آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

برخورد با افراد خودشيفته با توجه به نياز دائمي آن‌ها به تمجيد، عدم همدلي و تصوري مغرورانه از خود كار آساني نيست. آن‌ها اغلب فريبنده هستند و ناامني‌هاي عميقي دارند. تخمين زده مي‌شود حدود 5٪ از جمعيت كل، داراي اختلال شخصيت خودشيفته (NPD) هستند. بنابراين بعيد نيست شما نيز مجبور شده باشيد با يكي از اعضاي خانواده، دوست يا همكار خودشيفته خود تعامل كنيد. بهتر است خود را از رابطه با خودشيفته كنار بكشيد، اما گاهي اوقات غيرممكن است؛ به خصوص وقتي آن شخص يكي از اعضاي خانواده شماست. از اينرو آشنايي با نحوه تشخيص يك خودشيفته واقعي و چگونگي برخورد با افراد خودشيفته به شما در محافظت از سلامت روان كمك مي‌كند. در صورتي كه رابطه شما با اين افراد، عميق بوده و تاثيرات منفي مستمر و جدي بر زندگي‌تان دارد، مراجعه و كمك از مشاور يا روانشناس قطعا كمك كننده و چه بسا ضروري خواهد بود.

منيع: برخورد با افراد خودشيفته

قبل از برخورد با افراد خودشيفته او را بشناسيد

خودشيفتگي بسيار پيچيده‌تر از احساس غرور يا تمايلات خودخواهانه است. خودشيفتگي واقعي اختلال شخصيتي قابل تشخيص است كه به عنوان الگويي از بزرگ‌نمايي، نياز به تحسين و عدم همدلي توصيف شده است. يك فرد مبتلا به NPD بر منحصر به فرد بودن، اهميت خود و احساس محق بودن خود متمركز است. اين افراد اغلب فقط به خود و نيازهاي خود توجه دارند و قادر به تعامل صحيح با دنياي اطراف خود نيستند. احساس استحقاق يك فرد مبتلا به NPD مي‎‌تواند بسيار شديد باشد. آن‌ها انتظار برخورد ويژه غيرمنطقي را دارند و هر كاري كه لازم است انجام مي‌دهند (چه خوب و چه بد) تا در مركز توجه قرار بگيرند. اين نياز به مركز توجه بودن و عدم آگاهي از احساسات ديگران اغلب منجر به رفتارهاي سمي از طرف آن‌ها مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي اختلال شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

برخورد با افراد خودشيفته

بسياري از اوقات، حذف فردي كه ويژگي‌هاي خودشيفتگي شديدي از خود نشان مي‌دهد، عملي‌ترين و مؤثرترين راه براي جلوگيري از آسيب‌هاي روحي يا سوء استفاده بيشتر است. اما اين تصميم ممكن است هميشه گزينه مناسب و ممكني نباشد. در اين شرايط شما به مجموعه‌اي از استراتژي‌هاي جديد براي برخورد با يك خودشيفته نياز داريد.

1- از برخورد مستقيم با افراد خودشيفته بپرهيزيد

از آنجايي كه افراد مبتلا به NPD به شدت نسبت به انتقاد حساس هستند، خودشيفته ناميدن يك خودشيفته واقعي معمولا نتيجه معكوس دارد و وضعيت را بدتر مي‌كند. صرف نظر از هرگونه نيت خوب پشت انتقاد يا سازنده بودن آن، افراد مبتلا به NPD نمي‌توانند به اندازه كافي رفتار خود را واكاوي كنند تا حقيقت پشت انتقاد را ببينند. درعوض، معمولاً طوري پيش مي‌روند كه انگار شما مشكل‌دار هستيد و كاري مي‌كنند عذرخواهي كنيد.

اگر احساس مي‌كنيد بايد به موضوعي رسيدگي كنيد، سعي كنيد در مورد نحوه مكالمه‌تان هوشمندانه رفتار كنيد. فرد مبتلا به NPD فقط پذيراي بازخوردهاي منفي در دوزهاي كوچك و مملو از چاپلوسي است. به جاي اينكه مستقيماً با ابراز نارضايتي وارد بحث شويد، ابتدا با تعريف پيش برويد.

مخصوصا سعي كنيد از رويكرد ساندويچ تعارف استفاده كنيد، كه شامل باز كردن و پايان دادن به مكالمه با اظهارات مثبت در مورد شخصي است كه با او صحبت مي‌كنيد. به عنوان مثال، با مطرح كردن آنچه در مورد آن‌ها دوست داريد شروع كنيد، سپس به آن‌ها اشاره كنيد كه چگونه مي‌توانند رفتار خود را براي بهبود رابطه تغيير دهند. نهايتا نيز با اين نكته پايان دهيد كه چقدر مطمئن هستيد كه آنها در ايجاد اين تغييرات موفق خواهند بود.

2- در برخورد با افراد خودشيفته بحث نكنيد

به‌همان دليلي كه مقابله با افراد خودشيفته بيهوده است، بحث كردن با او نيز عاقلانه نيست. مشاجره با افراد خودشيفته نيز به دليل عدم همدلي و مهارت‌هاي بين فردي، مي‌تواند به سرعت به آزار كلامي تبديل شود. حتي ممكن است فردي با NPD بتواند شما را به گونه‌اي به بازي بگيرد كه به اين باور برسيد كه شما مشكل داريد (نوع خاصي از مديريت كه شامل وادار كردن كسي به زير سوال بردن واقعيت خودش است).

از آنجا كه افراد مبتلا به NPD نگران خودشان هستند و تمايل دارند خود را قهرمان ببينند، ممكن است سعي كنند شما را به خاطر رفتارهايشان سرزنش كنند. آن‌ها خود را قرباني مي‌دانند، زيرا نمي‌دانند ممكن است در هر مشكلي نقش داشته باشند. ادامه مشاجره با يك خودشيفته فقط اين تصور قبلي را كه شما به آن‌ها حمله مي‌كنيد تأييد مي‌كند. در عوض، از گفتگو خارج شويد و هر كاري مي‌توانيد انجام دهيد تا خود را از آن موقعيت دور كنيد.

3- شما مرزها را تعيين كنيد

متأسفانه، افراد مبتلا به NPD اغلب حسي از مرزها ندارند. آن‌ها ممكن است براي رفع نيازهاي خود ديگران را تحت كنترل بگيرند. شما مي‌توانيد با تعيين مرزها، رابطه سمي را بهبود ببخشيد. مثلا مي‌توانيد پاسخ مكرر به پيام‌هاي متني را متوقف كنيد يا محدوديت زماني براي مكالمات تلفني خود تعيين كنيد. وقتي ارتباط خود را با يك خودشيفته محدود مي‌كنيد، حتما مرزهاي خود را به وضوح بيان كنيد. مطمئن شويد كه آن‌ها مي‌دانند در صورت تداوم برخي رفتارها، ارتباط‌تان را قطع خواهيد كرد، و در مورد شرايط و نحوه واكنش‌تان به طور دقيق صحبت كنيد.

مثلاً مي‌توانيد بگوييد كه مي‌خواهيد با او وقت بگذرانيد، اما اگر نظرات توهين‌آميزي در مورد شغل شما داشته باشد، مجبور خواهيد بود محل را ترك كنيد. اين تكنيك توپ را در زمين آن‌ها قرار مي‌دهد و به آن‌ها اجازه مي‌دهد انتخاب كنند كه با شرايط سازگار باشند يا نه.

به اين شكل حداقل مي‌توانيد اقداماتي را براي محافظت از خود انجام دهيد تا رفتارهاي او براي شما كمتر آسيب‌رسان باشد. شما مي‌توانيد انتخاب كنيد كه ارتباطتان را با آن‌ها محدود كنيد يا مطمئن شويد كه هميشه شخص ديگري در اطراف است تا هرگز با آن‌ها تنها نباشيد. با اينحال براي اين احتمال كه يكي از اعضاي خانواده خودشيفته شما به مرزهاي شما احترام نگذارد، آماده باشيد. افراد مبتلا به NPD تمايل دارند خود را مهم‌ترين فرد در جهان بدانند. عليرغم تمام تلاش شما براي رسيدن به يك مصالحه، تنها راه‌حل موثر ممكن است قطع كامل تماس باشد. اگر اينطور است، هيچ شرم‌آور نيست كه به خاطر سلامت روان خود، روابط خود را قطع كنيد.

4- تعيين كنيد كه با چه نوع خودشيفته‌اي سر و كار داريد

دو نوع اصلي از خودشيفتگان وجود دارد: خودبزرگ‌بين و آسيب‌پذير. خودشيفته‌هاي بزرگ‌بين داراي اعتماد به نفس بالا، به دنبال جلب توجه و در عين حال انعطاف‌پذير هستند. بهترين راه براي مقابله با آنها اين است كه آنها را زودتر وارد تيم خود كنيد و به آن‌ها نقشي كليدي بدهيد.

از طرف ديگر خودشيفتگان آسيب پذير، منفعل-پرخاشگر هستند و عزت نفس پاييني دارند. خودشيفته‌هاي خودبزرگ‌بين برون‌گرا هستند در حالي كه خودشيفته‌هاي آسيب‌پذير بيشتر درون‌گرا هستند. به خودشيفته‌هاي آسيب‌پذير اطمينان خاطر بدهيد تا آن‌ها را در حال انجام وظيفه و كنترل احساسات‌شان نگه داريد.

5- به جاي واكنش نشان دادن، پاسخ دهيد

بهتر است در برخورد با افراد خودشيفته ، روي موضوع مورد نظر تمركز كنيد و اجازه انحراف يا فرافكني ندهيد. بازگرداندن توجه به موضوع، توانايي فرد خودشيفته را براي انحصار در گفتگو يا تغيير موضوع از بين مي‌برد. هنگام پاسخ دادن به يك خودشيفته عمداً مراقب كلمات خود باشيد و عباراتي بياموزيد كه مي‌تواند به خلع سلاح شخص خودشيفته در هنگام تلاش براي درگير كردن شما كمك كند.

6- در برخورد با افراد خودشيفته بخواهيد به وعده‌ها عمل كند

خودشيفته‌ها در برنامه ريزي براي آينده عالي هستند اما به ندرت به وعده‌هاي خود عمل مي‌كنند. بهترين روش براي پاسخگو كردن افراد خودشيفته، مقابله با فريب است. پس قول آن‌ها را يادآوري كنيد و او را آگاه كنيد كه اطرافيان متوجه حرف ها و وعده هاي آن ها هستند.

براي آشنايي بيشتر با روش هاي درمان اختلال شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

7- توجه‌تان را به خودتان برگردانيد

خودشيفته‌ها با “توجه” رشد مي‌كنند (مهم نيست چقدر به او توجه كنيد، هرگز براي يك خودشيفته كافي نخواهد بود). اما مي‌توانيد با تمركز بر نيازها، اهداف و خواسته‌هاي خودتان، طلسم را بشكنيد. به نقاط قوت خود توجه داشته باشيد، براي تقويت اعتماد به نفس خود با روش‌هاي ممكن ابراز وجود كنيد و مطمئن شويد كه براي مراقبت از خود زماني اختصاص مي‌دهيد.

8- از كمك هاي حرفه اي استفاده كنيد

هنگام برخورد با افراد يا يك عضو خانواده خودشيفته ، داشتن يك سيستم حمايتي قوي و دريافت مشاوره از يك متخصص بهداشت روان ضروري است. برخورد با يك عزيز خودشيفته مي‌تواند به دليل تمام توهين‌ها، تحقير عمومي و ساير اشكال سوء استفاده، به شما احساس تنهايي دهد و باعث عزت نفس پايين شود. از آنجايي كه سوء استفاده‌ي خودشيفته‌ها مي‌تواند ظريف و نامحسوس باشد، تشخيص اينكه آيا قرباني هستيد يا خير، دشوار باشد. نشانه‌هاي نياز به كمك حرفه‌اي، از رابطه‌اي به رابطه ديگر متفاوت است. اما اگر تحت تاثير اين رابطه، به خودتان شك مي‌كنيد يا ارزش خود را زير سوال مي‌بريد، ممكن است نياز داشته باشيد از كسي كمك بگيريد.

با خودتان مهربان باشيد. با حمايت دوستان و مشاوران حرفه‌اي، مي‌توانيد ديدگاه درستي به دست آوريد و ياد بگيريد كه نيازي به شرمساري يا خجالت در مورد موقعيت خود نداريد. بحث در مورد آنچه كه از سر مي‌گذرانيد با يك مشاور مي‌تواند به افزايش اعتماد به نفس شما كمك كند و به شما در تصميم‌گيري در مورد بهترين رويكرد براي تعامل با آن‌ها كمك كند. چه تصميم به قطع روابط خود داشته باشيد يا بخواهيد از راه ديگري رابطه‌تان را بهبود ببخشيد، مشاور مي‌تواند منبع حمايتي قوي باشد و به شما در پذيرفتن پيامدهاي تصميم‌تان كمك كند. بهبودي يك فرآيند طولاني است و يافتن يك متخصص سلامت روان بسيار اهميت دارد، اما ارزش تلاش براي شروع سفر درماني را دارد.

آخرين نكته در مورد برخورد با افراد خودشيفته

برخورد با افراد خودشيفته مي‌تواند طاقت‌فرسا باشد و زندگي را تغيير دهد. مهم است كه بدانيد تنها نيستيد و افراد زيادي در شرايط مشابه شما هستند. اگر آسيب اين رابطه گسترده، عميق و طولاني مدت است يا اگر احساس مي‌كنيد قادر به بهبودي و ادامه دادن نيستيد، بسيار مهم است كه به دنبال كمك حرفه‌اي باشيد. توانايي شما براي بهبودي، به درك شما از آنچه تجربه كرده‌ايد و يافتن راه‌هايي براي بهبودي، مراقبت از خود و عشق به خودتان بستگي دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منيع: برخورد با افراد خودشيفته


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۳:۲۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال شخصيت خودشيفته (NPD) يك اختلال شخصيتي با مشخصه‌هاي اصلي عدم همدلي، نياز شديد به تحسين و خودبزرگ‌بيني است. مردم معمولاً از كلمه “خودشيفته” براي اشاره به كسي كه رفتارهاي خودمحورانه و مغرورانه از خود نشان مي‌دهد استفاده مي‌كنند. رفتارهاي خودشيفته‌وار ميتواند بر روابط و كيفيت زندگي فرد تأثير بگذارد. اما داشتن تمايل به رفتارهاي خودشيفته به اين معني نيست كه NPD داريد و تشخيص آن ضرورتا بايد توسط يك متخصص سلامت روان مانند روانپزشك يا روانشناس صورت بگيرد. درمان‌هاي موثري براي اختلال شخصيت خودشيفته وجود دارد. تغيير سخت اما ممكن است. همه ظرفيت رشد و تكامل را دارند و اين شامل افراد مبتلا به NPD نيز مي‌شود. افراد خودشيفته ميتوانند به آرامي با درمان مناسب و تلاش زياد تغيير كنند.

منبع: درمان اختلال شخصيت خودشيفته

درمان اختلال شخصيت خودشيفته

اغلب افراد تصور مي‌كنند اختلال شخصيت خودشيفته قابل درمان نيست. تصور غالب اين است كه خودشيفته‌ها فريبكاران ماهري هستند كه مي‌توانند حتي روان‌درمانگران باتجربه را فريب دهند و آنچه پيشرفت در درمان به نظر مي‌رسد فقط يك‌ تغيير رفتار موقت است. يا اينكه خودشيفته‌ها حقيقت را تحريف مي‌كنند و به نوعي موفق مي‌شوند روان درمانگران با تجربه را متقاعد كنند كه آنها بي‌تقصير هستند و مشكل واقعي شخص ديگري است. اما هيچ يك از موارد بالا درست نيست.

درمان NPD مي‌تواند چالش برانگيز باشد. چراكه شديدا به تمايل فرد براي ورود به درمان و پايبندي به آن بستگي دارد. افراد مبتلا به اين عارضه، خودبزرگ‌بيني و حالت تدافعي زيادي هم دارند كه تشخيص مشكلات و آسيب‌پذيري‌ها را براي‌شان دشوار مي‌كند. اما حتي اگر تغيير سخت باشد، غيرممكن نيست! نكته كليدي يافتن درمانگري است كه براي كار با بيماراني كه داراي اختلال شخصيت خودشيفته هستند آموزش ديده باشد. درمان ميتواند به افراد مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته كمك كند تا ياد بگيرند با خود و ديگران به شيوه‌اي همدلانه‌تر ارتباط برقرار كنند. افراد خودشيفته با كاوش در تجارب‌شان، توسعه رابطه درماني و تمركز مداوم بر روابط، اجتماع و ارتباطات، ميتوانند احساس سالم‌تري نسبت خود و در ادامه، روابط سالم‌تري با ديگران ايجاد كنند. به طور كلي انواع روش‌هاي درماني مي‌توانند كمك كننده باشند.

در اتاق درمان، چه چيزي درمورد افراد خودشيفته تغيير ميكند؟

درمان موفقيت‌آميز اختلال شخصيت خودشيفته شامل مجموعه‌اي از مراحل است؛ از جمله كمك به ايشان براي رهايي از پريشاني فوري، شناخت مكانيسم‌هاي مقابله‌اي ناسالم، توسعه مهارت‌هاي مقابله‌اي جديد، بازگشايي تجربيات دوران كودكي، يادگيري همدردي با خود، با ديگران و زندگي اصيل. با طي كردن مراحل درمان نهايتا مراجعان آرام‌تر هستند و زندگي آنها عموماً آرام‌تر خواهد بود. آنها ياد ميگيرند چه نوع چيزهايي آنها را تحريك ميكند و راه‌هاي مؤثرتري براي مقابله با موقعيت‌ها ايجاد مي‌كنند. آسيب‌هاي دردناك گذشته در مركز درمان قرار مي‌گيرند. اگر اين فرايند به خوبي پيش برود، مقداري بهبودي رخ ميدهد. در طي اين مراحل، آنها با خودشان همدلي عاطفي پيدا ميكنند. همچنين شروع به توسعه ظرفيت براي ايجاد تصويري پايدار، واقع بينانه و يكپارچه از خود مي‌كنند (روابط كل شيء). اين به آن‌ها اجازه مي‌دهد تا در مورد افراد ديگر نيز تصور مطلق خوب يا بد نداشته باشند.

بيشتر افراد مبتلا به NPD قبل از اينكه بتوانند براي ساير افراد همدلي عاطفي ايجاد كنند، بايد با خودشان همدلي كنند. بسياري از آنها در درون با خودشان نامهربانند. معمولاً مي‌توانيد با گوش دادن به اينكه چقدر با ديگران خشن هستند، متوجه شويد كه چقدر با خودشان خشن‌اند. گويا سرزنش و قضاوت ديگران راهي براي هدايت منتقد خشن دروني به بيرون و به دست آوردن آرامش دروني است. با اينحال ايجاد تغييرات نيازمند آگاهي و تمايل براي به چالش كشيدن و مهار صداي درون است. هنگامي كه درد خود را درك كردند و صداي دروني خشن و بي ارزش خود را بيشتر تحت كنترل داشتند، مي‌توانند شروع به نگاه كردن به افراد ديگر كنند. اگر همه چيز خوب پيش برود، برخي از اين مراجعان به آرامي ظرفيت خود را براي همدلي عاطفي گسترش خواهند داد.

دشواري‌هاي درمان اختلال شخصيت خودشيفته

بسياري از افراد مبتلا به NPD واقعاً خواهان روان‌درماني نيستند. و بسياري از كساني كه روان‌درماني مي‌خواهند، نمي‌دانند كه مشكل اساسي آنها خودشيفتگي است. ناآگاهي آنها در مورد ماهيت واقعي مسائلشان آنها را به انتخاب نوع نادرست درمانگر سوق ميدهد. از سوي ديگر بيشتر خودشيفته‌ها وقتي احساس خطر يا ناراحتي مي‌كنند از روان درماني اجتناب مي‌كنند. يا اينكه زودتر از موعد آن را ترك مي‌كنند (حتي زماني كه يك درمانگر خوب داشته باشند). اين معمولاً به اين دليل است كه آنها خودكاوي را بسيار دردناك مي‌دانند؛ فرايندي كه شامل كنار گذاشتن دفاعيات و مواجهه با شرم دروني و عزت نفس پايين‌شان است. اكثر مراجعين مبتلا به NPD براي تغيير وارد درمان نميشوند. بلكه معمولاً براي رهايي از احساسات و علائم ناخوشايند يا جلب رضايت شخصي كه برايشان مهم است، مي‌آيند. برخي به محض اينكه احساس بهتري پيدا كردند يا رضايت آن فرد را كسب كردند، درمان را ترك مي‌كنند.

انواع درمان براي اختلال شخصيت خودشيفته

متخصصان سلامت روان با ارزيابي عملكرد رواني فرد شروع مي‌كنند و قبل از توصيه طرحي براي درمان، تشخيص‌هاي افتراقي و بيماري‌هاي همبود را در نظر ميگيرند. اشكال مختلفي از درمان براي NPD وجود دارد و هر كدام ممكن است روند درمان را تا حدودي متفاوت پيش ببرند. آنچه در اينجا مطرح ميشود يك نگاه بسيار مختصر به روند درمان است و در واقعيت، ممكن است به اين سادگي نباشد.

درمان براي NDP احتمالاً شامل موارد زير است:

كمك به غلبه بر مقاومت در برابر درمان، شناسايي رفتارهاي خودشيفته‌اي كه باعث ايجاد مشكلات در زندگي شده‌اند، تمركز بر درد دوران كودكي و بررسي تجربيات گذشته و باورهايي كه منجر به رفتارهاي خودشيفته شده است، شناسايي مكانيسم‌هاي مقابله‌اي و ايجاد مكانيسم‌هاي مقابله‌اي جديد، درك اين كه چگونه اين رفتارها بر ديگران تأثير ميگذارد، جايگزيني افكار خودبرتربين با افكار واقعي‌تر، بررسي الگوهاي رفتاري جديد و تمرين آنها و مشاهده مزاياي رفتارهاي تازه آموخته شده، توجه و تغيير صداي دروني، همدلي با ديگران و سرانجام زندگي اصيل.

درمان خودشيفتگي چقدر طول ميكشد؟

درمان براي NPD يك فرآيند طولاني است. اين افراد ممكن است در مراحل اوليه احساس كنند كه بهبود يافته‌اند، اما مهم است كه درمان را زودتر ترك نكنند. به احتمال زياد چند سال طول مي‌كشد تا واقعاً يك تغيير معنادار ايجاد شود. از سويي، ساير مشكلات سلامت رواني، مانند اضطراب، افسردگي يا اختلال دوقطبي و… نيز بايد درمان شوند.

چند نمونه از رويكردهاي مطرح در درمان اختلال شخصيت خودشيفته

روان درماني

روانكاوي نوعي گفتگو درماني است. از طريق جلسات انفرادي، دلايل احساسات و رفتارها مشخص ميشود. در طي جلسات همانطور كه شروع به درك گذشته خود ميكنند، احساسات و رفتارهاي فعلي مورد توجه قرار ميگيرند. اين ميتواند به مراجع كمك كند تا افكار و احساسات خود را بهتر مديريت كند. سپس، ميتواند شروع به تغيير نحوه واكنش خود نسبت به آنها كند.

روان درماني كامل NPD معمولاً حداقل 5-10 سال طول مي‌كشد و فرآيندي طولاني، كند و پيچيده است و به صورت مرحله‌اي پيش مي‌رود. مراجعان مي‌توانند در هر نقطه توقف كنند. ميزان پيشرفت آنها در درمان بستگي به اين دارد كه چند مرحله را كامل كرده و در ابتدا چقدر درگير اختلال بوده‌اند. خودشيفتگاني با عملكرد بالا كه خودكاوي داشته و با بيشتر بخش‌هاي زندگي‌شان به خوبي كنار مي‌آيند، احتمالاً نسبت به خودشيفته‌هاي با عملكرد پايين‌تر كه قادر به حفظ شغل نيستند و دوستي ندارند، در درمان بهتر عمل مي‌كنند.

درمان شناختي رفتاري (CBT)

تمركز CBT بر شناسايي الگوهاي فكري و رفتاري ناسالم و جايگزيني آنها با الگوهاي سالم‌تر است. مراجعان مهارت‌هاي جديدي را با درمانگر خود تمرين خواهند كرد. همچنين تكاليف خانگي خواهند داشت تا اين مهارت‌ها را در فاصله بين جلسات عملي كنند.

طرحواره درماني

طرحواره درماني يك رويكرد يكپارچه براي درمان است و عناصر روان درماني و CBT را تركيب ميكند. هدف اين است كه به افراد خودشيفته كمك كنند الگوهاي غيرمفيد و مكانيسم‌هاي مقابله‌اي را كه از تجربيات اوليه دوران كودكي شكل گرفته‌اند، شناسايي و درك كنند. هنگامي كه اين طرحواره‌هاي ناسازگار كشف شدند، مي‌توانند ياد بگيرند آنها را اصلاح كنند. با تمرين، راه‌هاي جديدي براي رفع نيازهاي عاطفي خود و تغيير رفتار خود نسبت به ديگران پيدا خواهند كرد.

گشتالت درماني

گشتالت درماني نوعي روان‌درماني است كه در آن بيشتر بر روي حال تمركز ميكنند تا گذشته يا آينده. تجربيات زندگي قبلي مراجع و تأثير آنها بر زندگي كنوني فرد در نظر گرفته مي‌شود. مراجعين تشويق خواهند شد در مورد آنچه اكنون در زندگي‌شان اتفاق مي‌افتد فكر كنند و روي بهبود خودآگاهي و مسئوليت‌پذيري خود كار خواهند كرد.

رفتار درماني ديالكتيكي (DBT)

DBT شكلي از CBT با تمركز بر مواردي همچون ذهن آگاهي، تنظيم احساسات، تحمل پريشاني و اثربخشي بين فردي (مهارت‌هاي ارتباطي) است. DBT ممكن است شامل جلسات درماني فردي و گروهي باشد كه در آن افراد استراتژي‌هاي مقابله‌اي جديد را ياد مي‌گيرند و تمرين مي‌كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: درمان اختلال شخصيت خودشيفته


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۸:۵۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال شخصيت پارانوئيد چه ويژگي هايي دارد؟ حتما شما هم كساني در اطراف‌تان داريد كه بيخودي نسبت به همه‌كس و همه چيز بدبين هستند. هميشه تصور مي‌كنند ديگران مي‌خواهند به او صدمه بزنند، براي همين لذت يك ارتباط خوب حتي با نزديكانش را ندارد. متخصصين اين ويژگي‌ها را در افراد، اختلال پارانوئيد يا اختلال بدگماني مي‌نامند. زندگي با چنين شخصي واقعا سخت است زيرا اين خصوصيات او بر روابطش با ديگران موثر است و ارتباطاتش را محدود خواهد كرد. او با تفكر بيش از حد راجب زندگي ديگران، به تدريج نسبت به همه بدگمان مي‌شود. و به اين باور مي‌رسد كه آنها هميشه در حال توطئه عليه او هستند. براي همين كم كم از همه دوري كرده و منزوي مي‌شود. البته بدگماني در سطح معقول طبيعي است، اختلال بدگماني يا پارانوئيد به حالت شديد و اغراق‌آميز بدگماني در فرد اشاره دارد.

منبع: اختلال شخصيت پارانوئيد

اختلال شخصيت پارانوئيد

اين اختلال يك سري رفتارهاي غيرعادي در فرد است. اختلال شخصيتي غيرعادي يعني رفتارهاي فرد در نزد ديگران عجيب و غريب جلوه كند. اين شخص بسيار نسبت به ديگران مشكوك مي‌باشد. فكر مي‌‌كند همه نيت بدي نسبت به او دارند و قصد آسيب رساندن به او را در سر مي‌پرورانند. يكي ديگر از ويژگي‌هاي اين اختلال نداشتن اعتماد به ديگران و كينه ورزي است. او هميشه حتي در ميان بي منظورترين حرف‌ها و اتفاقات اطرافش به دنبال يافتن تهديد يا كنايه است. سريع عصباني مي‌شود و نسبت به اطرافيان حس دشمني دارد.

علائم اختلال شخصيت پارانوئيد در اوايل جواني شروع مي‌شود. از آنجا كه بيمار به كسي اعتماد ندارد، درمان اين اختلال هم دشوار مي‌باشد. از اين رو براي درمان موفقيت‌آميز اين اختلال، رابطه خوب بين درمانگر و بيمار و ايجاد اعتماد بسيار مهم است. اعتماد باعث مي‌شود فرد بيماري‌اش را باور كند و اقدام به درمان نمايد.

علائم اختلال پارانوئيد يا بدگماني

شايد اين سوال براي‌تان مطرح باشد كه چطور بفهميم بدگماني يكي از اطرافيان‌مان به دليل اختلال پارانوئيد است؟ شخصيت اختلال پارانوئيد يا بدگمان، علائم زير را در رفتارش دارد. ولي شايد فردي همه اين نشانه‌ها را با هم داشت، و فرد ديگر فقط چند مورد را داشته باشد.

_ شخص بدگمان اصلا انتقادپذير نيست. جالب اين كه خود او انتقاد كسي را نمي‌پذيرد، ولي از ديگران به تندي انتقاد كرده و ايراد مي‌گيرد. در نتيجه با هيچ كس سازگار نيست.

_ براي بدگماني نسبت به ديگران هيچ دليل منطقي وجود ندارد و فقط فكر مي‌كند كه ديگران قصد لطمه زدن به او را دارند.

كارهاي ديگران مورد قبول او نيست، حتي اگر به بهترين نحو انجام داده باشند، باز هم ايرادي پيدا كرده و كار او را بي‌ارزش مي‌كنند.

_ همانطور كه گفتيم شخصيت اختلال پارانوئيد تصور مي‌كند بقيه در همه حال به دنبال نقشه كشيدن جهت خيانت به او هستند.

_ نقاط ضعف طرف مقابل‌شان را بزرگ كرده، و كوچك‌ترين عيب آن‌ها را پيوسته به رويش مي‌آورند.

_ در عين حال هميشه خجالت‌زده هستند.

_ تصور مي‌كنند اطرافيان قصد تصاحب مقام و موقعيت او را دارند و از اين رو در خيال خود دنبال راهي براي بي اثر كردن نقشه آن‌ها هستند.

_ اوضاع زندگي اختلال شخصيت پارانوئيد وقتي بدتر خواهد بود كه اين بدگماني‌ها و رفتارهاي غلط را در زندگي زناشويي وارد كند و به شريك زندگي‌اش، بي‌اعتماد باشد.

_ تمايلي به گفتگو درباره زندگي خود با ديگران ندارند، زيرا فكر مي‌كنند اگر كسي از زندگي‌اش اطلاع داشته باشد از آسيبش در امان نيست.

علت ابتلا به اختلال شخصيت پارانوئيد

محققين هنوز به علت اصلي اين بيماري پي نبرده‌اند ولي عقيده دارند ممكن است تركيبي از عوامل ژنتيكي و روانشناختي در ابتلا به اين اختلال نقش دارند. كساني كه در اقوام خود سابقه ابتلا به اسكيزوفرني دارند، بيشتر در معرض ابتلا به اختلال شخصيت پارانوئيد هستند. از اين رو محققان وجود رابطه ژنتيكي بين اين دو اختلال را تاييد مي‌كنند. فردي كه در كودكي از لحاظ جسمي و عاطفي تجربه بدي داشته يا از جانب والدين به اندازه كافي حمايت نشده، در بزرگسالي امكان ابتلا به اختلال شخصيت پارانوئيد در او بيشتر است.

چگونگي تشخيص اختلال بدگماني

روانشناس يا مشاور از او راجب علائم و سابقه بيماري‌اش مي‌پرسد. وضعيت كودكي، مدرسه، محل كار و روابط شخصي او طي مصاحبه‌اي بررسي مي‌شود. تست‌ها و معاينات ديگري همچون، دانستن نظر و پاسخ بيمار نسبت به يك موقعيت فرضي از او گرفته مي‌شود. سپس با توجه به نتايج اين بررسي‌ها بيماري تشخيص داده شده و برنامه درمان او شروع مي‌شود.

عوارض و پيامدهاي اختلال شخصيت پارانوئيد

طرز تفكر و رفتار فرد مبتلا به اختلال شخصيت پارانوئيد موجب مي‌شود نتواند روابط اجتماعي‌اش را حفظ كند. قادر به عملكرد خوب در محيط شغلي، تحصيلي و اجتماعي نيست، مدام درگير دعواهاي حقوقي با اطرافيان شده و شكايات متوالي از آن‌ها صورت مي‌گيرد. ادامه اين روال خطرات از هم پاشيدن خانواده، از دست دادن شغل و حتي خانه‌ را براي افراد مبتلا به اين بيماري‌ ذهني دارد.

ميزان شيوع اختلال شخصيت پارانوئيد

اين اختلال در بين 0.5 تا 2.5 درصد از كل جمعيت شيوع دارد. همچنين بين مردان، گروه‌هاي اقليت‌، مهاجران، سالمندان و افرادي كه در اقوام خود سابقه اسكيزوفرني دارند شايع‌تر است. غالبا فرد مبتلا به پارانوئيد، خودش اقدامي براي درمانش انجام نمي‌دهد؛ و از سوي همسر و يا يكي از نزديكان جهت درمان به تراپيست يا كلينيك روانپزشكي معرفي مي‌شوند.

كمك به بيمار دچار اختلال شخصيت پارانوئيد

با توجه به اين‌كه اين بيماري مي‌تواند عواقب خطرناكي داشته باشد، ضروريست از همه لحاظ بررسي و درمان شود. اقدام و انگيزه خود او و كمك خانواده در بهبودش نقش مهمي دارند. روانشناسان دو روش دارو درماني و روان‌درماني را براي بهبود اختلال شخصيت پارانوئيد پيشنهاد مي‌دهند:

دارو درماني

مصرف دارو موجب تشديد حس سوءظن و بدگماني در بيمار مي‌شود و ممكن است بيمار دارو را ترك كند. براي همين دارودرماني زياد توصيه نمي‌شود. ولي اگر اختلال شرايط خاصي پيش آورد و عوارضي مثل استرس شديد يا توهم داشته و زندگي طبيعي بيمار را مشكل كند؛ برخي داروها جهت كاهش علائم مفيد بوده و تجويز مي‌شوند.

روان درماني

اين روش موفق‌ترين و بهترين روش‌ درماني براي اختلال پارانوئيد مي‌باشد. اين افراد در ايجاد ارتباط با اطرافيانشان مشكل دارند. از اين رو درمان آنها را بايد با جديت دنبال كرد. از طريق درمان و معالجه، ميزان شك و بدگماني اين افراد كنترل شده و به مرور كم خواهد شد. شايد روند درمان بسيار سخت يا طولاني شود. زيرا اين افراد حتي ممكن است نسبت به پزشك و درمان‌گر خود هم شكاك شوند و اطلاعات لازم را به او ندهند. از طرفي بي‌توجهي و عدم درمان به موقع اين اختلال به مزمن شدن بيماري منجر مي‌شود. دروان‌درمانگر بايد در طول درمان دقت و تحمل زيادي داشته باشد؛ زيرا جلب اعتماد بيمار و توانايي در حفظ اين اعتماد كار دشواريست. بعد از درمان نيز ممكن است در بسياري از افراد درصدي از علائم بيماري باقي ‌بماند و نياز به مراقبت و درمان در كل عمرش لازم است.

سخن پاياني

در اين مقاله شما را با اختلال شخصيت پارانوئيد آشنا كرديم. دانستيد كه افراد مبتلا به اين اختلال، تقريبا به همه اطرافيان خود شكاك هستند و نسبت به آنها حالت دشمني و كينه دارند. قانع كردن آن‌ها به اينكه كسي قصد آسيب به او را ندارد و مي‌تواند به طرفش اعتماد كند، سخت است. به ويژه زندگي مشترك با چنين فردي بسيار دشوار است. بنابراين اگر شما در خانواده يا اطراف‌تان كسي را مشكوك به اين اختلال مي‌بينيد، بهتر است با درايت و آگاهي او را قانع به قبول بيماري و درمان كنيد. اگرچه درمان اين اختلال به صبر و حوصله فراوان نياز دارد، ولي از درمان نكردن بهتر است. با درمان شخصيت پارانوئيد به زندگي خود او و اطرافيانش آرامش بيشتري خواهد آمد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال شخصيت پارانوئيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلال شخصيت پارانوئيد،
موضوع:
[ ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۹:۲۵ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال شخصيت نمايشي يا هيستريونيك و يا (show of) ازجمله مشكلات شخصيتي آسيب‌زننده در روابط انساني است. افراد مبتلابه اين اختلال داراي رفتارهايي اغواگرانه، ظاهري جذاب و هيجان‌هايي متغير هستند. درنتيجه به‌راحتي و برحسب سليقه تماشاگران خود، رنگ عوض مي‌كنند. اين ويژگي اگرچه ممكن است جالب باشد، اما نشان‌دهنده روحيه‌اي حساس، شكننده و آسيب‌پذير است. به همين دليل آشنايي با ويژگي‌هاي اين افراد مي‌تواند نقش زيادي در داشتن تعاملات مناسب با آن‌ها داشته باشد.

منبع: اختلال شخصيت نمايشي

اختلال شخصيت نمايشي

يكي از اختلالات شخصيتي گروهB، شخصيت هيستريونيك يا نمايشي نام دارد. افرادي كه دچار اين مشكل هستند، معمولاً همانند هنرپيشه‌ها رفتار مي‌كنند. به‌عبارت‌ديگر، آن‌ها هيجانات خود را به شيوه‌اي اغراق‌آميز ابراز مي‌كنند تا همچون هنرمندان، تماشاچيان شان را به خود خيره نمايند. سبك زندگي آن‌ها به‌گونه‌اي است كه انگار همواره روي استيج نمايش قرار دارند. طرز صحبت، احساسات، وضعيت ظاهري و حتي عقايد و باورهاي آن‌ها همواره در حال نوسان است. دليل اين رنگ عوض كردن‌ها در افراد مبتلا، تنها جلب كردن توجه و نظر مساعد اطرافيان آن‌ها است.

بنابر گزارش‌هاي باليني، نرخ شيوع اين اختلال در بين زنان بيشتر از مردان است. در حقيقت، باور بر اين است كه مردان با ويژگي‌هاي مستعد كننده اين اختلال، بيشتر تشخيص اختلال شخصيت ضداجتماعي مي‌گيرند. همچنين لازم به ذكر است كه بروز اختلال هيستريونيك، غالباً در سنين جواني رخ مي‌دهد.

احتمال دارد افرادي كه تشخيص اختلال شخصيت نمايشي را مي‌گيرند، مبتلابه يك سري مشكلات رواني ديگر نيز باشند. ازجمله اختلالاتي كه پيش‌بيني مي‌شود همراه با شخصيت هيستريونيك مشاهده گردد، اختلالات سوماتيك سمپتوم (يا همان روان تني) است. همچنين، لازم است با دقت بر نشانه‌هاي اين افراد، پيش از هر چيز آن را از شخصيت مرزي، خودشيفته و وابسته افتراق داد. تشخيص اين موضوع هم تنها بر عهده متخصص روانشناسي يا روانپزشك صورت مي‌گيرد.

مشخصه افراد مبتلابه شخصيت نمايشي

كساني كه تشخيص اختلال شخصيت هيستريونيك را از متخصصين سلامت روان مي‌گيرند، رفتارهاي متنوعي از خود نشان مي‌دهند. بااين‌وجود، به‌طوركلي مي‌توان تمام اين واكنش‌هاي رفتاري يا ظاهري را در چند طبقه جاي داد. ازجمله رايج‌ترين ويژگي‌هاي افراد مبتلابه اين اختلال به شرح زير است.

نگاه سياه‌وسفيد به جهان

اين اشخاص، غالباً نگاهي صفر و صدي يا به‌عبارت‌ديگر سياه‌وسفيد به رويدادهاي مختلف دارند. آن‌ها معمولاً داراي گفتاري مبهم و كلي گويانه هستند و سعي مي‌كنند از بيان جزئيات خودداري كنند. دليل اين امر، آن است كه بتوانند در صورت لزوم داستان و احساسات خود براي تحت تأثير قرار دادن شنونده تغيير دهند.

ظاهر و رفتار فريبنده

اغلب افراد هيستريونيك در اكثر مواقع رفتار و ظاهري آراسته و درعين‌حال، جلب‌توجه كننده دارند. آن‌ها هميشه نگران ظاهر خود هستند و به دنبال تأييد دائمي اطرافيانشان مي‌گردند. اين موضوع تا جايي براي‌شان اهميت مي‌يابد كه حتي تعريف يا توجه نكردن ديگران به آن‌ها موجب ناراحتي يا عصبانيت‌شان مي‌شود.

نوسانات خلقي

حالت‌هاي خلقي و هيجاني مبتلايان به شخصيت نمايشي معمولاً خيلي سريع و آسان تغيير مي‌كند. اين افراد معمولاً تكانش گر هستند و خيلي سخت مي‌توانند در ارضاي تمايلات و خواسته‌هايشان تعويق ايجاد كنند. علاوه بر اين، آن‌ها همواره هيجان‌هاي خود را به شيوه‌اي مبالغه‌آميز و دراماتيك نشان مي‌دهند. در اين موضوع مي‌توان اين افراد را به هنرپيشه‌هاي تئاتر تشبيه كرد كه بر روي صحنه نمايش اجرا مي‌كنند.

عزت‌نفس پايين

معمولاً در پشت ظاهر فريبنده و رفتارهاي اغواگرانه اين افراد، عزت‌نفس پاييني وجود دارد. اين اختلال در اشخاصي بروز مي‌يابد كه اغلب احساس بي‌ارزشي يا بي‌كفايتي زيادي نسبت به خود دارند. آن‌ها براي مخفي كردن اين ويژگي‌هاي خود، سعي مي‌كنند جوري رفتار كنند كه توجه و تأييد اطرافيان، به‌خصوص افراد مهم زندگي‌شان را كسب كنند. به همين دليل است كه بي‌توجهي يا ناديده گرفتن ديگران، آن‌ها را بسيار عصبي و حساس مي‌كند؛ زيرا اين برخورد، مستقيماً اعتمادبه‌نفس پايين آن‌ها را نشانه مي‌گيرد.

مؤلفه‌هاي تشخيصي اختلال شخصيت نمايشي

بايد توجه داشت كه اغلب انسان‌ها، همواره درجاتي از ويژگي‌هاي مذكور را دارا هستند. آنچه باعث تمايز افراد عادي با مبتلايان به اختلال شخصيتي نمايشي مي‌گردد، وجود معيارهاي تشخيصي است. اين افراد معمولاً در همه حوزه‌هاي زندگي خود، به‌صورت غيرعادي هيجاني هستند. همچنين آن‌ها به‌صورت افراطي به دنبال جلب‌توجه ديگران‌اند. اين وضعيت تقريباً از ابتداي جواني شان شروع‌شده و در شرايط مختلف نيز بروز مي‌كند. توجه داشته باشيد كه اين ملاك‌ها بايد تنها توسط روانشناسان بررسي شود.

ملاك‌هاي لازم براي اختلال شخصيت هيستريونيك به شرح زير است:

درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين افراد در پنج حوزه از موارد زير تأثيرگذار باشد، مي‌توان تشخيص اختلال شخصيت نمايشي را به آن‌ها داد:

  1. احساس معذب بودن و ناراحتي فرد هنگام قرار نگرفتن در مركز توجه ديگران
  2. داشتن رفتارهايي تحريك‌كننده يا با اغوا گري‌هاي جنسي در ارتباطات خود با ديگران
  3. تغيير سريع هيجانات و ابراز آن‌ها به‌صورت سطحي
  4. استفاده از ظاهر فيزيكي خود براي جلب‌توجه ديگران
  5. صحبت كلي گويانه و فاقد جزئيات
  6. نشان دادن احساسات خود به صورتي اغراق‌آميز و نمايشي
  7. تلقين‌پذيري آسان
  8. در نظر گرفتن روابط ميان فردي خود به‌صورت صميمانه‌تر از آنچه واقعاً است.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال شخصيت نمايشي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلال شخصيت نمايشي،
موضوع:
[ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۵:۰۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره ازدواج در قم به صورت حضوري و تلفني در مركز تخصصي روانشناسي آواژه انجام مي‌شود. شما مي‌توانيد براي انتخاب همسر و تصميم گيري درباره زندگي مشترك خود در كوتاه ترين زمان از متخصصين اين مجموعه خدمات لازم را دريافت كنيد. متخصصين با ارائه مشاوره، انجام تست هاي مختلف رواني و شخصيتي، مصاحبه مشترك با هر دو طرف، بررسي فرهنگ خانوادگي و …. بي طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمايي مي‌‌كنند. در ادامه به اهميت و چگونگي مشاوره ازدواج قم پرداخته ايم. براي آشنايي بيشتر با خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: مشاوره ازدواج قم

مشاوره ازدواج قم

اولين سؤالي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه مشاوره ازدواج چه اهميتي دارد؟ بسياري از ما فكر مي‌كنيم مشكلات زندگي مشترك را مي‌توانيم به‌تنهايي و يا با كمك گرفتن از خانواده‌مان برطرف كنيم. به همين خاطر نيازي به استفاده از مشاوره نمي‌بينيم. اما شايد براي‌تان جالب باشد اگر بگوييم بسياري از مشكلاتي كه اين روزها باعث طلاق، خيانت زوجين و يا مسائل ريز و درشت ديگر مي‌شود با كمك گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنين درصد بالايي از زوج هاي موفق يكي از دلايل اصلي اين مسئله را كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌دانند. به همين خاطر قبل از هر چيز بهتر است راجع به مزاياي مشاوره ازدواج صحبت كنيم. براي آشنايي با ويژگي هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: معيار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خيلي از ما مشكلات زندگي مشتركمان را به دليل ترس از قضاوت شدن مطرح نمي‌كنيم. هيچ‌كدام از ما دوست نداريم از ديگران بشنويم كه اشتباهاتي داشته‌ايم. اما مشاورين خانواده صحبت‌هاي شما را بدون قضاوت مي‌شنوند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشاور همدلي است؛ به اين معنا كه آن‌ها شما را درك مي‌كنند و هرگز از كلماتي مثل بد يا اشتباه راجع به شما استفاده نمي‌كنند.

مشاوره ازدواج قم | پرهيز از پيش‌داوري

يكي از مشكلات جدي در زمينه ازدواج و رابطه با همسر پيش‌داوري خانواده‌ها است. خيلي از مواقع خانواده به دليل علاقه‌اي كه به شما يا همسرتان دارند راجع به مشكلات احساسي برخورد مي‌كنند. اين برخوردهاي احساسي بسياري از مواقع مي‌تواند مشكلات شما را از آنچه هست بيشتر كند. اما وقتي از مشاوره ازدواج كمك مي‌گيريد اين پيش‌داوري‌ها و قضاوت‌هاي احساسي از بين مي‌رود. به همين خاطر شما مي‌توانيد به‌راحتي به دنبال راه‌حل مشكلات باشيد.

پيداكردن دليل و راه‌حل اختلافات

بسياري از مواقع در زندگي مشترك ما نمي‌دانيم كه بايد چه كاري انجام بدهيم. در حقيقت مشكلاتي در زندگي پيش مي‌آيد كه شما نمي‌توانيد دليل آن را پيدا كنيد و يا ممكن است حتي با دانستن دليل نتوانيد راهكاري پيدا كنيد. در اين شرايط بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاورين خانواده است. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به شما كمك خواهد كرد تا دليل مشكلات و همين‌طور راه‌حل آن را پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: ازدواج با كسي كه قبلا اعتياد داشته

شناخت بهتر يكديگر

مهم‌ترين نكته در مراحل آشنايي پيش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتي شما شناخت كاملي از طرف مقابل داشته باشيد راحت‌تر مي‌توانيد راجع به ادامه رابطه تصميم بگيريد. به‌علاوه شناخت بهتر به شما كمك مي‌كند بدانيد كه چطور مي‌بايست با شريك زندگي‌تان ارتباط برقرار كنيد و در هر موقعيتي چه رفتاري داشته باشيد. رسيدن به اين نقطه يكي از بزرگ‌ترين فايده‌هاي استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورين با استفاده از مصاحبه و همين‌طور تست‌هاي شخصيت به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از طرف مقابل به دست بياوريد. براي آشنايي با راه هاي شناخت قبل از ازدواج كليك كنيد.

آگاهي از مسائل زندگي مشترك

يكي از مشكلاتي كه بسياري از جوانان در سال‌هاي اول زندگي با آن مواجه مي‌شوند نداشتن آگاهي از زندگي مشترك است. بسياري از اختلافاتي كه بين زوجين پيش مي‌آيد به اين خاطر است كه آن‌ها تجربه و دركي از زندگي مشترك ندارند. يكي از اقدامات مهم در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج اين است كه مشاورين به شما براي پيداكردن آگاهي از مسائل كمك مي‌كنند. در حقيقت مشاور به شما كمك خواهد كرد تا ديد واضح‌تري راجع به زندگي مشترك و مسائل و مشكلات آن داشته باشيد. به‌علاوه آن‌ها راهكارهايي براي روبه‌رو شدن با اين مشكلات نيز به شما ارائه مي‌كنند. براي آشنايي با روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

خدمات مشاوره ازدواج قم

مشاوره پيش از ازدواج قم

يكي از شناخته‌شده‌ترين اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پيش از ازدواج است. آمارها نشان مي‌دهد زوج‌هايي كه در اين زمان از مشاوره استفاده مي‌كنند معمولاً زندگي موفق‌تري نيز خواهند داشت. متخصصين در اين مشاوره‌ها با استفاده از تست‌هاي شخصيت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از يكديگر پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره آنلاين ازدواج كليك كنيد.

زوج‌درماني

هنگامي كه آسيب يا مشكلي در زندگي مشترك شما پيش مي‌آيد استفاده از زوج‌درماني مي‌تواند بسيار مفيد باشد. همان‌طور كه گفتيم زوج درمانگر بدون قضاوت و پيش‌داوري به شما كمك مي‌كند تا مشكل را پيدا كرده و براي حل كردن آن اقدام كنيد.

مشاوره ازدواج و جنسي ازدواج قم

آمارها نشان مي‌دهد كه مشكلات جنسي يكي از جدي‌ترين دلايل اختلافاتي است كه در زندگي مشترك زوجين پيش مي‌آيد. بااين‌حال بسياري از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به اين موضوع صحبت نمي‌كنيم. اما همان‌طور كه مي‌دانيد سكوت كردن نمي‌تواند مشكلات شما را حل كند. اين كار تنها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود. به همين خاطر بهتر است راجع به مشكلات جنسي رابطه‌تان با يك نفر صحبت كنيد. متخصصين روان‌شناسي مسائل جنسي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند مشكلات‌تان را برطرف كنيد و زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد.

براي آشنايي با معايب و مزاياي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

مشاوره ازدواج قم و درمان آسيب‌هاي خانواده

گاهي اوقات مشكلاتي مانند خيانت در يك رابطه پيش مي‌آيد. بسياري از ما در اين موقعيت‌ها تصور مي‌كنيم كه ديگر عمر زندگي مشترك‌مان به پايان رسيده است. اما مشاورين معتقدند درصورتي‌كه هر دو نفر تمايل داشته باشند مي‌توان اين روابط را درمان كرد. هنگامي كه درگير مسائلي مثل خيانت، ضرب و شتم، اعتياد و ساير مشكلات جدي مي‌شويد كه زندگي شما را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد مي‌توانيد براي درمان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي پر كردن پرسشنامه قبل ازدواج كليك كنيد.

پيشگيري از بروز مشكلات

كمك‌گرفتن از مشاوره ازدواج هميشه هم براي برطرف‌كردن مشكلات نيست. شما مي‌توانيد حتي قبل از اينكه مشكلي در زندگي‌تان پيش بيايد از اين مشاوره‌ها استفاده كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگيري كنيد و بتوانيد زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد. شما در هر مرحله اي مي‌توانيد براي دريافت مشاوره تلفني روانشناسي خانواده خود اقدام كنيد.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج قم

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همين‌طور روشي كه براي درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار كلي اين‌گونه است كه شما بعضي از جلسات مشاوره را به‌تنهايي و برخي ديگر را همراه با همسرتان شركت خواهيد كرد. به‌علاوه جلساتي نيز به انجام تست‌ها و همين‌طور تفسير كردن آنها اختصاص خواهد داشت. اين كار باعث مي‌شود كه شما بتوانيد به‌راحتي و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نيز با مشاور صحبت كنيد. به‌علاوه در جلسات مشترك شما با ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز آشنا مي‌شويد و در كنار هم مي‌توانيد مشكلاتتان را برطرف كنيد.

پيشنهاد مي شود مقاله هاي انواع ازدواج ، انگيزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره ازدواج قم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره ازدواج قم،
موضوع:
[ ۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۲:۴۳ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره ازدواج در اهواز به صورت حضوري و تلفني در مركز تخصصي روانشناسي آواژه انجام مي‌شود. شما مي‌توانيد براي انتخاب همسر و تصميم گيري درباره زندگي مشترك خود در كوتاه ترين زمان از متخصصين اين مجموعه خدمات لازم را دريافت كنيد. متخصصين با ارائه مشاوره، انجام تست هاي مختلف رواني و شخصيتي، مصاحبه مشترك با هر دو طرف، بررسي فرهنگ خانوادگي و …. بي طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمايي مي‌‌كنند. در ادامه به اهميت و چگونگي مشاوره ازدواج اهواز پرداخته ايم. براي آشنايي بيشتر با خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: مشاوره ازدواج اهواز

مشاوره ازدواج اهواز

اولين سؤالي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه مشاوره ازدواج چه اهميتي دارد؟ بسياري از ما فكر مي‌كنيم مشكلات زندگي مشترك را مي‌توانيم به‌تنهايي و يا با كمك گرفتن از خانواده‌مان برطرف كنيم. به همين خاطر نيازي به استفاده از مشاوره نمي‌بينيم. اما شايد براي‌تان جالب باشد اگر بگوييم بسياري از مشكلاتي كه اين روزها باعث طلاق، خيانت زوجين و يا مسائل ريز و درشت ديگر مي‌شود با كمك گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنين درصد بالايي از زوج هاي موفق يكي از دلايل اصلي اين مسئله را كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌دانند. به همين خاطر قبل از هر چيز بهتر است راجع به مزاياي مشاوره ازدواج صحبت كنيم. براي آشنايي با ويژگي هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: معيار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خيلي از ما مشكلات زندگي مشتركمان را به دليل ترس از قضاوت شدن مطرح نمي‌كنيم. هيچ‌كدام از ما دوست نداريم از ديگران بشنويم كه اشتباهاتي داشته‌ايم. اما مشاورين خانواده صحبت‌هاي شما را بدون قضاوت مي‌شنوند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشاور همدلي است؛ به اين معنا كه آن‌ها شما را درك مي‌كنند و هرگز از كلماتي مثل بد يا اشتباه راجع به شما استفاده نمي‌كنند.

مشاوره ازدواج اهواز | پرهيز از پيش‌داوري

يكي از مشكلات جدي در زمينه ازدواج و رابطه با همسر پيش‌داوري خانواده‌ها است. خيلي از مواقع خانواده به دليل علاقه‌اي كه به شما يا همسرتان دارند راجع به مشكلات احساسي برخورد مي‌كنند. اين برخوردهاي احساسي بسياري از مواقع مي‌تواند مشكلات شما را از آنچه هست بيشتر كند. اما وقتي از مشاوره ازدواج كمك مي‌گيريد اين پيش‌داوري‌ها و قضاوت‌هاي احساسي از بين مي‌رود. به همين خاطر شما مي‌توانيد به‌راحتي به دنبال راه‌حل مشكلات باشيد.

پيداكردن دليل و راه‌حل اختلافات

بسياري از مواقع در زندگي مشترك ما نمي‌دانيم كه بايد چه كاري انجام بدهيم. در حقيقت مشكلاتي در زندگي پيش مي‌آيد كه شما نمي‌توانيد دليل آن را پيدا كنيد و يا ممكن است حتي با دانستن دليل نتوانيد راهكاري پيدا كنيد. در اين شرايط بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاورين خانواده است. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به شما كمك خواهد كرد تا دليل مشكلات و همين‌طور راه‌حل آن را پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: ازدواج با كسي كه قبلا اعتياد داشته

شناخت بهتر يكديگر

مهم‌ترين نكته در مراحل آشنايي پيش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتي شما شناخت كاملي از طرف مقابل داشته باشيد راحت‌تر مي‌توانيد راجع به ادامه رابطه تصميم بگيريد. به‌علاوه شناخت بهتر به شما كمك مي‌كند بدانيد كه چطور مي‌بايست با شريك زندگي‌تان ارتباط برقرار كنيد و در هر موقعيتي چه رفتاري داشته باشيد. رسيدن به اين نقطه يكي از بزرگ‌ترين فايده‌هاي استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورين با استفاده از مصاحبه و همين‌طور تست‌هاي شخصيت به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از طرف مقابل به دست بياوريد. براي آشنايي با راه هاي شناخت قبل از ازدواج كليك كنيد.

آگاهي از مسائل زندگي مشترك

يكي از مشكلاتي كه بسياري از جوانان در سال‌هاي اول زندگي با آن مواجه مي‌شوند نداشتن آگاهي از زندگي مشترك است. بسياري از اختلافاتي كه بين زوجين پيش مي‌آيد به اين خاطر است كه آن‌ها تجربه و دركي از زندگي مشترك ندارند. يكي از اقدامات مهم در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج اين است كه مشاورين به شما براي پيداكردن آگاهي از مسائل كمك مي‌كنند. در حقيقت مشاور به شما كمك خواهد كرد تا ديد واضح‌تري راجع به زندگي مشترك و مسائل و مشكلات آن داشته باشيد. به‌علاوه آن‌ها راهكارهايي براي روبه‌رو شدن با اين مشكلات نيز به شما ارائه مي‌كنند. براي آشنايي با روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

خدمات مشاوره ازدواج اهواز

مشاوره پيش از ازدواج اهواز

يكي از شناخته‌شده‌ترين اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پيش از ازدواج است. آمارها نشان مي‌دهد زوج‌هايي كه در اين زمان از مشاوره استفاده مي‌كنند معمولاً زندگي موفق‌تري نيز خواهند داشت. متخصصين در اين مشاوره‌ها با استفاده از تست‌هاي شخصيت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از يكديگر پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره آنلاين ازدواج كليك كنيد.

زوج‌درماني

هنگامي كه آسيب يا مشكلي در زندگي مشترك شما پيش مي‌آيد استفاده از زوج‌درماني مي‌تواند بسيار مفيد باشد. همان‌طور كه گفتيم زوج درمانگر بدون قضاوت و پيش‌داوري به شما كمك مي‌كند تا مشكل را پيدا كرده و براي حل كردن آن اقدام كنيد.

مشاوره ازدواج و جنسي ازدواج اهواز

آمارها نشان مي‌دهد كه مشكلات جنسي يكي از جدي‌ترين دلايل اختلافاتي است كه در زندگي مشترك زوجين پيش مي‌آيد. بااين‌حال بسياري از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به اين موضوع صحبت نمي‌كنيم. اما همان‌طور كه مي‌دانيد سكوت كردن نمي‌تواند مشكلات شما را حل كند. اين كار تنها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود. به همين خاطر بهتر است راجع به مشكلات جنسي رابطه‌تان با يك نفر صحبت كنيد. متخصصين روان‌شناسي مسائل جنسي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند مشكلات‌تان را برطرف كنيد و زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد.

براي آشنايي با معايب و مزاياي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

مشاوره ازدواج اهواز و درمان آسيب‌هاي خانواده

گاهي اوقات مشكلاتي مانند خيانت در يك رابطه پيش مي‌آيد. بسياري از ما در اين موقعيت‌ها تصور مي‌كنيم كه ديگر عمر زندگي مشترك‌مان به پايان رسيده است. اما مشاورين معتقدند درصورتي‌كه هر دو نفر تمايل داشته باشند مي‌توان اين روابط را درمان كرد. هنگامي كه درگير مسائلي مثل خيانت، ضرب و شتم، اعتياد و ساير مشكلات جدي مي‌شويد كه زندگي شما را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد مي‌توانيد براي درمان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي پر كردن پرسشنامه قبل ازدواج كليك كنيد.

پيشگيري از بروز مشكلات

كمك‌گرفتن از مشاوره ازدواج هميشه هم براي برطرف‌كردن مشكلات نيست. شما مي‌توانيد حتي قبل از اينكه مشكلي در زندگي‌تان پيش بيايد از اين مشاوره‌ها استفاده كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگيري كنيد و بتوانيد زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد. شما در هر مرحله اي مي‌توانيد براي دريافت مشاوره تلفني روانشناسي خانواده خود اقدام كنيد.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج اهواز

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همين‌طور روشي كه براي درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار كلي اين‌گونه است كه شما بعضي از جلسات مشاوره را به‌تنهايي و برخي ديگر را همراه با همسرتان شركت خواهيد كرد. به‌علاوه جلساتي نيز به انجام تست‌ها و همين‌طور تفسير كردن آنها اختصاص خواهد داشت. اين كار باعث مي‌شود كه شما بتوانيد به‌راحتي و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نيز با مشاور صحبت كنيد. به‌علاوه در جلسات مشترك شما با ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز آشنا مي‌شويد و در كنار هم مي‌توانيد مشكلاتتان را برطرف كنيد.

پيشنهاد مي شود مقاله هاي انواع ازدواج ، انگيزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره ازدواج اهواز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره ازدواج اهواز،
موضوع:
[ ۸ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۴۲:۳۳ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره ازدواج در بيرجند به صورت حضوري و تلفني در مركز تخصصي روانشناسي آواژه انجام مي‌شود. شما مي‌توانيد براي انتخاب همسر و تصميم گيري درباره زندگي مشترك خود در كوتاه ترين زمان از متخصصين اين مجموعه خدمات لازم را دريافت كنيد. متخصصين با ارائه مشاوره، انجام تست هاي مختلف رواني و شخصيتي، مصاحبه مشترك با هر دو طرف، بررسي فرهنگ خانوادگي و …. بي طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمايي مي‌‌كنند. در ادامه به اهميت و چگونگي مشاوره ازدواج بيرجند پرداخته ايم. براي آشنايي بيشتر با خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: مشاوره ازدواج بيرجند

مشاوره ازدواج بيرجند

اولين سؤالي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه مشاوره ازدواج چه اهميتي دارد؟ بسياري از ما فكر مي‌كنيم مشكلات زندگي مشترك را مي‌توانيم به‌تنهايي و يا با كمك گرفتن از خانواده‌مان برطرف كنيم. به همين خاطر نيازي به استفاده از مشاوره نمي‌بينيم. اما شايد براي‌تان جالب باشد اگر بگوييم بسياري از مشكلاتي كه اين روزها باعث طلاق، خيانت زوجين و يا مسائل ريز و درشت ديگر مي‌شود با كمك گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنين درصد بالايي از زوج هاي موفق يكي از دلايل اصلي اين مسئله را كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌دانند. به همين خاطر قبل از هر چيز بهتر است راجع به مزاياي مشاوره ازدواج صحبت كنيم. براي آشنايي با ويژگي هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: معيار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خيلي از ما مشكلات زندگي مشتركمان را به دليل ترس از قضاوت شدن مطرح نمي‌كنيم. هيچ‌كدام از ما دوست نداريم از ديگران بشنويم كه اشتباهاتي داشته‌ايم. اما مشاورين خانواده صحبت‌هاي شما را بدون قضاوت مي‌شنوند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشاور همدلي است؛ به اين معنا كه آن‌ها شما را درك مي‌كنند و هرگز از كلماتي مثل بد يا اشتباه راجع به شما استفاده نمي‌كنند.

مشاوره ازدواج بيرجند | پرهيز از پيش‌داوري

يكي از مشكلات جدي در زمينه ازدواج و رابطه با همسر پيش‌داوري خانواده‌ها است. خيلي از مواقع خانواده به دليل علاقه‌اي كه به شما يا همسرتان دارند راجع به مشكلات احساسي برخورد مي‌كنند. اين برخوردهاي احساسي بسياري از مواقع مي‌تواند مشكلات شما را از آنچه هست بيشتر كند. اما وقتي از مشاوره ازدواج كمك مي‌گيريد اين پيش‌داوري‌ها و قضاوت‌هاي احساسي از بين مي‌رود. به همين خاطر شما مي‌توانيد به‌راحتي به دنبال راه‌حل مشكلات باشيد.

پيداكردن دليل و راه‌حل اختلافات

بسياري از مواقع در زندگي مشترك ما نمي‌دانيم كه بايد چه كاري انجام بدهيم. در حقيقت مشكلاتي در زندگي پيش مي‌آيد كه شما نمي‌توانيد دليل آن را پيدا كنيد و يا ممكن است حتي با دانستن دليل نتوانيد راهكاري پيدا كنيد. در اين شرايط بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاورين خانواده است. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به شما كمك خواهد كرد تا دليل مشكلات و همين‌طور راه‌حل آن را پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: ازدواج با كسي كه قبلا اعتياد داشته

شناخت بهتر يكديگر

مهم‌ترين نكته در مراحل آشنايي پيش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتي شما شناخت كاملي از طرف مقابل داشته باشيد راحت‌تر مي‌توانيد راجع به ادامه رابطه تصميم بگيريد. به‌علاوه شناخت بهتر به شما كمك مي‌كند بدانيد كه چطور مي‌بايست با شريك زندگي‌تان ارتباط برقرار كنيد و در هر موقعيتي چه رفتاري داشته باشيد. رسيدن به اين نقطه يكي از بزرگ‌ترين فايده‌هاي استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورين با استفاده از مصاحبه و همين‌طور تست‌هاي شخصيت به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از طرف مقابل به دست بياوريد. براي آشنايي با راه هاي شناخت قبل از ازدواج كليك كنيد.

آگاهي از مسائل زندگي مشترك

يكي از مشكلاتي كه بسياري از جوانان در سال‌هاي اول زندگي با آن مواجه مي‌شوند نداشتن آگاهي از زندگي مشترك است. بسياري از اختلافاتي كه بين زوجين پيش مي‌آيد به اين خاطر است كه آن‌ها تجربه و دركي از زندگي مشترك ندارند. يكي از اقدامات مهم در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج اين است كه مشاورين به شما براي پيداكردن آگاهي از مسائل كمك مي‌كنند. در حقيقت مشاور به شما كمك خواهد كرد تا ديد واضح‌تري راجع به زندگي مشترك و مسائل و مشكلات آن داشته باشيد. به‌علاوه آن‌ها راهكارهايي براي روبه‌رو شدن با اين مشكلات نيز به شما ارائه مي‌كنند. براي آشنايي با روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

خدمات مشاوره ازدواج بيرجند

مشاوره پيش از ازدواج بيرجند

يكي از شناخته‌شده‌ترين اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پيش از ازدواج است. آمارها نشان مي‌دهد زوج‌هايي كه در اين زمان از مشاوره استفاده مي‌كنند معمولاً زندگي موفق‌تري نيز خواهند داشت. متخصصين در اين مشاوره‌ها با استفاده از تست‌هاي شخصيت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از يكديگر پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره آنلاين ازدواج كليك كنيد.

زوج‌درماني

هنگامي كه آسيب يا مشكلي در زندگي مشترك شما پيش مي‌آيد استفاده از زوج‌درماني مي‌تواند بسيار مفيد باشد. همان‌طور كه گفتيم زوج درمانگر بدون قضاوت و پيش‌داوري به شما كمك مي‌كند تا مشكل را پيدا كرده و براي حل كردن آن اقدام كنيد.

مشاوره ازدواج و جنسي ازدواج بيرجند

آمارها نشان مي‌دهد كه مشكلات جنسي يكي از جدي‌ترين دلايل اختلافاتي است كه در زندگي مشترك زوجين پيش مي‌آيد. بااين‌حال بسياري از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به اين موضوع صحبت نمي‌كنيم. اما همان‌طور كه مي‌دانيد سكوت كردن نمي‌تواند مشكلات شما را حل كند. اين كار تنها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود. به همين خاطر بهتر است راجع به مشكلات جنسي رابطه‌تان با يك نفر صحبت كنيد. متخصصين روان‌شناسي مسائل جنسي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند مشكلات‌تان را برطرف كنيد و زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد.

براي آشنايي با معايب و مزاياي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

مشاوره ازدواج بيرجند و درمان آسيب‌هاي خانواده

گاهي اوقات مشكلاتي مانند خيانت در يك رابطه پيش مي‌آيد. بسياري از ما در اين موقعيت‌ها تصور مي‌كنيم كه ديگر عمر زندگي مشترك‌مان به پايان رسيده است. اما مشاورين معتقدند درصورتي‌كه هر دو نفر تمايل داشته باشند مي‌توان اين روابط را درمان كرد. هنگامي كه درگير مسائلي مثل خيانت، ضرب و شتم، اعتياد و ساير مشكلات جدي مي‌شويد كه زندگي شما را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد مي‌توانيد براي درمان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي پر كردن پرسشنامه قبل ازدواج كليك كنيد.

پيشگيري از بروز مشكلات

كمك‌گرفتن از مشاوره ازدواج هميشه هم براي برطرف‌كردن مشكلات نيست. شما مي‌توانيد حتي قبل از اينكه مشكلي در زندگي‌تان پيش بيايد از اين مشاوره‌ها استفاده كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگيري كنيد و بتوانيد زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد. شما در هر مرحله اي مي‌توانيد براي دريافت مشاوره تلفني روانشناسي خانواده خود اقدام كنيد.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج بيرجند

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همين‌طور روشي كه براي درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار كلي اين‌گونه است كه شما بعضي از جلسات مشاوره را به‌تنهايي و برخي ديگر را همراه با همسرتان شركت خواهيد كرد. به‌علاوه جلساتي نيز به انجام تست‌ها و همين‌طور تفسير كردن آنها اختصاص خواهد داشت. اين كار باعث مي‌شود كه شما بتوانيد به‌راحتي و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نيز با مشاور صحبت كنيد. به‌علاوه در جلسات مشترك شما با ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز آشنا مي‌شويد و در كنار هم مي‌توانيد مشكلاتتان را برطرف كنيد.

پيشنهاد مي شود مقاله هاي انواع ازدواج ، انگيزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره ازدواج بيرجند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره ازدواج بيرجند،
موضوع:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۵:۱۳ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

درمان اختلال شخصيت اجتنابي بايد با توجه به شرايط زندگي، محيط اجتماعي و وراثت فرد طرح ريزي شود. چرا كه اين اختلال تحت تاثير عوامل يادشده، شكل گرفته است. اختلال شخصيت اجتنابي از جمله اختلالاتي است كه درمان مشخصي ندارد، ولي با كمك روانشناسان و مداخلات روان‌درمانگران مي‌توان تا حدود زيادي از علائم آن كاست و حتي در برخي موارد سلامت كامل به دست آورد. از طرفي به دليل فراگير و پايدار بودن اختلال دوري گزين (avpd)، درمان آن نيز يك فرايند طولاني و دشوار خواهد بود. خوشبختانه شخصيت اجتنابي غالبا انگيزه درمان دارد و خواستار داشتن ارتباط نزديك با ديگران هست. اين امر كمك زيادي به موفقيت درمان مي‌كند. در ادامه با هم روش‌هاي درمان اختلال شخصيت دوري گزين را بررسي مي‌كنيم.

منبع: درمان شخصيت اجتنابي

اهميت درمان شخصيت اجتنابي

عدم مراجعه به متخصص وضعيت بيمار دچار شخصيت دوري گزين را بدتر مي‌كند. تا جايي كه زندگي را براي او دشوار كرده و عملا مشكلاتي براي او ايجاد مي‌كند. در صورت مشاهده علائم زير حتما به روانشناس مراجعه نماييد.

  1. توانايي تصميم گيري اين افراد بسيار پايين است.
  2. تمايلي به حضور در جمع ندارند.
  3. از الگوهاي ذهني به شدت منفي پيروي مي‌كنند.
  4. به برقراري ارتباطات جديد علاقه اي ندارند.
  5. ترس از شروع حرفه، شغل و فعاليت اجتماعي دارند.

احتمال ابتلاي اختلال شخصيت دوري گزين به ساير اختلالات

اختلال شخصيت اجتنابي يا دوري گزين با بعضي اختلالات ديگر نيز مي‌تواند همراه باشد. يا حتي با بيماري‌ هاي رواني ديگر همپوشاني داشته باشد. نمونه اي از اين اختلالات را در زير آورده ايم:

اختلال اضطراب اجتماعي – اختلال شخصيت وابسته اجتماعي – اختلال شخصيت مرزي (BPD) – اختلال سوءمصرف مواد – افسردگي – آگورافوبيا.

زمان مناسب براي شروع درمان شخصيت اجتنابي

تحقيقات نشان مي‌دهد اكثر بزرگسالان با اختلال شخصيت دوري گزين، از سنين كودكي برخي علائم را دارند. از اين رو اگر احساس مي‌كنيد يكي از اعضاي خانواده يا اطرافيان اين مشكل را دارد بهتر است هرچه سريع‌تر با يك روانشناس مشورت كنيد. شايد شخصيت اجتنابي با مراجعه به روانشناس و ادامه درمان مخالفت كند. پس قبل از اينكه به خود او بگوييد، مي‌توانيد با يك فرد آگاه در مورد قانع كردن او مشورت كنيد.

درمان اختلال شخصيت اجتنابي

در مورد راه هاي درمان شخصيت دوري گزين بايد گفت كه درمان آن بسيار مشابه با درمان اختلال شخصيت ضداجتماعي است. از سويي نتايج درمان اختلال شخصيت دوري گزين در همه افراد مشابه نيست. در روند درمان اين بيماران، سطوح مختلفي از پاسخ به درمان را در موارد مختلف مي‌بينيم. مولفه‌هاي گوناگوني در بهبود علائم اين اختلال و موفقيت درماني موثرند؛ مثل ميزان علاقه و انگيزه فرد به پذيرش درمان و همكاري بيمار با فرايند درماني.

برخي افراد مبتلا واقعا دنبال راهي براي درمان شخصيت دوري گزين هستند؛ زيرا دوست دارند روابط اجتماعي قوي‌تري داشته و در اجتماع يا محل كار ناراحتي كمتري تجربه ‌كنند. روند درمان اختلال شخصيتي سخت است، زيرا اكثر علائم آن سال‌هاست كه همراه فرد بوده و موجب شده كه شخصيت فرد به مقدار زيادي با اين ويژگي ها آميخته شود. متخصصان 5 تكنيك درماني براي درمان شخصيت اجتنابي يا دوري گزين ممكن دانسته‌اند كه در زير اين روش‌ها را بررسي‌مي كنيم.

درمان شخصيت دوري گزين با روان درماني

روان درماني، از اولين روش هاي درمان براي اين اختلال مي‌باشد. در روان درماني، عوامل ناخودآگاه فرد كه باعث احساس حقارت روحي او شده، را بررسي و آناليز مي‌نمايند. و به شخص كمك مي‌كنند تا تعارضات گذشته اش را كه احتمالا علت مشكلات فعلي اوست، حل كند. بيمار مي‌تواند با تكنيك هاي خودياري و مقابله‌اي سالم، نتايج درمان را بهبود بخشد.

درمانگران با بكارگيري تركيبي از روش‌هاي جديدتر درماني، به بيمار كمك مي‌كنند تا طرحواره‌هاي دوران كودكي اش را شناسايي كند. طرحواره‌ها، به باورها و مكانيسم‌هاي مقابله‌اي گويند كه باعث درد و ناراحتي شده‌اند. مطابق نظريه طرحواره درماني، وقتي والدين و اولين نزديكان نتوانند عشق، مراقبت و حمايت‌هاي عاطفي كافي به كودك برسانند، زمينه ايجاد طرحواره‌هاي ناكارآمد در كودكي فراهم مي‌شود. نمونه طرحواره‌هاي ناكارآمد اختلال شخصيت اجتنابي عبارتند از: احساس بي لياقتي و تنهايي در دوران كودكي، حالت تمايل به پرهيز از احساسات و نيازهاي عاطفي، اجتناب از موقعيت‌هاي استرس‌زا يا ناخوشايند، والد تنبيهي يا اعتقاد به اينكه مستحق انتقاد و تنبيه هستند.

در اين راه براي درمان شخصيت دوري گزين درمانگر كمك مي‌كند تا با تكنيك فرزندپروري محدود، حالت‌هاي منفي از بين ببريد و روش‌هاي مقابله‌اي مفيدتري جايگزين آن نماييد. و با تجسس در گذشته و شناخت ساختارها و عواملي كه موجب علائم منفي در رفتار فعلي فرد شده، كمك مي‌كنند كه فرد الگوهاي رفتاري سالم و عادي زندگي را بيابد.

درمان شخصيت اجتنابي با خانواده درماني

اعضاي خانواده شرايط بيمار را به خوبي درك مي‌كنند. بنابراين مي‌توانند با فراهم آوردن يك محيط حمايتي به رشد شخصيت و درمان فرد كمك كنند. در اين روش درمان فرد به كمك خانواده موفق به كشف احساساتي مي‌شود كه در بيان يا مديريت آن‌ها مشكل داشت- راجب روابط نخستين خانوادگي حرف خواهد زد – از اهداف، روياها و اميدهاي آينده اش براي شما خواهد گفت- راجب ترس‌هايي كه دارد و تأثيرات آن بر زندگي‌‌اش فكر خواهد كرد.

در نتيجه با خانواده‌درماني فرد ترس از طرد شدن و احساس حقارت را بهتر درك مي‌كند. و مي‌تواند راه حل‌هاي فعالانه اي براي مشكلات تعاملي خود پيدا كند. خانواده به او قدرت مي‌دهد تا پيگير روابطي باشد كه دوست دارد با ديگران برقرار كند. در اين روش رابطه فرد با خودش نيز تقويت مي‌شود.

درمان شخصيت اجتنابي يا دوري گزين با آموزش مهارت‌هاي اجتماعي

تمرين مهارت‌هاي بين فردي و اجتماعي به عنوان بخشي از درمان توسط درمانگر توصيه مي‌شود. آموزش اين مهارت ها در جلسات انفرادي، گروهي يا هر دو انجام مي‌گيرد و تاثير هر يك متفاوت است.

براي درمان شخصيت اجتنابي با اين روش، يادگيري و تمرين مهارت‌هاي بين فردي و ارتباطي زير در برنامه كار است:

حفظ تماس چشمي و ساير المان‌هاي زبان بدن – چگونگي شروع و پايان مكالمات – صحبت كردن در مورد خود و پرسيدن سوال.

اين موارد شايد قسمتي از عللي باشد كه مانع ارتباط موثر فرد با ديگر افراد در دانشگاه، محل كار و جامعه شده است. با آموختن مجدد و موثر اين مهارت‌هاي اجتماعي، نداشتن اعتماد به نفس و استرس داشتن از مشكلات جامعه و ترس از طرد شدن، آرام آرام درمان شخصيت اجتنابي تكميل مي‌گردد.

درمان شناختي رفتاري (CBT)

به كمك CBT فرد مي تواند الگوهاي فكري ثابت و باورهايي كه علت ناراحتي و اجتناب او هستند را بشناسد و راجب چرايي آن‌ها فكر كند. در اين روش درمانگر مهارت‌هاي خاصي را مي‌آموزد كه هر لحظه اين افكار به ذهن فرد آمدُ چگونه با آن مقابله كند.

براي مثال يكي از افكار فرد اين است كه: «هيچ كس من را دوست ندارد». درمانگر از بيمار مي‌خواهد سه دليل براي تاييد اين فكرش بياورد و سه دليل هم براي مقابله با اين فكر بيان كند.

درمانگر در يافتن راهي براي درمان شخصيت دوري گزين بيمار را تشويق مي‌كند تا اتفاقي كه تو فكرش پيش بيني كرده را با تجربه واقعي اش مقايسه كند. در حقيقت مي‌خواهد بداند چرا چنين فكري در ذهن فرد ايجاد شده كه كسي مرا دوست ندارد. چه شواهد و مداركي براي اين فكر دارد. به اين طريق درمانگر دلايل غلط فرد را حذف كرده و دلايلي براي مقابله با آن جايگزين مي‌كند.

درمان شخصيت اجتنابي با دارو درماني

تاكنون هيچ‌گونه داروي خاصي براي درمان شخصيت اجتنابي تاييد نشده است. با اين وجود، ممكن است متخصصان داروهاي ضدافسردگي را براي كنترل اضطراب و افسردگي او تجويز نمايند.

بر اساس تحقيقات، مصرف دارو در افراد مبتلا به AVPD (شخصيت دور گزين) بيش از افرادي است كه به اضطراب اجتماعي بدون اختلال شخصيت دچارند. براي كساني كه واكنش‌هاي اضطرابي شديد يا ترس توام با شخصيت اجتنابي دارند، گاهي داروهاي ضد پانيك هم تجويز مي‌شود. ولي نتايج آن نشان داده كه با قطع داروهاي ضد پانيك احتمال بدتر شدن علائم وجود دارد.

تاثير سلامت جسمي در درمان شخصيت دوري گزين avpd

حتما شنيده‌ايد كه ذهن و بدن با هم مرتبط اند. و مي‌دانيد سلامت رواني، عاطفي و جسمي بر يكديگر تأثيرگذارند. احساس اينكه از نظر جسمي سالم هستيم، مي‌تواند انعطاف‌پذيري، خوش‌بيني و انرژي ما را افزايش دهد و ديدگاه و انگيزه براي ايجاد تغيير را بهبود بخشد. با رعايت نكات زير سلامت جسماني را بهبود ببخشيد:

  1. استفاده از وعده‌هاي غذايي و ميان وعده‌هاي متعادل براي تامين انرژي
  2. 7 تا 9 ساعت خواب باكيفيت. خواب نامنظم بر سلامت روحي و جسمي تأثير منفي دارد.
  3. انجام فعاليت بدني مورد علاقه و ورزش منظم فوايد زيادي بر بهبود سلامت، خواب بهتر و دوري ازاسترس دارد.
  4. كسب آرامش بيشتر با موسيقي، حمام آب گرم يا راه هاي تمدد اعصاب.
  5. وقت گذاشتن براي علايق خود نيز راهي براي درمان شخصيت دوري گزين است.
  6. برنامه ها و كارهاي جديد را امتحان كنيد حتي اگر كمي ترسناك و ناراحت كننده به نظر بيايد.
  7. اگر در مورد هويت خود شك داريد، از يك متخصص در يافتن ارزش‌ها، دوست‌داشتن‌ها و دوست نداشتن‌ها و روياهايي كه براي آينده داريد كمك بگيريد.
  8. با خود بگوييد اشكالي در آهسته حركت كردن نيست. بديهي است كه نمي‌توان فورا به ديگران اعتماد كرد و مستقيماً وارد رابطه دوستي شد.

نكته: براي درمان شخصيت اجتنابي بيمار نبايد در غلبه بر ترس هايش زياد به خود فشار بياورد. زيرا ممكن است زود خسته شده و درمان را كنار بگذارد.

كلام آخر

اختلال شخصيت اجتنابي با دوري شديد از اجتماع، احساس ناكافي بودن و نگراني زياد از انتقاد و طرد شدن همراه است. اگر اين اختلال به موقع درمان نشود عوارض ناخوشايندي خواهد داشت و سرانجام به انزوا و مشكلات روانشناختي ديگر ختم خواهد شد. از اين رو، مهم است كه اگر خود يا يكي از اطرافيانتان اختلال شخصيت اجتنابي دارد، هرچه زودتر اقدام به درمان نمايد. همانطور كه گفتيم درمان هاي كاربردي زيادي جهت رفع اين اختلال موجود است. و هدف همه روش هاي درماني تنها يك چيز است؛ يعني روند اجتماعي شدن فرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: درمان شخصيت اجتنابي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان شخصيت اجتنابي،
موضوع:
[ ۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۱:۳۷ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

درمان اختلال شخصيت اجتنابي بايد با توجه به شرايط زندگي، محيط اجتماعي و وراثت فرد طرح ريزي شود. چرا كه اين اختلال تحت تاثير عوامل يادشده، شكل گرفته است. اختلال شخصيت اجتنابي از جمله اختلالاتي است كه درمان مشخصي ندارد، ولي با كمك روانشناسان و مداخلات روان‌درمانگران مي‌توان تا حدود زيادي از علائم آن كاست و حتي در برخي موارد سلامت كامل به دست آورد. از طرفي به دليل فراگير و پايدار بودن اختلال دوري گزين (avpd)، درمان آن نيز يك فرايند طولاني و دشوار خواهد بود. خوشبختانه شخصيت اجتنابي غالبا انگيزه درمان دارد و خواستار داشتن ارتباط نزديك با ديگران هست. اين امر كمك زيادي به موفقيت درمان مي‌كند. در ادامه با هم روش‌هاي درمان اختلال شخصيت دوري گزين را بررسي مي‌كنيم.

منبع: درمان شخصيت اجتنابي

اهميت درمان شخصيت اجتنابي

عدم مراجعه به متخصص وضعيت بيمار دچار شخصيت دوري گزين را بدتر مي‌كند. تا جايي كه زندگي را براي او دشوار كرده و عملا مشكلاتي براي او ايجاد مي‌كند. در صورت مشاهده علائم زير حتما به روانشناس مراجعه نماييد.

  1. توانايي تصميم گيري اين افراد بسيار پايين است.
  2. تمايلي به حضور در جمع ندارند.
  3. از الگوهاي ذهني به شدت منفي پيروي مي‌كنند.
  4. به برقراري ارتباطات جديد علاقه اي ندارند.
  5. ترس از شروع حرفه، شغل و فعاليت اجتماعي دارند.

احتمال ابتلاي اختلال شخصيت دوري گزين به ساير اختلالات

اختلال شخصيت اجتنابي يا دوري گزين با بعضي اختلالات ديگر نيز مي‌تواند همراه باشد. يا حتي با بيماري‌ هاي رواني ديگر همپوشاني داشته باشد. نمونه اي از اين اختلالات را در زير آورده ايم:

اختلال اضطراب اجتماعي – اختلال شخصيت وابسته اجتماعي – اختلال شخصيت مرزي (BPD) – اختلال سوءمصرف مواد – افسردگي – آگورافوبيا.

زمان مناسب براي شروع درمان شخصيت اجتنابي

تحقيقات نشان مي‌دهد اكثر بزرگسالان با اختلال شخصيت دوري گزين، از سنين كودكي برخي علائم را دارند. از اين رو اگر احساس مي‌كنيد يكي از اعضاي خانواده يا اطرافيان اين مشكل را دارد بهتر است هرچه سريع‌تر با يك روانشناس مشورت كنيد. شايد شخصيت اجتنابي با مراجعه به روانشناس و ادامه درمان مخالفت كند. پس قبل از اينكه به خود او بگوييد، مي‌توانيد با يك فرد آگاه در مورد قانع كردن او مشورت كنيد.

درمان اختلال شخصيت اجتنابي

در مورد راه هاي درمان شخصيت دوري گزين بايد گفت كه درمان آن بسيار مشابه با درمان اختلال شخصيت ضداجتماعي است. از سويي نتايج درمان اختلال شخصيت دوري گزين در همه افراد مشابه نيست. در روند درمان اين بيماران، سطوح مختلفي از پاسخ به درمان را در موارد مختلف مي‌بينيم. مولفه‌هاي گوناگوني در بهبود علائم اين اختلال و موفقيت درماني موثرند؛ مثل ميزان علاقه و انگيزه فرد به پذيرش درمان و همكاري بيمار با فرايند درماني.

برخي افراد مبتلا واقعا دنبال راهي براي درمان شخصيت دوري گزين هستند؛ زيرا دوست دارند روابط اجتماعي قوي‌تري داشته و در اجتماع يا محل كار ناراحتي كمتري تجربه ‌كنند. روند درمان اختلال شخصيتي سخت است، زيرا اكثر علائم آن سال‌هاست كه همراه فرد بوده و موجب شده كه شخصيت فرد به مقدار زيادي با اين ويژگي ها آميخته شود. متخصصان 5 تكنيك درماني براي درمان شخصيت اجتنابي يا دوري گزين ممكن دانسته‌اند كه در زير اين روش‌ها را بررسي‌مي كنيم.

درمان شخصيت دوري گزين با روان درماني

روان درماني، از اولين روش هاي درمان براي اين اختلال مي‌باشد. در روان درماني، عوامل ناخودآگاه فرد كه باعث احساس حقارت روحي او شده، را بررسي و آناليز مي‌نمايند. و به شخص كمك مي‌كنند تا تعارضات گذشته اش را كه احتمالا علت مشكلات فعلي اوست، حل كند. بيمار مي‌تواند با تكنيك هاي خودياري و مقابله‌اي سالم، نتايج درمان را بهبود بخشد.

درمانگران با بكارگيري تركيبي از روش‌هاي جديدتر درماني، به بيمار كمك مي‌كنند تا طرحواره‌هاي دوران كودكي اش را شناسايي كند. طرحواره‌ها، به باورها و مكانيسم‌هاي مقابله‌اي گويند كه باعث درد و ناراحتي شده‌اند. مطابق نظريه طرحواره درماني، وقتي والدين و اولين نزديكان نتوانند عشق، مراقبت و حمايت‌هاي عاطفي كافي به كودك برسانند، زمينه ايجاد طرحواره‌هاي ناكارآمد در كودكي فراهم مي‌شود. نمونه طرحواره‌هاي ناكارآمد اختلال شخصيت اجتنابي عبارتند از: احساس بي لياقتي و تنهايي در دوران كودكي، حالت تمايل به پرهيز از احساسات و نيازهاي عاطفي، اجتناب از موقعيت‌هاي استرس‌زا يا ناخوشايند، والد تنبيهي يا اعتقاد به اينكه مستحق انتقاد و تنبيه هستند.

در اين راه براي درمان شخصيت دوري گزين درمانگر كمك مي‌كند تا با تكنيك فرزندپروري محدود، حالت‌هاي منفي از بين ببريد و روش‌هاي مقابله‌اي مفيدتري جايگزين آن نماييد. و با تجسس در گذشته و شناخت ساختارها و عواملي كه موجب علائم منفي در رفتار فعلي فرد شده، كمك مي‌كنند كه فرد الگوهاي رفتاري سالم و عادي زندگي را بيابد.

درمان شخصيت اجتنابي با خانواده درماني

اعضاي خانواده شرايط بيمار را به خوبي درك مي‌كنند. بنابراين مي‌توانند با فراهم آوردن يك محيط حمايتي به رشد شخصيت و درمان فرد كمك كنند. در اين روش درمان فرد به كمك خانواده موفق به كشف احساساتي مي‌شود كه در بيان يا مديريت آن‌ها مشكل داشت- راجب روابط نخستين خانوادگي حرف خواهد زد – از اهداف، روياها و اميدهاي آينده اش براي شما خواهد گفت- راجب ترس‌هايي كه دارد و تأثيرات آن بر زندگي‌‌اش فكر خواهد كرد.

در نتيجه با خانواده‌درماني فرد ترس از طرد شدن و احساس حقارت را بهتر درك مي‌كند. و مي‌تواند راه حل‌هاي فعالانه اي براي مشكلات تعاملي خود پيدا كند. خانواده به او قدرت مي‌دهد تا پيگير روابطي باشد كه دوست دارد با ديگران برقرار كند. در اين روش رابطه فرد با خودش نيز تقويت مي‌شود.

درمان شخصيت اجتنابي يا دوري گزين با آموزش مهارت‌هاي اجتماعي

تمرين مهارت‌هاي بين فردي و اجتماعي به عنوان بخشي از درمان توسط درمانگر توصيه مي‌شود. آموزش اين مهارت ها در جلسات انفرادي، گروهي يا هر دو انجام مي‌گيرد و تاثير هر يك متفاوت است.

براي درمان شخصيت اجتنابي با اين روش، يادگيري و تمرين مهارت‌هاي بين فردي و ارتباطي زير در برنامه كار است:

حفظ تماس چشمي و ساير المان‌هاي زبان بدن – چگونگي شروع و پايان مكالمات – صحبت كردن در مورد خود و پرسيدن سوال.

اين موارد شايد قسمتي از عللي باشد كه مانع ارتباط موثر فرد با ديگر افراد در دانشگاه، محل كار و جامعه شده است. با آموختن مجدد و موثر اين مهارت‌هاي اجتماعي، نداشتن اعتماد به نفس و استرس داشتن از مشكلات جامعه و ترس از طرد شدن، آرام آرام درمان شخصيت اجتنابي تكميل مي‌گردد.

درمان شناختي رفتاري (CBT)

به كمك CBT فرد مي تواند الگوهاي فكري ثابت و باورهايي كه علت ناراحتي و اجتناب او هستند را بشناسد و راجب چرايي آن‌ها فكر كند. در اين روش درمانگر مهارت‌هاي خاصي را مي‌آموزد كه هر لحظه اين افكار به ذهن فرد آمدُ چگونه با آن مقابله كند.

براي مثال يكي از افكار فرد اين است كه: «هيچ كس من را دوست ندارد». درمانگر از بيمار مي‌خواهد سه دليل براي تاييد اين فكرش بياورد و سه دليل هم براي مقابله با اين فكر بيان كند.

درمانگر در يافتن راهي براي درمان شخصيت دوري گزين بيمار را تشويق مي‌كند تا اتفاقي كه تو فكرش پيش بيني كرده را با تجربه واقعي اش مقايسه كند. در حقيقت مي‌خواهد بداند چرا چنين فكري در ذهن فرد ايجاد شده كه كسي مرا دوست ندارد. چه شواهد و مداركي براي اين فكر دارد. به اين طريق درمانگر دلايل غلط فرد را حذف كرده و دلايلي براي مقابله با آن جايگزين مي‌كند.

درمان شخصيت اجتنابي با دارو درماني

تاكنون هيچ‌گونه داروي خاصي براي درمان شخصيت اجتنابي تاييد نشده است. با اين وجود، ممكن است متخصصان داروهاي ضدافسردگي را براي كنترل اضطراب و افسردگي او تجويز نمايند.

بر اساس تحقيقات، مصرف دارو در افراد مبتلا به AVPD (شخصيت دور گزين) بيش از افرادي است كه به اضطراب اجتماعي بدون اختلال شخصيت دچارند. براي كساني كه واكنش‌هاي اضطرابي شديد يا ترس توام با شخصيت اجتنابي دارند، گاهي داروهاي ضد پانيك هم تجويز مي‌شود. ولي نتايج آن نشان داده كه با قطع داروهاي ضد پانيك احتمال بدتر شدن علائم وجود دارد.

تاثير سلامت جسمي در درمان شخصيت دوري گزين avpd

حتما شنيده‌ايد كه ذهن و بدن با هم مرتبط اند. و مي‌دانيد سلامت رواني، عاطفي و جسمي بر يكديگر تأثيرگذارند. احساس اينكه از نظر جسمي سالم هستيم، مي‌تواند انعطاف‌پذيري، خوش‌بيني و انرژي ما را افزايش دهد و ديدگاه و انگيزه براي ايجاد تغيير را بهبود بخشد. با رعايت نكات زير سلامت جسماني را بهبود ببخشيد:

  1. استفاده از وعده‌هاي غذايي و ميان وعده‌هاي متعادل براي تامين انرژي
  2. 7 تا 9 ساعت خواب باكيفيت. خواب نامنظم بر سلامت روحي و جسمي تأثير منفي دارد.
  3. انجام فعاليت بدني مورد علاقه و ورزش منظم فوايد زيادي بر بهبود سلامت، خواب بهتر و دوري ازاسترس دارد.
  4. كسب آرامش بيشتر با موسيقي، حمام آب گرم يا راه هاي تمدد اعصاب.
  5. وقت گذاشتن براي علايق خود نيز راهي براي درمان شخصيت دوري گزين است.
  6. برنامه ها و كارهاي جديد را امتحان كنيد حتي اگر كمي ترسناك و ناراحت كننده به نظر بيايد.
  7. اگر در مورد هويت خود شك داريد، از يك متخصص در يافتن ارزش‌ها، دوست‌داشتن‌ها و دوست نداشتن‌ها و روياهايي كه براي آينده داريد كمك بگيريد.
  8. با خود بگوييد اشكالي در آهسته حركت كردن نيست. بديهي است كه نمي‌توان فورا به ديگران اعتماد كرد و مستقيماً وارد رابطه دوستي شد.

نكته: براي درمان شخصيت اجتنابي بيمار نبايد در غلبه بر ترس هايش زياد به خود فشار بياورد. زيرا ممكن است زود خسته شده و درمان را كنار بگذارد.

كلام آخر

اختلال شخصيت اجتنابي با دوري شديد از اجتماع، احساس ناكافي بودن و نگراني زياد از انتقاد و طرد شدن همراه است. اگر اين اختلال به موقع درمان نشود عوارض ناخوشايندي خواهد داشت و سرانجام به انزوا و مشكلات روانشناختي ديگر ختم خواهد شد. از اين رو، مهم است كه اگر خود يا يكي از اطرافيانتان اختلال شخصيت اجتنابي دارد، هرچه زودتر اقدام به درمان نمايد. همانطور كه گفتيم درمان هاي كاربردي زيادي جهت رفع اين اختلال موجود است. و هدف همه روش هاي درماني تنها يك چيز است؛ يعني روند اجتماعي شدن فرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: درمان شخصيت اجتنابي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان شخصيت اجتنابي،
موضوع:
[ ۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۱:۳۵ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره ازدواج در مشهد به صورت حضوري و تلفني در مركز تخصصي روانشناسي آواژه انجام مي‌شود. شما مي‌توانيد براي انتخاب همسر و تصميم گيري درباره زندگي مشترك خود در كوتاه ترين زمان از متخصصين اين مجموعه خدمات لازم را دريافت كنيد. متخصصين با ارائه مشاوره، انجام تست هاي مختلف رواني و شخصيتي، مصاحبه مشترك با هر دو طرف، بررسي فرهنگ خانوادگي و …. بي طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمايي مي‌‌كنند. در ادامه به اهميت و چگونگي مشاوره ازدواج مشهد پرداخته ايم. براي آشنايي بيشتر با خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: مشاوره ازدواج مشهد

مشاوره ازدواج مشهد

اولين سؤالي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه مشاوره ازدواج چه اهميتي دارد؟ بسياري از ما فكر مي‌كنيم مشكلات زندگي مشترك را مي‌توانيم به‌تنهايي و يا با كمك گرفتن از خانواده‌مان برطرف كنيم. به همين خاطر نيازي به استفاده از مشاوره نمي‌بينيم. اما شايد براي‌تان جالب باشد اگر بگوييم بسياري از مشكلاتي كه اين روزها باعث طلاق، خيانت زوجين و يا مسائل ريز و درشت ديگر مي‌شود با كمك گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنين درصد بالايي از زوج هاي موفق يكي از دلايل اصلي اين مسئله را كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌دانند. به همين خاطر قبل از هر چيز بهتر است راجع به مزاياي مشاوره ازدواج صحبت كنيم. براي آشنايي با ويژگي هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: معيار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خيلي از ما مشكلات زندگي مشتركمان را به دليل ترس از قضاوت شدن مطرح نمي‌كنيم. هيچ‌كدام از ما دوست نداريم از ديگران بشنويم كه اشتباهاتي داشته‌ايم. اما مشاورين خانواده صحبت‌هاي شما را بدون قضاوت مي‌شنوند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشاور همدلي است؛ به اين معنا كه آن‌ها شما را درك مي‌كنند و هرگز از كلماتي مثل بد يا اشتباه راجع به شما استفاده نمي‌كنند.

مشاوره ازدواج مشهد | پرهيز از پيش‌داوري

يكي از مشكلات جدي در زمينه ازدواج و رابطه با همسر پيش‌داوري خانواده‌ها است. خيلي از مواقع خانواده به دليل علاقه‌اي كه به شما يا همسرتان دارند راجع به مشكلات احساسي برخورد مي‌كنند. اين برخوردهاي احساسي بسياري از مواقع مي‌تواند مشكلات شما را از آنچه هست بيشتر كند. اما وقتي از مشاوره ازدواج كمك مي‌گيريد اين پيش‌داوري‌ها و قضاوت‌هاي احساسي از بين مي‌رود. به همين خاطر شما مي‌توانيد به‌راحتي به دنبال راه‌حل مشكلات باشيد.

پيداكردن دليل و راه‌حل اختلافات

بسياري از مواقع در زندگي مشترك ما نمي‌دانيم كه بايد چه كاري انجام بدهيم. در حقيقت مشكلاتي در زندگي پيش مي‌آيد كه شما نمي‌توانيد دليل آن را پيدا كنيد و يا ممكن است حتي با دانستن دليل نتوانيد راهكاري پيدا كنيد. در اين شرايط بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاورين خانواده است. مشاور با توجه به تخصصي كه دارد به شما كمك خواهد كرد تا دليل مشكلات و همين‌طور راه‌حل آن را پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد: ازدواج با كسي كه قبلا اعتياد داشته

شناخت بهتر يكديگر

مهم‌ترين نكته در مراحل آشنايي پيش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتي شما شناخت كاملي از طرف مقابل داشته باشيد راحت‌تر مي‌توانيد راجع به ادامه رابطه تصميم بگيريد. به‌علاوه شناخت بهتر به شما كمك مي‌كند بدانيد كه چطور مي‌بايست با شريك زندگي‌تان ارتباط برقرار كنيد و در هر موقعيتي چه رفتاري داشته باشيد. رسيدن به اين نقطه يكي از بزرگ‌ترين فايده‌هاي استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورين با استفاده از مصاحبه و همين‌طور تست‌هاي شخصيت به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از طرف مقابل به دست بياوريد. براي آشنايي با راه هاي شناخت قبل از ازدواج كليك كنيد.

آگاهي از مسائل زندگي مشترك

يكي از مشكلاتي كه بسياري از جوانان در سال‌هاي اول زندگي با آن مواجه مي‌شوند نداشتن آگاهي از زندگي مشترك است. بسياري از اختلافاتي كه بين زوجين پيش مي‌آيد به اين خاطر است كه آن‌ها تجربه و دركي از زندگي مشترك ندارند. يكي از اقدامات مهم در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج اين است كه مشاورين به شما براي پيداكردن آگاهي از مسائل كمك مي‌كنند. در حقيقت مشاور به شما كمك خواهد كرد تا ديد واضح‌تري راجع به زندگي مشترك و مسائل و مشكلات آن داشته باشيد. به‌علاوه آن‌ها راهكارهايي براي روبه‌رو شدن با اين مشكلات نيز به شما ارائه مي‌كنند. براي آشنايي با روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

خدمات مشاوره ازدواج مشهد

مشاوره پيش از ازدواج مشهد

يكي از شناخته‌شده‌ترين اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پيش از ازدواج است. آمارها نشان مي‌دهد زوج‌هايي كه در اين زمان از مشاوره استفاده مي‌كنند معمولاً زندگي موفق‌تري نيز خواهند داشت. متخصصين در اين مشاوره‌ها با استفاده از تست‌هاي شخصيت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما كمك مي‌كنند تا شناخت بهتري از يكديگر پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره آنلاين ازدواج كليك كنيد.

زوج‌درماني

هنگامي كه آسيب يا مشكلي در زندگي مشترك شما پيش مي‌آيد استفاده از زوج‌درماني مي‌تواند بسيار مفيد باشد. همان‌طور كه گفتيم زوج درمانگر بدون قضاوت و پيش‌داوري به شما كمك مي‌كند تا مشكل را پيدا كرده و براي حل كردن آن اقدام كنيد.

مشاوره ازدواج و جنسي ازدواج مشهد

آمارها نشان مي‌دهد كه مشكلات جنسي يكي از جدي‌ترين دلايل اختلافاتي است كه در زندگي مشترك زوجين پيش مي‌آيد. بااين‌حال بسياري از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به اين موضوع صحبت نمي‌كنيم. اما همان‌طور كه مي‌دانيد سكوت كردن نمي‌تواند مشكلات شما را حل كند. اين كار تنها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود. به همين خاطر بهتر است راجع به مشكلات جنسي رابطه‌تان با يك نفر صحبت كنيد. متخصصين روان‌شناسي مسائل جنسي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند مشكلات‌تان را برطرف كنيد و زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد.

براي آشنايي با معايب و مزاياي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

مشاوره ازدواج مشهد و درمان آسيب‌هاي خانواده

گاهي اوقات مشكلاتي مانند خيانت در يك رابطه پيش مي‌آيد. بسياري از ما در اين موقعيت‌ها تصور مي‌كنيم كه ديگر عمر زندگي مشترك‌مان به پايان رسيده است. اما مشاورين معتقدند درصورتي‌كه هر دو نفر تمايل داشته باشند مي‌توان اين روابط را درمان كرد. هنگامي كه درگير مسائلي مثل خيانت، ضرب و شتم، اعتياد و ساير مشكلات جدي مي‌شويد كه زندگي شما را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد مي‌توانيد براي درمان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي پر كردن پرسشنامه قبل ازدواج كليك كنيد.

پيشگيري از بروز مشكلات

كمك‌گرفتن از مشاوره ازدواج هميشه هم براي برطرف‌كردن مشكلات نيست. شما مي‌توانيد حتي قبل از اينكه مشكلي در زندگي‌تان پيش بيايد از اين مشاوره‌ها استفاده كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگيري كنيد و بتوانيد زندگي بهتري در كنار يكديگر داشته باشيد. شما در هر مرحله اي مي‌توانيد براي دريافت مشاوره تلفني روانشناسي خانواده خود اقدام كنيد.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج مشهد

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همين‌طور روشي كه براي درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار كلي اين‌گونه است كه شما بعضي از جلسات مشاوره را به‌تنهايي و برخي ديگر را همراه با همسرتان شركت خواهيد كرد. به‌علاوه جلساتي نيز به انجام تست‌ها و همين‌طور تفسير كردن آنها اختصاص خواهد داشت. اين كار باعث مي‌شود كه شما بتوانيد به‌راحتي و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نيز با مشاور صحبت كنيد. به‌علاوه در جلسات مشترك شما با ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز آشنا مي‌شويد و در كنار هم مي‌توانيد مشكلاتتان را برطرف كنيد.

پيشنهاد مي شود مقاله هاي انواع ازدواج ، انگيزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره ازدواج مشهد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره ازدواج مشهد،
موضوع:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۴:۴۲ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی