آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

خيانت دوست پسر يكي از اتفاقات آزاردهنده در رابطه است و اثرات بدي ايجاد خواهد كرد. بيشتران دختران نمي‌دانند تصميم درست براي ادامه رابطه چيست. خيانت به هر دليلي، افراد را بي اعتماد كرده و مصداق بارز بي تعهدي است. اين رفتار يك بحران رواني براي افراد ايجاد مي‌كند؛ كه شايد تا مدت ها از بين نرود. خيانت هميشه به معني رابطه نيست و افراد در مواجه با آن تصميمات متفاوتي مي‌گيرند. اطلاع از خيانت دوست پسر، يك بحران ويران كننده در روابط عاطفي است. واكنش هايي كه افراد نسبت به اين موضوع دارند بسيار مهم و تعيين كننده خواهد بود. در اين مقاله به بررسي دلايل، نحوه برخورد و نشانه هاي خيانت دوست پسر، خواهيم پرداخت.

منبع: خيانت دوست پسر | علت و راه جلوگيري از خيانت دوست پسر

خيانت دوست پسر

قبل از تصميم گيري و نشان دادن هرگونه واكنشي، ابتدا بايد از خيانت دوست پسر خود مطمئن شويم. هر فردي از خيانت تعريف منحصر بفردي دارد. اما به طوركلي رد كردن حد و مرزها و عدم وفاداري به يك نفر، خيانت محسوب مي‌شود. براي فردي تنها رابطه جنسي با فردي ديگر، خيانت محسوب مي‌شود و شايد براي برخي ديگر حتي حرف زدن با دختر ديگري بي تعهدي است. به همين دليل پرداختن به اين موضوع، كاملا بستگي به شرايط رابطه دارد. 

نشانه هاي خيانت دوست پسر

قطعا خيانت دوست پسر با نشانه هايي همراه خواهد بود. بسياري از دختران، به دليل علاقه و اعتمادي كه به شريك خود دارند؛ به هيچ عنوان به خيانت فكر نمي‌كنند. اما احتمال بعد از مدتي با اين مسئله مواجه خواهند شد. برخي از نشانه هايي كه احتمالا بيانگر خيانت هستند؛ شامل موارد زير مي‌شوند.

🔴بي توجهي به شما

🔴تغيير ناگهاني رفتارها

🔴ابراز احساسات نكردن

🔴بروز رفتارهاي پرخاشگرانه

🔴استفاده بيش از اندازه از گوشي همراه

البته هميشه هم اين علائم، نشان دهنده خيانت نيستند. حتي شايد فرد، توجه و ابراز احساسات خود را به شما، نسبت به قبل بيشترهم بكند. اما بدون شك او هميشه در پنهان كردن اين موضوع، موفق نخواهد شد.

دلايل خيانت دوست پسر

طبيعي است كه دوست پسر، نيز دلايل منطقي براي توجيه خيانت داشته باشد. به طور كلي اتفاقاتي در رابطه، منجر به بروز خيانت دوست پسر خواهند شد. در مورد خيانت، هميشه دو نفر مقصر هستند و نمي‌توان يك طرفه به قاضي رفت. در واقع گاهي پسران از اين موضوع سواستفاده كرده و همه تقصيرات را به دوش دختر مي‌اندازند.

📌عدم ارضاي نيازهاي رواني

افراد براي برطرف كردن نيازهاي رواني و شناخت بيشتر دنياي پيرامون خود، وارد رابطه مي‌شوند. طبيعي است كه از دوست پسر يا دوست دختر خود انتظار توجه و ابراز احساسات داشته باشيم. اما گاهي در مورد اين موضوعات توقعات زيادي از شريك خود داريم. يا حتي اين مسائل يكطرفه خواهند شد. خيانت دوست پسر هم يكي از آثار عدم ارضاي نيازهاي رواني به شكل درست و يا به موقع است. بهتر است دختران در اين موارد، انعطاف پذيري بيشتري از خود نشان دهند.

📌انتقام گيري

يكي از دلايل شايع خيانت دوست پر، انتقام گيري از دختر است. پسراني كه در گذشته شاهد خيانت شريك خود بوده اند و يا به او اطمينان كافي را ندارند؛ به فكر انتقام مي‌افتند. مقابله به مثل واكنش مناسبي در برابر خيانت نيست. و افراد بايد به فكر حل مشكل به صورت ريشه اي باشند. اگر دو طرف مدام به فكر جبران رفتارهاي يكديگر باشند؛ رابطه تبديل به يك ميدان جنگ دائمي خواهد شد.

📌ويژگي هاي شخصيتي

برخي از افراد به طور ذاتي، نمي‌توانند فقط به يك نفر وفادار باشند. اين يك اختلال شخصيتي محسوب شده و اطرافيان را بسيار آزار خواهد داد. معمولا آنها بارها به شريك خود خيانت كرده؛ و از اين بابت ناراحت نيستند. ويژگي تنوع طلبي و زياده خواهي، بيشتر افراد را مستعد خيانت خواهد كرد. يكي از عوامل موثر بر خيانت دوست پسر، ويژگي هاي شخصيتي او بوده كه بايد براي حضور در رابطه عاطفي، آنها را كنترل كند.

در مواجهه با خيانت دوست پسر بايد چه كرد؟

بعد از پي بردن به نشانه هاي خيانت دوست پسر و همچنين دلايل آن، بايد براي آن راه حلي انديشيد. افراد در چنين شرايطي بايد تصميم بگيرند كه رابطه را ادامه دهند يا آن را به پايان برسانند. تمام كردن يك رابطه، كار ساده اي نيست و افراد بايد قبل از آن روش هاي ديگري را هم امتحان كنند.

⭕بر نكات مثبت تمركز كنيد

بعد از اطلاع از خيانت دوست پسر، بخشيدن او كار دشواري خواهد بود. اما اگر به او علاقمند هستيد و تصميم به ادامه رابطه گرفته ايد؛ براي بخشيدن او برنكات مثبت تمركز كنيد. قطعا او ويژگي هاي مثبتي نيز داشته است. به روزهاي اول رابطه بينديشيد؛ و مسائلي كه باعث علاقه شما به او شده است. نبايد افراد را فقط براساس خطاهاي آنان قضاوت كرد. پس دست از سرزنش كردن برداشته و ويژگي هاي خوب او را به ياد آوريد.

⭕براي خود خط قرمز تعيين كنيد

شما بايد قبل از شروع رابطه و يا در طول مدت آن، در مدت خط قرمزها و اصول خود به روشني، صحبت كنيد. همچنين بعد از خيانت دوست پسر نيز در كنار بخشش، به او بفهمانيد كه همچنان به قوانين خود پايبند هستيد و در صورت تكرار اين رفتار، اقدامات ديگري انجام خواهيد داد. شايد شما هرگز به او نگفته ايد كه چت كردن با دختري ديگر براي شما خوشايند نيست و خيانت محسوب مي‌شود. همه شرايط را به او توضيح داده و چيزي را براي فهميدن به طرف مقابل واگذار نكنيد.

⭕بخشيدن مشروط

بخشيدن مشروط در خيانت دوست پسر، بدين معناست كه او را بخشيده ولي هميشه احتمال بروز مجدد اين رفتار را بدهيد. از طرفي براي او شروطي تعيين كنيد كه متوجه حساسيت اوضاع بشود. برخي اين موضوع را به صورت مداوم به شريك خود يادآوري كرده يا او را تهديد مي‌كنند. كه اين رفتار اصلا درست نيست. و اتفاقا او را بيشتر ترغيب به خيانت مجدد مي‌كند. يكبار به او شرايط خود را براي بخشش توضيح داده و اگر نشانه هاي پشيماني را نيز در او مشاهده كرديد؛ رابطه را ادامه دهيد.

⭕از يك مشاور كمك بگيريد

از آنجايي كه خيانت دوست پسر، آثار بدي براي افراد خواهد داشت. پيشنهاد مي‌كنيم بعد از تجربه اين موضوع، حتما از يك روانشناس كمك بگيريد. در اين شرايط، احتمالا نمي‌توانيد به خوبي فكر كنيد؛ و يا به جوانب توجه كنيد. اما روانشناس با دقت به حرف هاي شما گوش كردن و بي طرفانه به شما راهكارهايي ارائه خواهد داد. همچنين مشاور با تمريناتي از بروز احساس افسردگي و بي ارزشي در شما، جلوگيري خواهد كرد.

سخن پاياني

مواجهه با خيانت دوست پسر اعتماد شما را به طور كلي از بين مي‌برد. احتمالا در اين شرايط اعتماد به نفس خود را از دست بدهيد و مدام خود را با شخص سوم رابطه مقايسه كنيد. اما فراموش نكنيد كه اين احساسات موقت هستند و نبايد به آنها دامن زد. در اين دوران براي تقليل آثار رواني خيانت، حتما از يك روانشناس كمك بگيريد. بسيار مهم است كه يك تصميم قطعي گرفته و نسبت به آن پايبند بمانيد. اجازه ندهيد كه اين موضوع، افكار شما را مسموم كرده و قدرت فكر كردن را از شما بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خيانت دوست پسر مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

نشانه هاي خيانت دوست پسر كدام اند؟

احتمالا بعد از مدتي متوجه تغيير رفتار ناگهاني دوست پسر خواهيد شد. برخي از اين نشانه ها شامل، بي توجهي، ابراز احساسات نكردن، بروز رفتارهاي عصبي و پرخاشگرانه و استفاده بيش از حد و مخفيانه از تلفن همراه مي‌شود.

منبع: خيانت دوست پسر | علت و راه جلوگيري از خيانت دوست پسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۳۸:۵۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

 

بغل كردن نوزاد يكي از رفتارهايي است كه در فرايند رشد كودك تاثير بسزايي دارد. طبيعي است كه والدين در مورد آن اطلاعات كافي نداشته باشند؛ يا در هنگام در آغوش كشيدن نوزاد خود، نگران باشند. اما اين كار روش هاي زيادي دارد كه نه تنها به كودكي آسيبي وارد نمي‌شود؛ بلكه به او حس آرامش و امنيت هم منتقل مي‌گردد. نحوه بغل كردن كودك، بسيار اهميت دارد و افراد بايد نكاتي را در اين مورد رعايت كنند. به طور كلي لمس كردن كودك، بخش مهمي از رابطه با اوست و در فرزندپروري نيز موثر خواهد بود. نگراني بسياري از والدين از عادت كردن فرزندشان به اين وضعيت است. اما در اين مقاله به بررسي اين مورد و نحوه درآغوش گرفتن نوزاد نيز خواهيم پرداخت. 

منبع: بغل كردن نوزاد | فوايد بغل كردن نوزاد چيست؟

بغل كردن نوزاد

نوزادان بعد از تولد به محبت  مراقبت والدين خود نياز دارند. بغل كردن نوزاد يكي از راه هاي محافظت از اوست كه تاثيرات جسماني و رواني زيادي براي كودك به همراه خواهد داشت. نوزادان نيز مانند بزرگسالان نيازهاي روحي و رواني دارند كه در آغوش گرفتن و حتي ارتباط چشمي با آنها و صدا كردن اسم شان در تربيت آنها موثر خواهد بود. البته نبايد در اينكار افراط كرد و در هر وضعيتي او را در آغوش گرفت. اين كار هم براي والدين و هم براي خود كودك دشوار خواهد بود.

نحوه بغل كردن نوزاد

فراموش نكنيد كه قبل از بغل كردن نوزاد حتما نكاتي را رعايت كنيد تا به سلامت جسماني كودك آسيبي نرسد. سعي كنيد با دست هاي تميز نوزاد را در آغوش بگيريد؛ چراكه سيستم ايمني بدن نوزاد ضعيف است و توانايي مقابله با بسياري از بيماري ها راندارد. از طرف ديگر هنگام بلند كردن نوزاد به موقعيت قرار گيري سر و گردن او بسيار توجه داشه باشيد. سنگين ترين عضو بدن نوزاد سر اوست و او هيچ كنترلي بر عضلات گردنش ندارد. به همين دليل بايد مراقب اين نواحي بود. خود نيز در هنگام بغل كردن كودك، در حالت راحتي بنشينيد يا بايستيد؛ چرا كه وضعيت قرارگيري بدن شما در راحتي نوزاد موثر خواهد بود. تماس سينه به سينه، حالت گهواره اي، خوابيدن روي شانه، حالت دمر روي بازو و رو به بيرون، از حالت هاي مختلف در آغوش گرفتن نوزاد هستند.

تاثيرات بغل كردن نوزاد

همانطور كه قبلا هم ذكر شد؛ بغل كردن نوزاد تاثيرات زيادي بر سلامتي او خواهد داشت. به طور كلي تا قبل از 2 سالگي بغل كردن نوزاد، امري ضروري است. چرا كه براي موقعيت هاي مختلفي مثل شيردادن، شست و شو، خواباندن و… فرد بايد در آغوش خانواده باشد. اما بعد از اين سن هم باز كودك به تماس فيزيكي با والدين خود نيازدارد. برخي از تاثيرات در آغوش گرفتن براي كودكان به شرح زير خواهد بود.

📌سلامت جسماني

بغل كردن نوزاد باعث ترشح هرمون اكسي توسين در بدن او و مادر مي‌شود؛ كه نه تنها از بروز افسردگي و اضطراب جلوگيري مي‌كند، بلكه باعث تقويت سيستم ايمني نيز مي‌شود. اكسي توسين آزاد شده، ترشح هورمون هاي رشد را نيز تقويت كرده و باعث تسريع فرايند رشد مي‌شود. نوزاداني كه مورد محبت و توجه قرار نمي‌گيرند؛ دچار دلبستگي ناايمن خواهند شد و استرس زيادي را تجربه مي‌كنند. هورمون كورتيزول كه در هنگام استرس ترشح مي‌شود؛ سيستم ايمني بدن را به شدن تضعيف مي‌كند. اما بغل كردن اين عوارض را جبران كرده و باعث بهبود سلامت جسماني نوزاد خواهد شد.

📌وضعيت رواني و عاطفي

تاثير بغل كردن به قدر مهم است كه وقتي كودك به دنيا مي‌آيد؛ در همان لحظات اوليه، او را بر سينه مادر گذاشته، تا با مادر تماس فيزيكي برقرار كند. اينكار حس اعتماد و تعلق خاطر را در نوزاد افزايش مي‌دهد و در آينده تاثيرات زيادي بر سلامت رواني فرد خواهد داشت. حس امنيت و حمايت شدن ناشي از بغل كردن نوزاد، او را از ابتلا به بسياري از بيماري هاي روان مصون خواهد كرد.  

📌تقويت هوش نوزادان

تقويت ضريب هوشي و هوش هيجاني از همان زمان تولد با تقويت گيرنده هاي مختلف و محرك هاي محيطي، امكانپذير است. از بين حواس پنجگانه ما، لامسه اولين حسي است كه رشد مي‌كند. با بغل كرد نوزاد و لمس پوست كودكان، اين حواس تقويت شده و در هوشياري آنها تاثيربسزايي خواهد داشت. تحقيقات حاكي از آنند كه كودكاني كه بيشتر در آغوش گرفته مي‌شوند؛ رشد سريع تري خواهند داشت و همچنين ميزان هوش آنها نيز بالاتر است. 

بغل كردن نوزاد | عادت خوب يا بد؟

بسياري از والدين حين بغل كردن نوزاد، نگران عادت كردن او به اين وضعيت و بروز ناآرامي در موقعيت هاي ديگر هستند. اما آيا اينكه نوزادان به درآغوش ماندن عادت كنند؛ خوب است يا بد؟ نوزادان براي نيازهايي مثل غذا خوردن يا خوابين، نياز به آغوش دارند. اما اگر عادت آنها تبديل به يك بحران شود و در زندگي روزمره والدين مشكل ايجاد كند؛ يك عادت مخرب خواهد بود. برخي از نوزادان به قدري به بغل والدين خود عادت مي‌كنند؛ كه در موقعيت هاي ديگر دچار اضطراب بي قراري شده و آرام نمي‌گيرند. در اين زمان والدين بايد عادت هاي ديگري را جايگزين بغل كردن نوزاد كنند.

🔸اينكار نبايد با خشونت و سردي همراه باشد؛ چراكه به روحيه كودك آسيب بزرگي خواهد زد.

🔸والدين قبل از چهارماهگي براي خواباندن نوزاد بايد او را در آغوش گرفته و بعد از به خواب رفتن او را در تخت خواب بگذارند.

🔸اما بعد از 6 ماهگي نوزاد بايد قادر به خوابيدن بدون حضور در آغوش والدين شود. حتي اگر در نيمه شب شروع به بي قراري كرد؛ والدين بايد بدون در آغوش گرفتن، او را آرام كنند.

🔸روش هايي مثل پخش موسيقي هاي آرام بخش، حمام كردن، خواندن كتاب و… به خواب عميق تر او كمك مي‌كنند و مانع از بيدار شدن و بغل كردن نوزاد مي‌شوند.

🔸در محيط هاي شلوغ و با حضور افرادي كه كودك نمي‌شناسد؛ او نياز بيشتري به آغوش والدين خود دارد تا احساس ناامني و غريبگي نكند.

🔸در هنگام بغل كردن نوزاد، او بوي مادر را استشمام كرده و حس بهتري درياف خواهد كرد. از طرفي ديگر در ماه هاي اوليه، او هنوز به محيط كار از رحم عادت نكرده و با در آغوش كشيده شدن، همان حس را تجربه خواهد كرد.

سخن پاياني

بغل كردن نوزاد، يكي از نيازهاي اساسي او مخصوصا در روزهاي آغازين است. بسيار مهم است كه والدين به شكل صحيح و به موقع  به اين خواسته پاسخ دهند. اين رفتار در آينده كودك تاثير زيادي خواهد داشت. همچنين همانطور كه در متن هم به آنها اشاره كرديم؛ نكاتي نيز بايد در اين مورد رعايت شوند. بغل كردن يكي از راه هاي ابراز عشق و محبت نيز هست كه نوزاد آن را متوجه مي‌شود. او براي رفع خواسته هاي او به شما وابسته است و طبيعي  است كه حساس و آسيب پذير باشد. پس با در آغوش كشيدن، به او حس اطمينان داده و حتي در اين زمينه مي‌توانيد از يك روانشناس نيز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بغل كردن نوزاد مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

نحوه صحيح بغل كردن نوزاد چگونه است؟

افراد بايد نكاتي را در مورد بغل كردن نوزاد رعايت كنند. سنگين ترين عضو بدن كودك، هنگام تولد سر اوست و همچنين او، هيچ كنترلي بر عضلات گردنش ندارد. به همين دليل بايد در هنگام بلند كردن و درآغوش گرفتن او حتما مراقب اين نواحي بود.

منبع: بغل كردن نوزاد | فوايد بغل كردن نوزاد چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۰۴:۳۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

كودك بي ادب معمولا تحت تاثير ديگران اين رفتار را آغاز مي‌كند. معمولا هر كودكي در دوره اي، به دلايل مختلف رفتارهاي غير محترمانه از خود نشان مي‌دهد. طرز برخورد والدين در اين زمان بسيار موثر خواهد بود. هم والدين و هم كودكي احساسات مختلفي را تجربه خواهند كرد كه منجر به بروز واكنش هايي ميان آنها خواهد شد. بايد در برخورد با كودكان بسيار با دقت عمل كرد؛ چراكه كوچك ترين موضوعي، شايد آينده آنان را تحت تاثير قرار دهد. بيشتر ما با اين كودكان مواجه شده ايم؛ اما طرز برخورد صحيح با آنها را نمي‌دانستيم. در اين مقاله به بررسي دلايل و همچنين واكنش هاي مناسب در مقابل آنها، خواهيم پرداخت. باي دريافت مشاوه كودك تلفني و آنلاين كليك كنيد.

منبع: كودك بي ادب | رفتار با بچه بي ادب

كودك بي ادب

هرچه والدين تلاش كنند تا به كودك ادب و احترام را بياموزند و يا او را از محرك هاي محيطي دور نگه دارند؛ بازهم احتمال مشاهده رفتارهاي بي دبامه هست. كودك بي ادب، معمولا براي مدت زمان كوتاهي اين رفتارها را از خود نشان خواهد داد. اگر والدين و اطرافيان با آنها به درستي رفتار كنند؛ به زودي اين عادت از بين خواهد رفت. اما متاسفانه بسياري از افراد با واكنش هاي افراطي، باعث ادامه دار شدن رفتارهاي بي ادبانه مي‌شوند.

علت بروز رفتارهاي بي ادبانه | كودك بي ادب

براي برخورد مناسب با كودك بي ادب، در ابتدا بايد علت شكل گيري اين رفتار را شناسايي كرده و آن را از بين ببريم. تا زماني كه آن محرك در محيط كودك وجود داشته باشد؛ او نيز به رفتارهاي خود ادامه خواهد داد. همانطور كه گفته شد؛ دلايل مختلفي براي بي ادبي كودك وجود دارند؛ برخي از آنها به شرح زير هستند.

جلب توجه

بسياري از كودكان وقتي براي اولين بار كلمه يا رفتار بي ادبانه اي را نشان مي‌دهند؛ توجه زيادي را از سوي اطرافيان جلب مي‌كنند. اين واكنش اطرافيان براي آنان لذت بخش بوده و اينكار براي آنان تبديل به عادت مي‌شود. در واقع كودك بي ادب، به دليل اينكه نتوانسته از روش درست، والدين خود را مجذوب كند؛ از رفتار هاي غير محترمانه استفاده مي‌كند. شايد حتي كودك معني بسياري از لغات يا رفتارها را نداند؛ اما فقط به دليل اينكه از ديگران توجه بگيرد؛ آن را تكرار مي‌كند.

تقليد از والدين

والدين، اصلي ترين الگوي كودك بي ادب هستند. معمولا والدين زيادي در مقابل فرزند خود، با يكديگر مشاجره كرده و از حرف ها و رفتارهاي بدي استفاده مي‌كنند. كودكان نيز به دليل اينكه درك درستي از واكنش ها ندارند؛ آنها را تقليد كرده و به كار مي‌گيرند. با وجود چنين والديني تعجبي ندارد كه كودك، ادب را رعايت نكند. به طور كلي يكي از اصلي ترين دلايل براي رفتارهاي ناهنجار كودك، تقليد از ديگران و يا وجود الگوهاي نامناسب است

رسانه ها

دسته اي از والدين بسيار مراقب رفتارهاي خود در مقابل كودك هستند و يا او را از محيط هاي ناسالم دور نگه مي‌دارند. اما هميشه عوامل محيطي هستند كه والدين كنترلي بر آن ندارند. رسانه ها و وسايل ارتباطي، كه امروزه كودكان زيادي به آنها دسترسي دارند؛ باعث رشد كودك بي ادب مي‌شوند. همچنين وقتي كودك مشاهده مي‌كند كه افراد به راحتي از خود اين رفتارها را نشان مي‌دهند و هيچ مجازاتي دريافت نمي‌كنند؛ بيشتر ترغيب به انجام مجدد آنها مي‌شوند.

نحوه رفتار با كودك بي ادب

بعد از اين كه علت بروز رفتارهاي بي ادبانه كودك را متوجه شديد؛ بايد با روش هاي مناسبي اقدام به از بين بردن اين عادت، در كودك بي ادب خود كنيد. طبيعي است كه متعجب و يا ناراحت شويد؛ اما فراموش نكنيد كه اين رفتارها به زودي برطرف خواهند شد و بايد صبور بود. برخي از والدين با برچسب زدن، اين رفتارها را تشديد كرده و هيچ كمكي به كودك نمي‌كنند.

با او مقابله به مثل نكنيد

بسياري از والدين، به دنبال انتقام گيري از كودك خود هستند و يا گاها با رفتارهاي خصمانه اوضاع را بدتر مي‌كنند. براي مثال وقتي كودك بي ادب، رفتارهاي ناهنجار خود را نشان مي‌دهد؛ والدين نيز مقابله به مثل كرده و آنها هم بي ادبي مي‌كنند. در اين شرايط كودك وارد جنگي نابرابر مي‌شود كه نحوه برخورد با آن را نمي‌داند. به همين دليل نسبت به والدين خود بي علاقه شده و يا رفتارهاي خود را ادامه مي‌دهد. والدين بايد در اين شرايط، خونسرد باشند و از واكنش هاي افراطي پرهيز كنند.

رفتار قاطعانه در مقابل كودك بي ادب

اين نكته را در نظر داشته باشيد كه رفتار قاطعانه به معني رفتارهاي راديكال و يا خشن نيست. اگر كودك بي ادب از رفتارهاي خود به عنوان وسيله اي براي جلب توجه يا حتي به قصد شوخي كردن، استفاده كرد؛ قاطعانه جلوي او بايستيد. خنديدن اطرافيان به كوذك و يا ناديده گرفتن باعث وقوع مجدد اين گونه رفتارها خواهد شد. به همين دليل والدين بايد به سرعت اقدام كرده و به كودك خود تذكر دهند. بهتر است والدين اين كار را به صورت محترمانه و به دور از جمع انجام دهند.

از تنبيه كردن خودداري كنيد

تنبيه هاي شديد و افراطي كارساز نخواهند بود و فقط اوضاع را بدتر خواهند كرد. تحقيقات حاكي از آنند كه تنبيه آثار بدي بر تربيت كودك خواهد داشت و باعث بروز پرخاشگري، اختلال در سلامت روان، مشكل در توانايي شناختي و… خواهد شد. همچنين با تنبيه، كودك بي ادب متوجه رفتار درست نخواهد شد. در واقع تنبيه، فقط رفتارهاي خصمانه را به كودك مي‌آموزد و براي او مجوز انجام دوباره آن را صادر مي‌كند. به همين دليل والدين به جاي تنبيه، بايد از روش هاي ديگر استفاده كنند. براي اطلاع از تاثيرات تنبيه كودك كليك كنيد.

آموزش رفتارهاي محترمانه به كودك بي ادب

بسياري از كودكان، به اين دليل به رفتارهاي خود ادامه مي‌دهند كه درك درستي از رفتارهاي صحيح ندارند. براي مثال آنها نمي‌دانند؛ بهترين جايگزين براي بيان كلماتي كه استفاده مي‌كنند؛ كدام است. والدين بايد در اين زمان واكنش هاي مناسب را به كودك آموزش دهند. همچنين به او بياموزند كه براي گرفتن توجه و محبت بايد رفتارهاي صحيح از خود نشان دهند. در واقع اگر كودك بي ادب از واكنش هاي صحيح استفاده كند؛ زودتر به هدف خود خواهد رسيد و از بروز مشكلات نيز جلوگيري مي‌كند.

در مورد عاقبت بي ادبي به او توضيح دهيد

با توضيح در مورد عواقب كارهاي كودك بي ادب، او بيشتر ترغيب خواهد شد تا اين رفتار را ترك كند. براي مثال به او بگوييد “اگر به اين رفتار خود ادامه دهي، همه دوستانت تو را ترك خواهند كرد و تنها خواهي شد”. يا براي مثال “اگر يكي از دوستانت مدام به تو حرف هاي زشت بزند؛ يا مايل به ادامه دوستي با او هستي؟” او با اين مثال ها بيشتر در مورد آينده فكر خواهد كرد؛ و احتمالا رفتارهاي او نيز كاهش خواهند يافت.

سخن پاياني

فرايند رشد كودكان بسيار حساس است و كوچك ترين واكنش نامناسبي در آينده آنان تاثير خواهد داشت. به همين دليل حتي در صورت مشاهده كودك بي ادب، عجولانه با او رفتار نكنيد. با توجه به شدت رفتارهاي او و يا دلايل آن، با كمك يك روانشناس كودك با او برخورد كرده و اين عادت را در او از بين ببريد. با امتحان كردن روش هاي مختلف و ادامه يافتن اين رفتارهاي كودك، بايد به مشكلات عميق تري مثل شخصيت ضداجتماعي يا اختلال سلوك، پرداخت. به همين دليل توصيه مي‌شود هرچه سريعتر براي پيگيري علت و رفع آن، اقدام نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك بي ادب مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

رفتار با بچه بي ادب چگونه خواهد بود؟

والدين بايد در ابتدا علت اين مشكل را شناسايي كرده و در قدن بعدي با رفتارهايي مثل توضيح در مورد عواقب بي ادبي، كمك گرفتن از مشاور كودك، رفتار قاطعانه، خودداري از تنبيه و جايگزين كردن رفتارهاي مناسب، استفاده كنند.

منبع: كودك بي ادب | رفتار با بچه بي ادب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۴۹:۲۳ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

استرس مالي يكي از شايع ترين انواع اضطراب بوده كه امروزه زندگي افراد زيادي را تحت تاثير قرار داده است. امروزه به دليل مشكلات اقتصادي در دنيا و همچنين نحوه مصرف افراد، مشكلات مالي زيادي بروز كرده است. وقتي افراد برنامه ريزي مالي نداشته و از سبك زندگي مصرف گرايي پيروي كنند؛ مشكلات زيادي پديد خواهد آمد. در واقع اين نوع از اضطراب در زندگي مدرن طبيعي است و طبق تحقيقات انجام شده 72 درصد افراد با آن روبرو هستند. به طور كلي اين نوع از استرس فقط منحصر به افرادي با سطح پايين يا متوسط مالي نيست؛ بلكه حتي افراد ميليونر نيز آن را تجربه مي‌كنند. مشكلات مالي، عوارض زيادي براي سلامت جسماني و رواني خواهد داشت.

منبع: استرس مالي

استرس مالي

همه افراد براي ادامه زندگي نياز به درآمد و پول دارند. پول همه چيز نيست؛ اما مشكلات زيادي را حل خواهد كرد. برخي در درآمدزايي افراط كرده و بيش از حد خود را با مسائل مالي درگير مي‌كنند. در چنين شرايطي بروز استرس مالي نيز طبيعي است. اما از طرف ديگر افرادي كه در بحران اقتصادي قرار داشته يا قادر به درآمدزايي به قدر كافي نيستند؛ نيز اين اضطراب را تجربه خواهند كرد. به هر حال مقدار كمي از ين نوع استرس، لازم بوده و افراد مجبور مي‌كند تا تلاش بيشتري كنند؛ اما فراموش نكنيد كه عوامل زيادي در مسائل مالي موثر هستند.

تاثيرات استرس مالي بر سلامتي

هر نوعي از استرس براي بدن عوارض جسماني و رواني، خواهد داشت. استرس مالي نيز از اين قاعده مستثني نيست. در واقع اين اضطراب به دليل اينكه بخش بزرگي از زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد؛ تاثيرات مخرب تري خواهد داشت. شايد شما هم شاهد افول وضعيت جسماني و رواني فردي كه دچار ورشكستگي شده است؛ بوده ايد. برخي از عوارضي كه اضطراب براي مسائل مالي، ايجاد خواهد كرد؛ به شرح زير است.

بي خوابي

اختلال در اشتها

افسردگي

اختلال در رابطه جنسي و عاطفي

انزوا و گوشه گيري

مشكلات قلبي

برخي از افراد براي كنترل اين استرس به راه هايي مثل نوشيدن الكل يا مصرف مواد مخدر روي مي‌آورند. اعتياد به قمار نيز، عادت مخرب ديگري است كه جايگزين استرس مالي مي‌شود. 

ارتباط بين استرس مالي و سلامت روان

بين استرس مالي با سلامت روان و سومصرف مواد مخدر، ارتباط تنگاتنگي وجود دارد. در واقع اضطراب از هر نوعي بهداشت رواني را به خطر مي‌اندازد. هرچه كيفيت سلامت روان افراد بالاتر باشد؛ بهتر مي‌توانند در مورد مسائل مالي خود تصميم گيري كرده، و كمتر دچار استرس مي‌شوند. از طرفي خود مشكلات و اختلالات رواني، باعث بروز مشكلات مالي خواهد شد. گاهي افراد بدون هيچ دليلي دچار استرس بدهي يا ورشستگي هستند؛ كه همين عامل در آنها سبب شكل گيري افسردگي خواهد شد. اين مانند يك چرخه معيوب است؛ كه افراد بايد خود را از آن خارج كنند.

راهكارهايي براي از بين بردن استرس مالي

 

توجه داشته باشيد كه مسائل مالي فقط بخشي از زندگي بوده و بايد بر بخش هاي ديگر نيز تمركز كرد. استرس مالي نيز در شرايط بحراني اثربخش است اما اگر اين اضطراب مزمن شود؛ بايد براي درمان آن اقدام كرد. در اين قسمت راهكارهاي موثر براي مقابله با استرس مالي را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

هزينه هاي خود را در طول يك ماه يادداشت كنيد.

با نوشتن همه هزينه در طول يك ماه، مي‌توان ميزان درآمد را با مخارج مقايسه كرد و بر اين اساس به تصميم گيري پرداخت. در اين حين مي‌توانيد خرج هاي اضافي را شناسايي كرده و از ماه بعد از آنها جلوگيري كنيد. همچنين اقلام مورد نياز خود يا خانواده را اولويت بندي كرده و برنامه ريزي داشته باشيد. احتمالا با اينكار دچار استرس مالي خواهد شد؛ اما به مرور برايتان تبديل به عادت شده و وضعيت اقتصادي تان را نيز بهبود مي‌بخشد.

نوشتن دارايي ها و بدهي هاي خود

اگر بر مشكل مالي برخورديد يا دچار استرس مالي شديد؛ اين روش را امتحان كنيد. با ليست كردن دارايي ها و همچنين بدهي هايتان مي‌توانيد بهتر در اين مورد فكر كنيد. گاهي افراد در مواقع مشكلات مالي تصور مي‌كنند كه با ناديده گرفتن طلبكاران يا قبض هاي پرداخت نشده؛ مشكل حل مي‌شود. اما اين قطعا راه حل خوبي نخواهد بود. قطعا صرف نظر كردن از دارايي هايتان كار آساني نخواهد بود؛ اما به هر حال بايد با آن روبرو شويد.

از ديگران كمك بگيريد.

براي كاهش استرس مالي خود، با ديگراني مثل خانواده يا شركا و همكاران خود صحبت كنيد. آنها احتمالا راه حل هاي موثري را پيش رويتان قرار خواهند داد يا حتي به شما كمك مالي خواهند كرد. برخي از افراد در مواقع مشكلات همه فشار را برخود وارد مي‌كنند و از ديگران كمك نمي‌گيرند. اما حتي درميان گذاشتن مشكلات نيز استرس مالي را كاهش خواهد داد. اگر شما دچار مشكلات اقتصادي شويد؛ اطرافيان شما نيز درگير اين موضوع خواهند شد؛ پس آنان نيز بايد در جريان همه چيز باشند.

برنامه ريزي داشته باشيد.

براي دخل و خرج خود برنامه ريزي داشته باشد؛ تا از استرس مالي جلوگيري كنيد. برنامه ريزي براي مسائل مالي كارسختي خواهد بود چرا كه گاهي خرج هاي ناگهاني پيش مي‌آيد كه بايد به آنها هم پرداخت. اما خود را مجبور كرده كه تا حد امكان به اين برنامه پايبند بمانيد. پيشرفت خود را پيگيري كرده و براي خود اهداف كوچك تعيين كنيد. براي مثال براي ماه اول مقدار كمي از درآمد خود را پس اندازه كرده و هر ماه اين مقدار را افزايش دهيد.

با يك مشاور مالي صحبت كنيد.

صحبت كردن و كمك گرفتن از يك مشاور مالي فقط مختص به سازمان ها و شركت هاي بزرگ نيست. بلكه هر فردي با هر ميزان درآمدي مي‌تواند از مشاوريني در اين زمينه كمك بگيرد. صحبت با مشاوران، نه تنها استرس مالي را كاهش مي‌دهد؛ بلكه راه حل هايي موثري نيز در اين زمينه پيشنهاد خواهد شد. مشاوران مالي در زمينه هاي مختلفي مثل مقابله با مشكلات مالي، مديريت بدهي ها، ايجاد پايبندي به بودجه، پيدا كردن شغل، ارتباط موثر با طلبكاران و يا مطالبات  مزايا و كمك مالي، به افراد كمك خواهند كرد.

روش هاي ديگر

با توجه به مشكلاتي كه استرس مالي براي فرد ايجاد خواهد كرد؛ بايد به مسائل ديگري نيز پرداخت. براي مثال خوابيدن به اندازه، تغذيه مناسب، مراقبه، ارتباط موثر با خانواده و حتي بالابردن عزت نفس در مورد كنترل و حتي پيشگيري از اضطراب، موثر خواهند بود. مشكلات مالي حل خواهند شد؛ اما تاثيرات استرس، گاهي براي مدت زمان طولاني باقي خواهند ماند.

سخن پاياني

مديريت مسائل مالي نياز به آرامش و سلامت رواني دارد. همانطور كه در متن هم به آن اشاره كرديم؛ بين سلامت روان و مسائل رواني ، ارتباط وجود دارد و بايد به هردوي آنها اهميت داد. در اين زمينه ها حتما از يك مشاور كمك بگيريد و خود نيز اقدامات لازم مثل بودجه بندي را انجام دهيد. از كمك گرفتن از ديگران نترسيد و بدانيد كه ارزش شما با قدرت مالي تان تعريف نمي‌شود. همچنين بخش هاي مختلف زندگي خود را تفكيك كرده و اجازه ندهيد استرس مالي بر همه بخش ها تاثيربگذارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس مالي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چگونه از استرس مالي رها شويم؟

براي رهايي از استرس مالي از يك مشاور كمك گرفته و اقداماتي مثل يادداشت هزينه هاي ماهانه، بدهي ها و دارايي ها، كمك گرفتن از ديگران و بودجه بندي را انجام دهيد. به برنامه ريزي مالي خود پايبند مانده و پيشرفت خود را نيز پيگيري كنيد.‌

منبع: استرس مالي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: استرس مالي،
موضوع:
[ ۳۰ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۸:۵۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

نگراني از آينده يا كرونوفوبيا، نوعي ترس وسواس گونه و غيرمعمول است. جزو اختلالات اضطرابي محسوب مي‌شود و در دسته فوبياهاي خاص طبقه بندي مي‌شود. طبيعي است كه با توجه به اتفاقات گذشته زندگي خود، در مورد آينده نگران باشيم. در واقع آينده آبستن وقايعي است كه نه تنها از آنها اطلاعي نداريم بلكه براي آنها آماده هم نيستيم. همه ما گاهي نگران فردا يا روزهاي آينده شده ايم. حتي بخشي از اين ترس، سازنده خواهد بود . به ما كمك مي‌كند تا احتمالات مختلف را در نظر بگيريم. ترس از آينده تا حدي عادي بوده؛ ولي اگر زندگي فرد را تحت تاثير قرار دهد؛ اختلال محسوب شده و بايد براي درمان آن اقدام كرد.

منبع: نگراني از آينده | ترس از آينده

ترس از آينده

هيچ كس از آينده خبر ندارد و نمي‌داند كه روابط عاطفي يا كاري چگونه پيش خواهد رفت. اما برخي از افراد بيشتر از حد معمول نگران اتفاقات آينده هستند و حتي در مورد آن‌ها فاجعه سازي مي‌كنند. همين عامل سبب بروز ترس از آينده مي‌شود. در واقع آينده و مسائل مربوط به آن در كنترل شما نيستند. اما حال در اختيار شماست و مي‌توانيد به نحو احسنت از آن استفاده كنيد. در اين مقاله به نشانه ها و درمان اين نوع ترس، خواهيم پرداخت.

نشانه هاي نگراني از آينده

 

قطعا نگراني از آينده، در افراد مختلف به شكل ها و شدت هاي مختلفي بروز مي‌كند. به طوركلي بيشتر علائم با نشانه هاي اضطراب، يكسان خواهد بود. اما اين علائم مي‌توانند در يك طيف، بين يك نگراني ساده تا يك ترس ناتوان كننده متغير باشند. برخي از نشانه هاي ترس از آينده، شامل موارد زير مي‌شود.

اختلال در تمركز و توجه

بي ثباتي خلق و خو و تغيير ناگهاني احساسات

بي‌علاقگي به زندگي روزمره

بي قراري و تحريك پذيري

بروز دردهاي عضلاني

اختلال در اشتها و خواب

حالت تهوع

حملات پانيك. (براي آشنايي بيشتر با نشانه ها و اقدامات لازم هنگام حمله پانيك كليك كنيد).

احتمالا اين افراد هميشه در حال تصور كردن بدترين سناريوها در ذهن خود هستند. اين دسته از افراد، حتي از بروز چنين افكاري در ذهن خود نگران شده كه اضطراب و حتي علائم نيز با اين رفتار، تشديد مي‌شوند.

دلايل ابتلا به نگراني از آينده

دلايل مختلفي براي بروز نگراني از آينده وجود دارد. در واقع اين يك ترس غيرمنطقي است كه نمي‌توان هيچ دليل مشخصي را براي آن ذكر كرد. اما برخي از عوامل در شكل گيري آن نقش داشته و زمينه را براي بروز آن محيا مي‌كنند.

تجربه اتفاقات يا بيماري در گذشته

در واقع اين اصلي ترين براي نگراني از آينده است. چرا كه افراد معمولا اتفاقات بد را تعميم داده و از بروز آنها در آينده هراس دارند. براي مثال فردي كه در گذشته به يك بيماري سخت دچار بوده؛ از آينده و بروز دوباره بيماري خود مي‌ترسد. بيماري هاي دشوارو لاعلاج اميد به زندگي و آينده را كاهش داده و تاثيرات بدي بر سلامت روان فرد دارد. عوامل ديگري مثل مرگ عزيزان، طلاق، تصادف، شكست مالي و… افراد را نسبت به آينده بدبين مي‌كند.

ژنتيك

براساس تحقيقات انجام شده، نگراني از آينده مي‌تواند ژنتيكي باشد. درواقع افرادي كه يكي از اعضاي خانواده آنها مبتلا به ترس از آينده است؛ بيشتر احتمال دارد كه اين اختلال را تجربه كند. به طوركلي اختلالات اضطرابي، عامل وراثتي داشته و در بسياري از موارد منتقل مي‌شوند. حتي تجربه ترس و اضطراب در دوران بارداري نيز، كودك را در آينده با مشكلاتي روبرو خواهد كرد.

ساير اختلالات رواني

برخي از محققين معتقدند كه نگراني از آينده، خود نشانه اي از ديگر بيماري هاست و به تنهايي اختلال محسوب نمي‌شود. براي مثال افراد در اختلال هراس، انواع فوبياها، استرس پس از سانحه و اضطراب فراگير نيز ترس از آينده را تجربه مي‌كنند. كرونوفوبيا يا ترس از آينده جزو نشانه هاي باليني بسياري از اختلالات روان است؛ اما اشخاصي كه مبتلا به افسردگي و اضطراب اجتماعي هستند؛ بيشتر در معرض ابتلا به نگراني از آينده قرار دارند. شايد حتي بعد از درمان اختلالات روان نيز، ترس براي بروز مجدد آنها، افراد را از آينده بترساند. براي اطلاع از نشانه هاي اضطراب اجتماعي كليك كنيد.

عوامل ديگر

محيط زندگي نيز در بروز نگراني از آينده نيز بسيار موثر است. افرادي كه در خانواده هاي نااميد و افسرده پرورش مي‌يابند؛ باورهاي اشتباه بيشتري در مورد آينده خود دارند. همچنين افزايش سن، عامل ديگري است كه باعث بروز ترس از مرگ، تنهايي و… مي‌شود. اميد به زندگي معمولا در افراد سالمند كمتر شده و آنها خود را براي مرگ آماده مي‌كنند. اما به طور كلي، تمامي اين عوامل قابل كنترل بوده و مي‌توان از آنها پيشگيري كرد.

براي جلوگيري از نگراني از آينده چه كنيم؟

 

راه هاي زيادي براي كنترل افكار و نگراني از آينده وجود دارد. در واقع بسياري از افكار ما ناخودآگاه هستند و كنترل آنها دشوار است؛ اما مي‌توان با راه هايي از پديدايي افكار منفي جلوگيري كرد. برخي از اين روش ها به شرح زير مي‌باشند.

اگر به دنبال استفاده از داروهاي ضد اضطراب هستيد، حتما درباره عوارض آن مطالعه كافي انجام دهيد.

اهميت به سلامت جسماني

رابطه سلامت جسماني با سلامت روان، غيرقابل انكار است. اگر به رژيم غذايي خود اهميت داده و به صورت منظم ورزش كنيم؛ روحيه بهتري را تجربه خواهيم كرد. فعاليت بدني علاوه بر اينكه نشانه هاي استرس و اضطراب را كاهش مي‌دهد؛ باعث نشاط و شادابي نيز خواهد شد. همچنين كه افرادي كه در گذشته بيماري سختي را پشت سرگذاشته اند؛ بايد بيشتر به سلامت خود اهميت دهند؛ تا از بروز دوباره آن جلوگيري كنند.

صحبت با ديگران و مشاور در مورد نگراني از آينده

صحبت كردن در مورد نگراني از آينده و درميان گذاشتن مشكلات با ديگران، سبب تقليل اضطراب و استرس خواهد شد. البته شايد ديگران درك درستي از نگراني هاي ما نداشته باشند يا حتي به تمسخر ما بپردازند. در اين شرايط بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريدو با او صحبت كنيد. او نه تنها شما را بر اساس ترس هايتان قضاوت نمي‌كند؛ بلكه به درمان اختلالات همزمان نيز خواهد پرداخت. همچنين با روش ها و تمريناتي ترس از آينده را در شما از بين خواهد برد.

مراقبه

مراقبه يكي از روش هاي موثر براي كاهش نگراني از آينده است. با اختصاص دادن دقايقي در طول روز به خود و كنترل و افكار و حتي تنفس تان، مي‌توان اضطراب را تا حد زيادي كاهش داد. همه ما در مواردي با خود صحبت مي‌كنيم و وقتي افكار ما منفي باشند؛ روي اين مكالمه نيز تاثير خواهد گذاشت. اما مراقبه نه تنها سرعت و محتويات افكار را كنترل مي‌كند؛ گفتگو هاي ذهني را نيز در جهت مثبت تغيير مي‌دهد. 

سخن پاياني

در بيشتر موارد نگراني از آينده يك احساس موقت بوده كه به زودي برطرف مي‌شود. اما اگر اين تفكر ادامه پيدا كرد و زندگي روزمره شما را تحت تاثير قرار داد؛ حتما براي درمان اقدام كرده و از يك روانشناس كمك بگيريد. در بسياري از موارد براي كنترل علائم اضطراب از دارو درماني استفاده مي‌شود كه در اين مورد بايد از يك روانپزشك كمك بگيريد. با توجه به مطالبي كه ذكر شد ترس از آينده، حتي فرصت استفاده از زمان حال را هم از شما مي‌گيرد؛ پس بايد به اين مورد توجه كرده و حتما براي درمان اقدام كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نگراني از آينده مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

راه درمان ترس از آينده چيست؟

براي درمان نگراني از آينده در ابتدا مي‌توانيد در مورد ترسها و مشكلات خود با ديگران يا روانشناس صحبت كرده و يا به مراقبه بپردازيد. تقويت سلامت جسماني نيز بسيار موثر خواهد بود.

منبع: نگراني از آينده | ترس از آينده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۵:۱۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

نشانه هاي اعتياد به متادون تا مدت ها در بدن قابل شناسايي است. متادون يك مخدر شبه افيوني است كه براي كمك به درمان اعتياد ساخته شده است. در حالي كه تنها در شرايط خاص متخصص آن را تجويز مي‌كند. متاسفانه اين دارو به شدت سوء مصرف مي‌شود. به طوري كه برخي افراد به جاي ترك، درگير نوع ديگري از اعتياد مي‌شوند. متادون بر روي سيستم عصبي مركزي تاثير گذاشته و خاصيت تسكين بخشي دارد. اما سو مصرف اين دارو باعث حس سرخوشي و لذت خواهد شد. همچنان در مراكز درماني، متادون در دوزهاي مختلف براي ترك مواد افيوني تجويز مي‌شود. اما به دليل احتمال وابستگي به اين دارو، دوزها در مقدارهاي مشخص به بيمار داده مي‎شود. 

منبع: نشانه هاي اعتياد به متادون

نشانه هاي اعتياد به متادون را تا چه زماني مي توان رديابي كرد؟

اين دارونيمه عمر نسبتا طولاني دارد و تاثير آن تقريبا تا 22 ساعت باقي خواهد ماند. معمولا نشانه هاي اعتياد به متادون در مقايسه با ساير مخدرها ديرتر ظاهر مي‌شود به همين دليل تشخيص ان دشوار تر است. اما به طور كلي علائمي كه بروز مي‌كنند مشابه اعتياد به مخدرهاي ديگر هستند. البته شدت اين علائم بستگي به ميزان مصرف فرد و مدت زمان زمان اعتياد نيز مي‌شود.

علائم اعتياد به متادون

نشانه هاي اعتياد به متادون شامل وابستگي رواني و فيزيكي مي‌شود. معمولا وابستگي رواني به مواد مخدر بيشتر از وابستگي جسماني است. البته هم علائم جسماني و هم علائم رواني بعد از مدتي خود را بروز مي‌دهند. برخي تصور مي‌كنند كه فقط مواد مخدر هاي استنشاقي باعث علائم ظاهري خواهند شد؛ اما اينگونه نيست. در اين قسمت برخي از علائم اعتياد به متادون را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

عدم تاب آوري و تحمل

يكي از مشخص ترين نشانه هاي اعتياد در افراد، عدم تاب آوري در برابر وسوسه مصرف دوباره است. اين افراد حتي اگر از نظر پزشكي نيازي به مصرف متادون نداشته باشند؛ اما بازهم تمايل به مصرف دوباره دارند. بدن افراد بعد از مدتي نسبت به متادون مقاوم شده و بايد ميزان بيشتري براي دستيابي به همان لذت اوليه، مصرف كنند. به همين دليل ميزان دوز مصرفي افراد بالا رفته و ديگر نمي‌توانند در مقابل مصرف مجدد مقاومت كنند.

بروز علائم ترك

بروز علائم ترك بلافاصله بعد از قطع مصرف يك ماده، نشان دهنده اعتياد به يك دارو يا مواد است. علائمي مثل بدن درد، لرزش، بي قراري،خارش و… علائم ترك هستند كه از نشانه هاي اعتياد به متادون نيز محسوب مي‌شوند. فردي كه طبق دستور پزشك از متادون استفاده مي‌كند هرگز به ان اعتياد پيدا نخواهد كرد و حتي با وجود قطع مصرف نيز علائم ترك خود را نشان نخواهند داد.

بي قراري و از دست دادن كنترل

افرادي كه به متادون اعتياد پيدا كرده اند؛ مدام بي قرار و مضطرب هستند. در واقع تمام دغدغه و انرژي آنها در طول روز صرف خريد متادون مي‌شود. همچنين بسيار تحريك پذير مي‌شوند و كنترلي روي خشم خود ندارند. از نشانه هاي اعتياد به متادون، خريد غيرقانوني و مصرف خودسرانه آن است كه سبب بروز نشانه هاي رواني زيادي خواهد شد.

علائم جسماني از نشانه هاي اعتياد به متادون

معمولا علائم جسماني اعتياد به متادون همزمان با علائم رواني بروز مي‌كنند. عوارضي كه مصرف متادون براي بدن خواهد داشت بسيار شديد و گاها غير قابل جبران است. برخي از آنها شامل تورم صورت وكشيدگي پوست، خارش بدن، اختلال در تكلم و فعاليت هاي حركتي، نامنظمي ريتم تنفسي و قلبي، افت فشار خون و… هستند.

پيامدهاي ادامه مصرف متادون چيست؟

 

متادون همراه با بروز نشانه ها و علائم در افراد باعث مشكلاتي در بدن خواهد شد. در واقع برخي از اختلالات از عوارض غير مستقيم متادون هستند. برخي از اين عوارض تا مدت ها باقي خواهند ماند و زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهند. بعضي از عوارض مصرف متادون شامل موارد زير مي‌شوند.

تاثير متادون بر كبد

متادون آنزيم هاي كبدي را بالا مي‌برد ودر مورادي موجب نارسايي آن خواهد شد. طبق تحقيقاتي كه بر موش ها طي 28 روز انجام شد مشخص گرديد؛ كه حتي مصرف متادون به صورت دارويي نيز تاثير خود را بركبد خواهد داشت. به همين دليل بايد برنامه ريزي دقيق تري براي مصرف متادون توسط پزشك  انجام شود.

تاثير متادون بر مغز

اكثر مواد مخدر ها با بالابردن ميزان دوپامين در مغر سبب احساس سرخوشي خواهند شد. متادون نيز به همين شكل عمل مي‌كند. اما اين احساس سرخوشي موقت بوده و بعد از مدتي روي قدرت تصميم گيري و قضاوت افراد تاثير گذاشته  و اختلال حواس را موجب مي‌شود. بروز افسردگي، اضطراب و برانگيختگي نيز از تاثيرات متادون بر مغز هستند.

پوسيدگي دندانها از نشانه هاي اعتياد به متادون

در بيشتر افرادي كه به متادون اعتياد پيدا كرده اند؛ بعد از مدتي شاهد پوسيدگي دندانها خواهيم بود. متادون ترشح بزاق را كاهش داده و باعث خشكي دندان خواهد شد. همين موضوع باعث پوسيدگي دندانها مي‌شود. در واقع پوسيدگي دندانها در افرادي كه متادون يا مشتقات ان را مصرف مي‌كنند؛ نسبت به ديگران بيشتر است. پس مي‌توان گفت شروع ناگهاني پوسيدگي دندانها در مدت زماني كوتاه، از نشانه هاي اعتياد به متادون محسوب مي‌شود.

مشكلات جنسي از نشانه هاي اعتياد به متادون

برخي از افراد براي بهبود عملكرد جنسي و يا لذت جنسي بيشتر به مواد مخدر روي مي‌آورند. غافل از اينكه اين تاثيرات موقت بوده و بعد از مدتي حتي مشكل جنسي، تشديد نيز مي‌شود. متادون بيشتر در مردان سبب بروز اختلالات جنسي خواهد شد. علاوه بر اختلال در نعوظ و زودانزالي، بي ميلي جنسي نيز از عوارض اعتياد به متادون در مردان است.

تاثير متادون بر چشم

از نشانه هاي اعتياد به متادون در ابتدا كاهش بينايي و تاري ديد است. اما افراد تصور مي‌كنند كه اين مشكل موقت است و با قطع مصرف متادون اين مشكل حل خواهد شد. ادامه مصرف متادون باعث كوچك شدن مردمك چشم مي‌شود كه به آن مردمك سوزني نيز مي‌گويند. اين مشكلات به دليل كاهش خونرساني به چشم در اثر مصرف متادون است. به همين دليل با شروع فرايند ترك نيز اختلالاتي در بينايي بروز مي‌كند.

سخن پاياني

باتوجه به مطالبي كه در متن ذكر شد و عوارضي كه متادون براي افراد ايجاد مي‌كند؛ بهتر است هرچه سريعتر براي ترك آن اقدام كنيد. ترك متادون هم در خانه و هم در مراكز ترك اعتياد قابل انجام است. البته بستگي به سن، دوز مصرفي، مدت زمان مصرف و انگيزه افراد نيز دارد. خانواده در تشخيص نشانه هاي اعتياد به متادون و تشويق براي ترك فرد معتاد، بسيار موثر هستند. البته تشخيص نهايي و درمان به عهده پزشك است. همچنين حضور يك روانشناس در طول دوره ترك نيز ضروري است.

براي دريافت مشاوره در زمينه نشانه هاي اعتياد به متادون مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

نشانه هاي اعتياد به متادون كدام اند؟

متادون باعث بروز وابستگي رواني و جسماني خواهد شد. برخي از نشانه هاي اعتياد به متادون شامل بي قراري و اضطراب، تورم صورت و كشيدگي پوست، تحريك پذيري، خريد غيرقانوني متادون و افرايش دوز مصرفي يا صرف وقت و انرژي زياد براي خريد متادون است.

منبع: نشانه هاي اعتياد به متادون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۶:۵۷ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلافات خانوادگي در هر خانه اي رخ مي‌دهند و دلايل مختلفي دارند. در يك خانواده كه با يكديگر زندگي مي‌كنند؛ افراد با علايق و نظرهاي مختلفي وجود دارند. پس بروز اختلافات طبيعي است. اما نبايد اجازه داد اين چالش ها طولاني شده و اعضاي خانواده به اين گونه رفتار ها عادت كنند. اعضاي خانواده بايد به نظرات يكديگر احترام گذاشته و گوناگوني را بپذيرند. اعضاي خانواده با مشكلات پيش آمده، با روش هاي گوناگوني رفتار مي‌كنند. آنچه اهميت دارد؛ شناسايي علت اختلاف و جلوگيري از آن است. در اين مقاله به بررسي انواع اختلافات خانوادگي، دلايل و راهكارهاي متناسب با آن خواهيم پرداخت. براي دريافت مشاور خانواده كليك كنيد.

منبع: اختلافات خانوادگي | راه حل براي پيشگيري از اختلاف هاي خانوادگي

اختلافات خانوادگي

طبق تحقيقات انجام شده، بيشتر اختلافات خانوادگي به دليل عدم شناخت كافي اعضا از يكديگر رخ مي‌دهد. اعضاي خانواده بايد از علايق و حتي مشكلات يكديگر باخبر بوده تا در صورت نياز به يكديگر كمك كنند. مشكلات در همه خانواده ها به وجود مي‌آيد ولي نكته مهم نحوه برخورد با آن است. همچنين برخورداري افراد خانواده از برخي ويژگي هاي اخلاقي نيز ضروري است. گذشت، ايثار، بخشش، توانايي حل مسئله و… برخي از اين صفات هستند. براي اطلاع از ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

انواع اختلافات خانوادگي

اختلافات خانوادگي فقط محدود به اعضاي درجه يك نمي‌شود. مشكلات درون خانواده، انواع مختلفي دارد. مشكلات والدين با يكديگر، فرزندان، والدين با فرزندان و بروز چالش هايي ميان كل اعضاي خانواده با اقوام ديگر، از اشكال مختلف اختلاف خانوادگي هستند. در اين قسمت به توضيح هر يك خواهيم پرداخت.

🔴بروز اختلاف ميان والدين

يكي از شايع ترين انواع اختلافات خانوادگي، بروز مشكلاتي ميان والدين است. والدين معمولا به دلايل مختلفي مثل اعتياد، مشكلات مالي، تغيير ناگهاني رفتار، خيانت و… با يكديگر دچار تعارضاتي مي‌شوند. اين اختلاف گاهي به طلاق منجر مي‌شود و در موارد ديگر به صلح مي‌رسند. در اين شرايط فرزندان ضربه روحي بزرگي مي‌خورند و در آينده آنان نيز موثر خواهد بود. والدين بايد مشكلات خود را قبل از فرزندآوري يا به صورت پنهان حل كنند.

🔴مشكلات بين فرزندان

وقتي خانواده بيشتر از يك فرزند داشته باشد؛ قطعا در مسائلي فرزندان با يكديگر به مشكل خواهند خورد. مخصوصا اگر اختلاف سني آنها زياد بوده يا حس رقابت بين آنها زياد باشد. در برخي موارد والدين باعث بروز اين نوع از اختلافات خانوادگي ميان فرزندانشان مي‌شوند. البته معمولا با گذشت زمان و بالارفتن سن بچه ها، اختلاف نظر ميان آنها كمتر مي‌شود.

🔴والدين با فرزندان | اختلافات خانوادگي

قطعا اختلاف نسل و روش هاي تربيتي متفاوت، افراد را دچار مشكلاتي خواهد كرد. امروزه بسياري از فرزندان به دلايل مختلفي با والدين خود دچار چالش هايي مي‌شوند. قطعا والدين بهترين را براي فرزندان خود مي‌خواهند؛ اما فرزندان نيز نظر متفاوتي داشته ومي‌خواهند همه چيز را تجربه كنند. اين موضوع گاهي به ضرر فرزندان تمام مي‌شود و آنها را دچار دردسر مي‌كند. اما به هرحال بايد با فرزندان مدارا كرده و از بروز اختلافات خانوادگي نيز جلوگيري كرد. براي آشنايي با ويژگي هاي والدين سخت گير كليك كنيد.

🔴اختلافات خانوادگي با اقوام

گاهي اعضاي يك خانواده با خانواده اي ديگر دچار اختلاف مي‌شوند. اين يكي ديگر از انواع اختلافات خانوادگي محسوب مي‌شود. شايد شما هم اين جمله را شنيده باشيد كه اعضاي اين دو خانواده سالهاست با يكديگر قطع ارتباط كرده اند و رفت و آمد نمي‎‌كنند. در بيشتر موارد اين مشكلات به دلايل بسيار كوچك و بي اهميت رخ مي‌دهند. به همين دليل خانواده ها بايد كدورت را كنار گذاشته و دوباره باهم ارتباط بگيرند.

دلايل اختلافات خانوادگي

اعضاي خانواده ها به دلايل مختلفي با يكديگر دچار اختلاف مي‌شوند. البته اين اختلافات خانوادگي با توجه به دلايل آنها، شدت هاي متفاوتي خواهند داشت. گاهي برخي مسائل دو برادر را براي هميشه از جدا مي‌كند. در واقع هيچ موضوعي ارزش اينكار را ندارد؛ اما بعضي شرايط حساسيت بيشتري دارند. برخي از دلايل بروز اختلافات خانوادگي، شامل موارد زير مي‌شود.

🔸مشكلات عاطفي

🔸اختلاف در نحوه فرزند پروري

🔸عدم ارتباط موثر

🔸مشكلات مالي و اقتصادي

🔸اعتياد و خيانت. براي راه هاي بخشش خيانت كليك كنيد.

🔸بهانه تراشي و حساسيت

🔸عدم تعادل بين زندگي شخصي و كاري

🔸دخالت هاي اطرافيان

🔸اختلال هاي رواني

براي رفع اختلافات خانوادگي بايد چه كرد؟

براي پاسخ به اين سوال بايد ابتدا دليل بروز اختلافات خانوادگي را شناسايي كرد. در بيشتر موارد افراد فقط به دنبال يك مقصر هستند و نقش خود را در مشكل به وجود آمده، در نظر نمي‌گيرند. در قدم اول همه اعضاي خانواده بايد با يكديگر همكاري داشته و با يكديگر در اين مسير تلاش كنند. براي رفع اختلافات خانوادگي از راهكارهاي زير استفاده كنيد.

📌گفت و گو با يكديگر

گفت و گوي موثر و جويا شدن دلايل مختلف، يكي از موثر ترين راهكارها براي حل اختلافات خانوادگي است. بعضي از افراد اصول ارتباط موثر نمي‌دانند و تمام مكالمات آنها به دعوا ختم مي‌شود. اما بايد همه اعضاي خانواده در اين گفت و گو شركت كرده و نظر خود را بيان كنند. لحن آرام و دوستانه و گوش كردن به تمامي نظرات، لازمه يك ارتباط خوب است. اگر مشكل پيش آمده ميان فرزندان است؛ والدين مي‌توانند آنها را راهنمايي كنند اما بايد از نصيحت كردن بپرهيزند.

📌حل اختلافات خانوادگي با روش راه حل محور

سعي كنيد در مورد اختلافات خانوادگي، راه حل محور باشيد و نه مشكل محور. برخي از افراد در موقعيت پيش آمده، تمام تمركز خود را معطوف به اتفاقات اخيرو اصل مشكل كرده و آن را مدام مرور مي‌كنند. به جاي اينكار افراد بايد به دنبال راه حل بوده و در مورد روش هاي عملي بيانديشند. در اين زمينه بايد منطقي فكر كرده و تمام راه هاي ممكن را در نظر داشته باشند. اعضا بايد خونسردي خود را حفظ كرده و با آرامش در مورد مشكل پيش آمده، تفكر كنند. با اين كار راه حل هاي بهتري را پيدا مي‌كنند.

📌كمك گرفتن از مشاور خانواده

اگر با امتحان كردن تمام روش هاي بالا موفق به حل اختلافات خانوادگي نشديد؛ به مشاور خانواده مراجعه كرده و مشكل خود را با او درميان بگذاريد. مشاور خانواده به حرف هاي تمام اعضاي خانواده گوش كرده و با در نظر گرفتن اصل مشكل، بهترين راهكار را پيشنهاد خواهد داد. همچنين احتمالا تمريناتي را به تمام اعضا خواهد داد تا با كمك آنها ارتباط بهتري با يكديگر داشته باشند. در برخي موارد نيازي به مراجعه تمام اعضاي خانواده به مشاور وجود ندارد. بلكه با درمان يك نفر، تمام مشكلات از بين خواهند رفت.

سخن پاياني

همه خانواده ها در برهه اي از زمان مشكلات مختلفي را پشت سر مي‌گذارند. احتمالا مشكلات خانوادگي در اين زمان تشديد مي‌شوند. اما با تدبير اعضاي خانواده و همدلي آنها با يكديگر مي‌توان آنها را حل كرد. سعي كنيد مشكلات خانوادگي را حل كرده و آنها را نيمه كاره رها نكنيد. بسياري از چالش ها موقت هستند و نبايد در مورد آنها نگران بود. در اين زمينه حتما از يك روانشناس كمك گرفته و راهكارهاي لازم را بياموزيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلافات خانوادگي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

انواع اختلافات خانوادگي كدام اند؟

اختلافات خانوادگي به دلايل و اشكال مختلفي رخ مي‌دهند.براي مثال شايد اختلاف ميان والدين، فرزندان، والدين با فرزندان و يا اعضاي دو خانواده مختلف باشد.

براي حل اختلافات خانوادگي بايد چه كرد؟

براي حل اختلافات خانوادگي با يكديگر گفت و گوي موثر داشته باشيد؛ از روش هاي راه حل محور استفاده كرده و به مشاور خانواده مراجعه كنيد.

منبع: اختلافات خانوادگي | راه حل براي پيشگيري از اختلاف هاي خانوادگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۶:۲۷ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ترك اعتياد به حشيش تقريبا مشابه با ترك مواد مخدرهاي ديگر است. امروزه اعتياد يكي از مشكلات جوامع محسوب مي‌شود كه با آن به گونه هاي مختلفي رفتارمي‌شود. اعتياد در ميان نوجوانان و جوانان، پديده اي ديگري است كه افراد بايد از خطرات آن مطلع بوده و براي آن اقداماتي را انجام دهند. مصرف حشيش ميان اين گروه سني بيشتر است. به همين دليل خانواده ها بايد نشانه ها را بشناسند و از اعتياد فرزندشان جلوگيري كنند.

معمولا تصور مي‌شود حشيش اعتياد آور نيست و همين موضوع باعث وابستگي افراد زيادي شده است. حشيش با نام هاي ديگري مثل ماريجوانا، گرس، علف، گل و بنگ شناخته مي‌شود؛ رنگ آن تقريبا قهوه اي است و بسيار نرم و حالت پذير است. در اين مقاله به بررسي عوارض و روشهاي ترك اين ماده خواهيم پرداخت.

منبع: ترك اعتياد به حشيش در خانه | بهترين روش ترك حشيش

ترك اعتياد به حشيش

حشيش به روش هاي مختلفي استفاده مي‌شود كه نوع استنشاقي آن رايج تر است. اين ماده تقريبا عوارض يكساني با ماريجوانا دارد و باعث احساس شادي و لذت يا توهم در افراد مي‌شود. دسترسي راحت و قيمت ارزان آن باعث شيوع اين ماده ميان جوانان شده است. ترك اعتياد به حشيش در مقايسه با ديگر مواد مخدر راحت تر و دوره سم زدايي آن كوتاه تر است.

عوارض ترك اعتياد به حشيش

حشيش عوارضي خواهد داشت كه حتي بعد از ترك آن نيز در بدن خواهند ماند. همچنين ترك اعتياد به حشيش به صورت ناگهاني و خودسرانه نيز اختلالاتي براي فرد ايجاد خواهد كرد. اگر ترك حشيش را بدون نظارت پزشك شروع كنيد؛ عوارض زير را خواهد داشت.

🔸اختلال در خواب و اشتها

🔸حالت تهوع و استفراغ

🔸بي قراري و اضطراب

🔸تحريك پذيري و پرخاشگري

🔸افسردگي و گوشه گيري

نشانه هاي ترك حشيش

علائم ترك حشيش معمولا بلافاصله بعد از آخرين مصرف ظاهر خواهند شد. حشيش نيز مانند ديگر مواد مخدر، در بدن مقاومت ايجاد كرده و فرد براي دستيابي به سرخوشي اوليه مجبور است مقدار بيشتري مصرف كند. حتي گاهي با افزايش دوز مصرفي، بازهم فرد احساس لذت نمي‌كند و فقط به دليل وابستگي رواني حشيش را مصرف مي‌كند. اما به هر حال با شروع ترك اعتياد به حشيش علائم زير آشكار خواهند شد.

🔷كمبود خواب

🔷اضطراب و بي قراري

🔷ميل زياد به مصرف دوباره حشيش

🔷اختلال در اشتها

🔷لرزش بدن و تعريق

🔷تب

🔷سردرد

🔷دردهاي عضلاني

همه اين علائم در همه افراد بروز نخواهد كرد و شدن آنها نيز متفاوت خواهد بود. ميزان بروز علائم ترك و مدت زمان آنها بستگي به دوز مصرفي افراد و مدت زمان مصرف خواهد داشت.

مدت زمان ترك اعتياد به حشيش

مدت زمان ترك اعتياد به حشيش به عوامل مختلفي بستگي دارد. اما به طور كلي از 24 تا 72 ساعت بعد از قطع مصرف، فرايند ترك شروع شده و در هفته اول به اوج مي‌رسد. تقريبا علائم ترك تا دوهفته دوام دارند و بعد از آن نشانه ها كاهش پيدا مي‌كنند. در برخي از افراد شايد دوره نقاهت تا 30 روز بعد نيز ادامه داشته باشد كه طبيعي است. اين دوران براي هركس متفاوت خواهد بود و در طول اين مدت بهتر است افراد تحت نظر پزشك باشند. برخي از عوامل موثر در اين دوران شامل موارد زير مي‌شود.

◀ميزان وابستگي افراد

◀وضعيت جسماني و بيماري هاي زمينه اي

◀سن

◀اعتياد به مواد مخدر هاي ديگر

◀مدت زمان مصرف حشيش

ترك اعتياد به حشيش، در افراد بالاي 40 سال و كساني كه از تنباكو هم استفاده مي‌كنند؛ دشوار تر خواهد بود.

سندروم ترك اعتياد به حشيش

همانطور كه  گفته شد؛ به دليل باورهاي اشتباهي كه در اين زمينه وجود دارد؛ افراد معتقدند هر زمان كه بخواهند، قادر به ترك حشيش خواهند بود. اما اين درست نيست. سندروم ترك اعتياد به حشيش به اين معناست كه علائمي كه بعد از قطع مصرف حشيش به وجود مي‌آيد؛ جدي و خطرناك نيستند. به همين دليل افراد بعد از قطه مصرف به پزشك مراجعه نمي‌كنند يا به ترك خود پايبند نيستند. اما در واقع با هر بار مصرف حشيش مغز دچار تغييراتي مي‌شود كه براي جبران آنها نياز به زمان دارد. افراد بهتر است در زمان ترك از يك پزشك و روانشاس كمك بگيرند تا عوارض حاصل از اين ماده را به حداقل برسانند.

بسياري افراد ترك حشيش را با متادون و قرص b2 ، به صورت خودسرانه آغاز مي‌كنند كه همين مورد آنها را در معرض عوارض زيادي قرار مي‌دهد. متادون خود يك ماده افيوني اعتياد آور است كه اگر تحت نظر پزشك مصرف نشود؛ نه تنها به ترك كمك نخواهد كرد بلكه خود باعث اعتياد خواهد شد. 

ترك حشيش با گياهان دارويي

بايد گفت هيچ داروي معتبر و قانوني براي ترك اعتياد به حشيش وجود ندارد. همچنين مصرف مكمل هاي دارويي به تنهايي موثر نيستند. اگر افراد تمايل به مصرف اينگونه دارو ها دارند بايد با پزشك خود مشورت كرده و در كنار روش هاي ديگر از آنها استفاده كنند. در برخي موراد تركيب داروهاي شيميايي مثل ترامادول و متادون با داروهاي گياهي، عوارض بدي ايجاد مي‌كند. احتمالا مصرف بيش از حد اين داروها با حشيش نيز موثر نخواهد بود.

ترك اعتياد به حشيش در خانه

قطعا ترك اعتياد به حشيش در خانه، حس آرامش و امنيت بيشتري براي آنها ايجاد خواهد كرد. همچنين اين روش براي افرادي كه نمي‌توانند مدت زمان زيادي را دور از خانه بگذرانند؛ مناسب خواهد بود. اما براي ترك اعتياد به حشيش در خانه نيز بايد اصولي را رعايت كنيد و از يك پزشك و روانشناس كمك بگيريد. خانواده در اين زمان بسيار تاثيرگذار خواهند بود. با محيا كردن محيطي آرام و امن و ايجاد انگيزه براي فرد معتاد، به او كمك كنيد. 

اقدامات لازم براي ترك اعتياد به حشيش

در ابتدا بهتر است از اعتياد فرد اطمينان حاصل كرده و با روش هاي مطمئن ترك را شروع كنيد. معمولا بعد از گذشت 10 هفته سم زدايي به طور كامل انجام مي‌گيرد و هيچ نشانه اي از مصرف حشيش در بدن باقي نخواهد ماند. دوره سم زدايي دوره حساسي است كه در كلينيك هاي ترك اعتياد به سرعت بيشتري انجام مي‌شود. در اين دوران، تغذيه افراد بسيار مهم است. همچنين ورزش سبك و حضور در جلسات گروهي و توانبخشي نيز از اقدامات لازم در اين دوران است.

سخن پاياني

برخلاف تصورات همگان مصرف كوتاه مدت حشيش نيز اعتياد اور خواهد بود و عوارض جبران ناپذيري براي افراد خواهد داشت. ترك اعتياد به حشيش نياز به زمان كافي و انرژي خود فرد و اطرافيان او دارد. استفاده از داروهايي كه در رسانه ها براي ترك اعتياد تبليغ مي‌شوند موثر نخواهند بود و حتي باعث بروز اختلالاتي هم مي‌شوند. عوارض مصرف حشيش نه تنها بر فرد، بلكه بر خانواده او نيز تاثير خواهد داشت. در اين دوران از خدمات پزشكي و روانشناسي بهره گرفته تا مشكلات به وجود آمده را جبران كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد به حشيش مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا ترك اعتياد به حشيش در خانه ممكن است؟

اگرچه اين مسئله امكان‌پذير است بااين‌حال شما از نظر دسترسي فوري به پزشك و تجهيزات درماني تا حدودي با مشكل مواجه خواهيد شد.

ترك اعتياد به حشيش چند روز طول مي‌كشد؟

عوامل زيادي بر مدت زمات ترك اعتياد به حشيش موثر هستند. اما به طور كلي 24 تا 72 ساعت بعد از قطع مصرف حشيش، نشانه هاي ترك بروز پيدا خواهند كرد و در اولين هفته به اوج خود مي‌رسند. دوران نقاهت براي برخي شايد تا 30 روز هم طول بكشد.

بعد از ترك حشيش چه بايد كرد؟

برخي از عوارض مصرف حشيش تا مدت ها بعد از ترك نيز باقي خواهند ماند. به همين دليل توصيه مي‌شود افراد حتي بعد از اتمام دوره سم زدايي نيز بازهم درمان را ادامه دهند و از پزشك و روانشناس كمك بگيرند.

منبع: ترك اعتياد به حشيش در خانه | بهترين روش ترك حشيش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۳۸:۴۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

دعوا با مادر يكي از مشكلاتي است كه در هر خانواده اي پيش مي‌آيد. اختلاف نسل و ديگر عوامل باعث بروز تعارضات و چالش هايي ميان والدين و فرزندان مي‌شود. معمولا فرزندان زمان بيشتري را با مادر خود مي‌گذرانند؛ بنابراين بيشتر احتمال دارد كه با او دچار اختلافاتي شوند. اما در هر صورت فرزندان بايد به والدين خود احترام گذاشته و مشكل خود را به صورت مسالمت آميز حل كنند. قطعا مادران هميشه به فكر فرزندان خود هستند؛ و صلاح آن‌ها را مي‌خواهند. اما ممكن است كه در مسائلي دچار اشتباه شوند. احترام مفهومي دو طرفه است و والدين نيز بايد براي فرزند خود احترام و شخصيت قائل شوند. در ادامه جوانب مختلف دعوا با مادر را بررسي كرده‌ايم.

منبع: دعوا با مادر | چرا هميشه با مادرم دعوا مي كنم؟

دعوا با مادر

افراد به دلايل مختلفي با مادر خود به دعوا مي‌پردازند. دعوا با مادر يكي از موضوعاتي است كه در دوران نوجواني به اوج خود مي‌رسد. البته هميشه احتمال بروز آن وجود دارد. در اين شرايط آگاهي و واكنش درست مادران بسيار اهميت دارد. قطعا بايد از شدت گرفتن يا تكرار شدن دعوا، جلوگيري كرد چراكه اين موضوع تاثير زيادي در آينده فرزندان خواهد داشت. در اين مقاله به بررسي علل و واكنش درست در مقابل آنها خواهيم پرداخت.

علل دعوا با مادر

همانطور كه گفته شد؛ دعوا با مادر به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد. نمي‌توان در اين شرايط دنبال مقصر بود. بلكه بايد شرايط خانواده را به گونه اي محيا كرد كه افراد براي خواسته ها و مشكلات خود با يكديگر صحبت كنند و تعامل داشته باشند. برخي از علل دعوا با مادر، شامل موارد زير مي‌شود.

⭕سخت گيري مادرها

همه مادرها علاقه به داشتن فرزندي قانونمند و منظم دارند. اما گاهي به آنها فشار زيادي وارد مي‌كنند و با وضع قوانين سخت گيرانه و غيرمنطقي سبب بروز مشكلاتي مي‌شوند. معمولا مادرها به دليل اينكه احساس مسئوليت بيشتري در قبال فرزندان مي‌كنند؛ حساسيت آنها نيز بيشتر است. اما قبل از اين بايد حس مسئوليت پذيري را در فرزندان خود تقويت كنند. دعوا با مادر گاهي براي ايستادگي در مقابل اين قوانين است. مادران بايد در كنار دادن آزادي عمل و استقلال به فرزندان شان در كنار آنان بوده و از آنها مراقبت كنند. براي آشنايي بيشتر با والدين سخت گير كليك كنيد.

⭕اختلاف نظر از دلايل دعوا با مادر

بسياري از مشاجرات به دليل اختلاف نظر و تفاوت سليقه ها به وجود مي‌آيند. مخصوصا وقتي تفاوت سني مادر با فرزندش زياد باشد؛ بيشتر احتمال دعوا با مادر وجود دارد. معمولا فرزندان با مفاهيم جديدتري در جامعه روبرو مي‌شوند كه والدين هيچ دركي از آنها ندارند. فرزندان مخصوصا در سنين پايين تر نمي‌توانند به درستي سبك زندگي مناسب خود را انتخاب كنند يا الگوهاي نامناسبي را برمي‌گزينند. همين موضوع سبب بروز چالش هايي در خانواده خواهد شد. البته در بيشتر موراد اين شرايط موقت است و جاي نگراني نيست.

⭕پايبند نبودن به سنت هاي خانوادگي

طبيعي است فردي كه تصميم به انجام كارهاي جديدي مي‌گيرد؛ با مخالف روبرو شود. دعوا با مادر هم به همين دليل اتفاق مي‌افتد. والدين حداقل به يك نسل قبل از ما تعلق دارند و معمولا تغيير براي آنها دشوار خواهد بود. اما براي افرادي كه شخصيت آنها به تازگي در حال شكل گيري است؛ انعطاف داشتن رايج تر است. والدين بايد نسبت به درستي سنت هاي خانوادگي آگاه باشند و فرزند خود را مجبور به تكرار آنها نكنند.

⭕عادت هاي نامناسب

گاهي فرزند از ويژگي هاي اخلاقي خوبي برخوردار است؛ اما به دليل عادت هاي نامناسبي كه دارد دعوا با مادر خود را تجربه مي‌كند. برخي از عادت هاي مخرب شامل مصرف سيگار، نامنظمي، رژيم غذايي نامناسب، رانندگي پرخطر، پوشش نامناسب و… مي‌شود. شايد فرزند تصور كند كه براي زندگي شخصي و بدن خود مختار است. اما رفتار اعضاي خانواده بريكديگر تاثيرگذاشته و آنها را مستعد بروز رفتارهاي مختلف مي‌كند.

⭕احترام نذاشتن به حريم خصوصي

همه افراد در زندگي خود نياز به حريم خصوصي دارند. البته اين به معناي تنها ماندن براي مدت زمان طولاني يا جداشدن از خانواده نيست. مادر و فرزند، هر دو بايد به حريم يكديگر احترام گذاشته و در مورد آن مراقب باشند. دانستن همه مسائل ضرورتي ندارد. دعوا با مادر گاهي به همين دليل اتفاق مي‌افتد. در واقع مادران به دليل حس دلسوزي تمايل دارند فرزند خود را از خطرات احتمالي حفظ كنند. همين موضوع گاهي باعث مي‌شود كه بدون اجازه به حريم خصوصي او وارد شوند.

براي جلوگيري از دعوا با مادر بايد چه كرد؟

فراموش نكنيد كه هميشه احتمال بروز دعوا با مادر وجود دارد. اين موضوع اجتناب ناپذير است. اما مي‌توان براي جلوگيري از آن اقداماتي انجام داد. وقتي تنش در محيط خانواده و بين اعضا زياد مي‌شود؛ عواقبي به همراه خواهد داشت. گاهي اين عوارض جبران ناپذيراند و فرزند را وارد مسيرهاي خطرناكي مي‌كند. در اين قسمت برخي از راهكارهاي موثر در اين زمينه را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

💠كمك گرفتن از مشاورخانواده

گاهي رابطه بين فرزند با مادر، به قدر فرسايشي مي‌شود كه آنها ديگر قادر به صحبت كردن هم با يكديگر نيستند. در اين زمان حضور يك روانشناس ضروري خواهد بود. مشاور دليل مشكلات را به صورت عمقي تر پيدا كرده و با حل آنها از بروز دعوا مادر جلوگيري مي‌كند. درمان هريك از آنها به تنهايي يا حتي يك طرف دعوا، كمك بزرگي خواهد كرد. به طور كلي افراد براي داشتن روابطي سالم تر با ديگران بايد به روانشناس مراجعه كنند. 

💠گفت وگوي موثر

با اينكه بيشتر گفت و گوها در نهايت به دعوا با مادر منجر مي‌شود؛ اما افراد نبايد از آن صرف نظر كنند. درواقع در ابتدا بايد خود تلاش به حل مشكل كرده و در قدم بعدي به روانشناس مراجعه كنند.برخورداري از مهارت حل مساله و ارتباط موثر با ديگران، در اين زمينه بسيار موثر است. در گفت و گو، دنبال مقصر نباشيد و با آرامش به حرف هاي طرف مقابل نيز گوش دهيد. اجازه دهيد گفت و گو دوطرفه باشد و انتقادپذير باشيد. از ديگر اعضاي خانواده هم بخواهيد كه مشاركت داشته و شما را راهنمايي كنند. براي داشتن مكالمه اي اثربخش اجازه دهيد خشمتان فروكش كند و همه جوانب را در نظر بگيريد. از عذرخواهي كردن نترسيد و با لحني آرام صحبت كنيد.

💠ترك محل

بعد از امتحان كردن راه هاي مختلف، هر زمان كه حس كرديد؛ دعوا با مادر در حال وقوع است؛ مكان را ترك كنيد تا از بروز بي احترامي جلوگيري كنيد. البته اجازه ندهيد كه مشكلات حل نشده باقي بمانند و بعد از كنترل خشم در مورد موضوع پيش آمده، به طور منطقي صحبت كنيد. اجازه ندهيد كه دخالت اطرافيان اوضاع را در خانواده شما بدتر كند. پس با خانواده خود همدل بوده از بروز دعوا جلوگيري كنيد.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه در بيشتر موارد دعوا با مادر به دلايل كوچك و بي اهميت اتفاق مي‌افتد و تنها راه حل آن صحبت كردن و فراهم كردن فضايي امن در خانه است. سعي كنيد روحيه بخشش را در خود تقويت كرده و حتي اگر مادر شما مقصر است بازهم با او با ملايمت رفتار كنيد. باتوجه به مطالبي كه گفته شد؛ حفظ رابطه فرزندان با والدين بسيار اهميت دارد به همين دليل حتما از يك مشاور كمك گرفته و اوضاع را مديريت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعوا با مادر مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

دعوا با مادر به چه دليلي اتفاق مي‌افتد؟

معمولا دعوا با مادر به دليل اختلاف سني زياد، اختلاف نظر و عقيده، احترام نذاشتن به حريم خصوصي و عادات نامناسب اتفاق مي‌افتد.

منبع: دعوا با مادر | چرا هميشه با مادرم دعوا مي كنم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۳۴:۰۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اضطراب بيماري اختلالي اضطرابي است كه شامل نگراني بيش از حد و بيمارگونه در مورد ابتلا به بيماري هاي مختلف مي‌شود. نگراني براي سلامتي لازم است؛ اما برخي در اين مورد زياده روي مي‎‌كنند. اين دسته از افراد به صورت مداوم توهم ابتلا به يك بيماري خطرناك را داشته و تمايل دارند كه در بيمارستان نيز بستري شوند. در واقع اين رفتار جلب توجه محسوب نمي‌شود يا به علت وجود درد جسماني نيست. اين افراد فقط ترس و اضطراب حاصل از بيماري را تجربه مي‌كنند. اين يك بيماري بلند مدت است و نشانه هاي آن در طول زمان متفاوت خواهد بود. معمولا با بالارفتن سن، اين مشكل تشديد مي‌شود؛ اما با روش هاي روانشناختي مي‌توان آن را كنترل كرد.

منبع: اضطراب بيماري | درمان انواع اختلال اضطراب بيماري

اضطراب بيماري

اضطراب بيماري يا هيپوكندريا، به تازگي در كتابچه تشخيصي آماري اختلالات روان، اختلال محسوب نمي‌شود. در واقع اگر فردي اين علائم را داشته باشد براي آن تشخيص اختلالات اضطرابي يا روان تني گذاشته مي‌شود. به طور كلي اين بيماري علائم مختلفي دارد و آمار ابتلا به آن ميان زنان بيشتر است. بسياري از عوامل مثل اطرافيان و رسانه ها در ابتلا به اين بيماري موثر هستند. در ادامه مفصل در اين مورد توضيح خواهيم داد.

نشانه هاي اضطراب بيماري

در واقع قسمت عمده نشانه هاي اين بيماري شامل اضطراب و ترس مي‌شود. نشانه هاي جسماني نيز حاصل از استرس است. اين گونه افراد نشانه هاي بيماري را نيز بزرگ نمايي هم مي‌كنند. براي مثال اگر به يك سردرد ساده دچار شوند؛ آن را تومور مغزي تلقي مي‌كنند. برخي از نشانه هاي اضطراب بيماري، شامل موارد زير مي‌شود.

🔷تصور به افول وضعيت سلامتي

🔷وجود اضطراب حتي بعد از اطمينان پيدا كردن از سلامتي كامل

🔷جستجو در مورد بيماري هاي مختلف در اينترنت

🔷در خود به دنبال علائم بيماري هستند

🔷اصرار به بستري شدن در مراكز درماني و تحت نظر بودن

🔷مصرف داروهايي بدون دليل

🔷مراجعه مكرر به پزشك و انجام آزمايش هاي مختلف

🔷حرف زدن مداوم در مورد بيماري

🔷انزوا و خانه نشيني به دليل ابتلا به بيماري هاي مختلف

🔷اضطراب و بي حالي به دليل ترس از بيماري تا حدي كه كارهاي روزمره آنها را نيز مختل مي‌كند.

عوارض حاصل از اضطراب بيماري

قطعا اضطراب بيماري براي افراد مشكلاتي ايجاد خواهد كرد. همانطور كه در قسمت قبل هم ذكر شد؛ گاهي اين علائم به حدي مي‌رسند كه در زندگي روزمره فرد هم مشكل ايجاد مي‌كنند. برخي ديگر از عوارض اين اختلال به شرح زير است.

🔶مشكلات ارتباطي با ديگران، به دليل نگراني بيش از حد

🔶مشكلات مربوط به محل كار. احتمالا فرد به صورت مداوم از محل كار خود غيبت كرده يا به دليل صحبت كردن بيش از حد در مورد بيماري، همكاران خود را كلافه مي‌كند.

🔶بروزمشكلات مالي، هم به دليل مشكلات مربوط به شغل و هم انجام بيش از آزمايشات ومراجعه به پزشك

🔶ابتلا به ساير اختلالات رواني مثل افسردگي يا اسكيزوفرني

علل ايجاد كننده اضطراب بيماري

علت اصلي بروز اختلال اضطراب بيماري، به طور قطعي مشخص نيست. اما عوامل زيادي در ايجاد آن موثر هستند. براي درمان اين بيماري فرد بايد علت آن را بشناسد. قبل از هر چيز از سلامت روان و عدم ابتلا به ساير اختلالات اطمينان حاصل كرده و سپس درمان را با كمك يك روانشناس آغاز كند.

📌تصورات اشتباه

در مواردي كه فرد تصور درستي از احساسات و دردهاي خود ندارد؛ همه چيز را بزرگ نمايي مي‌كند. يا حتي در مواردي آستانه تحمل فرد بسيار پايين بوده و با بروز دردي هاي ناچيز، فشار زيادي را تحمل مي‌كند. در چنين شرايطي با ابتلا به اضطراب بيماري، فرد همواره به دنبال مداركي است كه درد خود را به بقيه نيز اثبات كند و از آنها هم تاييد بگيرد

📌خانواده

معمولا خانواده در ابتلا به اضطراب بيماري بسيار موثر هستند. خانواده هايي كه در كودكي به سلامت فرزند خود بسيار اهميت مي‌دهند؛ در واقع در اين كار افراط مي‌كنند، فرزند خود را در معرض ابتلا به به اضطراب بيماري قرار مي‌دهند. از طرفي ديگر ابتلا يكي از اعضاي خانواده به اين بيماري احتمال بروز آن را در فردي ديگر بيشتر مي‌كند. حتي مي‌توان گفت كه وقتي اطرافيان نسبت به فرد يا وضعيت سلامتي او بي اهميت هستند؛او براي جبران اين موضوع، بسيار نسبت به بدن خود حساس مي‌شود. با وجود يك بيماري سخت در خانواده يا حتي سابقه آن، افراد را بيشتر نگران سلامتي خود، مي‌كند.

📌تجارب دوران گذشته

دسته اي ديگر به دليل ابتلا به يك بيماري سخت در دوران كودكي به اضطراب بيماري مبتلا مي‌شوند. آنها هميشه احتمال بازگشت بيماري خود را مي‌دهند. از طرفي ديگر تشخيص اشتباه يك بيماري در گذشته و درگير شدن فرد با آن براي مدتي، افراد را مستعد اين بيماري مي‌كند. براي مثال يك بيماري ساده براي او سرطان تشخيص داده شده است؛ و او هميشه نگران دريافت تشخيص اشتباه از طرف پزشكان است.

📌شغل

يكي از مشاغلي كه باعث بروز اضطراب بيماري در افراد مي‌شود؛ مشاغل پرخطر و با استرس زياد مثل پزشكي است. برخي از پزشكان، به دليل اينكه مدام با بيماري هاي مختلف سرو كار دارند؛ در برخي موارد وجود آنها را در بدن خود نيز احساس مي‌كنند. حتي ميان دانشجويان پزشكي، اصطلاحي به نام سندروم ترم هفت وجود دارد. آنها معمولا در ترم هفتم دوران تحصيل خود مدام در بدن خود به دنبال بيماري هاي مختلف هستند. برخي از روانشناسان نيز طيف وسيعي از بيماري هاي رواني را در خود تشخيص مي‌دهند كه اين فقط تصور آنهاست و واقعيت ندارد.

درمان اضطراب بيماري

با اينكه اضطراب بيماري طبق معيارهاي مشخص، اختلال محسوب نمي‌شود؛ اما درمان و كنترل آن ضروري است. به دليل اينكه معمولا بيماران مبتلا به اضطراب بيماري، به اختلالات ديگري هم دچار هستند و زندگي آنها تحت تاثير اين استرس قرار مي‎گيرد؛ حتما بايد درمان را با كمك يك روانشناس و روانپزشك شروع كنند.

🔵دارو درماني

به دليل شباهت اضطراب بيماري با اختلالات طيف وسواس فكري عملي، معمولا متخصصين داروهاي مشابه با اين اختلال را تجويز مي‌كنند. داروهاي دسته مهاركننده هاي بازجذب انتخابي سروتونين مثل فلوكستين يا داروهاي بازجذب سروتونين-نوراپي نفرين مانند ونلافاكسين كه بر وسواس موثر هستند؛ براي درمان هيپوكندريا نيز تجويز مي‌شوند. البته بهتر است شروع مصرف و حتي قطع آنها نيز، تحت نظر پزشك متخصص انجام شود.

🔵روان‌درماني

موثرترين درمان ها براي اضطراب بيماري درمان شناختي رفتاري، رفتاردرماني و روش هاي كاهش استرس هستند. روانشناس با روش شناختي رفتاري باورهاي اشتباه آن‌ها را در مورد بيماري ها و سلامتي، تغيير داده و با رفتاردرماني و تكنيك هاي شرطي سازي، رفتارهاي مناسب را جايگزين مي‌كنند. با روشهاي كاهش استرس و آرميدگي، اضطراب كاهش پيدا كرده و فرد در بدن خود به دنبال پيدا كردن بيماري نيست. از آنجايي كه اين يك بيماري بلند مدت است و تاثيرات آن گسترده است؛ افراد بايد زمان زيادي را به درمان اختصاص دهند.

سخن پاياني

براي درمان اختلالات اضطرابي مثل اضطراب بيماري بايد ابتدا دليل اين استرس مشخص شود. يا حتي اينكه فرد در چه موقعيتي بيشتر به بيماري فكر مي‌كند. همه اين اقدامات و درمان علائم به كمك روانشناس امكانپذير است. با توجه به مطالبي كه ذكر شد؛ به دليل اختلالات همزماني كه وجود دارند وحتي تاثيرات اين بيماري بر زندگي شخصي و اجتماعي ؛ فرد بايد هرچه سريعتر درمان را شروع كند. اطرافيان نيز مي‌توانند در اين زمينه موثر واقع شوند و به فرد مبتلا كمك كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب بيماري مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

درمان قطعي اضطراب كدام است؟

براي درمان قطعي اضطراب بايد روش هاي درماني مختلف مثل دارودرماني و روان درماني به كار گرفته شوند. براي درمان اختلالات طيف اضطراب بايد از روانشناس و روانپزشك كمك گرفت.

منبع: اضطراب بيماري | درمان انواع اختلال اضطراب بيماري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۳۰:۳۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی