كاملا بسته است به همين دليل دخول اتفاق نمي افتد”. اين يك اختلال جسمي خيلي نادر است كه اگر وجود داشته باشد بايد قبل از سن بلوغ رفع شود، چرا كه در عادت ماهانه نيز اختلال ايجاد مي‌كند.

راه هاي درمان ترس از دخول

ترس از دخول در زندگي مشترك مي تواند عواقب جبران ناپذيري داشته باشد؛ پس بهتر است بعد از گرفتن تشخيص حتما براي درمان اقدام كنيد.

براي درمان اين اختلال با مراجعه به يك روانشناس يا سكستراپيست مي‌توانيد تمرين هايي داشته باشيد كه اين مشكل را براي هميشه رفع خواهد كرد. با كمك خودارضايي و روش آيينه اي مي توانيد ابتدا با خود احساس راحتي كنيد. مي توانيد با مشورت همسر خود مدتي رابطه‌جنسي را غدقن كنيد يا آن را فقط محدود به پيش نوازي كنيد تا فشار ذهني شما كاهش يابد.

سپس ميتوانيد با ابزارهاي كوچك‌تر تمرين داشته باشيد و مرحله به مرحله پيش برويد. از ورزش براي تقويت عضلات كف لگن (مثل تمرينات كگل) غافل نشويد. از صحبت كردن در مورد احساسات و ترس هاي خود با همسرتان نترسيد.

در مورد رابطه‌جنسي صحبت كنيد و از لحاظ ذهني خود را براي آن اماده كنيد. معاشقه و پيش نوازي قبل از رابطه را طولاني‌تر كنيد و رابطه را فقط محدود به دخول نكنيد.

با پيدا كردن نقاط حساس بدن خود و همسرتان، ارگاسم را با روش هاي ديگر تجربه كنيد.در مورد رابطه‌جنسي بيشتر مطالعه داشته باشيد و سعي كنيد باورهاي غلط خود را اصلاح كنيد در اين مسير مي‌توانيد از يك روانشناس يا روانپزشك كمك بگيريد.

سخن پاياني

قدم اول براي حل واژينيسموس ، ريشه يابي دليل آن است. با اين كار مي توانيد سريع تر راه درمان را پيدا كنيد. در اين راه به همدلي همسر خود و كمك يك متخصص نياز داريد. در موارد خيلي نادر ممكن است براي درمان واژينيسموس از عمل جراحي استفاده شود. مي توانيد در ابتدا با مراجعه به يك متخصص زنان از سلامت جسمي خود مطمئن شويد و سپس درمان‌هاي روان شناختي را شروع كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه واژينيسموس يا ترس از دخول مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ترس از دخول يا واژينيسموس | علائم و درمان واژينيسموس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۴۹:۲۵ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال تماشاگري جنسي يا چشم چراني يكي از رفتارهايي است كه امروزه شاهد آن هستيم. از تاثير ان روي روابط زناشويي و سلامت روان نمي توان غافل شد. اما معمولا كنترل آن كار دشواري است. علل مختلفي براي پديدايي ان وجود دارد كه در اين مقاله به طور مفصل درمورد ان توضيح داده ايم. گاهي افراد آن را به صورت يك اتفاق عادي تلقي مي كنند. اما معمولا از عواقبي كه مي تواند براي قربانيان داشته باشد بي اطلاع اند. مي توانيد با دقت به نشانه هاي اين اختلال از از خودتان مراقبت كرده يا حتي به انها براي درمان كمك كنيد.

منبع: اختلال تماشاگري جنسي يا چشم چراني | علائم و درمان

اختلال تماشاگري جنسي

تماشاگري جنسي يا چشم چراني، يكي ازانواع پارافيليا هاست كه به معناي احساس اجبار در تماشاگري و ديد زدن اندام هاي خصوصي يا به طور كلي نگاه كردن به مردم است. اين دسته از افراد معمولا در اطراف مدارس، توالت هاي عمومي، سواحل و مكان هايي مشابه پرسه مي زنند يا درحال عكس گرفتن و فيلمبرداري هستند.

اين اختلال در مردان شايع تر است. افراد دچار اختلال تماشاگري جنسي حتي ممكن است از نگاه كردن به رابطه جنسي ديگران يا تماشاي ان‌ها درحين عوض كردن لباس لذت ببرند و برانگيخته شوند. برخي از آن‌ها با اين اختلال فقط از همين طريق ارگاسم را تجربه مي كنند و به اوج لذت جنسي مي رسند.

در بعضي موارد ديده شده اين افراد درحين تماشاگري لباس خود را در مي‌آورند وديگران را مجبور به نگاه كردن مي كنند. تماشاگري جنسي و عورت نمايي يكي از شايع ترين انواع پارافيليا است.

تشخيص ونشانه هاي تماشاگري جنسي

براي همه ما ممكن است كه پيش بيايد به طور ناخوداگاه به اطرافيان خود نگاه كنيم اما اين رفتار تا زماني كه براي خود و ديگران مشكلي ايجاد نكنيم اختلال محسوب نمي شود. تماشاگري جنسي چيزي بيشتر از چشم چراني است و ابعاد وعواقب گسترده تري دارد.

اين دسته از افراد اين كار را به صورت وسواس گونه انجام داده و تمام لذت جنسي شان به اين رفتار معطوف مي شود. انجام وسواس گونه بدين معني است كه اگر فرد اين كار را انجام ندهد اضطراب و نااميدي را تجربه مي كند. اما بعد از انجام آن احساس گناه دارد (اين اختلال جزو اختلالات طيف وسواس فكري عملي دسته بندي نمي شود).

اگر فرد حداقل 6 ماه بدون وقفه اين عمل را انجام دهد به اين اختلال مبتلاست. انجام مكرر اين رفتار ممكن است زندگي كاري و شخصي فرد را دچار اختلال كند كه دراين صورت حتما بايد دنبال راهي براي درمان بود.

اين اختلال در افراد زير 18 سال تشخيص داده نمي شود و معمولا در افراد بزرگسال اتفاق مي افتد. ميل جنسي زياد مي‌تواند يكي از دلاليل بروز تماشاگري جنسي باشد.

علل ايجاد اختلال تماشاگري جنسي

شمار زيادي از مبتلايان به اين اختلال در گذشته از قربانيان تجاوز جنسي بوده يا سابقه اعتياد به پورن داشته اند. و احتمالا در كودكي شاهد رابطه جنسي والدين يا نزديكان خود بوده اند. طبيعي است كه اين افراد مشكل خود را انكار كرده و از بازگوكردن آن حراس دارند.

در بيشتر موارد چون اين اختلال جرم محسوب مي شود، خودشان براي درمان مراجعه نمي‌كنند. مشكل اضطراب فراگير در شكل گيري اين اختلال بسيار موثر است؛ چراكه اين افراد براي رهايي از فشار و فرار كردن ان به انجام اين عمل ميپردازند. پس بهتر است در قدم اول به درمان مشكلات همزمان با تماشاگري جنسي اقدام كنند. ساير علل ايجاد كننده تماشاگري جنسي در ادامه شرح داده‌ايم.

نقش خانواده وهمسالان در چشم چراني

اگر بخواهيم اين مشكل را از منظر ديدگاه هاي روانشناسي بنگريم با چند نظريه مختلف روبه رو مي شويم.

به طور مثال از نظر رفتارگرايي كودكان به دليل مشاهده اطرافيان رفتارها و گاها انحرافات را مي اموزند. پس در اينجا با نقش تعيين كننده خانواده ها روبه روهستيم.

از ديدگاه روانكاوي تجارب دوران كودكي ممكن است اين تمايل را در ما شكل دهد. مصرف مواد مخدر، اختلالات رواني يا شخصيتي همگي ممكن است در ايجاد اين مشكل موثر باشند. گاهي فشار همسالان و دوستان موجب شكل گيري اين رفتار مي شود. به همين دليل مهم است كه در انتخاب معاشرين دقت كنيم.

تماشاگري جنسي معمولا از سن كودكي شروع مي شود ممكن است خانواده ها به طور ناخواسته اين عمل را تشديد كنند.

نارضايتي از رابطه با همسر

تماشاگري جنسي گاهي در افراد متاهل اتفاق مي افتد كه اين مي تواند نشانه اي براي نارضايتي جنسي فرد باشد. در چنين شرايطي بهتر است فرد با همسر خود براي درمان اقدام كند.

تماشاگري جنسي گاهي بيشتر از يك فانتزي جنسي است و فرد نمي تواند ان را با همسر خود تجربه كند.

قرباني بودن

از طرف ديگر قربانيان تماشاگري جنسي معمولا كودكان زير سن قانوني هستند كه آسيبي اين رفتار ممكن است تا مدت ها همراه انها باشد و آن ها را دچار اضطراب اجتماعي كند. به طور مثال كودكي كه در مسير خانه تا مدرسه شاهد تماشاگري جنسي است ممكن است بعد از مدتي از تمام مسائلي كه براي او يادآور مدرسه باشد اجتناب كند. والدين بهتر است در اين شرايط توضيح مختصري به فرزند خود بدهند و براي طلاعات بيشتر به يك روانشناس كودك مراجعه كنند.

به او اطمينان بدهند كه جاي او امن است از او مراقبت خواهند كرد و كودك مقصر نيست. توصيه مي شود در مواجه با چنين افرادي در مكان هاي شلوغ از ديگران كمك بخواهيد وحتما با مراجع قانوني تماس بگيريد.

راه هاي درمان تماشاگري جنسي

براي تماشاگري جنسي هنوز هيچ درمان قطعي وجود ندارد. اما درمان دارويي همراه با مشاوره و روان درماني قطعا موثر خواهد بود. اين افراد معمولا به دنبال درمان نيستند. چرا كه آن ها خود را بيمار نمي دانند.

شرطي سازي اجتنابي، درمان هاي شناختي رفتاري، كاهش سائق هاي جنسي، رواندرماني پويشي و … ميتوانند از روش‌هاي موثر درماني اين اختلال باشند.

ممكن است براي درمان اختلال تماشاگري جنسي از داروهاي ضد افسردگي مثل فلوكستين استفاده شود كه براي دارو درماني بايد به روانپزشك مراجعه كنيد.

گروه درماني و حمايت خانواده مي تواند بيشتر از قبل كمك كننده باشد.در طول درمان مي توانيد از يك متخصص سكستراپيست نيز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه جنسي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متدوال

تماشاگري جنسي چه زماني اختلال محسوب مي شود؟

زماني كه براي براي فرد و ديگران ايجاد مشكل كند

درمان تماشاگري جنسي چيست؟

تركيب دارودرماني و روان درماني ميتواند موثر باشد در مورد روش هاي ديگر در مقاله به طور مفصل توضيح داده ايم

در مواجه با تماشاگري جنسي بايد چه كرد؟

با مراجع قضايي تماس بگيريد و ديگران را مطلع كنيد.

منبع: اختلال تماشاگري جنسي يا چشم چراني | علائم و درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۰۰:۰۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال تيك به حركات غير ارادي و سريع ماهيچه هاي بدن گفته مي‌شود. اين اختلال در هر سني بروز پيدا مي‌كند اما در كودكان شايع تر است. براي كودكان از سن 5 سالگي بروز مي‌يابد. تيك ها اگر تا 6 ماه رفع شود موردي ندارد. اما تيك هايي كه تا 12 ماه ادامه دارند به تيك هاي مزمن شناخته مي‌شوند. اين تيك هاي مزمن بيشتر بين سنين 6 تا 12 سالگي مشاهده مي‌شود.

اختلال تيك انواع مختلفي دارد. اين انواع در دسته هاي تيك مزمن، ساده، پيچيده، توره، حركتي، صوتي و … قرار مي‌گيرد. افرادي كه داراي اختلال‌تيك هستند، از خود نشانه هايي را بروز مي‌دهند. اين نشانه ها در افراد با سن كم بيشتر مشاهده مي‌شود. براي درمان نيز از روش هاي روان درماني مانند درمان شناختي رفتاري و در موارد خيلي شديد از دارو درماني استفاده مي‌‌كنند. 

منبع: اختلال تيك | علائم و درمان اختلال تيك در كودكان

اختلال تيك

اختلال تيك به حركت انقباض غير ارادي است. اين حركت را احتمالا همه افراد بالاي پلك خود تجربه كرده اند. اما تيك ها در هر نقطه اي از بدن مي‌تواند بروز پيدا كند. مثلا برخي افراد هستند كه به طور غير ارادي شانه هاي خود را به بالا حركت مي‌دهند. يا عده اي گردنشان را تكان مي‌دهند. حتي برخي از خود به صورت غير ارادي صداهاي خاص در مي‌آورند.

اختلال تيك در صورتي شديد مي‌شود كه فرد استرس داشته باشد. اكثر كودكان اين اختلال را در عرض 6 ماه تمام مي‌كنند. اما اگر اين اختلال بيش از 12 ماه ادامه داشته باشد، تيك‌مزمن ناميده مي‌شود. در تيك هاي مزمن انقباض ماهيچه ها بسيار شديد و بيش از حد است. حتي به صورت پايدار مي‌مانند.

اختلال تيك خيلي جدي نيست و با كمك درمان از بين مي‌رود. حتي براي اين اختلال دارويي نيز وجود ندارد. تجويز دارو در صورتي انجام مي‌شود كه علائم كاهش پيدا كند.

انواع اختلال تيك

اختلال تيك انواع مختلفي دارد.  اين انواع به چند دسته تقسيم مي‌شوند. هر نوع تيك به دو دسته ساده و مركب تقسيم مي‌شود. كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم. تيك حركتي

يكي از انواع اختلال تيك، تيك عصبي است. اين تيك همراه با رفتار است. مثلا فرد چشم هايش را تنگ مي‌كند، شكلك در مي‌آورد و پلك مي‌زند. تكان سر و بالا انداختن شانه نيز در دسته اين تيك قرار مي‌گيرد. تيك حركتي مركب آهسته تر از تيك حركتي ساده است. در انواع مركب تيك حركتي مي‌توان به پرش، لمس و … اشاره كرد.

 تيك صوتي

تيك صوتي يكي از انواع اختلال تيك است. تيك هايي كه همراه با صدا باشد در اين دسته قرار مي‌گيرند. از نمونه هاي اين تيك مي‌توان به سرفه كردن، صاف كردن گلو و آروغ عصبي مي‌توان اشاره كرد. از نمونه مركب اين تيك مي‌توان به تكرار كلمات، پژواك گويي، ناسزا گفتن و … اشاره كرد.

 تيك توره

تيك توره نوع ديگر اختلال تيك است. كه تيك حركتي و ساده را همزمان باهم دارد. علائم اين تيك معمولا بيشتر از يك سال نمايان مي‌شود. اما از نظر شدت بسيار متفاوت است. اما خبر خوش اين است كه با گذشت زمان و افزايش سن، شدت اين نشانه ها تغيير مي‌كند.

 تيك گذرا

از ديگر انواع اختلال تيك، تيك گذرا است. در اين نوع تيك، نشانه ها بيش از يكسال طول نخواهد كشيد. بر اساس بررسي ها، حدود 10 درصد از كودكان در دوران ابتدايي و قبل از 18 سالگي اين تيك را تجربه مي‌كنند. كه مدت زمان يك ماهه دارد.

 تيك مزمن

تيك مزمن در اختلال تيك، بيش از 12 ماه طول مي‌كشد. و حدود 1 درصد از كودكان را به خود درگير مي‌كند. تشخيص اين اختلال در سنين پايين تر، راحت تر و موثر تر است.

 تيك ساده

از ديگر انواع اختلال تيك، تيك ساده است. در اين اختلال تنها چند قسمت از بدن درگير مي‌شود. كه رايج ترين مدل تيك ساده، پريدن پلك است.

 تيك پيچيده

در انواع اختلال تيك، مي‌توان به تيك پيچيده نيز اشاره كرد. در اختلال تيك پيچيده، چندين قسمت بدن درگير مي‌شود. حتي با دقت مي‌توانيد به الگوي حركتي اين تيك نيز پي برد. مثلا يك فرد سر خود را تكان مي‌دهد، سپس شانه هايش را بالا مي‌اندازد.

نشانه هاي اختلال تيك

افرادي كه به اختلال تيك مبتلا هستند، از خود نشانه هايي بروز مي‌دهند. اين نشانه ها نظر اطرافيان را به خود جلب مي‌كند. در اين بخش مقاله راجع به نشانه هاي اختلال تيك صحبت كرده ايم.

 شكلك مختلف در صورت و چهره

 تكانه عضلات دست و پا

بالا انداختن ابرو

 تكان دادن گردن

 لرزش پلك چشم

چشمك زدن

 صاف كردن مداوم گلو

علل اختلال تيك

علل اختلال تيك معمولا به مشكلات سيستم هاي مغزي مربوط است. كه بيشتر به صورت ارثي است. اين اختلال حتي مي‌تواند به دلايل فشارهاي عصبي و روانشناختي اجتماع باشد. اگر كودك به اختلال تيك مزمن دچار بود، حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كنيد.

استرس ها و فشارهاي رواني مي‌تواند باعث تشديد اختلال تيك كودك شود. والدين و اطرافيان بايد از اين موضوع آگاه باشند كه اختلالتيك به صورت كاملا ناخودآگاه بروز مي‌يابد. به جاي دعوا كردن كودك، حتما از روانشناس كمك بگيريد. در ادامه راجع به علل بروز اين عارضه اشاره كرده ايم.

 عفونت ها

 نقص توجه يا بيش فعالي

اختلال وسواس فكري-عملي

 آسيب هاي وارد شده به سر

مصرف كوكائين و آمفتامين

 سكته

 عمل هاي جراحي

تشخيص افتراقي اختلال تيك

براي تشخيص اختلال تيك، پزشكان و روانشناسان بايد علائمي را بررسي كنند كه باعث تشخيص اين اختلال شود. حتي براي تشخيص احتمالا از آزمايش خون و تصويربرداري نيز كمك مي‌گيرند. اما مهم ترين فاكتورها در تشخيص اختلال‌تيك را اشاره كرده ايم.

 نوع اختلال (حركتي يا صوتي)

شدت علائم

 مدت زمان آن

 سن شروع اختلال

درمان اختلال تيك

 

اختلال تيك اگر به صورت خفيف باشد، با مشكلات بزرگ روبرو نيست. حتي با گذر زمان اين اختلال كم رنگ مي‌شود. اما در صورتي كه اختلال تيك به شيوه مزمن باشد، بايد حتما به روانشناس مراجعه كنيد. درمان اختلال تيك به شيوه زير است.

 درمان شناختي رفتاري

براي درمان اختلال تيك، حتما از روش درمان شناختي رفتاري استفاده مي‌شود. در اين روش درماني، درمانگر به درمانجو كمك مي‌كند كه با كمك مهارت ها بتواند احساسات، رفتار و افكار خود را كنترل كند. در اين شرايط مشكلات استرس زا كه عامل بروز تيك هستند، با مدريت بهتر، بروز نمي‌يابند.

 پيشگيري از پاسخ و مواجهه

در اين روش درماني اختلال تيك، درمانگر سعي دارد تا بيمار به تدريج با عامل محرك زا روبرو شود. اما آنها را كنترل كند. اين درمان با هدف پيشگيري از تيك صورت مي‌گيرد.

 تغيير رفتار

يكي از روش هاي درماني براي اختلال تيك، تغيير رفتار است. در اين روش درماني اگر مراجعه كنند تيك داشته باشد كه صداي سرفه در بياورد. از او خواسته مي‌شود تا به جاي سرفه، حركت ديگري داشته باشد. در واقع رفتار خود را تغيير دهد.

 دارو درماني

آخرين درمان كمك كننده براي اختلال تيك، دارو درماني است. در اين روش درماني براي كاهش استرس و شدت تيك مزمن، از دارو درماني استفاده مي‌كنند. دارو فقط باعث كاهش نشانه ها مي‌شود. و براي درمان همراه با روان درماني موثر است.

كلام آخر

تقريبا همه ما در دوران كودكي يا بزرگسالي اختلال تيك را تجربه كرده ايم. اما براي عده اي از افراد تيك ها دائمي بوده و باعث ناپسند ديده شدن مي‌شود. بنابراين براي درمان از روانشناس كمك بگيريد. تيك هاي مزمن تا زماني كه تحت درمان قرار نگيرند، از شدن علائمشان كاسته نخواهد شد.

مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال تيك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال تيك | علائم و درمان اختلال تيك در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۷:۵۸ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ترنس ها در سال هاي اخير بيشتر خود را به دنياي پيرامون معرفي كرده‌اند. در بسياري از كشورها آن‌ها را به رسميت شناخته و حمايت هاي درماني و اجتماعي نيز صورت مي‌گيرد. اما همچنان خيلي از جوانان و نوجوانان و حتي خانواده هايشان اطلاعات كافي در اين باره ندارند. پس همچنان تنش ها و اضطراب هاي زيادي مي تواند براي ترنس ها و خانواده هاي آن ها پيش بيايد. در اين زمان نقش روانشناسان و درمانگران حوزه سلامت روان كليدي است. 

منبع: ترنس ها چرا به وجود مي آيند | بدن ترنس ها چگونه است؟

ترنس ها

صفات جنسيتي معمولا مثل يك طيف هستند و در هر دو جنس صفات مردانگي و زنانگي وجود دارد اما با شدت مختلفي بروز مي‌يابد. معمولا كودكان تا سن 3 تا 4 سالگي هويت جنسي خود را باز مي يابند و نقش جنسي خود را به عنوان يك دختر يا پسر مي پذيرند.

اما اين رويه در مورد ترنس ها متفاوت است. آن ها در دوران بلوغ دچار چالش‌هاي زيادي در ارتباط با هويت و خانواده شان مي‌شوند. اين دوگانگي و بلاتكليفي معمولا با ارزش هاي جامعه و خانواده ها سازگاري ندارد. بنابراين براي پيدا كردن هويت فردي و جنسي و حتي پذيرفته شدن نزد ديگران بايد تلاش مضاعفي بكنند.

نشانه هاي ترنس ها

ترنس يك گرايش جنسي نيست بلكه اين افراد به طور كلي به دنبال تغيير جنسيت خود هستند. اگر فرد موفق به عمل تغيير جنسي شود كه مسير ساده تري پيش رو دارد. اما اگر با موانعي روبرو شود از لحاظ رواني ممكن است بحران‌هاي بزرگي را تجربه كند.

نشانه هاي ترنس ها در كودكي

در كودكي به اسباب بازي ها و وسايل جنس مخالف بيشتر علاقه نشان مي دهند. درمدسه نمي‌توانند با همكلاسي هاي خود سازگار شوند. با همسالان و دوستان خود از لحاظ رفتاري و فكري هماهنگي ندارند، در مورد جنس مخالف به كنجكاوي مي پردازند و در بازي هايشان اغلب نقش جنس مخالف را به خود مي‌گيرند.

ترنس ها در دوران بلوغ

ترنس ها با گذر از كودكي به فعاليت ها و رفتارهاي جنس مخالف خود علاقه‌مندتر هستند؛ پس مثل آن‎‌ها لباس مي‎پوشند، مدل مو و حتي سبك زندگي خود را با آن‌ها تطبيق مي‌دهند. معمولا دوستان بيشتري از جنس مخالف دارند و به كتاب‎ها و فيلم هايي كه دراين زمينه ساخته مي‌شوند بيشتر علاقه نشان مي‌دهند.

درسن بلوغ نيز ممكن است صفات ثانويه جنسي را زودتر يا ديرتر از موعد تجربه كنند. از حرف زدن در مورد جنسيت خود احساس راحتي نمي‎كنند.

آيا ترنس ها در دسته اختلالات رواني جاي مي گيرند؟

طبق راهنماي تشخيصي و آماري روانشناسان (DSM5) ترنس يك اختلال رواني يا جسماني محسوب نمي‌شود. بلكه يك آشفتگي جنسي است كه به خاطر كمبود اطلاع رساني وفرهنگ سازي، فرد را دچار مشكلات زيادي مي‌كند. معمولا روحيات حساسي دارند و استرس زيادي را تحمل مي‌كنند.

ترنس ها بيشتر در معرض افسردگي قرار دارند و آمار خودكشي در آن‌ها بالاست. هنوز علت پديدايي اين وضعيت به طور دقيق مشخص نيست. اما عوامل زيادي در شكل گيري هويت جنسي افراد تاثير دارد. احتمالا هيچ تست مشخصي براي تعيين جنسيت رواني شما به عنوان يك دختر يا پسر هنگام تولد وجود ندارد. حتي گاهي ممكن است افراد مبدل پوش با افراد ترنس اشتباه گرفته شوند. گاه مسائل فرهنگي و اجتماعي نيز منجر به بروز نشانه هاي ترنسكشوال ها مي‌شود. تشخيص اين وضعيت تنها توسط متخصصان مجرب حوزه سلامت روان امكان پذير است.

ويژگي هاي جسماني بدن ترنس ها چگونه است؟

هر نوزادي با ويژگي هاي جسمي دختر يا پسر به دنيا مي‌آيد. اين ويژگي هاي جسماني بعد از بلوغ تظاهرات ثانويه داشته و دختر و پسر را قادر به فعاليت جنسي و باروري مي كند. بدن ترنس ها هيچ گونه تفاوتي با ساير افراد جامعه ندارد. در واقع ترنسي كه داراي جسم مردانه است، تمام تظاهرات جنسي اوليه و ثانويه مردانه اعم از (نعوظ، توليد اسپرم، توانايي برقراري رابطه جنسي با خانم و…) را دارد. همچنين ترنسي كه داراي جسمي زنانه است ماهانه عادت ماهانه شده و قادر به باروري نيز مي‌باشد.

پس ترنس ها الزاما داراي مشكلات جسمي يا جنسي نيستند. آن ها در باور و هويت جنسي خود در مقابل بدنشان دچار تعارض مي‌باشند.

علت به وجود آمدن ترنس ها

چرا افراد به فكر تغيير جنسيت خود مي افتند؟در ابتدا بايد بدانيم ترنس ها يك ميل زود گذر نسبت به اين موضوع ندارند و در تمام زندگي خود با اين دوگانگي روبه رو بوده اند؛ با درمان هورموني و جلسات مشاوره متعدد تصميم به اين موضوع گرفته اند و راجع به انتخاب خود مطمئن هستند. اما به هر حال ممكن است عناصر تربيتي خانواده يا جامعه موجب شكل گيري اين تمايل شده باشد.

ژنتيك عامل مهم ديگري است كه مي تواند درجنسيت فرد تعيين كننده باشد. هنوز تحقيقات در مورد اختلال كروموزومي در اين افراد چيزي را ثابت نكرده اند؛ اما مهم‌ترين عامل در به وجود آمدن ملال جنسيتي، قطعا هورمون هاست. جنسيت ما در رحم مادر توسط هورمون ها تعيين مي شود؛ ممكن است بعد از هفته ششم بارداري كه جنسيت مشخص شد ترشح هورمون ها همچنان ادامه داشته باشد و ساختار فيزيولوژيكي مغز را تغيير دهد. البته افراد ترنس اندام جنسي كاملا سالمي دارند كه يا مردانه است يا زنانه. كساني كه با اندام جنسي دوگانه متولد مي شوند؛ مجبور به عمل تغيير جنسيت هستند و اين مساله ارتباطي با انتخاب آن ها ندارد.

ترنس زن

مردي كه اندام جنسي مردانه، اما روحيات و علائق زنانه دارد و مثل زنان رفتار مي كند؛ ترنس زن گويند. اين فرد اگر عمل تغيير جنسيت را انجام دهد؛ به دليل فقدان رحم، قادر به بارداري نيست.

ترنس مرد

ترنس مرد؛ زني است با روحيات مردانه در كالبد يك مرد. ولي تمام تمايلات و گرايش هاي او،مردانه است. چنين فردي بعد از تغيير جنسيت قادر به بارور ساختن نيست.

ترنس در فرهنگ هاي مختلف

امروزه شاهد فرهنگ سازي بيشتري در اين زمينه هستيم. اما هنوز در بسياري از كشورها مثل افغانستان، پاكستان و سومالي، ملال جنسيتي جرم محسوب مي شود و مجازات سختي براي ترنس در نظر مي‌گيرند. دركشور ما نيز بعد از طي كردن مراحل قانوني فرد مي‎تواند براي عمل تغيير جنسيت اقدام كند.

همچنين در بسياري از كشورهاي غربي عمل تغيير جنسيت به طور رايگان انجام مي‌شود و حتي براي اين افراد تشكل هايي وجود دارد كه مي توانند با افرادي مثل خود اشنا شوند و از خدمات اين مكان ها استفاده كنند.

معمولا وقتي از اين افراد حمايت صورت نمي‌گيرد و جامعه آن ها را طرد مي‌كند؛ سودجويان به راحتي از اين افراد به عنوان كارگران جنسي استفاده مي‌كنند.

آيا راهي براي درمان ترنس ها وجود دارد؟

ترنس يك اختلال شخصيتي يا رواني نيست كه بتوان آن را درمان كرد. پس به عنوان دوست، خانواده و حتي عضوي از جامعه براي فرد ترنس، راه هاي ديگري را براي حمايت از اين افراد امتحان كنيد. اگر در سن بلوغ چنين تمايلاتي احساس كرديد و به فكر عمل تغيير جنسيت افتاده ايد بهتر است به خوبي به عواقب آن فكر كنيد و در مورد ان تحقيق كرده و با متخصصان روانشناسي مشورت نماييد. ملال جنسيتي روي جنبه هاي زندگي شما مثل پيدا كردن شغل، رفتن به سربازي، رابطه جنسي و همسر گزيني يا حتي انتخاب دوست تاثير مي‌گذارد.

براي درك بهتر ترنس مردي را تصور كنيد كه هر ماه عادت ماهيانه مي شود! اين يك موقعيت دشوار و ناراحت كننده براي اوست كه مي تواند سلامت روان او را تحت تاثير قرار دهد. قبل يا بعد از عمل تغيير جنسيت، كمك گرفتن از يك روانشناس يا روانپزشك مي تواند بهترين گزينه باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه جنسي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متدوال

ايا افراد ترنس دو جنسه هستند؟

خير به دليل اينكه تظاهر جنسي انها با جنسيت شان مطابق نيست به اشتباه تصور مي شود كه انها دو جنسيتي هستند.

ايا ترنس ها پريود مي شوند؟

تا قبل ازعمل تغيير جنسيت عادت ماهيانه اتفاق مي افتد اما بعد ازعمل به دليل فقدان رحم و تخمدان انها پريود نمي شوند.

ايا ترنس ها يك اختلال محسوب مي شود؟

خير. ترنس ملال جنسيتي محسوب مي شود و اين افراد از نظر رواني و جسماني كاملا سالم هستند.

منبع: ترنس ها چرا به وجود مي آيند | بدن ترنس ها چگونه است؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۲:۳۰ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

هالوپريدول يكي از داروهايي است كه براي درمان بيماري هاي رواني و عصبي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين دارو در دسته داروهاي ضد روان پريشي قرار مي‌گيرد. كه باعث تعادل و ايجاد تغيير انتقال دهنده هاي عصبي مي‌شود. قرص هالوپريدول به مدت زمان 30 الي 60 دقيقه كار مي‌كند. به شيوه وريدي، تزريق يا دهان قابل مصرف مي‌باشد.

هالوپريدول براي درمان بيماري هايي مانند اسكيزوفرني، اختلالات عصبي، اختلال تيك، مشكلات شديد رفتاري، مانيا، اختلالات حاد و افكار خودكشي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين دارو با انسداد گيرنده هاي دوپامين اثر گذاري مي‌كند. مانند مابقي داروهاي موجود، اين دارو نيز عوارض و موارد منع مصرف دارد. كه در اين مقاله راجع به تمامي جوانب و ويژگي هاي هالوپريدول توضيح داده ايم.

منبع: هالوپريدول | عوارض و موارد مصرف قرص هالوپريدول

هالوپريدول چيست؟

هالوپريدول داروي بيماران رواني و عصبي است. اين دارو براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني و اختلالات اسكيزو افكتيو استفاده مي‌‌شود. اثر اين دارو در افزايش تمركز و كنترل اعصاب نقش دارد. با تاثيراتي كه اين دارو مي‌گذارد. به فرد توانايي بازگشت به زندگي روزمره را مي‌دهد.

داروي هالوپريدول براي افرادي كه افكار خودكشي دارند نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين دارو باعث كاهش توهم، تصورات منفي و افكار مزاحم مي‌شود. حتي براي افرادي كه به بيماري بيش فعالي مبتلا هستند، جهت كنترل مشكلات رفتاري از اين دارو استفاده مي‌كنند.

نحوه مصرف هالوپريدول به چه صورتي است؟

داروي هالوپريدول بايد حتما با تجويز پزشك مورد استفاده قرار بگيرد. اين دارو همراه با غذا يا بدون غذا بنا به تجويز پزشك مورد استفاده قرار مي‌گيرد. هالوپريدول به شكل آمپول، قرص و مايع موجود است. براي مصرف هالوپريدول مايع حتما از قطره چكان استفاده كنيد.

مقدار مصرف روزانه هالوپريدول بستگي به شرايط شما و تجويز پزشك دارد. زمان استفاده از اين دارو به صورت خودسر مصرف را قطع يا كم نكنيد. اگر قطع ناگهاني بدون نظارت پزشگ انجام شود، آسيب هاي زيادي به فرد وارد مي‌شود. زماني كه اوضاع روحي شما با كاهش اين دارو بدتر شد، حتما با پزشك در ميان بگذاريد.

به طور كلي مصرف هالوپريدول به شرح زير است. توجه داشته باشيد كه مصرف بايد با تكرار 30 الي 45 دقيقه باشد. 

1 تا 2 ميلي گرم ميانسالان

پ 5 ميلي گرم بزرگسالان

موارد مصرف هالوپريدول

از داروي هالوپريدول در بيماري هاي خاص استفاده مي‌شود. اين بيماري ها شامل مواردي است كه در ادامه اشاره كرده ايم. حالت تهوع و استفراغ

 اسكيزوفرني

تيك در سندرم تورت و كره

 شيدايي

 هذيان

تحريك

 سردرگمي مربوط به اسكلروز مغزي

 بيش فعالي

پرخاشگري

 اختلالات رفتاري

اختلال شخصيت مرزي

 درمان مقاوم سكسكه

  روان پريشي حاد مانند: روان پريشي ناشي از دارو، آمفتامين، كتامين، تب و … است.

 توهم

 ترك الكل و مواد افيوني

موارد منع مصرف هالوپريدول

هالوپريدول مانند تمامي داروهاي ديگر موارد منع مصرف دارد. از موارد منع مصرف اين دارو در اين بخش مقاله توضيح داده ايم.

 مشكل كليوي و صفراوي

 سابقه كمابيماري پاركينسون يا اختلالات حركتي

 سابقه حساسيت به هالوپريدول با ساير بوتيروفنونها

 اختلالات تشنجي

مسموميت با الكل يا تركيبات سركوب كننده دستگاه عصبي

 مسموميت با فن سيكليدين

 افسردگي روحي شديد

مسموميت با آنتي كولينرژيك ها

 بيماري قلبي

مكانيسم اثر هالوپريدول چگونه است؟

داروي هالوپريدول، اثر خود را با انسداد گيرنده هاي دوپامين مي‌گذارد. حتي برخي گيرنده ها مانند آلفا-آدرنرژيك و موسكاريني به واسطه اين دارو مسدود مي‌شوند. اثر اين دارو در وهله اول به دليل انسداد گيرنده هاي D2 دوپامين است. اين دارو داراي اثرات قوي اكستراپيراميدال است. و اثر آنتي كولينرژيك،كاهش فشارخون و آرام بخش كمي دارد.

عوارض جانبي

هالوپريدول نيز مانند تمامي داروها عوارض جانبي دارد. در اين بخش مقاله به عوارض داروي هالوپريدول اشاره كرده ايم.

 پرش بي اختيار و حركات پلك، دست و پا خواب آلودگي

كابوس شبانه

 بي ثباتي خلقي

 آرامش بيش از حد

ديسكينزي

 سرخوشي

 بي خوابي

تحريك

 يبوست

 خشكي دهان

احتقان بيني

 احتباس ادرار

 تاري ديد

خستگي

 ضعف

 افزايش وزن

فشار خون پايين

 افزايش تعداد تنفس

 كم خوني

سر درد

 عوارض خارج هرمي

 ناراحتي هاي بينايي

ورم بدن و صورت

 سندرم نورولپتيك بدخيم

آريتمي ها

 حالت گيجي

تداخلات دارويي هالوپريدول

داروي هالوپريدول تداخلاتي دارد كه بايد به آن با دقت بيشتري توجه شود. در اين بخش مقاله راجع به تداخلات دارويي هالوپريدول توضيح داده ايم.

 داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي

 داروهايي كه توسط آنزيم CYP3A4 متابوليزه مي‌شوند

الكل

 آرام بخش

 مواد مخدر

متيل دوپا

 ليتيم

 اوودوپا

گوانتيدين

 اپي نفرين

 آمفتامين

متيل فنيديت

 آميودارون

توجهات دارويي

 داروي هالوپريدول خواب آور است. پس از مصرف دارو از رانندگي و فعاليت هاي نيازمند دقت خودداري كنيد.

 احتمال بروز تشنج با اين دارو وجود دارد.

 مراقب مصرف بيش از حد دارو باشيد.

بدون تجويز پزشك مصرف نشود.

 بيمار را از نظر بروز عوارض و واكنش هاي اكستراپيراميدال آگاه كنيد.

 از قطع داور به صورت ناگهاني خودداري كنيد.

عوارض شديد بيماري را جدي بگيريد.

 اگر نسبت به دارو حساسيت داريد، حتما با پزشك مشورت كنيد.

 مصرف دارو شايد شما را دچار گرمازدگي كند. بنابراين از ورزش در محيط گرم پرهيز كنيد.

 مصرف دارو براي خانم هاي باردار و شيرده توصيه نمي‌شود.

 داروي هالوپريدول را به دور از رطوبت و در دماي 15 تا 30 درجه نگهداري كنيد.

دارو را به دور از دسترس كودكان و حيوانات بگذاريد.

 دارو را هرگز در حمام نگهداري نكنيد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله مطالعه كرده ايد. داروي هالوپريدول براي درمان بيماري هاي رواني مانند اسكيزوفرني، بيش فعالي، اختلال تيك، اختلالات عصبي، مشكلات رفتاري و … تجويز مي‌شود. توجه داشته باشيد كه اين دارو بايد توسط متخصص تجويز شود. و با توجه به تشخيص آن دوز مصرفي مشخص شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروي هالوپريدول از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد.

مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه رواندرماني و داروهاي رواني به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هالوپريدول مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: هالوپريدول | عوارض و موارد مصرف قرص هالوپريدول


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۰۱:۴۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

رضايت زناشويي براي پايداري زندگي هر زوجي ضروري است. اين رضايت در برهه هاي مختلف يك ازدواج به چالش كشيده مي‌شود. در اين زمان ها اگر زوج ها مهارت كافي در حل مسائلشان را داشته باشند با كمترين تنش از آن عبور خواهند كرد. اما حل اين مسائل براي هركسي آسان نيست. شما بايد شناخت زيادي نسبت به خود و همسرتان داشته باشيد تا بتوانيد به يك رضايت زناشويي قابل قبول برسيد. اگر مدت هاست كه در اين خصوص با همسرتان دچار اختلاف شده ايد حتما در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد.

منبع: رضايت زناشويي

تعريف رضايت زناشويي

رضايت زناشويي به معناي انطباق سطح توقعات و اميال با تجارب واقعي در زندگي است. اين يك متغير نسبي است و بستگي به سطح انتظارت طرفين دارد. خانواده ها مي‌توانند با توجه به تجارب اوليه زندگي در شكل گيري باورهاي مربوط به زندگي زناشويي ايده‌آل نقش به سزايي ايفا كنند. بنابراين ارائه يك تعريف كلي از رضايت زناشويي غير ممكن است. در ادامه به پارامترها و عوامل مختلفي كه بر اين موضوع تاثير دارند، اشاره كرده‌ايم.

اهميت رضايت زناشويي در ازدواج

با توجه به افزايش اهميت رفاه و شادكامي جامعه، هنوز شاهد ناسازگاري و نارضايتي بين زوجين هستيم. البته چنين مسائلي در زندگي هر كسي ممكن است پيش بيايد كه كاملا قابل جبران است. شما با يادگيري مهارت هاي مختلف راحت تر از پس نارضايتي هاي جنسي و زناشويي برخواهيد آمد. دريافت خدمات مشاوره از سكستراپيست ها از جمله راهكارهاي موثر است.

اما فقدان يا كمبود اين مهم در ازدواج مي‌تواند روي سلامت روان فردي و ارتباطات اجتماعي زن و مرد تاثير منفي بگذارد. اگرچه هر فرد ميتواند با بهبود عملكرد خويش روابط بهتري با اطرافيان داشته باشد. اما براي اين كار شما به يك مامن براي دريافت انرژي و آرامش نياز داريد. احساس رضايت از ازدواج انرژي و روحيه لازم براي عملكرد مناسب در زمينه هاي مختلف را به شما مي‌دهد.

چه عواملي در رضايت زناشويي نقش دارند؟

طبق تحقيقات رضايت زناشويي ميتواند ابعاد مختلفي از جامعه را در بر گيرد كه در ادامه هر كدام را به اختصار شرح داده‌ايم. اما به طور كلي عوامل زيادي مثل رابطه جنسي، ويژگي‌هاي شخصيتي، سطح اقتصادي و فرهنگي طرفين، سطح سواد، تعداد فرزندان و… در ميزان رضايت زناشويي دخيل هستند.

تاثير سن بر رضايت زناشويي

سن و يا اختلاف سني اقا و خانم عامل مهمي در همسرگزيني است. ولي طبق تحقيقات ازدواج ناآگاهانه در سنين پايين و يا ازدواج هاي اجباري بيشترين تاثير منفي روي ميزان رضايت زناشويي داشته‌اند. همچنين مشخص شد كه اختلاف سني زن و مرد تاثير معني داري روي كيفيت اين رابطه ندارد. بلكه رسيدن به بلوغ عاطفي و عملكرد فكري مي‌تواند در سنين پايين تر هم اتفاق بيوفتد و افراد را اماده ازدواج سازد.

به طور كلي مي‌توان گفت رضايت زناشويي زناني كه كوچكتر از همسر خود هستند بيشتر از زناني است كه سن بيشتري نسبت به همسر خود دارند.

مدت زمان رابطه نيز در اين عامل تاثيرگذار است. به طوري كه هرچه زوجين مدت بيشتري از ازدواج شان بگذرد؛ رضايت زناشويي افزايش مي‌يابد. به دليل اينكه دو طرف شناخت بيشتري نسبت به يكديگر پيدا كرده و يادمي‌گيرند كه خود را با شرايط وقف مي‌دهند.

برعكس اين قضيه نيز صادق است؛ سال هاي اول ازدواج معمولا دوران شيرين‌تري است چرا كه آن‌ها هنوز با مشكلات جدي روبرو نشده اند.

تاثير مشكلات رواني بر روي رضايت زناشويي

ميزان دلبستگي و استقلال فكري كه از عوامل شخصيتي هستند نقش مهمي در شكل گيري روابط عاطفي دارند. اما گاهي شاهد شكل گيري اختلالات جدي ‌تري در اين زمينه هستيم كه تاثير انها نه تنها بر روي رضايت زناشويي بلكه روي ابعاد ديگر نيز قابل مشاهده است. طبق يافته ها سلامت روان پيش بين خوبي در مورد رضايت زناشويي است.

تاثير عوامل روانشناختي گاهي به صورت مستقيم يا غيرمستقيم رخ مي‌دهد. اغلب تعارضات ذهني به خودي خود مي‌توانند رابطه را تحت تاثير قرار دهند يا حتي عوارض جانبي داروهايي كه افراد مصرف مي‌كنند ميتواند سلامت روان آن‌ها را دچار اختلال كند.

فردي را در نظر بگيريد كه به دليل مصرف داروهاي هورموني دچار بي ميلي جنسي شده و مدت هاست كه رابطه اي با همسر خود ندارد. همين امر رضايت آن‌ها را از زندگي زناشويي دچار مشكل مي‌كند.

اختلالاتي مانند طيف هاي افسردگي، اضطراب، دوقطبي، مشكلات شخصيتي و… روي جهان بيني، افكار، باورها و شناخت شان نسبت به خود و ديگران تاثير مي‌گذارد. تمامي اين عوامل مي‌تواند رضايت زناشويي را به خطر بياندازد.

افسردگي

افراد دچار افسردگي معمولا لذت چنداني از زندگي نمي‌برند. خواب با كيفيتي ندارند و گاهي دچار بي ميلي جنسي مي‌شوند. تمامي نشانه هاي بيماري زندگي مشترك آن‌ها را تحت الشعاع قرار مي‌دهد.

افسردگي با رواندرماني و دارو درماني كاملا قابل درمان است، پس با حل اين مشكل مي‌توانيد كيفيت رابطه خود را بهبود بخشيد.

اضطراب

اضطراب تاثيرات جبران ناپذيري روي سلامت جسماني و رواني افراد دارد. همچنين ديگران را هم دچار اضطرب مي‌كند و به مرور دچار انزواي اجتماعي مي‌شوند.

اضطراب در رابطه با همسر باعث دلسردي و نگراني دائمي مي‌شود و آن‌ها را از يكديگر دور مي‌سازد. همچنين در مواردي موجب پنهان كاري و حتي اختلال در گفتگوي موثر مي‌شود.

دوقطبي

بيماران دو قطبي به صورت دوره اي نشانه‌هاي افسردگي و مانيا را تجربه مي‌كنند. همانور كه در بالا به افسردگي و تاثيرات آن اشاره شد مانيا نيز مي تواند در برهه هايي از زندگي مشترك باعث بي پروايي در رابطه جنسي، كم خوابي، سرخوشي بيش از حد و انجام كارهايي پرخطر گردد. چنين رفتارهاي نامتعارفي ارتباط با همسر را دچار چالش مي‌كند.

اختلالات شخصيت

افرادي با مشكلات شخصيتي مانند اختلال مرزي يا خودشيفته به رضايت جنسي يا زناشويي تظاهر مي‌كنند. آن‌ها معمولا عملكرد خوبي در اين زمينه ندارند يا اصلا وارد زندگي مشترك نمي شوند. زندگي با ديگر بيماران دچار اختلالات شخصيت نيز كار آساني نيست. براي كسب اطلاع مي توانيد در اين زمينه به مقاله اختلالات شخصيت مراجعه نماييد.

نقش فرزندان در رضايت زناشويي

مسئله فرزند و فرزند اوري هميشه مورد توجه روانشناسان و محققين در اين حوزه بوده است. اما ايا واقعا حضور فرزندان در رضايت زناشويي موثر است؟

با حضور فرزندان فصل جديدي در زندگي والدين اغاز مي‌شود و انها را با چالش هاي جديدي روبرو مي‌كند.

طبق تحقيقات زنان متاهلي كه فرزندان خردسال دارند نسبت به زنان متاهلي كه فرزندي ندارد رضايت بيشتري از زندگي زناشويي خود گزارش مي‌كنند.

معمولا به دليل حساسيت سن بلوغ و تعارضاتي كه فرزند نوجوان با خانواه دارد ممكن است در اين دوره والدين به دليل تفاوت در شيوه فرزند پروري دچار اختلافاتي شده و بحران هايي را تجربه كنند. اما اگر مشكلات سال ها خاك نخورده باشند با يك همفكري و مشاوره مساله حل خواهد شد.

همچنين بايد بگوييم درمورد فرزند اوري هنوز هيچ يافته اي مبني بر تولد فرزند جديد و افزايش رضايت زناشويي در دست نيست. اما بهتر است زوجين در ابتدا بر مشكلات ابتدايي زندگي مشترك شان غلبه كنند و در مرحله بعد براي داشتن فرزند اقدام كنند. به زباني ديگر فرزندآوري مشكلات زناشويي شما را حل نمي كند.

تاثير رابطه جنسي بر رضايت زناشويي

يكي ازمهمترين عوامل موثر بر رضايت زناشويي رابطه جنسي است. كيفيت آن نيز رابطه مثبت و معناداري با رضايت زناشويي دارد.

آميزش جنسي نياز به وقت كافي و صبوري دارد تا دو طرف بتوانند با نيازها و علايق يكديگر اشنا شوند.

با افزايش سن معمولا تصور مي‌شود كه زوجين ديگر تمايلي به برقراري رابطه ندارند. اما اين يك باور اشتباه است و خود مي‌تواند يكي از دلايل عمده طلاق، خيانت و حتي نارضايتي از زندگي زناشويي باشد.

به ياد داشته باشيد كه يك رابطه جنسي خوب مستلزم يك رابطه عاطفي خوب با همسر است. برآورده شدن اين مهم، نياز به توجه و حتي گاهي سواد جنسي دارد.

كلام آخر

در اخر براي بالا بردن رضايت زناشويي مي‌توانيد از يك متخصص كمك گرفته و روي مهارت هايي مانند گفتگوي موثر، هوش هيجاني، سواد جنسي، جرات مندي و… تمركز كنيد.

از ابراز علاقه به همسر و فرزندان خود نترسيد و خجالت نكشيد. فراموش نكنيد كه در مورد ترس‌ها و نگراني هايتان با همسرتان صحبت كنيد و مسئوليت كارها و حرف هاي خود را به عهده بگيريد. در صورتي كه لزوم از روانشناس خانواده مشورت و راهنمايي دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زناشويي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره جنسي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: رضايت زناشويي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رضايت زناشويي،
موضوع:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۱۴:۳۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی