آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

درمان وسواس شايد براي برخي افراد بي تاثير به نظر برسد. اما امروزه با كمك روش هاي متفاوتي مي‌توان وسواس را درمان كرد. انواع روش هاي روان درماني، تخصصي و خودياري به افراد براي درمان وسواس كمك مي‌كند. وسواس به طور كل زندگي افراد را مختل مي‌كند. مخصوصا اگر شدت وسواس در افراد بالا باشد با عوارض و پيامدهاي جبران ناپذيري همراه است. بهترين روش غلبه بر وسواس دارو درماني همراه با روان درماني است. اما ابتدا بايد علل بروز وسواس توسط روانشناس و مشاورين مشخص شود و درمان مناسب انجام شود. براي درمان هرگز از روش هاي خود درماني استفاده نكنيد و از روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد.

منبع: درمان وسواس | 5 روش موثر براي درمان وسواس

درمان وسواس

وسواس به طور كل به چند روش تقسيم مي‌شود. درمان هايي مانند شناختي رفتاري، مواجهه درماني افراد را با واقعيت و موانعي كه بر سر زندگي شان قرار دارد روبرو مي‌كنند. در روش جالب مواجهه درماني، درمانگر به كمك درمانجو بر اساس موقعيت هاي هراس آور و استرس از كم به زياد ليستي تهيه مي‌كند. و از كمترين شدت موقعيت استرسي تا شديدترين فرد را با وسواسش روبرو مي‌كند.

مثلا اگر فردي به تميزي وسواسيت داشت. ابتدا با او در رابطه با خانه كثيف صحبت مي‌كند. عكس و فيلم خانه كثيف نشان مي‌دهد و در نهايت او را با خانه خيلي كثيف روبرو مي‌كند. اما درمانجو بايد تمام اين موارد را با كنترل استرس سپري كند. روش هاي درماني به اين شكل به غلبه بر وسواس مي‌پردازد و به افراد كمك مي‌‌كند تا مديريت و كنترل استرس را آموزش ببينند.

وسواس چيست؟

وسواس در گذشته در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گرفت. اما به دليل اينكه وسواس به دسته هاي مختلفي تقسيم مي‌شود براي آن طبقه جداگانه اي در نظر گرفتند. اختلالاتي كه در طبقه وسواس قرار دارند شامل وسواس فكري عملي، بد ريخت انگاري بدن، احتكار، وسواي موكني و پوست كني مي‌شوند.

در تمامي اختلالاتي كه در دسته وسواس قرار دارند نوعي مشغوليت ذهني افراد را به خود درگير مي‌كند. هر كدام از اين اختلالات علائم و نشانه هاي مخصوص به خود را دارند. درمان وسواس با روش هاي مختلفي صورت مي‌گيرد كه بر اساس تشخيص روانشناسان و متخصصين انتخاب و درمان آغاز مي‌شود.

راه هاي درمان وسواس

راه هاي غلبه بر وسواس به چند دسته تقسيم مي‌شود. متخصصين و روانشناسان با ريشه يابي دليل وسواسي شدن، بهترين روش را براي افراد انتخاب مي‌كنند. بهترين روش هايي كه در درمان وسواس صورت مي‌گيرد در ادامه توضيح داده ايم.

1. درمان شناختي رفتاري و روان پويشي

بهترين و موثرترين روش براي درمان وسواس، درمان روان پويشي و شناختي رفتاري است. امروزه براي غلبه بر وسواس در كلينيك هاي روانشناسي از اين روش استفاده مي‌كنند و تقريبا همه مراجعين از اين روش نتيجه مثبت گرفته اند. درمان شناختي رفتاري به طور كل به درمان كامل بيماري وسواس مي‌پردازد. و با كمك اين روش درماني مي‌توان علائم را كنترل و مديريت كرد.

كساني كه ريشه وسواس آنها به ژنتيك بر مي‌گردد با روش درمان شناختي رفتاري راحت تر علائم را مي‌توانند كنترل كنند. درمان وسواس با اين روش درماني همراه با دارودرماني بهتر عمل مي‌كند. اگر علت هاي ژنتيكي زياد در علائم فرد دخالت نداشته باشد، درمان رواش پويشي به تنهايي به غلبه بر وسواس كمك مي‌كند. در اين روش درماني به فرد وسواسي مديريت و كنترل استرس و اضطراب آموزش داده مي‌شود. تا با كنترل و مديريت استرس ها به وسواس خود غلبه كند.

2. مواجهه درماني براي درمان وسواس

دومين روش درمان وسواس، مواجهه درماني است. در اين روش درماني فرد مبتلا به وسواس با افكار و موقعيت هاي استرس زا مواجهه مي‌شود. در روش مواجهه درماني مراجعه كننده از شدت كم با مسائل استرسي روبرو مي‌شود. درمانگر با استفاده از عكس، فيلم و روبرويي با موقعيت استرس زا به مراجعه كننده كمك مي‌كند تا با غلبه بر استرس با ترس و وسواس خود روبرو شود.

در مواجه سازي فرد وسواسي (فردي كه از كثيفي بيزار است) را در آخرين مرحله غلبه بر استرس داخل اتاقي قرار مي‌دهند كه تميز نيست و پر از آشغال و كثيفي است. فرد مبتلا با كنترل استرس و اضطراب توانايي ماندن در اتاق را به دست مي‌آورد. در واقع در اين روش مقاوت فرد بالا مي‌رود.

3. آزاد گذاشتن افكار فرد وسواسي

رفتار هاي وسواسي در بخش ناهشيار مغز پردازش مي‌شود. به همين دليل فرد مبتلا اين افكار را به طور واقعي درك مي‌كند. افراد وسواسي توانايي غلبه بر ناهشيار خود را ندارند و نمي‌توانند به طور هوشيارانه بر اين افكار مسلط شوند. در نتيجه سركوب رفتارهاي وسواسي به فرد نتيجه هاي بر عكس مي‌دهد و در حالي كه در تلاش براي فكر نكردن به افكار وسواسي است، بيشتر در رابطه با رفتارهاي وسواسي فكر مي‌كند.

در‌اين روش درماني به شما آموزش داده خواهد شد كه در رابطه با مسائل وسواسي فكر كند و با آن مواجهه شود. در واقع به شما آموزش داده مي‌شود كه فرار نكنيد و با موقعيت روبرو شويد.

در روش بعدي در دسته هاي درمان وسواس، كمك به شناسايي و دليل افكار وسواسي است. وسواس هاي فكري به اضطراب دروني فرد مربوط مي‌شود. تا زماني كه فشارها و تعارضات درون فرد ايجاد مي‌شود توانايي غلبه بر وسواس را نخواهيد داشت. براي غلبه بر وسواس هاي خود بايد با فشارها و تعارضات دروني خود آشنا بشويد و ريشه يابي كنيد.

4. تقويت با غلبه بر افكار وسواسي

افراد وسواسي براي پاسخدهي، لمس اشياء، انتخاب و جواب دادن به كمك ديگران نيز احتياج دارند. اگر تنها باشند و كسي نباشد كه به آنها كمك كند قطعا با مشكلات روبرو خواهند شد. زماني كه بر اساس ميل و خواسته ديگران كارهاي خود را انجام مي‌دهيد، درماندگي در شما نمايان مي‌شود. و اجازه پيش روي بهبودي را نمي‌دهيد.

در اين روش براي درمان وسواس به فرد آموزش داده مي‌شود تا به خود متكي باشد و اعتماد به نفس كافي را ياد بگيرد. تا زماني كه به خود تكيه نكنيد بهبودي پيش نمي‌رود. هم چنين با كمك از درمانگر سعي كنيد به خود ايمان داشته باشيد تا موفق شويد.

5. دارو درماني براي درمان وسواس

دارو درماني روش ديگري براي غلبه بر وسواس است. معمولا كساني كه شدت علائم وسواس بالايي دارند علاوه بر روان درماني، دارو درماني نيز مي‌شوند. داروها هميشه مفيد هستند اما دوره هاي كوتاه مدت دارند. به سرعت علائم را كاهش مي‌دهد اما اگر مصرف دارو را قطع كنيد نشانه ها نمايان مي‌شوند.

دارو درماني هميشه مكمل روان درماني پاسخ دهي مناسبي دارد. بر اساس مطالعات دارو درماني 30 تا 70 درصد از علائم را كاهش مي‌دهد اما فرد را به سمت بهبودي كامل سوق نمي‌دهد. اثرات دارو بر افراد مختلف از يكديگر متفاوت است. مثلا شايد براي فردي اثرات موثري داشته باشد اما براي ديگران به اين گونه نباشد. اگر دارو قطع شود علائم و عوارض وسواس باز مي‌گردد و حتي بدتر از قبل بروز پيدا مي‌كند.

كلام آخر

جلسات درمان وسواس بايد طبق نظر روانشناس صورت بگيرد. اگر در طول درمان فرض كنيد كه مشكلي وجود ندارد و درمان را بدون نظر روانشناس و مشاورين متخصص تمام كنيد؛ در آينده اي نه چندان دور علائم وسواس را با شدت بيشتري تجربه خواهيد كرد. بنابراين زماني كه براي بهبودي تصميم مي‌گيريد بايد تا آخرين جلسه ادامه دهيد. براي درمان نياز به روانشناس و مراجعين داريد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه فوبياي حيوانات به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان وسواس مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: درمان وسواس | 5 روش موثر براي درمان وسواس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۱۷:۲۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

درمان نعوظ به روش هاي مختلفي انجام مي شود. طبق تحقيقات از هر 10 مرد، يك نفر از اين اختلال رنج مي‌برد. درك اين نكته مهم است كه در بيشتر موارد، اين بيماري نشانه يك مشكل اساسي ديگر است. بنابراين در هر سني طبيعي طلقي نمي شود و ممكن است با مشكلات ديگري كه در رابطه جنسي تداخل دارند همراه باشد. عدم ايجاد نعوظ در كمتر از 20 درصد مواقع غيرعادي نيست و معمولا نيازي به درمان ندارد. اما به طور كلي در بيشتر مواقع به اين معنا مي‌باشد كه مشكلي وجود دارد و نياز به درمان است. در اين مقاله قصد داريم علائم، علل بروز اين بيماري و راه هاي درمان را به طور كلي بررسي كنيم. براي دريافت مشاوره جنسي كليك كنيد.

منبع: درمان نعوظ | راه هاي طبيعي براي درمان نعوظ

درمان نعوظ

اولين قدم براي درمان نعوظ، علل زمينه اي است. بعد از آن مي توان شروع به درمان مناسب كرد. تعدادي گزينه غير جراحي و جراحي وجود دارد كه مي تواند كمك كند تا شما عملكرد جنسي طبيعي خود را به دست آوريد. در ادامه روش هاي مختلفي كه براي درمان نعوظ به كار برده مي شود را شرح داده ايم.

1- آموزش و ارتباطات

آموزش در مورد رابطه جنسي، رفتارهاي جنسي و چيزهايي از اين قبيل به مرد كمك مي كند تا بر اضطراب خود در مورد اختلال عملكرد جنسي غلبه كند. ( در مواردي كه شخص در مورد ايجاد رابطه جنسي استرس و اضطراب را تجربه مي كند)

از طرفي صحبت با شريك زندگي خود در مورد نيازها و نگراني ها مي تواند، به غلبه بر بسياري از موانع براي داشتن رابطه سالم كمك كند.

2- درمان نعوظ با دارو

داروهايي مانند سيلدنافيل، واردنافيل يا تادالافيل ممكن است با افزايش جريان خون در آلت تناسلي، به بهبود عملكرد جنسي در مردان كمك كند. كساني كه از داروهاي حاوي نيترات، مانند نيتروگليسيرين استفاده مي كنند نبايد از اين داروها مصرف كنند. تركيب نيترات و داروهاي نام برده شده مي تواند باعث كاهش فشار خون شود.

شايع ترين عوارض جانبي اين داروها، سوء هاضمه، احتقان بيني، گر گرفتگي، سردرد واختلال بينايي موقت است. بنابراين توصيه مي شود به هيچ عنوان بدون مشورت با پزشك از اين داروها استفاده نكنيد.

3- استفاده از دستگاه مكانيكي

وسايل كمكي مانند دستگاه هاي خلاء و حلقه هاي تنگ كننده، به عنوان كمك كننده نعوظ براي برخي از مردان عمل مي كند. از اين دستگاه ها، مي توان با خيال راحت براي درمان علل نارسايي نعوظ استفاده كرد. اما مشكلاتي مانند دست و پاگير بودن را نيز به همراه دارد.

4- درمان نعوظ به روش تزريق درماني

در اين مرحله پزشك به شما آموزش مي دهد كه چگونه داروها را مستقيما تزريق كنيد تا نعوظ ايجاد كنند. تزريق درماني، در درمان طيف گسترده اي از مشكلات نعوظ، ناشي از عروق خوني، عصبي و شرايط رواني موثر است. لازم به ذكر است كه اگر غير از دستورالعمل هاي پزشك و مصرف دوز لازم پيش برويد، نعوظ دردناكي به نام پرياپيسم، كه به مدت دو تا سه ساعت طول مي كشد رخ مي دهد.

5- روانشناسي و درمان جنسي

دلايل روانشناختي ممكن است به درمان نارسايي نعوظ كمك كند. حتي زماني كه يك علت ارگانيك واضح وجود داشته باشد. درمان با يك مشاور مي تواند به فرد كمك كند تا احساسات اضطراب، ترس يا گناه را كه ممكن است بر اختلال عملكرد جنسي تأثير بگذارد برطرف كند.

بيماري كه مشكلات نعوظ اش دليل روانشناختي واضحي دارد، بايد قبل از انجام هرگونه درمان تهاجمي، مشاوره جنسي درماني دريافت كند.

6- درمان نعوظ از طريق هورمون

سطوح پايين هورمون ممكن است در مشكل نعوظ نقش داشته باشند. جايگزيني هورمون در قالب ژل هاي موضعي، كرم ها، چسب، تزريقات و… تنها پس از ارزيابي پزشك استفاده شود.

7- جراحي پروتز

پروتزهاي بادي آلت تناسلي در طي جراحي سرپايي كاشته مي شوند. اين پروتزها بخشي از بدن مرد مي شوند كه او را قادر مي سازند تا هر زمان كه مي خواهد نعوظ داشته باشد. اين عمل جراحي از طريق يك يا دو برش كوچك انجام مي شود كه عموما به خوبي پنهان هستند.

به طوري كه افراد ديگر نمي توانند تشخيص دهند كه شما پروتز آلت تناسلي داريد. عوارض بعد از جراحي شايع نيست اما در درجه اول شامل عفونت مي باشد. 90 درصد مرداني كه اين روش درمان را انتخاب كرده اند، رضايت بالاتري نسبت به كساني كه از داروهاي خوراكي يا تزريق درماني استفاده كرده اند دارند.

عواملي كه ممكن است مانع درمان نعوظ شوند

1_ بيماري عروقي: خون رساني به آلت تناسلي ممكن است در نتيجه بيماري عروقي، مسدود يا باريك شود.

2_ اختلالات عصبي: اعصابي كه تكانه ها را به آلت تناسلي مي فرستند مي توانند در اثر سكته مغزي، ديابت يا علل ديگر آسيب ببينند.

3_ حالات روانشناختي: ازجمله استرس، افسردگي، فقدان و اضطراب را شامل مي شود.

4_ بيماري هاي مزمن، برخي داروها و عمل هاي مربوط به سرطان پروستات، مثانه و روده بزرگ نيز ممكن است از عوامل ايجاد اين مشكل باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان نعوظ مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد و يا از منوي سايت در قسمت درگاه پرداخت اقدام به رزرو وقت نماييد.

سوالات متداول

درمان نعوظ در چه مواردي بايد استفاده شود؟

به ناتواني در ايجاد و حفظ نعوظ به اندازه كافي براي مقاربت جنسي را، اختلال در نعوظ مي گويند. با تشخيص اين اختلال توسط متخصص مي توايند براي درمان اقدام كنيد.

در رسيدن به نعوظ مشكل دارم، چه كاري انجام دهم؟

اگر دچار اختلال نعوظ هستيد، به پزشك متخصص مراجعه كنيد. با انجام آزمايشاتي مشخص مي شود كه علت بروز اين مشكل چيست. پس از مشخص شدن علت، چندين گزينه درماني وجود دارد كه مي توانيد انتخاب كنيد.

منبع: درمان نعوظ | راه هاي طبيعي براي درمان نعوظ


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۱۰:۳۵ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

درمان فوبيا ها با روش هاي متفاوتي انجام مي‌شود. تكنيك هاي مختلف درماني با توجه به شخصيت و توان بيمار انجام مي‌شود. فوبيا ترس بي منطق و بيمارگوني است كه باعث برهم ريختن آرامش اعصاب افراد مي‌شود. حيوانات، ارتفاع، رانندگي، مكان هاي بسته و … ترس هاي بي منطقي هستند كه افراد به دلايل عوامل مختلفي مانند تجربه هاي تلخ كودكي، تصادف و … به آن دچار مي‌شوند. براي رهايي از استرس و حملات پانيك ناشي از فوبيا بايد به فكر درمان باشيد. روش هاي مختلفي براي درمان فوبيا ها وجود دارد كه طولاني مدت اثرات ناشي از ترس را از بين مي‌برد. در ادامه در رابطه با درمان فوبيا ها توضيح داده‌ايم.

منبع: درمان فوبيا ها | بهترين درمان براي فوبي چيست

درمان فوبيا ها

درمان فوبيا ها به نوع فوبي خاصي كه افراد دارد صورت مي‌گيرد. اما به طور كل درمان همه فوبياها به يك شكل اما با تكنيك هاي متفاوت است. روش هاي درمان براي فوبيا در حيطه روانشناسي به بحث هاي گسترده اي رسيده است. فوبيا ترس بي منطقي است كه بيمارگون و با هراس همراه است. ترس از ارتفاع، ترس از حيوانات، ترس از اتاق تاريك و … به شامل فوبي هاي مختلف است. براي درمان فوبيا ها اكثر افراد تلاش مي‌كنند تا اضطراب و استرس ناشي از فوبي را به كمك روانشناس كنترل و مديريت كنند. براي دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

فوبيا چيست؟

فوبيا يا ترس به اختلالي مربوط مي‌شود كه شخص از چيز خاصي هراس دارد. افراد مبتلا به فوبي از ترس غير منطقي خود آگاه هستند اما توانايي كنترل و مواجه با موضوع ترس خود را ندارند. اين افراد با فكر، صدا و مشاهده عكس فوبي خود نيز دچار حملات ترس و اضطراب مي‌شوند. شايع ترين نوع فوبي ها شامل ارتفاع، حيوانات، خون، مكان بسته و جراحت است. اين اختلال بسيار شايع است و در هر سني ممكن است بروز پيدا كند. ترس اين افراد بيمارگون و غير منطقي است. اما با كمك روانشناس و درمان فوبيا ها مي‌توان آن را كنترل و مديريت كرد.

علائم افراد مبتلا به فوبيا

براي درمان فوبيا ها ابتدا بايد از علائم اين افراد اطمينان حاصل كنيم. از كجا بايد متوجه اين موضوع شويم كه فردي مبتلا به فوبي است؟ زماني كه فردي در موقعيتي مانند ارتفاع قرار گرفت و لرزش، تهوع، فرياد و حملات پانيك را در فرد مشاهده كرديد متوجه خواهيد شد كه اين فرد به ترس از ارتفاع مبتلا شده است. اين افراد از موقعيت هاي استرس زا فرار مي‌كنند و تمام سعي خود را مي‌كنند تا در اين شرايط قرار نگيرند. علائم اين افراد فقط در مواقع حضور در موقعيت خلاصه نمي‌شود و با مشاهده عكس، صدا و فيلم فوبي خود نيز به ترس مبتلا مي‌شوند. اما به طور كل علائم فوبيا ها در موارد زير نشان داده مي‌شود.

  • فرد بايد به مدت 6 ماه از موضوعات خاصي مانند حيوانات، ارتفاع، خون و … هراس داشته باشد.
  • تنگي نفس
  • تپش قلب
  • اضطراب
  • لرزش
  • غش كردن
  • حملات پانيك
  • از غير منطقي بودن ترس خود آگاه هستند.
  • فرد از قرار گيري در موقعيت ترس اجتناب مي‌كند. مثلا اگر از سگ هراس داشته باشد به خانه دوستاني كه از سگ نگهداري مي‌كنند نمي‌رود.
  • كودكان نشانه هاي خود را با بي قراري و تغييرات خلقي نمايان مي‌كنند.

دليل درمان فوبيا ها چيست؟

زندگي با فوبي چه مشكلي دارد كه بايد به درمان آن بپردازيم؟ اصلا چه لزومي براي درمان فوبياها است؟ درمان فوبياها از اهميت بالايي برخوردار است. مثلا اگر فردي از ارتفاع ترس داشته باشد از پل عابر پياده عبور نمي‌كند. از پنجره اتاق به بيرون نگاه نمي‌كند. سوار هواپيما نمي‌شود و زندگي فرد به طور كل در موقعيت هاي مختلف مختل مي‌شود. اما برخي افراد با اين ترس خود مقابله مي‌كنند و ضرورتي براي درمان نمي‌بينند.

درمان فوبيا ها به دليل اينكه باعث ايجاد خلل در زندگي روزمره مي‌شود از اهميت بالايي برخوردار است. مثلا فردي كه از گربه مي‌ترسد به خيابان و پارك قدم بر نمي‌دارد. و در مكان هايي كه گربه وجود دارد (رستوران هاي سقف باز) حضور پيدا نمي‌كند. اين افراد ارتباط خود را با دوستاني كه گربه دارند قطع مي‌كند و به منزل آنها نمي‌رود.

دلايل زيادي براي درمان فوبيا ها وجود دارد كه اصلي ترين آنها را مي‌توان فراگير بودن ترس هاي مرضي ناميد. در صورتي كه براي درمان اقدامي نكنيد اين ترس ها گسترش پيدا مي‌كند و مسائل مختلفي را به مرور در بر خواهد گرفت. مثلا ترس از عنكبوت به مرور زمان باعث مي‌شود ك به تدريج از مشاهده فيلم، شنيدن نام عنكبوت و تصوير آن دچار هراس و وحشت مي‌شود. علاوه بر اين ترس از عنكبوت باعث گسترش بيشتر مي‌شود و تمام موضوعات مرتبط با عنكبوت را در بر مي‌گيرد.

انواع درمان فوبيا ها

شيوه هاي مختلفي براي درمان فوبيا ها وجود دارد كه بنا به پاسخ مراجعه و عملكرد درمانگر انتخاب مي‌شود. در ادامه به انواع درمان فوبيا ها اشاره كرده ايم.

1. درمان هاي رفتاري

درمان هاي رفتاري شيوه هاي مهم در درمان فوبيا ها هستندو اكثر روانشناسان و متخصصين در اين حوزه براي درمان ترس ها از شيوه هاي رفتاري استفاده مي‌كنند. اين تكنيك ها به دسته هاي مختلفي تقسيم مي‌شوند و در دسته پركار آمد ترين و پر استفاده ترين درمان ها قرار مي‌گيرد. بر اساس مشاهدات اكثر رفتارهايي كه توسط درمان هاي رفتاري صورت مي‌گيرد موفق بوده و براي طولاني مدت نتايج بدون بازگشتي را به همراه دارد. در ادامه به درمان هاي رفتاري مختلفي اشاره كرده‌ايم.

غرقه سازي

يكي از روش هاي درمان فوبيا ها غرق سازي است. درمان رفتاري غرقه سازي فرد را به صورت ناگهاني با ترس مواجهه مي‌كند و اجازه فرار و اجتناب از موقعيت به او داده نمي‌شود. اضطراب فرد به شدت بالا مي‌رود اما با گذشت مدتي وقتي كه متوجه شد موقعيت براي وي ترس و خطري نداشته است اضطرابش كاهش مي‌يابد و از بين مي‌رود، در نتيجه فوبياي فرد درمان مي‌شود. مثلا اگر فردي از سوسك هراس داشته باشد، درمانگر يكباره روي فرد سوسك پرتاب مي‌كند، يا او را در اتاق با سوسك رها مي‌كند. معمولا مربيان شنا از اين روش براي يادگيري و رفع ترس از آب استفاده مي‌كنند.

مواجهه سازي

مواجهه درماني يكي از روش ها براي درمان فوبيا ها است كه در دسته درمان هاي رفتاري قرار دارد. در اين روش درمانگر به مراجعه كننده كمك مي‌كند تا در مقابل شرايط استرس زا خود را كنترل كند. مواجهه سازي با روش عادت، خاموشي، خودكارآمدي و پردازش اطلاعات انجام مي‌شود. در اين روش درماني درمانگر مراجعه كننده را به مرور با موقعيت ترسناك و فوبي مواجهه مي‌كند و فرد به تدريج درمان مي‌شود.

حساسيت زدايي

يكي از ديگر روش هاي درمان رفتاري براي درمان فوبيا ها حساسيت زدايي است. در روش حساسيت زدايي ابتدا به فرد آموزش مي‌دهند تا با كمك برخي تمرينات به كنترل و مديريت استرس كمك كند. در مرحله دوم بيمار و درمانگر با كمك هم از موقعيت هاي ترسناكي كه باعث وحشت فرد مي‌شود ليست تهيه مي‌كنند. شدت و درجه بندي موقعيت ها زماني كه انجام شد درمانگر شروع به درمان مي‌كند. فرض كنيد فردي از مارمولك هراس دارد و زماني كه اسم او را مي‌شنود با شدت كمتري علائم را تجربه مي‌كند. و بالاترين شدت تجربه علائم مشاهده حضوري مارمولك است. درمانگر با روش حساسيت زدايي منظم ابتدا به درمان موقعيتي مي‌پردازد كه فرد استرس كمي را تحمل مي‌كند و به مرور به مراحل بالا پيش مي‌روند. البته توجه داشته باشيد كه در هر مرحله زماني كه درمانجو كاملا توانايي كنترل استرس را داشت به مرحله بعدي مي‌روند.

واقعيت مجازي

استفاده از واقعيت مجازي روش ديگري براي درمان فوبيا ها با روش درمان رفتاري است. زماني كه امكان حضور با موضوع ترس وجود نداشته باشد از روش واقعيت مجازي استفاده مي‌شود. در اين شرايط فرد با كمك تكنولوژي با ترس و فوبي خود مواجهه مي‌شود و اضطراب خود را كنترل مي‌كند. و فرد با استفاده از واقعيت مجازي درمان مي‌شود.

2. درمان شناختي – رفتاري

دومين روش موفق در درمان فوبيا ها شناختي رفتاري (CBT) است. در اين روش درماني به مراجعه آموزش داده مي‌شود كه به ترس هاي اشتباه خود غلبه كند و تكنيك هاي مديريت استرس را آموزش ببيند. خطاها و باورهاي اشتباه فرد در اين روش مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

3. درمان با روانكاوي

سومين روش براي درمان فوبيا ها روانكاوي است. در اين روش درماني كه از قديمي ترين و اولين روش هاي درماني است، ناهشيار فرد را مورد بررسي قرار مي‌دهند و مسائلي كه باعث شده بود فرد از چيزي هراس داشته باشد بررسي مي‌كردند. با روانكاوي فرد بايد مدت طولاني را تحت نظر روانكاو باشد تا به مرور به ناخودآگاه فرد دسترسي پيدا كند. اين روش امروزه براي درمان فوبيا ها انجام نمي‌شود.

4. دارو درماني

درمان فوبيا ها توسط دارو درماني نيز انجام مي‌شود. پزشكان براي كنترل و مديريت اضطراب و استرس افراد استفاده مي‌شود. اما داروها هرگز قدرت درمان فوبيا ها را ندارند. معمولا دارو درماني همراه روان درماني صورت مي‌گيرد تا به جواب بهتري براي بهبود برسيد.

كلام آخر

ترس از موقعيت هاي مختلف، ترس از حيوانات و … باعث مختل شدن زندگي روزمره مي‌شود. با اين وجود حضور شما در تمامي موقعيت ها با استرس همراه است. پس بايد به فكر راه درمان اساسي و درست باشيد. براي سپري كردن زندگي بدون استرس ناشي از فوبيا بايد به دنبال درمان فوبيا ها باشيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان فوبيا ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره استرس با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: درمان فوبيا ها | بهترين درمان براي فوبي چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۲:۰۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

قرص سيپروهپتادين يك داروي آنتي‌هيستامين يا ضد آلرژي است. عمدتاً جهت درمان و كاهش علائم ناشي از حساسيت مانند عطسه، آبريزش بيني، خارش و … به كار مي‌رود. اين ماده عملكرد هيستامين را در بدن مسدود كرده و از بروز بيماري هاي آلرژيك جلوگيري مي‌كند. علاوه بر اين گاهي اوقات از قرص سيپروهپتادين براي كاهش علائم بيماري‌هاي رواني نظير افسردگي و اضطراب استفاده مي‌شود. اين دارو همانند هر داروي ديگر دركنار تأثيرات درماني عوارض جانبي و مشكلاتي را نيز به همراه دارد. اين دارو به صورت خوراكي و قرص در بازار موجود است. شايان ذكر است كه سيپروهپتادين تنها به تسكين علائم كمك مي‌كند. در ادامه در رابطه با تمام ويژگي هاي اين دارو صحبت كرده‌ايم.

منبع: قرص سيپروهپتادين | نحوه مصرف و عوارض سيپروهپتادين

قرص سيپروهپتادين چيست؟

قرص سيپروهپتادين يك داروي ضد آلرژي است. كه در دسته آنتي‌ هيستامين‌هاي نسل اول قرار دارد. هيستامين يك ماده شيميايي در بدن است كه باعث ايجاد التهاب و حساسيت مي‌شود. داروهاي آنتي‌ هيستامين همان‌ طور كه از نام آنها مشخص است مانع آزادسازي هيستامين در بدن مي‌شوند. و در نتيجه عوارض جانبي آن را كاهش مي‌دهند. هم چنين اين دارو مي‌تواند قدرت تفكر و واكنش ها را مختل مي‌كند.

امروزه از قرص سيپروهپتادين به‌عنوان محركي براي افزايش وزن و اشتها نيز استفاده مي‌شود. همچنين اين دارو جهت درمان برخي از سردرد‌ها و گرفتگي‌هاي ناشي از آسيب نخاعي هم تجويز مي‌شود.

مكانيسم اثر قرص سيپروهپتادين

قرص سيپروهپتادين يك داروي آنتي‌هيستامين است. و در نتيجه اثرات ناشي از هيستامين را در بدن كاهش مي‌دهد. سيپروهپتادين آنتاگونيست يا يك مانع قوي براي ترشح هورمون‌هايي مثل سروتونين و هيستامين است. همچنين اين دارو بر روي گيرنده سلول‌هاي دستگاه تنفسي، دستگاه گوارش و يا مجاري تنفسي تأثير مي‌گذارد. جذب اين دارو از طريق كبد انجام مي‌شود. همچنين نيمه‌ عمر قرص سيپروهپتادين ۱۶ ساعت بوده و نهايتاً از طريق ادرار دفع مي‌شود.

موارد مصرف قرص سيپروهپتادين

به‌طوركلي از قرص سيپروهپتادين براي درمان آلرژي ها استفاده مي‌شود. در ادامه در رابطه با موارد مصرف اين دارو صحبت كرده ايم.

  • التهاب‌هاي پوستي مانند كهير، ميگرن و همچنين كاهش علائم بيماري كوشينگ استفاده مي‌شود.
  • مصرف سيپروهپتادين جهت افزايش وزن و اشتها يكي ديگر از موارد مصرف اين دارو است كه در چند سال اخير موردتوجه بيشتري قرار گرفته است بااين‌حال هنوز اين مورد به‌عنوان يك آزمايش در حال انجام است و نتايج قطعي آن مشخص نشده است.
  • قرص سيپروهپتادين براي قرمزي، خارش، تحرك، آبريزش بيني يا مواد موجود در هوا مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
  • براي تسكين تب يونجه
  • براي درمان سر دردهاي خاص ميگرني
  • درمان سندرم كوشينگ

نحوه مصرف قرص سيپروهپتادين

اولين نكته در ارتباط با نحوه مصرف قرص سيپروهپتادين اين است كه حتماً قبل از مصرف اين دارو با يك متخصص مشورت كنيد؛ و از مصرف خودسرانه آن خودداري كنيد. نحوه و ميزان مصرف دارو براي كودكان در رد‌ه‌هاي سني مختلف متفاوت است. به طور معمول كودكان ۷ تا ۱۴ سال حداكثر سه مرتبه در روز مي‌توانند قرص ۴ ميلي‌گرم را مصرف كنند. كودكان زير ۷ سال نيز مجاز به استفاده از حداكثر ۲ ميلي‌گرم دو تا سه بار در روز هستند. فاصله زماني مصرف قرص‌ها نيز به‌صورت هر 8 ساعت يا هر 12 ساعت يكبار مي‌باشد.

نحوه مصرف سيپروهپتادين براي افزايش اشتها

استفاده از قرص سيپروهپتادين براي افزايش اشتها به اين صورت است كه ابتدا بايد از دوز پايين شروع شود و سپس مقدار مصرفي و تعداد آن افزايش پيدا مي‌كند. براي مثال كودكان بالاي 12 سال مي‌توانند تا 4 بار در روز از قرص 2 ميلي گرمي استفاده كنند. پس از يك هفته مي‌توان مقدار مصرف را به قرص 4 ميلي گرمي و 4 بار در روز افزايش داد.

از قطع و يا افزايش مقدار مصرفي قرص سيپروهپتادين به‌صورت خودسرانه پرهيز كنيد؛ و حتماً تحت‌نظر متخصص باشيد. درصورتي‌كه مصرف يك دوز را فراموش كرديد در نوبت بعدي فقط همان دوز را مصرف كنيد؛ و از افزايش مقدار دارو خودداري كنيد. درصورتي‌كه پس از مصرف سيپروهپتادين دچار مشكلات گوارشي شديد بهتر است دارو را همراه با غذا ميل كنيد.

عوارض جانبي قرص سيپروهپتادين

تمامي داروهاي شيميايي داراي عوارض جانبي هستند. قرص سيپروهپتادين مانند تمامي مواد شيميايي عوارضي از خود نشان مي‌دهد. اگر با علائمي مانند موارد زير روبرو شديد حتما با پزشك در ميان بگذاريد.

  • احساس خستگي
  • خواب‌آلودگي
  • تاري ديد
  • خشكي دهان
  • سردرد
  • عصبانيت
  • دشواري در دفع ادرار
  • كاهش حافظه
  • خشكي بيني
  • توهم
  • خشكي گلو
  • يبوست
  • افزايش ضربان قلب
  • مشكلات بينايي
  • بي قراري
  • كوفتگي بدن
  • حالت تهوع
  • يرقان
  • افزايش اشتها
  • كهير

موارد منع مصرف قرص سيپروهپتادين

  • افراد مبتلا به مشكلات تنفسي
  • بيماري‌هاي قلبي
  • بيماري‌هاي خوني
  • بيماري‌هاي گوارشي
  • بيماري‌هاي كليوي
  • مشكلات مربوط به دفع ادرار
  • اختلالات پروستات
  • اختلالات مربوط به كبد
  • افراد مبتلا به تيروئيد پركار
  • افراد مبتلا به ديابت
  • بيماري چشمي گلوكوم
  • دوران بارداري
  • افراد مبتلا به صرع
  • كودكان زير دو سال
  • انسداد معده
  • زخم معده
  • گلوكوم
  • سالمندي
  • دوران شيردهي

تداخلات دارويي قرص سيپروهپتادين

قبل از مصرف هر دارويي بايد به تداخل آن با ساير داروها توجه كرد. برخي از داروهايي كه با قرص سيپروهپتادين تداخلات دارند عبارت‌اند از.

  • داروهاي مهاركننده مونو آمينو اكسيداز (MAO)
  • باربيتورات‌ها
  • داروهاي ضدافسردگي مثل ايزوكربوكسازيد، فنلزين، ترانيل سيپرومين
  • داروهاي خواب‌آور
  • داروهاي ضد اضطراب
  • داروهاي درمان پاركينسون
  • داروهاي گياهي
  • ويتامين‌ها
  • داروهاي مخدر
  • مهاركننده‌هاي استيل كولين استراز
  • آمفتامين‌ها
  • دارو‌هاي ضد سرفه
  • داروهاي تشنج
  • داروهاي شل‌كننده عضلات

تا كنون تداخلي در ارتباط با سيپروهپتادين و غذاهاي مختلف گزارش نشده است.

موارد منع مصرف قرص سيپروهپتادين

برخي از افراد نبايد قرص سيپروهپتادين را استفاده كنند. اگر از بيماري هاي زير برخوردار هستيد لطفا پزشك را مطلع كنيد. در ادامه به موارد منع مصرف قرص سيپروهپتادين اشاره كرده ايم.

  • مشكلات ادراري
  • فشار خون بالا
  • بيماري هاي قلبي
  • افراد مبتلا به گلوكوم با زاويه باريك
  • مشكلات زخم معده
  • انسداد معده
  • تيروئيد پر كار
  • مادران شيرده
  • آسم
  • افراد مسن
  • بيماري هاي ناتوان كننده
  • نوزادان تازه متولد شده يا نارس
  • كودكان كمتر از 2 سال
  • مشكلات پروستات

توصيه‌هاي مهم در مصرف سيپروهپتادين

  • در صورت مبتلا شدن به عوارض جانبي شديد مانند توهم، التهاب پوستي، مشكلات تنفسي، تشنج و تب فوراً به متخصص مراجعه كنيد.
  • به دليل ايجاد احساس خواب‌‌آلودگي شديد پس از مصرف اين دارو از رانندگي و انجام كارهايي كه نياز به تمركز حواس دارد پرهيز نماييد.
  • اگر سالمند هستيد حتماً تحت نظارت پزشك باشيد.
  • در دوران بارداري و شيردهي از مصرف سيپروهپتادين پرهيز كنيد.
  • بهتر است به‌منظور پيشگيري از مشكلات گوارشي سيپروهپتادين را همراه با غذا ميل كنيد.
  • اگر در معرض عمل جراحي از جمله جراحي دندان قرار داريد حتما پزشك را مطلع كنيد.

كلام آخر

قرص سيپروهپتادين براي درمان بيماري هاي آلرژيك مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اما همانطور كه گفته شد از اين دارو براي كاهش علائم افسردگي و اضطراب نيز استفاده مي‌شود. دارو درماني براي درمان هاي كوتاه مدت صورت مي‌گيرد اما براي كاهش سريع تر و ماندگار تر علائم افسردگي و اضطراب بهتر است تا از روان درماني ها كمك بگيريد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه قرص سيپروهپتادين به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص سيپروهپتادين مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

آيا مي‌توان از قرص سيپروهپتادين براي افزايش اشتها و وزن استفاده كرد؟

مصرف قرص سيپروهپتادين در چند سال اخير براي افزايش اشتها و وزن به طور روز افزوني رواج پيدا كرده است. تاكنون نتيجه قطعي براي افزايش اشتها و وزن پس از مصرف سيپروهپتادين گزارش نشده است و افزايش وزن و اشتهايي كه پس از مصرف سيپروهپتادين رخ مي‌دهد صرفاً جزئي از عوارض جانبي اين دارو مي‌باشد و پس از قطع دارو فرد مجدداً به حالت اوليه خودش برمي‌گردد.

قرص سيپروهپتادين براي چه بيماري‌هايي تجويز مي‌شود؟

عمده‌ترين مورد استفاده از قرص سيپروهپتادين براي كاهش آلرژي‌ها است. بااين‌حال گاهي اوقات براي درمان ميگرن، كوشينگ و يا كاهش دردهاي ناشي از آسيب نخاعي هم مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

منبع: قرص سيپروهپتادين | نحوه مصرف و عوارض سيپروهپتادين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۶:۵۰ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ترس از زنبور يا مليسوفوبيا (melissophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع زنبوري گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين زنبور هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترس‌شان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان فوبي زنبور خواهيم پرداخت.

منبع: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسي

ترس از زنبور

شدت ترس از زنبور شامل انواع ترس از زنبور و با هر اندازه اي و… ممكن است بسيار زياد باشد. و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از زنبور، ترسي عميق و غيرمنطقي از زنبور يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير زنبور يا شنيدن كلمه زنبور نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با زنبور اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از زنبور مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات (ترس از زنبور)، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي زنبور نقش دارند.

تجربيات منفي

ترس از زنبور ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله زنبور واقع شدن، يا واقعه اي ناراحت كننده كه مرتبط با اين حيوان بوده است. مي‌تواند منجر به ترس از زنبورها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد شايد بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند ترس از زنبور را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از زنبورها يا شنيدن اخبار مربوط به “حمله زنبورها به زنبوردار” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از زنبورها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

يادگيري و اطلاعات

شنيدن، خواندن و ديدن صحنه هاي خطرناك از زنبورها و يك وضعيت ناگوار، سبب بروز ترس از زنبور خواهد شد. براي مثال: در فيلمي صحنه اي ترسناك از زنبورها را مشاهده كرده ايد.

ژنتيك

يكي از عوامل مهم در ايجاد فوبياها ژنتيك است. ترس از زنبور نيز نوعي فوبيا است كه به صورت ژنتيكي در بدن افراد پردازش مي‌شود و اين ترس را ايجاد خواهد كرد.

علائم و نشانه هاي ترس از زنبور چيست؟

علائم فوبياي زنبور مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از زنبور يا فوبياي زنبور است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن زنبورها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا زنبور وجود داشته باشد
  • ترس از عدم كنترل خود
  • فرار و احساس نياز به فرار
  • احساس اينكه غرق در استرس هستيد اما توانايي كنترل آن را نداريد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع
  • خشكي دهان

ترس از زنبور در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از زنبور كه در بالا اشاره شد، در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده مي‌شود.

روش‌هاي درمان ترس از زنبور

مليسوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از زنبور براي‌تان دردسرساز شده است. و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از زنبور است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

مواجهه درماني

مواجهه درماني يكي ديگر از روش هاي درمان ترس از زنبور است. همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از زنبور

در اين روش درماني ترس از زنبور، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي زنبور، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش براي ترس از زنبور به فرد آموزش داده مي‌شود. كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند. و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

واقعيت مجازي درمان ديگري براي ترس از زنبور است. استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته. وي احساس مي‌كند واقعا در ميان زنبورها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب ترس از زنبور كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

تكنيك تنفس عميق

استفاده از تكنيك هاي تنفس عميق، آرام سازي و مديتيشن براي درمان ترس از زنبور تاثير گذار است. در اين روش درماني، درمانگر به شما كمك خواهد كرد تا تكنيك هاي تنفس عميق را آموزش ببينيد.

كلام آخر

ترس از زنبور مانند ترس از زنبور اهلي، عسل، وحشي و… امكان دارد كه زندگي شما را مختل كند. مثلا زماني كه درخيابان در حال راه رفتن هستيد يا به پارك مي‌رويد استرس تماس با زنبور داشته باشيد. با اين وجود حضور شما در تمامي موقعيت ها با استرس همراه است. پس بايد به فكر راه درمان اساسي و درست باشيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از زنبور مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره استرس با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۴:۰۷ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره روانشناسي در بندرعباس دغدغه ذهني براي كساني است كه درگير مشكل خاصي شده باشند. در واقع كمك‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسي يكي از بهترين راهكارها براي مشكلات ما است. مشاورين با استفاده از تخصص و تجربه‌اي كه دارند به‌خوبي مي‌توانند در موضوعات مختلف به ما كمك كنند. اما قبل از اينكه از هر مشاوره‌اي استفاده كنيم بايد با ويژگي‌هاي اين شكل از مشاوره و همين‌طور نشانه‌هاي يك مركز مشاوره خوب آشنا باشيم. به همين خاطر در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا بيشتر راجع به مشاوره روانشناسي بندرعباس و آنچه بايد راجع به اين موضوع بدانيد صحبت كنيم.

منبع: مشاوره روانشناسي بندرعباس | بهترين روانشناس در بندرعباس

مشاوره روانشناسي بندرعباس

اولين سؤال در ذهن بسياري از ما اين است كه اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسي بندرعباس به چه دردي مي‌خورد؟ خيلي از ما تصور مي‌كنيم مي‌توانيم مشكلات‌مان را به‌تنهايي يا با كمك‌گرفتن از اطرافيان حل كنيم. اما واقعيت اين است كه بيشتر وقت‌ها مشكلات به اين سادگي برطرف نمي‌شوند. ناتواني در نگاه‌كردن به موضوع از زاويه ديگر، نداشتن تجربه و همين‌طور بيماري‌هاي روحي از جمله دلايلي هستند كه باعث مي‌شوند نتوانيد به‌تنهايي مشكلات‌تان را حل كنيد. اين در حالي است كه مشكلات در ذهن ما وجود دارند و انرژي بسياري مي‌گيرند.

هركدام از ما اگر درگير بعضي مسائل نباشيم توانايي بيشتري براي زندگي در اجتماع داريم؛ و مي‌توانيم به پيشرفت‌هاي بسياري دست پيدا كنيم. به همين خاطر حل كردن درگيري‌هاي ذهني يا بيماري‌هاي روحي يكي از مهم‌ترين كارهايي است كه بايد انجام بدهيم. اما اين كار بدون كمك‌گرفتن از متخصصين تقريباً غيرممكن است. به همين خاطر بهترين كار اين است كه وقتي احساس مي‌كنيد موضوعي ذهن شما را درگير كرده يا شرايط روحي‌تان به هم ريخته است از يك مشاور كمك بگيريد.

خدمات مراكز مشاوره روانشناسي بندرعباس

بسياري از ما مي‌دانيم كه كمك‌گرفتن از مشاورين بسيار مفيد است. اما نمي‌دانيم كه براي چه كارهايي مي‌توانيم از آن‌ها كمك بگيريم. در حقيقت حيلي مواقع دليل مراجعه نكردن به مراكز مشاوره اين است كه ما از خدمات اين مراكز آگاهي نداريم. به همين خاطر در اين قسمت با يكديگر راجع به خدمات مراكز مشاوره بندرعباس صحبت خواهيم كرد. اين خدمات به شرح زير هستند.

1- كمك به حل مسئله

هر موضوعي كه ذهن شما را درگير كرده مي‌توانيد با مشاورين در ميان بگذاريد. يكي از مهم‌ترين وظايف مشاوره اين است كه به شما كمك مي‌كند دغدغه‌هاي ذهني‌تان را برطرف كنيد. مشاورين با استفاده از روش‌هاي مختلف حل مسئله و تصميم‌گيري به شما كمك مي‌كنند راجع به موضوعي كه ذهن‌تان را درگير كرده به يك نتيجه كلي دست پيدا كنيد.

2- مشاوره روانشناسي در بندرعباس براي درمان بيماري‌هاي روحي

شناخته‌شده‌ترين كاري كه مشاورين انجام مي‌دهند درمان بيماري‌هاي روحي است. بااين‌حال خيلي از ما نمي‌دانيم كه درگير مشكلات روحي شده‌ايم. براي مثال بسياري از كساني كه درگير وسواس هستند خودشان را شخصيت‌هايي تميز مي‌دانند. به خاطر داشته باشيد كه يكي از نشانه‌هاي مهم بيماري‌هاي روحي اين است كه فرد احساس ناراحتي مي‌كند؛ و يا باعث ناراحتي ديگران مي‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زيادي از روزتان را درگير يك موضوع خاص هستيد، مي‌تواند نشانه مشكلاتي در اين زمينه باشد. در چنين شرايطي بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا بيماري‌هاي روحي را درمان كنيد؛ و در نتيجه انرژي بيشتري براي ساير فعاليت‌هاي زندگي‌تان داشته باشيد.

3- مشاوره‌هاي خانواده

مشكلاتي كه درون خانواده پيش مي‌آيند يكي از موضوعاتي است كه ذهن ما را بسيار درگير مي‌كند. خانواده جايي است كه همه ما مي‌خواهيم در آن آرامش داشته باشيم. اما اختلاف ميان اعضا مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. براي حل مشكلاتي كه درون خانواده پيش مي‌آيد مي‌توانيد از مشاوره روانشناسي در بندرعباس استفاده كنيد. مشكلاتي مثل اختلاف بين زوجين، درگيري با فرزندان نوجوان و همين‌طور اعتياد يا بيماري روحي يكي از اعضاي خانواده از جمله مشكلاتي هستند كه مي‌توانيد با كمك مشاورين خانواده برطرف كنيد.

4- مشاوره روانشناسي در بندرعباس براي كمك به بهترشدن شرايط

مشاوره روان‌شناسي هميشه هم براي رفع يك مشكل نيست. شما مي‌توانيد با استفاده از اين مشاوره‌ها شرايط خود را از آنچه هست بهتر كنيد. كمك به پيداكردن استعدادها، راهكارهايي براي ازدواج موفق و بسياري از مسائل ديگر از جمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانيد با كمك‌گرفتن از يك مشاور آنها را برطرف كنيد.

5- يادگيري مهارت‌ها

اگر احساس مي‌كنيد برخي مهارت‌ها را نداريد بهتر است با يك مشاور صحبت كنيد. يادگيري قدرت نه گفتن، چگونگي برقراري ارتباط با ديگران، راهكارهايي براي مديريت استرس و بسياري از مسائل ديگر از جمله خدماتي هستند كه مي‌توانيد از مشاوره روانشناسي بندرعباس بگيريد.

6- مشاوره‌هاي تربيتي

تربيت‌كودك مهم‌ترين وظيفه هر پدر و مادري است. اشتباهات شما در اين زمينه مي‌تواند مشكلات جدي را براي فرزندتان ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است راجع به نيازهاي فرزندتان و راه‌هاي برطرف‌كردن آن از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با ويژگي‌هاي روحي هر دوره سني آشنايي دارند؛ و مي‌توانند به شما براي تربيت بهتر فرزندتان كمك كنند.

7- مشاوره اعتياد

اعتياد يكي از جدي‌ترين مشكلاتي است كه مي‌تواند شما يا اطرافيان‌تان را درگير خودش كند. به‌علاوه بسياري از معتادان حتي پس از ترك نيز دوباره به‌سوي استفاده از مواد مخدر برمي‌گردند. اين موضوع بيش از هر چيز به خاطر اين است كه مشاوره روانشناسي براي درمان اعتياد جدي گرفته نمي‌شود. يكي از خدمات مراكز مشاوره اين است كه به شما كمك مي‌كنند در ترك اعتياد موفق‌تر باشيد.

8- مشاوره روانشناسي در بندرعباس حل مسائل جنسي

مشكلات جنسي از آن دسته مسائلي هستند كه معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمي‌كنيم. بااين‌حال تحقيقات نشان مي‌دهد كه بخش مهمي از سلامت روان و همين‌طور كيفيت زندگي مشترك ما، به اين موضوع مرتبط است. به همين خاطر شايد بهتر باشد راجع به اين موضوع با كسي صحبت كنيد. خجالت از صحبت‌كردن و همين‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌هاي علمي از جمله دلايل اين است كه بسياري از ما نمي‌توانيم با اطرافيانمان راجع به اين موضوع صحبت كنيم.

ويژگي هاي مركز مشاوره روانشناسي خوب

مجوز رسمي و نيروهاي متخصص

اولين و مهم‌ترين ويژگي يك مركز مورد تأييد داشتن مجوز رسمي است. نبود اين مجوز به معناي آن است كه مشاور شما مورد تأييد سازمان نظام روان‌شناسي نيست. به‌علاوه اين حق شماست كه راجع به تحصيلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورين مركز نيز اطلاع داشته باشيد. پس اگر به دنبال برطرف‌كردن مشكلات هستيد در درجه اول به اين نكات توجه داشته باشيد.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور كه گفتيم مشكلاتي كه شما مي‌توانيد براي آن‌ها از يك مشاور كمك بگيريد بسيار متنوع هستند. به همين خاطر مركز مشاوره‌اي كه به آن مراجعه مي‌كنيد نيز بايد بتواند همه اين نيازها را پوشش بدهد. در غير اين صورت شما مجبور مي‌شويد براي هر مشكل از يك مركز به مركز ديگر برويد.

داشتن تجهيزات كافي

اين روزها براي بسياري از مشكلات روحي از دستگاه‌هايي مثل نوروفيدبك يا بيوفيدبك استفاده مي‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهايي مثل انواع تست‌هاي شخصيتي نيز در مراكز مشاوره روانشناسي بندرعباس بسيار رايج است. به همين خاطر مي‌توان گفت يكي از ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خوب اين است كه تمامي اين تجهيزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسي بندرعباس يكي از خدماتي است كه همه ما در زندگي به آن نياز داريم. درست مانند مشكلات جسمي كه براي پيشگيري يا درمان آن‌ها از يك متخصص كمك مي‌گيريم، روان ما نيز به مراقبت نياز دارد. به همين خاطر بهتر است كه هركدام از ما هرازگاهي از يك مشاور براي بررسي شرايط روحي‌مان كمك بگيريم. بااين‌حال همان‌طور كه گفتيم بايد دقت داشته باشيد كه اين مراكز ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره مورد تأييد را داشته باشند. در غير اين صورت شما با مشكلات بيشتري مواجه خواهيد شد.

براي دريافت مشاوره روانشناسي در بندرعباس مي توانيد از طريق شماره 02191002360 براي مشاوره تلفني روانشناسي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس بگيريد.

منبع: مشاوره روانشناسي بندرعباس | بهترين روانشناس در بندرعباس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۳:۲۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشاوره روانشناسي در بندرعباس دغدغه ذهني براي كساني است كه درگير مشكل خاصي شده باشند. در واقع كمك‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسي يكي از بهترين راهكارها براي مشكلات ما است. مشاورين با استفاده از تخصص و تجربه‌اي كه دارند به‌خوبي مي‌توانند در موضوعات مختلف به ما كمك كنند. اما قبل از اينكه از هر مشاوره‌اي استفاده كنيم بايد با ويژگي‌هاي اين شكل از مشاوره و همين‌طور نشانه‌هاي يك مركز مشاوره خوب آشنا باشيم. به همين خاطر در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا بيشتر راجع به مشاوره روانشناسي بندرعباس و آنچه بايد راجع به اين موضوع بدانيد صحبت كنيم.

منبع: مشاوره روانشناسي بندرعباس | بهترين روانشناس در بندرعباس

مشاوره روانشناسي بندرعباس

اولين سؤال در ذهن بسياري از ما اين است كه اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسي بندرعباس به چه دردي مي‌خورد؟ خيلي از ما تصور مي‌كنيم مي‌توانيم مشكلات‌مان را به‌تنهايي يا با كمك‌گرفتن از اطرافيان حل كنيم. اما واقعيت اين است كه بيشتر وقت‌ها مشكلات به اين سادگي برطرف نمي‌شوند. ناتواني در نگاه‌كردن به موضوع از زاويه ديگر، نداشتن تجربه و همين‌طور بيماري‌هاي روحي از جمله دلايلي هستند كه باعث مي‌شوند نتوانيد به‌تنهايي مشكلات‌تان را حل كنيد. اين در حالي است كه مشكلات در ذهن ما وجود دارند و انرژي بسياري مي‌گيرند.

هركدام از ما اگر درگير بعضي مسائل نباشيم توانايي بيشتري براي زندگي در اجتماع داريم؛ و مي‌توانيم به پيشرفت‌هاي بسياري دست پيدا كنيم. به همين خاطر حل كردن درگيري‌هاي ذهني يا بيماري‌هاي روحي يكي از مهم‌ترين كارهايي است كه بايد انجام بدهيم. اما اين كار بدون كمك‌گرفتن از متخصصين تقريباً غيرممكن است. به همين خاطر بهترين كار اين است كه وقتي احساس مي‌كنيد موضوعي ذهن شما را درگير كرده يا شرايط روحي‌تان به هم ريخته است از يك مشاور كمك بگيريد.

خدمات مراكز مشاوره روانشناسي بندرعباس

بسياري از ما مي‌دانيم كه كمك‌گرفتن از مشاورين بسيار مفيد است. اما نمي‌دانيم كه براي چه كارهايي مي‌توانيم از آن‌ها كمك بگيريم. در حقيقت حيلي مواقع دليل مراجعه نكردن به مراكز مشاوره اين است كه ما از خدمات اين مراكز آگاهي نداريم. به همين خاطر در اين قسمت با يكديگر راجع به خدمات مراكز مشاوره بندرعباس صحبت خواهيم كرد. اين خدمات به شرح زير هستند.

1- كمك به حل مسئله

هر موضوعي كه ذهن شما را درگير كرده مي‌توانيد با مشاورين در ميان بگذاريد. يكي از مهم‌ترين وظايف مشاوره اين است كه به شما كمك مي‌كند دغدغه‌هاي ذهني‌تان را برطرف كنيد. مشاورين با استفاده از روش‌هاي مختلف حل مسئله و تصميم‌گيري به شما كمك مي‌كنند راجع به موضوعي كه ذهن‌تان را درگير كرده به يك نتيجه كلي دست پيدا كنيد.

2- مشاوره روانشناسي در بندرعباس براي درمان بيماري‌هاي روحي

شناخته‌شده‌ترين كاري كه مشاورين انجام مي‌دهند درمان بيماري‌هاي روحي است. بااين‌حال خيلي از ما نمي‌دانيم كه درگير مشكلات روحي شده‌ايم. براي مثال بسياري از كساني كه درگير وسواس هستند خودشان را شخصيت‌هايي تميز مي‌دانند. به خاطر داشته باشيد كه يكي از نشانه‌هاي مهم بيماري‌هاي روحي اين است كه فرد احساس ناراحتي مي‌كند؛ و يا باعث ناراحتي ديگران مي‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زيادي از روزتان را درگير يك موضوع خاص هستيد، مي‌تواند نشانه مشكلاتي در اين زمينه باشد. در چنين شرايطي بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا بيماري‌هاي روحي را درمان كنيد؛ و در نتيجه انرژي بيشتري براي ساير فعاليت‌هاي زندگي‌تان داشته باشيد.

3- مشاوره‌هاي خانواده

مشكلاتي كه درون خانواده پيش مي‌آيند يكي از موضوعاتي است كه ذهن ما را بسيار درگير مي‌كند. خانواده جايي است كه همه ما مي‌خواهيم در آن آرامش داشته باشيم. اما اختلاف ميان اعضا مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. براي حل مشكلاتي كه درون خانواده پيش مي‌آيد مي‌توانيد از مشاوره روانشناسي در بندرعباس استفاده كنيد. مشكلاتي مثل اختلاف بين زوجين، درگيري با فرزندان نوجوان و همين‌طور اعتياد يا بيماري روحي يكي از اعضاي خانواده از جمله مشكلاتي هستند كه مي‌توانيد با كمك مشاورين خانواده برطرف كنيد.

4- مشاوره روانشناسي در بندرعباس براي كمك به بهترشدن شرايط

مشاوره روان‌شناسي هميشه هم براي رفع يك مشكل نيست. شما مي‌توانيد با استفاده از اين مشاوره‌ها شرايط خود را از آنچه هست بهتر كنيد. كمك به پيداكردن استعدادها، راهكارهايي براي ازدواج موفق و بسياري از مسائل ديگر از جمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانيد با كمك‌گرفتن از يك مشاور آنها را برطرف كنيد.

5- يادگيري مهارت‌ها

اگر احساس مي‌كنيد برخي مهارت‌ها را نداريد بهتر است با يك مشاور صحبت كنيد. يادگيري قدرت نه گفتن، چگونگي برقراري ارتباط با ديگران، راهكارهايي براي مديريت استرس و بسياري از مسائل ديگر از جمله خدماتي هستند كه مي‌توانيد از مشاوره روانشناسي بندرعباس بگيريد.

6- مشاوره‌هاي تربيتي

تربيت‌كودك مهم‌ترين وظيفه هر پدر و مادري است. اشتباهات شما در اين زمينه مي‌تواند مشكلات جدي را براي فرزندتان ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است راجع به نيازهاي فرزندتان و راه‌هاي برطرف‌كردن آن از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با ويژگي‌هاي روحي هر دوره سني آشنايي دارند؛ و مي‌توانند به شما براي تربيت بهتر فرزندتان كمك كنند.

7- مشاوره اعتياد

اعتياد يكي از جدي‌ترين مشكلاتي است كه مي‌تواند شما يا اطرافيان‌تان را درگير خودش كند. به‌علاوه بسياري از معتادان حتي پس از ترك نيز دوباره به‌سوي استفاده از مواد مخدر برمي‌گردند. اين موضوع بيش از هر چيز به خاطر اين است كه مشاوره روانشناسي براي درمان اعتياد جدي گرفته نمي‌شود. يكي از خدمات مراكز مشاوره اين است كه به شما كمك مي‌كنند در ترك اعتياد موفق‌تر باشيد.

8- مشاوره روانشناسي در بندرعباس حل مسائل جنسي

مشكلات جنسي از آن دسته مسائلي هستند كه معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمي‌كنيم. بااين‌حال تحقيقات نشان مي‌دهد كه بخش مهمي از سلامت روان و همين‌طور كيفيت زندگي مشترك ما، به اين موضوع مرتبط است. به همين خاطر شايد بهتر باشد راجع به اين موضوع با كسي صحبت كنيد. خجالت از صحبت‌كردن و همين‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌هاي علمي از جمله دلايل اين است كه بسياري از ما نمي‌توانيم با اطرافيانمان راجع به اين موضوع صحبت كنيم. به همين خاطر بهتر است راجع به اين مسئله از مشاوره جنسي كمك بگيريد.

ويژگي هاي مركز مشاوره روانشناسي خوب

مجوز رسمي و نيروهاي متخصص

اولين و مهم‌ترين ويژگي يك مركز مورد تأييد داشتن مجوز رسمي است. نبود اين مجوز به معناي آن است كه مشاور شما مورد تأييد سازمان نظام روان‌شناسي نيست. به‌علاوه اين حق شماست كه راجع به تحصيلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورين مركز نيز اطلاع داشته باشيد. پس اگر به دنبال برطرف‌كردن مشكلات هستيد در درجه اول به اين نكات توجه داشته باشيد.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور كه گفتيم مشكلاتي كه شما مي‌توانيد براي آن‌ها از يك مشاور كمك بگيريد بسيار متنوع هستند. به همين خاطر مركز مشاوره‌اي كه به آن مراجعه مي‌كنيد نيز بايد بتواند همه اين نيازها را پوشش بدهد. در غير اين صورت شما مجبور مي‌شويد براي هر مشكل از يك مركز به مركز ديگر برويد.

داشتن تجهيزات كافي

اين روزها براي بسياري از مشكلات روحي از دستگاه‌هايي مثل نوروفيدبك يا بيوفيدبك استفاده مي‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهايي مثل انواع تست‌هاي شخصيتي نيز در مراكز مشاوره روانشناسي بندرعباس بسيار رايج است. به همين خاطر مي‌توان گفت يكي از ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خوب اين است كه تمامي اين تجهيزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسي بندرعباس يكي از خدماتي است كه همه ما در زندگي به آن نياز داريم. درست مانند مشكلات جسمي كه براي پيشگيري يا درمان آن‌ها از يك متخصص كمك مي‌گيريم، روان ما نيز به مراقبت نياز دارد. به همين خاطر بهتر است كه هركدام از ما هرازگاهي از يك مشاور براي بررسي شرايط روحي‌مان كمك بگيريم. بااين‌حال همان‌طور كه گفتيم بايد دقت داشته باشيد كه اين مراكز ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره مورد تأييد را داشته باشند. در غير اين صورت شما با مشكلات بيشتري مواجه خواهيد شد.

براي دريافت مشاوره روانشناسي در بندرعباس مي توانيد از طريق شماره 02191002360 براي مشاوره تلفني روانشناسي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس بگيريد.

منبع: مشاوره روانشناسي بندرعباس | بهترين روانشناس در بندرعباس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۲:۴۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

ترس از ماهي يا ايكتيوفوبيا (Ichthyophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع ماهي گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين ماهي هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترس‌شان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان فوبي ماهي خواهيم پرداخت.

منبع: ترس از ماهي | علت و درمان ترس از ماهي

ترس از ماهي

شدت ترس از ماهي شامل انواع ترس از ماهي خوراكي، ماهي آكواريوم، ماهي هاي وحشي و… ممكن است بسيار زياد باشد. و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از ماهي، ترسي عميق و غيرمنطقي از ماهي يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير ماهي يا شنيدن كلمه ماهي نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با ماهي اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از ماهي مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات (ترس از ماهي)، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي ماهي نقش دارند.

تجربيات منفي

ترس از ماهي ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله ماهي در دريا واقع شدن، يا گرفتن بيماري مشترك با ماهي ها كه ناشي از تماس با اين حيوان بوده است. مي‌تواند منجر به ترس از ماهي شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد شايد بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند ترس از ماهي را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از ماهي ها يا شنيدن اخبار مربوط به “حمله كوسه به كودكي در ساحل” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از ماهي ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

يادگيري و اطلاعات

شنيدن، خواندن و ديدن صحنه هاي خطرناك از حمله ماهي ها و يك وضعيت ناگوار، سبب بروز ترس از ماهي خواهد شد. براي مثال: در فيلمي حمله كوسه به مردي را مشاهده كرده ايد.

ژنتيك

يكي از عوامل مهم در ايجاد فوبياها ژنتيك است. ترس از ماهي نيز نوعي فوبيا است كه به صورت ژنتيكي در بدن افراد پردازش مي‌شود و اين ترس را ايجاد خواهد كرد.

علائم و نشانه هاي ترس از ماهي چيست؟

علائم فوبياي ماهي مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از ماهي يا فوبياي ماهي است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن ماهي ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا ماهي وجود داشته باشد
  • ترس از عدم كنترل خود
  • فرار و احساس نياز به فرار
  • احساس اينكه غرق در استرس هستيد اما توانايي كنترل آن را نداريد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع
  • خشكي دهان

ترس از ماهي در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از ماهي كه در بالا اشاره شد، در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده مي‌شود.

روش‌هاي درمان ترس از ماهي

ايكتيوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از ماهي براي‌تان دردسرساز شده است. و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از ماهي است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از ماهي به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي ماهي مقابله كنند.

بيشتر بخوانيد : درمان قطعي فوبيا

مواجهه درماني

مواجهه درماني يكي ديگر از روش هاي درمان ترس از ماهي است. همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از ماهي

در اين روش درماني ترس از ماهي، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي ماهي، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش براي ترس از ماهي به فرد آموزش داده مي‌شود. كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند. و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

واقعيت مجازي درمان ديگري براي ترس از ماهي است. استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته. وي احساس مي‌كند واقعا در ميان ماهي ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب ترس از ماهي كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

تكنيك تنفس عميق

استفاده از تكنيك هاي تنفس عميق، آرام سازي و مديتيشن براي درمان ترس از ماهي تاثير گذار است. در اين روش درماني، درمانگر به شما كمك خواهد كرد تا تكنيك هاي تنفس عميق را آموزش ببينيد.

كلام آخر

ترس از ماهي مانند ترس از ماهي هاي تزئيني، خوراكي و هر نوع ماهي بي آزاري امكان دارد كه زندگي شما را مختل كند. مثلا زماني كه در محل كار يا جايي آكواريوم ماهي وجود دارد و يا براي تعطيلات به سواحل رفته ايد نگران مواجهه با ماهي هستيد. گاه فرد در رستوران با ديدن ماهي هاي سرخ شده دچار حمله مي شود. با اين وجود حضور شما در تمامي موقعيت ها با استرس همراه خواهد شد. پس بايد به فكر راه درمان اساسي و درست باشيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از ماهي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره استرس با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ترس از ماهي | علت و درمان ترس از ماهي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۲۴:۱۹ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

بيماري هيستري نوعي اختلال رواني است كه در گروه اختلالات اضطرابي قرار دارد. اين افراد علائمي از خود نشان مي‌دهند كه علت پزشكي قابل تشخيصي ندارد. مثلا بدون هيچ مشكلي احساس نابينايي مي‌كنند. در صورتي كه اين نابينايي در جسم آنها نمايان نيست و فقط درون روان خود اين احساس را دارند. در اين بيماري افراد نشانه هايي مانند درد بدن، حركات غير قابل كنترل، استرس، تنش و عدم درك مسائل از خود بروز مي‌دهند. افراد با بيماري هيستري داراي شخصيت وابسته، اعتماد به نفس پايين، احساسات ناپايدار، تحريك پذيري و … هستند. براي درمان اين افراد از روش هاي درمان شناختي و دارودرماني براي كاهش علائم استفاده مي‌كنند. در صورت درمان بايد از روانشناس و مشاورين متخصص كمك بگيريد.

منبع: بيماري هيستري | علت، نشانه ها و درمان هيستري

بيماري هيستري

اختلال يا بيماري هيستريك در واژه يونان باستان به معناي احساسات و هيجانات غير قابل كنترل است. در روانپزشكي از واژه هيستري استفاده نمي‌شود، اما در دسته هاي دقيق تري اين بيماري جايگزين شده است. از نظر زيگموند فرويد بيماري هيستريك با نشانه هاي فيزيكي نيست اما رنج دروني و عاطفي است كه همه جنسيت ها را با خود درگير خواهد كرد. كه به دليل آسيب هاي قبلي به وجود آمده و توانايي برقراري و لذت رابطه جنسي را از افراد مي‌گيرد.

منظور از بيماري هيستري حالتي در فرد است كه اضطراب به نشانه هاي بيماري تبديل مي‌شود. مثلا پليسي كه اضطراب زيادي را در ماموريت تحمل كرده است، در نهايت شايد بينايي خود را از دست بدهد. اما اين نابينايي به دليل اضطراب است و از نظر آزمايشگاهي مشكلي در چشم او مشخص نشده است. اما پليس اصرار دارد كه نابينا است و تا زماني كه از ماموريت او را دور نكنند بينايي اش را به دست نمي‌آورد. اين بيماري به طور گسترده اي توسط زيگموند فرويد و يوزف بروير بررسي شد. در نهايت مطالعاتي در زمينه بيماري هيستريك نوشتند.

علائم افراد داراي بيماري هيستري

افراد مبتلا به بيماري هيستريك هميشه از خود علائمي بروز مي‌دهند كه در ادامه به اين علائم اشاره كرده ايم.

  • احساس درد در قسمت هاي مختلف بدن
  • اختلال در قدرت تكلم
  • حركات غر قابل كنترل
  • استرس و تنش
  • عدم درك مسائل منطقي

خصوصيات افراد با بيماري هيستري

افرادي كه به بيماري هيستريك مبتلا هستند خصوصيات رفتاري يكساني با يكديگر دارند. در ادامه در رابطه با اين خصوصيات رفتاري توضيح داده ايم.

1. اعتماد به نفس پايين

بيماري هيستري افراد را با اعتماد به نفس پاييني روبرو مي‌كند. اين افراد بسيار شكننده هستند و براي هر كاري نياز به تاييد ديگران دارند. براي اينكه از ارزشمندي خود مطلع شوند مداوم از ديگران مي‌خواهند كه نظرشان را اعلام كنند.

2. شخصيت وابسته

شخصيت هاي مبتلا به بيماري هيستريك به ديگران وابسته هستند. توانايي انجام امور به تنهايي ندارند و از استقلال فكري برخوردار نيستند. علاقه اي به تصميم گيري در رابطه با خود ندارند و هميشه منتظر كمك و نظر ديگران هستند.

3. رفتارهاي نمايشي

افراد با بيماري هيستري، رفتارهاي نمايشي دارند. در مهماني ها و جمع ها هميشه سعي دارند حركات نمايشي داشته باشند تا مورد توجه همه قرار بگيرند. اين حركات متفاوت است و از رفتارهاي تحسين برانگيز تا حركات و رفتارهاي تند بروز پيدا مي‌كند.

4. نياز شديد به توجه و محبت

افرادي كه به بيماري هيستري مبتلا هستند نياز شديد به توجه و محبت ديگران دارند. آنها از هر رفتار و حركاتي استفاده مي‌كنند تا محبت را از بقيه دريافت كنند. گاهي اين افراد شروع به گريه مي‌كنند و گاهي با اشاره حرف هاي خود را بيان مي‌كنند. آرايش هاي غليظ نيز براي جلب توجه انجام مي‌شود. در نهايت براي جلب توجه به هر دري متوسل مي‌شوند.

5. هيجان زدگي

افراد با بيماري هيستري حالت هيجان زدگي را تجربه مي‌كنند. به صورت متناوب به غم، شادي، بدبيني و خوشبيني دچار مي‌شوند.

6. احساسات ناپايدار

احساسات ناپايدار از خصوصيات رفتاري افراد با بيماري هيستريك است. اين افراد احساسات سطحي را تجربه مي‌كنند و در رابطه با موضوع خاصي هر چند وقت يكبار احساسات متفاوتي را تجربه مي‌كنند. افراد با بيماري هيستري احساسات عميق را تجربه نمي‌كنند.

7. خود محوري

افراد با بيماري هيستري خود محور هستند. اين افراد بسيار مهر طلب بوده و از اين خصوصيت براي رام كردن ديگران استفاده مي‌كند. در واقع بيمار دچار هيستريك با خود محوري با احترام ديگران را استعمار مي‌كند.

8. اغراق در بيان مسائل

يكي از خصوصيات افراد با بيماري هيستري، اغراق در رابطه با بيان مسائل است. زماني كه در مورد مسئله اي شروع به صحبت مي‌كنند، حسابي به آن آب و تاب مي‌دهند و موضوعات را بزرگتر از چيزي كه هست بيان مي‌كنند. حتي در مواقعي موضوعات بزرگ و پر اهميت را كم و بي اهميت جلوه مي‌دهند.

9. تلقين پذيري

افراد با بيماري هيستري سريعا همه حرف هاي ديگران را باور مي‌كنند. به راحتي تحت تاثير قرار مي‌گيرند و فريب اشخاص را مي‌خوردند. در اين شرايط اين افراد خود را از ياد مي‌برند.

10. ترس از تنهايي

به دليل وابستگي زياد، افراد با بيماري هيستري به ترس از تنهايي مبتلا هستند. در هر حالتي اين افراد توانايي تنها ماندن ندارند و به افراد ديگر پناه مي‌برند. در نهايت كساني را پيدا مي‌كنند كه حاضر باشد با او هم كلام شود.

11. تحريك پذيري

كساني كه به بيماري هيستري مبتلا هستند به سرعت به محرك ها واكنش هاي تند نشان مي‌دهند. سريعا عصبي مي‌شوند و از چيزي متنفر مي‌شوند.

علت بيماري هيستري

افراد مبتلا به بيماري هيستريك به دلايل متفاوتي به اين اختلال دچار مي‌شوند. البته كه علت اين بيماري مشخص نيست و فرد از لحاظ جسماني سالم است. اين افراد تعارضات دروني عميق دارند كه حل نشده باقي مي‌ماند. و فرد هيجانات خود را نمي‌تواند تجربه كند. و به جاي بروز احساسات، علائم جسماني از خود نشان مي‌دهند. در اين شرايط فرد توانايي كنترل خشم خود را ندارد و شايد تشنج و علائم ديگر بيماري هيستريك را نشان دهد. مي‌توان علت بيماري هيستري را اضطراب و استرس هاي كنترل نشده و ناتواني در بروز هيجانات و احساسات دانست.

شيوع بيماري هيستري

شيوع بيماري هيستري فقط در خانم ها شناسايي شد. اما با گذشت زمان مشخص شد كه خانم ها و آقايان هر دو به اين اختلال مبتلا مي‌شوند. اما شيوع اين بيماري در خانم ها بيشتر از آقايان است.

انواع بيماري هيستري

بيماري هيستريك به دو دسته هيستري تجزيه اي و هيستري تبديلي تقسيم مي‌شود. در ادامه در رابطه با اين دو نوع بيماري هيستري اشاره كرده ايم.

1. بيماري هيستري تجزيه اي

  • در بيماري هيستري تجزيه اي ساختار شخصيت و حافظه فرد تحت تاثير قرار مي‌گيرد.
  • نسبت به ساير بيماري هاي عصبي نادرتر است.
  • در خواب راه مي‌روند.
  • چند شخصيتي هستند.
  • دچار ترس و گريز هستند.
  • فراموش كار هستند و حافظه كوتاه مدت شان تحت تاثير قرار مي‌گيرد.

2. بيماري هيستري تبديلي

  • عملكرد جسماني فرد تحت تاثير قرار مي‌گيرد شايد تغيير كند.
  • علائم به صورت غير ارادي بروز داده مي‌شود.
  • در بيشتر مواقع بيمار به صدمات جسماني كه در بدنش وجود دارد بي توجه است و نگراني در رابطه با اين موضوع ندارد.
  • نمي‌توان علائم را با شرايط عصب شناختي و شرايط جسماني دقيق بيان كرد.
  • عوامل روانشناختي و علائم اختلالات با يكديگر مرتبط هستند.

درمان بيماري هيستري

درمان بيماري هيستريك با روش هاي متفاوتي بر اساس شخصيت فرد صورت مي گيرد. در ادامه در رابطه با روش هاي درماني بيماري هيستريك اشاره كرده ايم.

1. روانكاوي

قبل از هر دارودرماني و روش هاي ديگر، براي درمان بيماري هيستري روش روانكاوي مورد تائيد قرار گرفته و جوابدهي عالي را بر جاي گذاشته است. در اين روش درماني، درمانگر با مراجعه به ناهوشيار و گذشته فرد، علت بيماري را كشف مي‌كند و به كاهش نشانه ها و علائم مي‌پردازد.

2. كنترل استرس

بيماري هيستري در اثر عدم كنترل استرس و اضطراب بوجود مي‌آيد. با كمك روان درمانگر، فرد بيمار روش هاي كنترل استرس را آموزش مي‌بيند و در نهايت با مديريت و بروز احساسات و هيجانات از بروز و شدت بيماري هيستري جلوگيري مي‌كند. از روش هايي مانند يوگا و مديتيشن نيز مي‌توان براي كنترل استرس استفاده كرد.

3. هيپتوتيزم

يكي از روش هاي درماني بيماري هيستري، هيپنوتيزم است. اين روش ابتدا براي درمان اختلال هيستريك استفاده مي‌شد. در نهايت در سال هاي بعد روش هاي درماني بيشتري براي اين اختلال مورد استفاده قرار گرفت.

4. دارو درماني

اگر درمان هاي روانشناختي پاسخ مناسبي به كاهش علائم نداد، با دارو درماني به درمان بيماري هيستري مي‌پردازند. البته كه دارو درماني كوتاه مدت است و بايد همراه با روان درماني انجام شود. در اين روش درماني از داروهاي ضد اضطراب و ضد افسردگي براي كنترل تكانش ها استفاده مي‌شود.

5. درمان هاي ديگر

طرحواره درماني و درمان هاي شناختي باعث از بين رفتن علائم بيماري هيستري مي‌شود. در برخي از اين درمان ها اعتماد به نفس افراد افزايش مي‌يابد و فعاليت هاي ورزشي و متعادلي به او پيشنهاد مي‌شود.

كلام آخر

درمان بيماري هيستري فقط و فقط بايد توسط روانشناسان متخصص درمان شود. افراد با اين بيماري بايد تحت نظر متخصص باشند تا به بينش و آگاهي از رفتارهاي خود برسند. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه بيماري هيستريك به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيماري هيستري مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: بيماري هيستري | علت، نشانه ها و درمان هيستري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۰:۲۵ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اختلال احتكار يا ذخيره سازي در سال 2013 اولين بار در DSM-5 به عنوان اختلال و بيماري نام برده‌شد. اين افراد وسايل و اموال خود را با وجود اينكه كه نيازي ندارند جمع آوري مي‌كنند. به بهانه اينكه شايد يك روزي به دردشان خورد. خانه فرد به مرور زمان بهم ريخته و شلخته مي‌شود. به گونه اي كه توانايي استفاده از سالن را نخواهند‌داشت. علت اين اختلال مشخص نيست اما بيشتر به عوامل ژنتيكي مرتبط مي‌باشد. اختلال احتكار به سه دسته احتكار اطلاعات، كتاب و حيوانات تقسيم بندي مي‌شود. براي درمان معمولا افراد بالاي 50 سال كه به بينش رسيده اند اقدام مي‌كنند. رفتار درماني و دارو درماني به كمك هم براي درمان اين افراد استفاده مي‌شود

منبع: اختلال احتكار | علائم و درمان اختلال احتكار چيست؟

اختلال احتكار

اختلال احتكار يا اختلال ذخيره سازي تكانشي نوعي الگوي رفتاري است كه فرد بيش از حد نسبت به وسايل حساس است و علاقه اي به رها سازي آن ها ندارد. اين رفتار به طور اجبار سلامت فرد را با خطراتي روبرو مي‌كند. اين افراد با اختلال در كار، اختلال در عملكرد، مشكلات اقتصادي و تاثيرات منفي بر روابط خانوادگي و دوستانه مواجهه مي‌شوند. فعاليت هايي از قبيل آشپزي، تميزي، خواب و رفتار اين افراد با اختلال روبرو مي‌شود.

همچنين خانواده را در معرض سقوط، آتش سوزي، مشكلات بهداشتي و … قرار مي‌دهند. منزل، ماشين و محل كار اين افراد نيز هميشه از وسايل و بازيافت به درد نخور پر شده‌است. شيوع اين اختلال در بزرگسالان به مقدار 2 تا 5 درصد مشخص شده‌است. اين اختلال در كساني كه اضطراب، افسردگي و اختلال بيش فعالي دارند بيشتر ديده‌مي‌شود.

علائم اختلال احتكار

اختلال احتكار همانطور كه گفته شد به جمع آوري وسايل و بازيافت هاي به درد نخور اشاره مي‌شود. در اين اختلال علائمي وجود دارد كه نشان از فرد با اختلال احتكار است. در ادامه به علائم اين نوع اختلال در DSM-5 اشاره كرده‌ايم.

1- دور ريختن وسايل غير ممكن مي شود

فرد به سختي مي‌تواند وسايل و اموال خود را دور بريزد يا از آن‌ها جدا شود. در اين حالت فرقي نمي‌كند كه ارزش وسايل چه مقداري است.

2- دور ريختن وسايل به فرد استرس مي دهد

در اين اختلال فرد احساس مي‌كند كه بايد وسايل و اموال روزي به درد او مي‌خورد و بايد از آنها نگهداري كند. بنابراين با دور ريختن به استرس مبتلا مي‌شود، در نهايت براي كنترل استرس و رهايي از رنج از دور ريختن وسايل اجتناب مي‌كند.

3- احتكار فضاي مفيد خانه را اشغال مي كند

ناتواني و عدم دور ريختن وسايل باعث شلوغ شدن، انباشتگي و زياد شدن وسايل مي‌شود. اتاق ها و قسمت هاي مختلف خانه بسيار شلوغ مي‌شود. منزل اين افراد به دليل شلوغي و برهم ريختگي مثل قبل قابل استفاده نيست. مثلا اتاق نشيمن تبديل به انباري شده‌است. اگر برخي از مكان ها خالي از وسايل است به دليل حضور اعضاي خانواده،نظافتچي ها و مقامات مسئول است.

4- جوانب مختلف زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي دهد

احتكار در عملكردهاي شغلي، اجتماعي و جنبه هاي مهم زندگي فرد اختلال ايجاد مي‌كند. فرد در زندگي شخصي با نابساماني و رنج هاي زيادي روبرو مي‌شود.

5- اختلال احتكار ارتباطي با مشكلات جسماني ندارد

اختلال احتكار را نبايد به عارضه هاي پزشكي مانند آسيب مغزي، بيماري هاي قلبي-عروقي و سندرم پرادر-ويلي مرتبط كرد.

6- با نشانه هاي ساير اختلالات توجيه پذير نيست

ساير بيماري ها و اختلالات درج شده در DSM-5 دليل بهتري براي بروز اين اختلال نيستند. مثلا اختلال احتكار به وسواس و اختلالات وسواسي-جبري، ديلوژنها در اسكيزوفرني، اختلالات سايكوتيك، كاهش انرژي در اختلال افسردگي، نقص هاي شناختي در اختلال نوروكوگنيتيو عمده و محدوديت علاقه در طيف اوتيسم مرتبط نمي‌باشد.

7- نشانه هاي زير را نبايد با اختلال احتكار مرتبط دانست

  1. در اثر اختلال عصبي-رشدي به وجود آمده‌باشد.
  2. نتيجه آسيب هاي مغزي باشد.
  3. پس از اختلال عصب شناختي مانند آلزايمر شروع شود.

علت اختلال احتكار

علت اختلال احتكار با درصد بالايي به ژنتيك باز مي‌گردد. تقريبا 50% افرادي كه به اين اختلال مبتلا هستند يكي از خويشاوندان نزديك درگير به اختلال احتكار دارند. و بر اساس بررسي هاي انجام شده روي دوقلوها، تقريبا 50% تفاوت هاي اختلال احتكار به عوامل ژنتيكي مرتبط داده‌شد.

با اين وجود هنوز علت دقيق و مشخصي براي بروز اختلال احتكار مشخص نشده است. متخصصان دسته اي از عوامل را علت بروز اين اختلال مي دانند. آن‌ها عوامل محيطي، ژنتيكي، تجربيات زندگي مثل جنگ و قحطي را در بروز اختلال احتكار دخيل مي دانند. در واقع استرس و ترس از نيستي ريشه اختلال انباشت گري است.

شيوع اختلال احتكار

شيوع اختلال احتكار در اروپا و آمريكا حدودا 2 تا 6 درصد مشخص شده‌است. طبق بررسي ها مردان بيشتر از خانم ها مبتلا مي‌شوند. اما نمونه هاي باليني نشان از اين است كه خانم ها بيشتر از آقايان به اين اختلال مبتلا مي‌شود. شيوع احتكار در افراد بزرگسال 55 تا 94 ساله تقريبا سه برابر بيشتر از 34 تا 44 ساله است. معمولا اين افراد شروع بيماري خود را بعد از مرگ عزيز يا رويداد تروماتيمك مرتبط مي‌دانند. حدود 75 درصد اشخاص مبتلا به اختلال احتكار به اختلالات خلقي يا اضطرابي نيز مبتلا هستند.

انواع اختلال احتكار

اختلال احتكار انواع مختلفي دارد كه در ادامه به شايع ترين آنها اشاره كرده ايم.

1. احتكار اطلاعات

يكي از انواع اختلال احتكار، احتكار اطلاعات است. افراد مبتلا به احتكار اطلاعات در هاردها و تلفن موبايل همه پيام ها، فيلم ها و اطلاعات تماس را بايگاني نگه مي‌دارند. اين افراد اطلاعاتي را نگه مي‌دارند كه شايد هرگز به دردشان نخورد. و حتي گاهي فراموش مي‌كنند كه چنان اطلاعاتي را نگهداري كرده اند.

2. احتكار كتاب

دومين نوع اختلال احتكار، احتكار كتاب است. در اين اختلال افراد از جمع آوري و احتكار كتاب ها لذت مي‌برند و به حدي جمع آوري لذت بخش است كه ديگران را آزار مي‌دهد. كتاب هاي اين افراد هرگز به دردشان نمي‌خورد و حتي براي نگهداري درست اين كتاب ها انگيزه اي ندارند.

3. احتكار حيوانات

سومين نوع اختلال احتكار، احتكار حيوانات است. افراد مبتلا به اين احتكار تعداد فراواني حيوان در خانه خود نگهداري مي‌كند. اما توانايي تميز نگهداشتن و رسيدگي به حيوانات را ندارند. به حيوانات خود بسيار علاقه مند هستند و توانايي رها كردن آنها را نخواهند داشت.

درمان اختلال احتكار

درمان اختلال احتكار با روش هاي متفاوتي صورت مي‌گيرد. اما درمان معمولا در افراد بالاي 50 سال كه به بينش و شرم رسيده اند انجام مي‌شود. افراد با سنين كمتر به دليل عدم بينش و شرم درمان نمي‌شوند. در ادامه در رابطه با درمان اختلال احتكار توضيح داده‌ايم.

1. روان درماني

روان درماني در درمان اختلال احتكار بسيار موثر است. رفتار درماني شناختي به افراد در رابطه با تغيير تفكر و تصميم گيري در مورد وسايل كمك مي‌كند. درمان اختلال احتكار پروسه طولاني دارد كه براي بهبودي كامل بايد طي شود. در ادامه روند روان درماني را توضيح داده‌ايم.

  1. مصاحبه باليني
  2. ارزيابي عملكرد شخصي
  3. آموزش روان در جهت بهبود بينش و كمك به درك فرد از اختلال
  4. هدف مشترك بين فرد مبتلا و روان درمانگر
  5. شناخت درماني براي كمك به شناخت فرد و انعطاف پذيري شناختي
  6. حل مساله از طريق آموزش
  7. قرار گيري در معرض درمان و آزمايش هاي رفتاري
  8. هدايت فرد در بهبود شلوغي ها، مرتب سازي وسايل و اموال و تمرين مهارت هاي تصميم گيري

2. دارو درماني

هيچ داروي خاصي براي درمان اختلال احتكار وجود ندارد. و مورد تائيد قرار نگرفته است. داروهاي ضد افسردگي شايد مقدار معيني براي درمان احتكار كمك كند مخصوصا زماني كه فرد به اختلال ديگري مانند وسواس فكري عملي مبتلا باشد. اما به طور كلي دارو درماني به كمك روان درماني پاسخدهي بهتري دارد. داروها درمان كوتاه مدتي را بر عهده دارند.

3. رسيدن به بينش

افرادي كه به اختلال احتكار مبتلا هستند آگاهي و بينشي در جهت اختلال خود ندارند. در اين شرايط افراد به انزواي اجتماعي مبتلا مي‌شوند و از بقيه اطرافيان دور مي‌شوند. براي درمان بايد به ديگران نزديك شد، از رفتار خود مطلع شد. با برقراري ارتباط با ديگران و گفتگو با احساسات بهتري روبرو خواهيد شد. و اضطراب و افسردگي شما كاسته مي‌شود. از روانشناس و اطرافيان كمك بگيريد تا به آگاهي و راهنمايي لازم دسترسي پيدا كنيد.

كلام آخر

احتكار نوعي بيماري رواني است كه فرد به وسايل و اموال خود بسيار وابسته مي‌شود و خانه هاي بسيار شلوغي را دارند. علت احتكار مانند بسياري از اختلالات مشخص نيست. اما با كمك روانشناسان و مشاورين مي‌توانيد به درمان بپردازيد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه اختلال احتكار به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال احتكار مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: اختلال احتكار | علائم و درمان اختلال احتكار چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۶:۰۰ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی