آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

بي اشتهايي ناشي از افسردگي به صورت پنهاني فرد را تا مدت ها درگير خود مي‌كند. اما شايد بپرسيد كه افسردگي منجر به بي اشتهايي مي‌شود؟ يا بالعكس، بي اشتهايي دليل افسردگي است؟ اندام‌هاي بدن بدون تغذيه، مي‌توانند تغييراتي در مغز ايجاد كنند كه بر خلق و خوي او تأثير مي‌گذارد. از طرفي افسردگي از بيماري هايي است كه ارتباط مستقيم با اشتها دارد و اغلب افسردگي و بي اشتهايي به طور همزمان اتفاق مي افتند. طبق مطالعات درصد بالايي از افراد مبتلا به افسردگي، بي اشتهايي را نيز تجربه مي‌كنند. درك و شناخت هر دو شرايط مهم است تا بتوانيد در اسرع وقت به دنبال درمان مناسب باشيد. عدم توجه به اين مشكل مي‌تواند خطرناك و سخت باشد. در اين مقاله، نگاهي دقيق‌تر به علائم و درمان اين مشكل مي‌اندازيم.

منبع: بي اشتهايي ناشي از افسردگي

بي اشتهايي ناشي از افسردگي

افسردگي مي‌تواند سطح بالايي از اضطراب و استرس را ايجاد كند كه مي‌تواند منجر به تغيير در عادات غذايي از جمله از دست دادن علاقه به غذا شود. وقتي فردي افسردگي دارد، ممكن است گاهي اوقات وعده هاي غذايي خود را حذف كند. حتي پيش مي‌آيد كه يك روز كامل را بدون خوردن چيزي بگذراند. اين اتفاق مي‌تواند بر سطح انرژي شخص تأثير منفي بگذارد و باعث كاهش وزن و مشكلات سلامتي شود. حتي افسردگي را بدتر مي‌كند. اگرچه بي اشتهايي و افسردگي هر كدام بيماري هاي متفاوتي هستند، اما يكي از آن‌ها به راحتي مي‌تواند ديگري را تحريك كند.

افسردگي چيست و چه علائمي دارد

افسردگي، يكي از موارد ثابت در گفتگوهاي پيرامون سلامت روان است. اين بيماري يك دوره اي است كه در پي آن، فرد خلق و خوي افسرده دارد. به طوري كه تقريبا علاقه و لذت براي انجام بسياري از فعاليت‌هايي كه قبلا مشتاق آن بود از دست مي‌رود.

نشانه هاي افسردگي ممكن است گاهي آشكار به نظر برسند. بنابراين اگر يك يا چندين مورد زير را در يك دوره حداكثر دوهفته اي تجربه كرده‌ايد، بايد سريعا براي درمان اقدام كنيد.

  • كناره گيري و يا منزوي بودن
  • احساس غم، نااميدي، درماندگي و يا بي ارزش بودن تقريبا هرروز
  • از دست دادن علاقه به انجام فعاليت هاي لذت بخش قبلي
  • تغييرات در اشتها
  • درگير شدن با رفتارهاي خود آزاري/ گرايش به خودكشي
  • بي خوابي
  • مشكل در بيدارشدن يا بلندشدن از رختخواب و نداشتن انگيزه براي انجام فعاليت هاي روزانه
  • اختلال در تمركز/ خستگي ممتد

علائم و نشانه هاي فيزيكي بي اشتهايي ناشي از افسردگي

افراد مبتلا به بي اشتهايي ناشي از افسردگي ، علائم مشتركي دارند كه بي توجهي به آن ها مي‌تواند به حفظ يا تشديد اين مشكل كمك كند. علائم فيزيكي رايج بي اشتهايي ناشي از افسردگي از جمله: كاهش وزن شديد، شمارش غير طبيعي خون، خستگي، سرگيجه، غش كردن، تغيير رنگ انگشتان دست، موهاي نازك و شكننده، عدم قاعدگي، بي خوابي، پوست مايل به زرد، كم آبي بدن، ضربان قلب نامنظم، پوكي استخوان و فشار خون پايين مي‌باشد.

درمان بي اشتهايي مهم تر است يا افسردگي

هيچكدام كم و بيش از يكديگر متمايز و فوري نيستند و هردو بايد به طور همزمان درمان و جدي گرفته شوند. با اين حال، يك نكته وجود دارد. اگر تأثير فيزيكي بي اشتهايي ناشي از افسردگي فردي آنقدر شديد باشد كه او را از نظر پزشكي ناپايدار كند، ابتدا بايد براي بي اشتهايي در بيمارستان بستري شود. در اين زمان، ممكن است براي درمان افسردگي نيز اقدام شود اما تمركز اصلي بر روي ثبات فيزيكي فرد است.

راه هاي درمان بي اشتهايي ناشي از افسردگي

بي اشتهايي ناشي از افسردگي ماهيت پيچيده اي دارد. بنابراين معمولا براي درمان اين بيماري، از يك پزشك يا درمانگر، و يك متخصص تغذيه به طور همزمان استفاده مي شود. برنامه درماني باتوجه به علائم و شدت بيماري متفاوت است. به طور كلي اين برنامه مي تواند شامل موارد زير باشد.

  • درمان شناختي رفتاري
  • رفتار درماني ديالكتيكي
  • خانواده درماني
  • گروه درماني
  • مديريت دارويي
  • مديريت و مشاوره تغذيه

در برخي موارد، بستري شدن در بيمارستان ممكن است ضروري باشد.

سخن آخر

افسردگي يك اختلال چالش برانگيز در خلق و خوي است. كساني كه با اين مشكل دست و پنجه نرم مي كنند اغلب براي مقابله با آن به رفتارهاي مختلفي روي مي آورند. (چه از روي عمد و چه ناخودآگاه و غيرعمد).

برخي از اين رفتارها ناسازگار هستند، مانند بي اشتهايي و سوء تغذيه. صرف نظر از اينكه كدام يك مشكل سازتر است، بايد بدانيد كه افسردگي و بي اشتهايي ناشي از آن هر دو جدي هستند كه در صورت تركيب شدن و عدم درمان مي توانند عواقب ناگواري داشته باشند.

سوالات متداول

آيا افسردگي مي تواند باعث بي اشتهايي شود؟

افسردگي مي تواند بر اشتهاي ما تأثير بگذارد و رابطه ما با غذا را تغيير دهد. بدين ترتيب مي تواند موجب بي اشتهايي يا حتي پرخوري شود.

چه زماني براي درمان بي اشتهايي ناشي از افسردگي اقدام كنيم؟

اگر علائم افسردگي را تجربه مي كنيد و اين مشكل تأثير منفي بر اشتها و كيفيت كلي زندگي شما دارد، لازم است كه براي درمان فورا اقدام كنيد.

منبع: بي اشتهايي ناشي از افسردگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۴:۴۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مواجهه درماني يكي از روش‌هاي قديمي و البته پركاربرد در روان‌شناسي است. به‌طوركلي در مواجهه‌درماني اعتقاد بر اين است كه اگر بيمار با چيزي كه از آن مي‌ترسد روبرو بشود ترس وي از بين خواهد رفت. اما اين مواجهه مي‌بايست با اصول مشخص و زير نظر يك متخصص اتفاق بيافتد. گاهي اوقات ممكن است بيمار به طور ناگهاني و يك‌دفعه و گاهي اوقات هم به‌صورت پله‌پله با ترس خود مواجه شود. روش درماني شما هرچه كه باشد مي‌توانيم بگوييم خوشبختانه مواجهه‌درماني بر اساس آمار، بهبودي‌هاي بسياري را به دنبال داشته است. به همين خاطر از سال‌ها پيش تاكنون يكي از روش‌هايي است كه به‌خصوص براي درمان انواع ترس از آن استفاده مي‌شود. براي دريافت اطلاعات بيشتر راجع به اين روش در ادامه همراه ما باشيد.

منبع: مواجهه درماني | تكنيك مواجهه چيست

فلسفه مواجهه درماني چيست

به‌طوركلي ما انسان‌ها به دنبال رسيدن به آرامش و راحتي و فرار از اضطراب و ناخوشي هستيم. اما بعضي وقت‌ها راه‌هاي اشتباهي را براي رسيدن به اين هدف انتخاب مي‌كنيم. يكي از اين راه‌هاي اشتباه اجتناب يا فرار است. براي مثال فرض كنيد يك نفر از ارتفاع مي‌ترسد. او هميشه سعي مي‌كند از جاهاي بلند دوري كند. زيرا قرارگرفتن در اين موقعيت‌ها باعث اضطراب و ناراحتي وي مي‌شود. در مقابل هرچقدر كه از اين شرايط دوري كند احساس آرامش و راحتي بيشتري را تجربه خواهد كرد. علاوه بر اين كساني كه از ارتفاع مي‌ترسند معمولاً افكار اشتباهي هم راجع به اين مسئله دارند. براي مثال بيشتر آنها مي‌ترسند كه مبادا از بلندي به زمين بيافتند و آسيب ببينند.

ترس از بلندي و اجتناب‌كردن از اين موقعيت‌ها شايد در لحظه باعث شود كه شما از اضطراب دور باشيد؛ اما مشكلاتي را هم براي‌تان به همراه خواهد داشت. براي مثال شما بسياري از مواقع براي ردنشدن از روي پل‌هاي عابر پياده مجبوريد راهتان را تا حد زيادي دور كنيد. فرض اصلي در مواجهه درماني اين است كه وقتي شما با چيزي كه از آن مي‌ترسيد روبه‌رو بشويد متوجه اشتباه بودن فكرها و ترس‌هايتان خواهيد شد. در حقيقت در اين موقعيت‌ها ما به خودمان مي‌گوييم: “خيلي هم ترسناك نبود! “.

ما تا وقتي از روبه‌روشدن با يك مسئله اجتناب مي‌كنيم نمي‌فهميم كه آن موضوع به‌اندازه‌اي كه فكر مي‌كرديم ترسناك نيست. اما زماني كه با آن روبه‌رو مي‌شويم متوجه اشتباه بودن افكارمان خواهيم شد. مواجهه درماني اين اصل را با قوانين علمي ديگر تركيب كرده و از آنها براي درمان بيماري‌هاي رواني به‌خصوص ترس‌ها استفاده مي‌كند.

انواع مواجهه درماني

مواجهه درماني روش‌هاي مختلفي دارد. باتوجه‌به شدت بيماري و شرايطي كه در آن قرار داريد ممكن است متخصص از هركدام اين روش‌ها استفاده كند. بااين‌حال آنچه مهم است و بايد به آن دقت داشته باشيد اين است كه مواجهه‌درماني يك روش كاملاً تخصصي است؛ كه مي‌بايست زير نظر متخصص انجام بگيرد.

حساسيت‌زدايي تدريجي

همان‌طور كه از نام اين روش پيداست در حساسيت‌زدايي شما آرام‌آرام با چيزي كه از آن مي‌ترسيد روبه‌رو خواهيد شد. براي مثال در ابتدا ممكن است فقط نام موضوع ترستان را بشنويد؛ عكس آن را ببينيد و يا خودتان را در آن موقعيت تصور كنيد. به‌تدريج و هر زمان كه توانستيد آرامش خودتان را حفظ كنيد وارد مرحله بعدي مي‌شويد. اين مراحل تا جايي ادامه پيدا مي‌كند كه شما ديگر هيچ ترسي از هيچ‌كدام از جنبه‌هاي آن موضوع نداشته باشيد.

مواجهه ناگهاني

مواجهه ناگهاني يا غرقه‌سازي درست برخلاف روش قبلي است. در اين روش بيمار به طور ناگهاني با آخرين و شديدترين حالتي كه از آن مي‌ترسد روبه‌رو خواهد شد. براي مثال كسي كه از ارتفاع مي‌ترسد در يك محيط مرتفع قرار خواهد گرفت و اجازه فراركردن از اين محيط به او داده نمي‌شود.

استفاده از واقعيت مجازي

گاهي اوقات درمانگران به‌جاي استفاده از محرك‌هاي واقعي از واقعيت مجازي استفاده مي‌كنند. در اين روش با استفاده از دستگاه‌هاي واقعيت مجازي بيمار خودش را در شرايط تصور مي‌كند. براي مثال كسي كه ترس از مار دارد در اين روش به‌صورت مجازي در محيطي قرار مي‌گيرد كه در آن يك يا چند مار حضور دارند. و مي‌بايست دستورات متخصص را در آن محيط اجرا كند. اين روش علاوه بر راحتي‌هايي كه به دنبال داشته بر اساس آمار نيز كاملاً به‌خوبي روش‌هاي ديگر عمل مي‌كند.

مواجه‌شدن با شرايط فيزيولوژيك

گاهي اوقات و به‌خصوص در بيماري‌هايي مثل حمله‌هاي عصبي (پانيك) آنچه فرد از آن مي‌ترسد يك موضوع خارجي نيست. اين بيماران از شرايط فيزيولوژيك خودشان مثل بالارفتن ضربان قلب و يا تنگي نفس مي‌ترسند. در چنين شرايطي متخصص به بيمار كمك مي‌كند كه اين شرايط را در اتاق درمان ايجاد كرده و با آن روبه‌رو شود. براي مثال يك بيمار پانيك ممكن است چندين بار روي صندلي چرخ بخورد تا حالتي شبيه سرگيجه پيدا كند. سپس به وي كمك مي‌شود اين شرايط را با حفظ آرامش مديريت كند.

مواجهه درماني چطور اتفاق مي‌افتد؟

شايد آنچه تا اينجا راجع به مواجهه درماني گفته‌ايم باعث شود شما احساس كنيد اين روش بسيار ساده است. اما بايد بدانيد كه مواجهه‌درماني نيز پيچيدگي‌هاي خودش را دارد؛ و همان‌طور كه گفتيم حتماً مي‌بايست زير نظر متخصص انجام شود. به همين خاطر در ادامه اين مطلب راجع به آنچه در جلسه مواجهه اتفاق مي‌افتد بيشتر صحبت خواهيم كرد.

آموزش فرايند ماجرا

اولين قدم اين است كه شما با فلسفه مواجهه درماني آشنا شويد. همه ما وقتي يك موضوع را كامل مي‌پذيريم كه بدانيم چه منطق و دليلي از آن حمايت مي‌كند. به همين خاطر درمانگر در اولين جلسه فرايندي كه اتفاق افتاده تا شما درگير ترس از يك موضوع و ادامه‌پيداكردن آن بشويد و همين‌طور دليل تأثيرگذاري روش‌هاي درماني را توضيح خواهد داد.

تمرين‌هاي آرام‌سازي

قرار نيست شما تنها و بدون هيچ حمايتي با موضوع ترس‌تان روبرو بشويد. اصلي‌ترين كار اين است كه درمانگر به شما آموزش بدهد، چطور با ترس‌هايتان روبه‌رو شويد و درعين‌حال آرام بمانيد. به همين خاطر در اين مرحله شما روش‌هاي آرام‌سازي را ياد مي‌گيريد. آرام‌سازي مجموعه‌اي از تمرينات مثل ريلكسيشن هستند كه به بيمار كمك مي‌كنند چطور وقتي دچار اضطراب مي‌شود آرامش خودش را حفظ كند.

مواجهه درماني

وقتي درمانگر به اين نتيجه برسد كه شما تمرينات آرام‌سازي را به‌خوبي ياد گرفته‌ايد مواجهه شروع مي‌شود. در اين روش شما مي‌بايست هنگام روبه‌روشدن با چيزي كه از آن مي‌ترسيد با كمك تمرينات آرام‌سازي، آرامشتان را حفظ كنيد. طبيعتاً وقتي بتوانيد به اين هدف برسيد ديگر خبري از اضطراب و نگراني نخواهد بود. شما همين حالا مي توانيد به صورت تلفني، حضوري و حتي آنلاين از متخصصين براي درمان كمك بگيريد.

چرا بايد از مواجهه درماني استفاده كنيم

از شرايط فعلي خسته شده‌ايد

همه ما وقتي به دنبال راه درمان مي‌گرديم كه از شرايط موجود خسته شده باشيم. پس اگر شما هم در حال خواندن اين مطلب هستيد احتمالاً به دنبال پيداكردن يك روش مناسب براي روبروشدن با ترس‌هايتان مي‌باشيد. خبر خوب اين است كه بر اساس آمارها و تحقيقات انجام شده مواجهه‌درماني بسياري از مواقع باعث درمان بدون برگشت بيماري‌ها شده است. به همين خاطر شما مي‌توانيد با خيال راحت براي رسيدن به هدفتان از اين روش استفاده كنيد.

تأثيرگذاري بيشتر در مقايسه با داروها

شايد شما از آن دسته افرادي باشيد كه براي كنترل اضطرابشان از دارو استفاده مي‌كنند. پس حتماً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه داروها نمي‌توانند تأثيري روي درمان شما داشته باشند. در حقيقت داروهاي ضداضطراب تنها باعث كم‌شدن اضطراب تان مي‌شوند؛ و البته اين موضوع تا زماني درست است كه شما مصرف دارو را ادامه بدهيد. به‌محض قطع‌كردن استفاده از داروها علائم اضطراب شما مجدداً باز خواهند گشت.

اين درحاليست كه مواجهه‌درماني روشي است كه توانايي خود شما را در برخورد با بيماري بالاتر مي‌برد. در حقيقت اين شما هستيد كه ياد مي‌گيريد چطور ترس‌هايتان و همين‌طور موقعيت را مديريت كنيد. به همين خاطر در هر زمان و مكاني مي‌توانيد از اين روش استفاده كنيد.

بالارفتن اعتمادبه‌نفس

همه ما وقتي كاري را ياد مي‌گيريم احساس بهتري نسبت به خودمان داريم. به همين خاطر مي‌توانيم بگوييم يك فايده ديگر مواجهه‌درماني اين است كه اعتمادبه‌نفس بيمار را بالاتر مي‌برد. وقتي شما احساس كنيد در مقابل شرايط منفعل نيستيد و به‌خوبي مي‌توانيد وضعيت را مديريت كنيد طبيعتاً احساس بهتري نسبت به خودتان خواهيد داشت؛ و با آرامش بيشتري وارد محيط‌هاي مختلف مي‌شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مواجهه درماني مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا ممكن است يك نفر از مواجهه درماني نتيجه نگيرد؟

هيچ يك از روش‌هاي درماني به‌طورقطع و صددرصد روي همه انسان‌ها جواب نمي‌دهد. اينكه شما چقدر از يك روش سود ببريد به دلايل بسياري مثل شدت بيماري، مدتي كه با آن درگير بوده‌ايد و همين‌طور همكاري شما و درمانگر دارد. بااين‌حال مطالعات نشان مي‌دهد كه اكثر افراد از مواجهه درماني سود مي‌برند.

منبع: مواجهه درماني | تكنيك مواجهه چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۳۵:۲۰ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مشكلات نوجوانان اغلب از سنين 12 تا 18سالگي نمايان مي‌شود. علاقه به ارتباط با جنس مخالف، مصرف سيگار، مشكلات تحصيلي و … از جمله مشكلات رايج نوجواني به شمار مي‌آيند. در اين بازه سني نوجوانان بايد درك شوند. سركوب و انزجار نبايد رخ دهد. در نتيجه كار والدين سخت است و بايد به شيوه‌اي اصولي با نوجوان برخورد كنند. دوره نوجواني، دوره اي سرشار از فراز و نشيب است. اصولا در اين بازه سني نوجوان از والدين خود دور مي‌شود و به جمع دوستان تمايل پيدا مي‌كند. اگر از روش‎هاي جلوگيري جهت مشكلات نوجوان ها آگاه نباشيد، فرزندتان با مسائل بزرگ‌تري در بزرگسالي روبرو خواهد شد. منبع: مشكلات نوجوانان | راه درمان مشكلات نوجوان با والدين

مشكلات نوجوانان

دوران نوجواني را همه ما گذرانده‌ايم. سپري كردن اين دوران با مشكلات بزرگي روبرو است. مشكلات نوجوانان در روابط عاطفي، خانوادگي، احساسي و … دسته بندي مي‌شود. اين دوران سني براي والدين نيز بسيار پر اهميت بايد باشد. نوجوان در اين زمان بايد درك شود و مورد قبول خانواده قرار بگيرد.

نوجواني دوره حساس زندگي است، دوره اي سرشار از نوسانات خلقي، رفتارهاي عجيب و تغييرات جسمي. براي رودرويي با اين شرايط بايد نوجوان خود را درك كنيد و نسبت به خلقيات او آگاهي كسب كنيد. بازه سني نوجواني بر اساس نظر كارشناسان 12 تا 18 سالگي است. دختران در سنين 12 تا 14 سالگي و پسران در سنين 14 تا 15 سالگي با شدت بيشتري با مشكلات روبرو مي‌شوند.

مهم ترين مشكلات نوجوانان

مشكلات نوجوانان در دسته هاي مختلفي طبقه بندي شده است. مشكلات عاطفي، رواني، جسماني و اجتماعي دسته هاي اصلي مشكلات نوجوانان است. در اين بخش از مقاله مهم ترين مشكلات نوجوان ها را شرح داده ايم.

1. ترس از مسئوليت پذيري

اولين مشكلات نوجوان ها ترس از مسئوليت پذيري است. در اين دوران فرزند شما تمايل دارد تا مسئوليت هاي مختلفي را بر عهده بگيرد. تمام اين كارها در جهت اثبات خود به ديگران است. اما والدين با بي اعتمادي هايي كه نسبت به فرزندان خود دارند، آنها را نسبت به مسئوليت پذيري ترسو بار مي‌آورند. در نتيجه خود را نسب به تمام مسئوليت ها بي عرضه مي‌پندارند.

2. مشكلات نوجوانان | احساس منفي به خود و كاهش اعتماد به نفس

يكي از مشكلات نوجوان ها در اين دوره از رشد، حس منفي شان نسبت به خود است. در اين دوران نوجوان نسبت به ظاهر و اندام خود بسيار حساس تر مي‌شود. دائم از صورت و هيكل خود ايراد مي‌گيرد و علاقه نسبت به خود را از دست مي‌دهد. خود را با مدل هاي تلويزيوني مقايسه مي‌كنند و ظاهرشان را بسيار زشت مي‌بينند.

3. مشكلات تحصيلي

اصلي‌ترين مشكلات نوجوان ها در اين دوره، مشكلات تحصيلي است. در اين دوران با توجه به برخي تحولات جسمي و رواني، طبيعتا نوجوان نسبت به درس و مدرسه حواس پرت مي‌شود. و در نتيجه افت تحصيلي اتفاق مي‌افتد. حتي ممكن است شاهد بدخلقي ها و رفتارهاي آسيب زاي نوجوان در اين دوران باشيد.

4. مشكلات نوجوانان | رابطه با دوستان

در سنين نوجواني افراد علاقه دارند تا بيشتر اوقاتشان را با همسالان خود سپري كنند. اما والدين معمولا نگران اين قرارهاي دوستانه هستند. كه خطرات زيادي را به دنبال دارد. به همين دليل دوستان زياد باعث نگراني والدين مي‌شود.

5. اعتياد به دخانيت

اعتياد به دخانيات از مشكلات نوجوانان به شمار مي‌رود. سيگار، قليان و مواد مخدر از چيزهايي هستند كه نوجوانان را درگير خود مي‌كند. به همين دليل اين دوره سني بسيار والدين را نگران خود مي‌كند.

6. ارتباط با جنس مخالف

نيازهاي عاطفي و بروز اين احساسات در دسته مشكلات نوجوان ها قرار مي‌گيرد. در اين دوران نوجوان نسبت به جنس مخالف خود تمايل ايجاد مي‌كند و علاقه دارد كه دوست دختر يا دوست پسر بگيرد. در مواردي مشاهده شده كه اگر فردي رابطه اي با جنس مخالف نداشته باشد حتي از طرف برخي گروه دوستان طرد مي‌شود.

راه حل در جهت رفع مشكلات نوجوانان

بايد در جهت تمام مشكلات نوجوانان راه حل هايي را پياده كنيد. در تمامي اين راه حل ها بايد احساسات منفي را از فرزندان خود دور كنيد. در ادامه برخي از پركاربردترين راه حل هاي موجود براي مشكلات نوجوان ها را توضيح داده ايم.

1. به افزايش اعتماد به نفس نوجوانان كمك كنيد

اولين راه حل براي مشكلات نوجوان ها، كمك به افزايش اعتماد به نفس آنهاست. والدين در اين زمينه نقش بسيار بالايي ايفا مي‌كنند. از فرزندان خود تمجيد و تعريف كنيد. از زيبايي ظاهري آنها حرف بزنيد و براي كمك به عدم حس منفي رژيم غذايي مناسب به فرزندان بدهيد. بهتر است براي زيبايي ظاهري آنها را به متخصص پوست ببريد تا حس بهتري داشته باشند.

2. توانايي هاي او را تقويت كنيد

تقويت توانايي هاي فرزندان راه حلي براي حل مشكلات نوجوان ها است. به فرزندان خود مسئوليت دهيد. به‌آنها اعتماد كنيد و يادآوري كنيد كه توانايي هاي او مورد اعتماد شما مي‌باشد. به قدري اين اعتماد بايد شكل بگيرد كه ترس از شكست نيز نداشته باشد.

3. در حل مسائل مدرسه كوشا باشيد

همانطور كه گفته شد يكي از مشكلات نوجوان ها، مسائل مدرسه اي است. براي كمك به مشكلات نوجوان در زمينه مدرسه بايد انگيزه اي براي پيشرفت نوجوان در نظر بگيريد. فرزندتان را تشويق كنيد. و هدفي را براي پيشرفت او معين كنيد. براي بهتر شدن شرايط با معلمان او صحبت كنيد و بخواهيد كه شرايط روحي كودكتان را درك كند. از مشاوره تحصيلي نيز مي‌توانيد در اين زمينه كمك بگيريد.

4. براي پيشگيري از اعتياد نوجوان اقدام كنيد

بيشتر افراد از اعتياد و مشكلات آن با خبر هستند. اما موضوع اصلي اينجا است كه براي كسب تجربه و هيجان دست به كارهايي از قبيل مصرف سيگار، قليان و مواد مخدر مي‌زنند. براي جلوگيري از اين اتفاق با نوجوانان صحبت كنيد. فيلم هاي آموزشي در اختيار آن‌ها قرار دهيد و در جهت بهبود شرايط روابط والد فرزندي را تقويت كنيد.

5. حل مشكلات براي ارتباط با جنس مخالف را جدي بگيريد

براي حل مشكلات نوجوان در زمينه ارتباط با جنس مخالف بهتر است فرزندتان را از عواقب اين دوستي ها مطلع كنيد. مثلا به آنها بگوييد كه اين شرايط باعث بيماري هاي مقاربتي، حاملگي ناخواسته و … مي‌شود. براي جلوگيري از اين شيوه بهتر است روابط والد فرزندي را تقويت كنيد تا با نوجوانتان صميمي بشويد. رابطه صميمي والد و فرزند باعث جلوگيري از آسيب ها مي‌شود.

6. از روانشناس كمك بگيريد

گذر از دوره نوجواني نياز به آموزش دارد. دوران نوجواني در نهايت به بزرگسالي ختم مي‌شود. زماني كه والدين از شيوه هاي رفتاري با نوجوانان آگاه نباشند، نمي‌توانند ارتباط خوبي با فرزند خود داشته باشند. براي جلوگيري از بروز مشكلات از روانشناس كمك بگيريد تا روش هاي اصولي رفتار با مشكلات نوجوان را آموزش ببينيد.

كلام آخر

مشكلات نوجوان خانواده را نيز با چالش هايي روبرو مي‌كند. اما تا زماني كه دوران نوجواني را به خوبي سپري نكنيد، در بزرگسالي زندگي آرامي نخواهيد داشت. براي پيشگيري مشكلات جدي نوجوانان بهتر است با روانشناس مشورت كنيد. روانشناسان در زمينه نوجواني كمك شاياني را به والدين خواهند كرد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه نوجواني به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكلات نوجوانان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشكلات نوجوانان | راه درمان مشكلات نوجوان با والدين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۰:۴۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

اجازه براي بيرون رفتن شيوه و روش مخصوص به خود را دارد. جلب رضايت والدين معمولا نه كار سختي است و نه كار آساني. بنابراين با انجام چندين تكنيك و رفتار مي‌توانيد رضايت والدين را جلب كنيد. زمان مناسب، شيوه درست رفتار، موقعيت مناسب، مسئوليت پذيري و صحبت هاي كاربردي در جلب رضايت والدين بسيار موثر است. سعي كنيد در ابتداي كار درخواست خود را با آرامش ابراز كنيد و در وهله دوم خانواده را درك كنيد. در ادامه به منظور اجازه براي بيرون رفتن راهكارهايي كاربردي ارائه داده ايم.

منبع: اجازه براي بيرون رفتن

اجازه براي بيرون رفتن

در سنين پايين والدين معمولا اجازه به بيرون رفتن به فرزندان نمي‌دهند. محدود كردن فرزند در سنين نوجواني قطعا چالش ها و بحث هايي را بين خانواده و فرزند ايجاد مي‌كند. زماني كه محدوديت والدين بيشتر شود تبديل به نارضايتي نوجوان و ناراحتي هاي زياد مي‌شود. نوجواناني كه اجازه بيرون آمدن از خانه و رفتن به قرارهاي دوستانه ندارند، احساس عدم استقلال و اعتماد به نفس پايين دارند.

معمولا والدين بايد فرزندان خود را درك كنند. بيرون رفتن نوجوانان باعث تقويت روابط اجتماعي مي‌شود. گاهي با استفاده از ترفندهايي مي‌توانيد از والدين اجازه براي بيرون رفتن بگيريد و با جواب مثبت آنها روبرو شويد. در ادامه به برخي از اين ترفندها اشاره كرده‌ايم.

چگونه از والدين اجازه براي بيرون رفتن بگيريم؟

اگر در دسته افرادي قرار داريد كه والدينتان اجازه به بيرون رفتن نمي‌دهند، بايد از راهكارهايي استفاده كنيد كه براي جلب توجه و رضايت والدين موثر است. در ادامه مقاله راهكارهايي را ارائه داديم كه در جهت اجازه براي بيرون رفتن بسيار موثر واقع مي‌شوند.

1. رفتار مناسب داشته باشيد

اولين راهكار اجازه براي بيرون رفتن، رفتار مناسب شماست. براي اينكه به والدين خود احساس امنيت دهيد و آنها را قانع كنيد كه از پس كارهاي خود بر مي‌آييد. نيازمند مشاهده رفتاري مناسب از شما هستند. مثلا كارهايتان را خودتان انجام دهيد. مستقل رفتار كنيد و رفتارهاي عاقلانه داشته باشيد. زماني كه رفتار مناسب داشته باشيد به احتمال بسيار زياد اجازه به بيرون رفتن براي شما صادر مي‌شود.

2. اجازه براي بيرون رفتن | از دروغ پرهيز كنيد

براي جلب توجه والدين و اجازه براي بيرون رفتن هرگز دروغ نگوييد. مثلا اگر قرار است تا با دوستان به بيرون برويد، پدر و مادر را مطمئن كنيد كه چه زماني، با كدام دوست به كجا مي‌رويد. اين موضوع را به خاطر داشته باشيد يك دروغ هم باعث از بين رفتن اعتماد والدين مي‌شود.

3. به تماس خانواده پاسخ دهيد

براي اينكه اجازه براي بيرون رفتن براي شما صادر شود بايد به خانواده اين اعتماد را بدهيد كه در تمام مدت با آنها در تماس خواهيد بود. نگراني هاي خانواده را درك كنيد. سعي كنيد خودتان گاهي با والدين تماس بگيريد و موقعيت خود را اطلاع دهيد. با اطلاع از وضعيت خانواده علاوه بر كاهش نگراني هاي آنها، به تدريج اجازه به بيرون رفتن هميشه در اختيار شما خواهد بود.

4. اجازه براي بيرون رفتن | با آرامش اجازه بگيريد

هميشه اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه اعلام خواسته با داد و بيداد، حتما شما را با جواب “نه” روبرو خواهد كرد. بنابراين زماني كه اجازه براي بيرون رفتن را اعلام مي‌كنيد، با آرامش برخورد كنيد. تا با جواب مثبت روبرو بشويد.

5. زمان مناسبي در نظر بگيريد

زماني كه درخواست و اجازه براي بيرون رفتن داريد، زمان و موقعيت مناسبي را انتخاب كنيد. مثلا در يك روز شلوغ و پر كار چنين درخواستي نكنيد. زمان مشغله و بحث هاي خانوادگي درخواست نداشته باشيد. در اين شرايط شنيدن “نه” با درصد بالايي همراه است. بنابراين سعي كنيد در شرايط و موقعيت مناسب درخواست خودتان را اعلام كنيد. زمان هايي كه والدين انرژي كافي دارند، سرحال و شاد هستند بهترين فرصت در جهت اجازه براي بيرون رفتن است.

6. اجازه براي بيرون رفتن | معامله با والدين را فراموش نكنيد

معمولا در صورتي كه در خانه به حرف ها و خواسته هاي خانواده گوش ندهيد اجازه براي بيرون رفتن هم نخواهيد داشت. بنابراين سعي كنيد تا در فعاليت هاي منزل كوشا باشيد. مثلا قبل از اينكه اجازه براي بيرون رفتن بگيريد، اتاق خود را مرتب كنيد. تكاليف درسي را انجام دهيد و به حرف هاي پدر و مادر گوش دهيد. در اين شرايط اجازه براي بيرون رفتن راحت تر اتفاق مي‌افتد.

7. مسئوليت پذير باشيد

مسئوليت پذيري اصل مهم در جهت اجازه براي بيرون رفتن است. زماني به خانواده مي‌توانيد اطمينان دهيد كه بزرگ و مستقل شده ايد كه مسئوليت پذيري شما برايشان محرز شده باشد. براي نشان دادن مسئوليت پذيري خود بايد كارهايي را انجام دهيد كه در ادامه شرح داده ايم.

  • وظايف خود را به درستي انجام دهيد.
  • كارهايي كه مخصوص به شما است را به والدين واگذار نكنيد.
  • به قول هاي خود عمل كنيد.
  • حرف و عملتان را با هم يكسان كنيد.
  • خانواده را نا اميد نكنيد.

8. پدر و مادر را مجبور نكنيد

در جهت اجازه براي بيرون رفتن والدين خود را مجبور و وادار نكنيد. بعد از درخواست خود دائما به دنبال والدين نباشيد و زماني را جهت فكر كردن به آنها بدهيد.

9. پاسخ منفي را مثبت كنيد

زماني كه با جواب منفي در رابطه با اجازه براي بيرون رفتن روبرو شديد، دليل و علت را از خانواده بپرسيد. گاهي دليلي والدين شما را نيز قانع خواهد كرد. اما اگر با دلايل قانع كننده اي روبرو نشديد، با صحبت هاي منفي خانواده را مجاب كنيد. البته به خاطر داشته باشيد كه مكالمه بايد در زمان آرامش صورت بگيرد.

10. قدرداني از والدين را جدي بگيريد

اگر با جواب مثبتي در جهت اجازه براي بيرون رفتن روبرو شديد، قدرداني از والدين را فراموش نكنيد. زماني كه قدر رفتارهاي والدين را بدانيد خانواده شما را بالغ تصور مي‌كنند. قدرداني از والدين آنها را خوشحال خواهد كرد و در نهايت در بيرون رفتن هاي ديگر با موافقت روبرو خواهيد شد.

11. به تصميم والدين احترام بگذاريد

اگر بيشتر مواقع اجازه براي بيرون رفتن صادر نشد، والدين را درك كنيد. احتمالا دلايل قانع كننده اي دارند و شما را آنقدر بزرگ نمي‌دانند. با صحبت، درك، احترام، مسئوليت پذيري و البته كمك از روانشناس نظر خانواده را نسبت به بيرون رفتن با دوستان مثبت كنيد.

كلام آخر

اجازه براي بيرون رفتن در سنين نوجواني اندكي دشوار است. زماني كه با خانواده در اين رابطه به گفت و گو مي‌پردازيد، شايد با مخالفت هاي غير منطقي روبرو شويد. نگراني هاي والدين قابل درك است، اما گاهي دلايل غير منطقي باعث ناراحتي شما خواهد شد. براي بهبود شرايط و آگاه سازي والدين در رابطه با خواسته هاي خود از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره آواژه به صورت حضوري، آنلاين و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌ كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اجازه براي بيرون رفتن مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: اجازه براي بيرون رفتن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اجازه براي بيرون رفتن،
موضوع:
[ ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۰:۵۸ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

دزدي در نوجوان به شيوه هاي تربيتي، نوع برخورد والدين و دوستان ناباب بستگي دارد. همين طور دزدي ها انواع مختلفي دارد. برخي از نوجوانان به دليل محدوديت هاي خانوادگي دست به دزدي مي‌زنند. برخي به دليل كسب هيجان و عده اي نيز بر اساس رقابت با همسالان به اين رفتار ناپسند روي مي‌آورند. زماني كه والدين از دزدي در نوجوان خود آگاه شدند بايد ابتدا با حفظ آرامش و كنترل خشم با فرزندشان روبرو شوند. سپس ريشه يابي رفتار در وهله دوم قرار خواهد گرفت.

اگر در نحوه برخورد با رفتار اشتباه و دزدي در نوجوان كوشا نباشيد، اشتباهات نوجوان را تقويت خواهيد كرد. صحبت اشتباه، برچسب زدن، خشونت، تنبيهات بدني و … باعث افزايش رفتار آسيب زاي نوجوانتان خواهد شد. در نتيجه عواقب بيشتري به دنبال خواهد داشت. شيوه مناسب برخورد با نوجوان بايد توسط روانشناسان صورت بگيرد. مشاورين متخصص در حوزه نوجوان با راهنمايي هاي درست و مناسب شخصيت فرزندتان به شما خدمات ارائه مي‌دهند. استفاده از اين راهكارها باعث كاهش رفتار آسيب زا خواهد شد.

منبع: دزدي در نوجوان |‌ با فرزندم كه دزدي مي كنه چه كنم

دزدي در نوجوان

شروع دزدي در نوجوان به دلايل مختلفي بستگي دارد. برخي از نوجوانان بنا به دلايل تربيتي، رفتارهاي نامناسب والدين، تربيت اشتباه و … به اين رفتار دچار مي‌شوند. علل گوناگوني در آغاز دزدي در نوجوانان دخيل است كه براي درمان و برخورد بايد ريشه يابي شود. طبيعتا زماني كه به عنوان والدين از دزدي در نوجوان خود آگاه مي‌شويد، آشفته و پريشان خواهيد شد، زيرا تمام خانواده ها به دنبال پيشرفت فرزندان خود هستند. بنابراين نگراني و حال بد والدين بجا و صحيح است. اما در برخورد با او هرگز خودسرانه عمل نكنيد و از روانشناسان متخصص در حوزه نوجوان كمك بگيريد. با رفتار خودسرانه به احتمال خيلي زياد اين رفتار نوجوان را تقويت خواهيد كرد.

علت دزدي در نوجوان

همه نقايص رفتاري علت و دليل خاصي دارد. معمولا اين علل به رفتار و تربيت خانواده باز مي‌گردد. علت دزدي در نوجوان ها نيز به شرايط تربيتي و خانوادگي باز مي‌گردد. اما در ادامه تمامي علل دزدي در نوجوانان را توضيح داده ايم.

1. تربيت نادرست

تربيت نادرست يكي از اصلي ترين دلايل دزدي در نوجوان ها است. عدم تربيت درست نوجوانان در سنين حساس و آگاه نكردن فرزندان از خوب و بد رفتارها باعث دزدي مي‌شود. الگو برداري از والدين دزد نيز بي تقصير در بروز اين رفتار نيستند.

2. نياز به توجه

گاهي بي توجهي والدين باعث دزدي در نوجوان مي‌شود. كودكان براي كسب توجه و رضايت والدين شروع به رفتارهاي غير قابل قبول مي‌كنند. نوجوان براي اينكه والدين را درگير خود كنند دزدي مي‌كنند. از اين طريق به صورت غير مستقيم والدين را درگير خود مي‌كنند.

3. كمبودات

رفع كمبودها از دلايل دزدي در نوجوانان است. بعضي اوقات نوجوان علاقه دارد چيزي كه متعلق به ديگران است را براي خود كند. در نتيجه دست به دزدي مي‌زند.

4. عدم احساس تعلق

عدم احساس تعلق با نتيجه دزدي در نوجوان همراه است. زماني كه نوجواني احساس كند به جايي تعلق ندارد و كسي او را دوست ندارد، شروع دزدي مي‌كند. اين نوجوانان درون خود احساس صدمه مي‌كنند و فكر مي‌كنند اجازه آزار و اذيت ديگران را دارند.

5. حسادت

يكي از دلايل دزدي در نوجوانان حسادت است. نوجوان به وسايل همسالان و ديگران حسادت مي‌كند و در نتيجه براي كسب نيازهاي خود دزدي مي‌كند.

6. تجربه هيجان

افراد در سنين نوجواني از انجام كارهاي اشتباه و رفتار هاي پر خطر احساس لذت مي‌كنند. و نسبت به محدوديت ها علاقه نشان مي‌دهند. بنابراين دزدي در نوجوان يكي از راه هاي كسب تجربه هيجان انگيز است.

7. نياز به پول

نتيجه عدم پرداخت پول تو جيبي و عدم رفع نياز هاي نوجوانان دزدي است. نياز به پول و رفع خواسته ها در صورتي كه خانواده ها فرزند را از پول محروم كنند، در نهايت دزدي در نوجوانان مي‌شود.

8. دوستان ناباب

گاهي شيطنت دوستان باعث سرقت در نوجوان ها مي‌شود. رقابت، احساس خطر، نشان شجاعت و همسالان باعث دزدي مي‌شود.

9. عادات مخرب

عادات مخرب يكي از اصلي ترين دلايل دزدي در نوجوان ها است. قمار، سايت هاي شرط بندي، تامين بودجه براي سيگار و الكل نوجوان را به سمت دزدي سوق مي‌دهد.

10. عدم اعتماد

عدم اعتماد دليل بر دزدي در نوجوان مي‌تواند باشد. در اين شرايط نوجوان توانايي اعتماد به ديگران ندارد. دوستان صميمي و نزديك ندارد. در برقراري روابط نزديك و دوستانه دچار مشكل مي‌شود.

11. ترس از وابسته بودن

يكي از دلايل سرقت در نوجوان، ترس از وابستگي است. نوجوانان در اين شرايط دزدي مي‌كنند تا به كسي وابسته نباشند. مخصوصا اگر احساس بد و نارضايتي به افراد مانند خانواده داشته باشند. باعث دزدي در سن نوجواني خواهد شد.

راهكار جهت جلوگيري از دزدي در نوجوان

مساله كتك دزدي در نوجوانان بسيار غير قابل هضم و ناراحت كننده است. زماني كه با صحنه دزدي نوجوان خود مواجه شديد حتما در جستجوي راهكار باشيد. براي اطلاع و آگاهي والدين در اين زمينه راهكارهايي را ارائه داده ايم كه در ادامه توضيح داده ايم.

1. آرامش خود را حفظ كنيد

دزدي در نوجوان حال والدين را به اندازه زيادي دگرگون مي‌كند. اما براي برخورد با اين رفتار نوجوان بايد در وهله اول آرامش خودتان را حفظ كنيد. به فرزندتان توضيح دهيد كه عاقبت اين رفتار خوب نيست و شما را ناراحت مي‌كند. با آرامش كامل دليل دزدي در نوجوان خود را مطلع شويد و در زمان مناسب از روانشناس كمك بگيريد.

2. از برچسب به نوجوان پرهيز كنيد

زماني كه از دزدي در نوجوان خود آگاه شديد، برچسب دزد به او نزنيد. با تكرار مداوم صدا زدن با صفت دزد به فرزند خود، هويت او را دزد و بزهكار به بار مي‌آوريد. به جاي اين كار به فرزند خود نشان دهيد كه كار اشتباه و نامناسبي انجام داده. كه در نتيجه عواقب و پيامدهاي بدي به همراه دارد.

3. پنهان كاري نكنيد

اگر متوجه دزدي در نوجوان و فرزندان خود شده ايد. با دروغ و پنهان كاري سعي در حمايت كردن از او نكنيد. با اين كار تنها رفتار نامناسب فرزندتان را تقويت مي‌كنيد. در اين شرايط بايد در كمال آرامش با فرزندتان صحبت كنيد، راجع به عواقب كار دزدي به او توضيح دهيد. و در نهايت به او كمك به رفع اين رفتار اشتباه كنيد.

4. نوجوان خود را طرد نكنيد

دزدي در نوجوان علل خاص خود را دارد. زماني كه از دزدي نوجوان مطلع شديد، او را طرد نكنيد. از او حمايت كنيد و به گونه اي پشتيبانش شويد. با طرد كردن در واقع شروع به تقويت و پرورش رفتار آسيب زاي او مي‌كنيد. زماني كه حمايت خود را نشان دهيد، فرزندتان براي رهايي اين رفتار زشت مشتاق تر خواهد شد.

5. از روانشناس نوجوان كمك بگيريد

برخورد با دزدي در نوجوان، چالش ها و دشواري هاي خاص خود را دارد. كوچكترين برخورد اشتباه در برابر نوجوان باعث افزايش لجاجت او خواهد شد. در نتيجه حرف شنوي و عمل به گفته هاي والدين رخ نخواهد داد. اما اگر كار را به روانشناس و متخصص بسپاريد، با لجبازي كمتري روبروخواهيد شد.

كلام آخر

براي جلوگيري از دزدي در نوجوان، او را مجبور كنيد تا با پول تو جيبي هايش كالاي فرد مقابل را تهيه كند و باز گرداند. از فعاليت هاي مورد علاقه اش محرومش كنيد. و تنبيهات متناسب با رفتارش را در نظر بگيريد. البته اين تنبيهات بايد تحت نظر روانشناس باشد تا فرزند را عقده اي به بار نياورد. حتما براي تربيت نوجوانتان از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه دزدي در نوجوان به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دزدي در نوجوان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: دزدي در نوجوان |‌ با فرزندم كه دزدي مي كنه چه كنم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۵:۵۶ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

قرص فلورازپام دارويي براي رفع اختلالات خواب است. شايد با مشكل بي‌خوابي و اختلالات خواب دست و پنجه نرم مي‌كنيد و به دنبال دارويي آرام بخش و خواب آور هستيد. فلورازپام يك دارو براي رفع بي خوابي است. فلورازپام سطح هوشياري مغز را كاهش مي‌دهد، بنابراين هنگام فعاليت هايي كه نياز به تمركز ويژه دارند از مصرف دارو خودداري كنيد. مصرف دارو با تجويز پزشك امكان پذير است و از مصرف خودسرانه جدا بپرهيزيد. در ادامه مقاله با اثرات، عوارض، منع مصرف و هشدارهاي اين دارو آشنا مي‌شويد.

منبع: قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام

قرص فلورازپام چيست؟

قرص فلورازپام از مشتقات بنزوديازپين است. در سال 1968 ثبت اختراع شد و مورد استفاده پزشكي قرار گرفت. براي درمان اختلال بي‌خوابي و اختلالات اضطرابي استفاده مي‌شود. داروي آرام بخش عضلاني و ضد تشنج و اضطراب است. زير نظر پزشك و به مدت يك تا دو هفته‌اي تجويز مي‌شود. استفاده خارج از دستور متخصص موجب بروز علائم اعتياد و عوارض ناخواسته مي‌شود.

كاربرد قرص فلورازپام

كاربرد اصلي فلورازپام درمان بي‌خوابي است. براي بي‌خوابي خفيف تا متوسط و درمان بي‌خوابي، بيدارشدن در طول شبانه روز استفاده مي‌شود. اما در درمان اختلالات ضد اضطرابي، ضد تشنج و آرام بخش عضلاني نيز تجويز مي‌شود.

مكانيسم اثر قرص فلورازپام

داروي فلورازپام مانند ساير بنزوديازپين ها با گيرنده هاي گاما آمينوبوتيريك اسيد هم پوشاني دارد. فلورازپام گيرنده‌هاي گابا را در سيستم ARAS تحريك مي‌كند. اين دارو باعث ضعيف شدن سيستم عصبي مركزي و ساب كورتيكال مي‌شود.

نحوه مصرف و ميزان دوز فلورازپام

هنگام مصرف دارو بروشور داخل جعبه را مطالعه كنيد. دارو به هيچ عنوان بدون تجويز پزشك مصرف نشود. در ادامه نحوه مصرف فلورازپام را شرح داده‌ايم.

  • قرص فلورازپام را با تجويز پزشك مصرف كنيد. از كم و زياد كردن خودسرانه دارو پرهيز كنيد.
  • به علت عوارض خواب آلودگي به وقت خواب مصرف شود.
  • همراه با غذا يا بدون غذا مي‌توانيد مصرف كنيد.
  • در صورت مصرف در طول روز و خواب آلودگي با پزشك مصرف كنيد تا دوز مصرف را تغيير دهد.
  • اثربخشي لازم اين دارو شايد 2 تا 3 شب پس از درمان نيز مشاهده نشود.
  • اگر بعد از 7 تا 10 روز حال شما بدتر شد به پزشك مراجعه كنيد.
  • اگر پس از چند هفته اثر دارويي كاهش يافت به پزشك مراجعه كرده و از افزايش دوز مصرفي خودداري كنيد.
  • ممكن است پس از قطع مصرف دارو در خوابيدن با مشكل روبه رو شويد. اما 1 تا 2 شب اثر از بين مي‌رود.
  • اعتياد به داروي فلورازپام امكان پذير است. در صورت اعتياد به مواد مخدر اين شرايط تشديد مي‌شود.

تداخلات دارويي با قرص فلورازپام

در مصرف فلورازپام، داروهاي گياهي و شيميايي كه مصرف مي‌كنيد را با پزشك خود در ميان بگذاريد. تداخلات دارويي ممكن است در عملكرد و اثربخشي فلورازپام تغييرات منفي ايجاد كند. برخي از داروهايي كه با فلورازپام تداخل دارند را در ادامه نام برده ايم.

  • داروهاي ضد درد و مسكن ها (كدئين، هيدروكدون)
  • داروهاي ضد اضطراب و خواب آور (ديازپام، زولپيدم، آلپرازولام)
  • آنتي هيستامين ها (ديفن هيدرامين، سيتريزين)
  • سديم اكسيبات
  • دارو هاي كاهش فشار خون
  • داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي
  • بيهوش كننده هاي عمومي

تداخلات غذايي

گريپ فروت غلظت سرمي بنزوديازپين ها را افزايش مي‌دهد. از مصرف گريپ فروت خودداري فرماييد. اگر خودتان نيز هنگام مصرف قرص فلورازپام همراه با غذايي احساس ناخوشي كرديد، حتما به متخصص خود در اين باره توضيح دهيد.

عوارض قرص فلورازپام

با مطالعه بروشور داخل جعبه دارو، قبل از مصرف فلورازپام از عوارض آن مطلع شويد. بسياري از داروها عوارض جانبي دارند. اما برخي از اين عوارض خطرناك هستند. عوارض خفيف عموما پس از يك دوره كوتاه مدت از بين مي‌رود. اما در صورت مشاهده هرگونه عوارض با پزشك خود مشورت كنيد. در ادامه با عوارض داروي فلورازپام آشنا مي‌شويد.

  • سرگيجه
  • اختلال در حافظه
  • تغييرات خلقي
  • خواب گردي
  • ناهماهنگي يا بي نظمي عضلات
  • درد قفسه سينه
  • تپش قلب
  • افت فشار خون
  • دلهره
  • تلخي دهان
  • افسردگي
  • اعتياد به دارو
  • توهم
  • خماري و گيجي
  • پر حرفي
  • عصبانيت
  • بي قراري
  • افزايش تعريق
  • خارش پوست
  • افزايش يا كاهش وزن
  • يبوست
  • اسهال
  • كاهش اشتها
  • معده درد
  • حالت تهوع
  • ضعف
  • درد مفصل
  • سوزش چشم
  • تاري ديد
  • خفگي

هشدارها هنگام مصرف قرص فلورازپام

  • مصرف فلورازپام در دوران بارداري ممنوع است.
  • استفاده از فلورازپام در دوران شيردهي توصيه نمي‌شود.
  • مصرف طولاني مدت موجب بروز وابستگي هاي رواني و جسمي مي‌شود.
  • بيماراني كه پاركينسون دارند مصرف فقط با تجويز پزشك امكان پذير مي‌باشد.
  • از مصرف دارو در بيماري‌هاي كبدي و كليوي، تنفسي، اختلالات شخصيتي، مسمومسيت الكلي، علائم حياتي ضعيف و درد عضلاني خودداري كنيد.
  • دارو را دور از دسترس كودكان قرار دهيد.
  • فلورازپام سطح هوشياري را كاهش مي‌دهد. از مصرف فلورازپام هنگام رانندگي و فعاليت هاي نيازمند به هوشياري كامل خودداري كنيد.
  • براي كاهش خطر سرگيجه هنگام حركت به آرامي بلند شويد.

منع مصرف قرص فلورازپام

در صورت حساسيت داشتن به هر يك از داروهاي ضد اضطراب حتما قبل از مصرف قرص فلورازپام با پزشك مشورت كنيد. برخي از موارد منع مصرف فلورازپام به شرح زير است.

  • بيماري هاي عضلاني
  • داشتن مشكلات تنفسي
  • افسردگي
  • آپنه خواب
  • افكار خودكشي
  • سابقه اعتياد شخصي يا خانوادگي
  • سابقه خواب گردي
  • مصرف الكل، دارو، ماري جوانا
  • منع مصرف براي سنين زير 15 سال
  • سالمندان با تجويز و تشخيص پزشك فلورازپام را مصرف كنند

درمان روانشناختي بي خوابي

درمان هاي فراواني براي بي‌خوابي وجود دارد كه دارو درماني يكي از اين درمان ها است. روش هاي درمان روانشناختي در كنار دارو درماني روند بهبودي را سرعت مي‌بخشند. فلورازپام يكي از درمان هاي دارويي بي‌خوابي است. توجه داشته باشيد كه مصرف فلورازپام با تجويز پزشك امكان پذير است. پس از مصرف خودسرانه بپرهيزيد. قبل از مصرف، پزشكتان را از بيماري ها، آلرژي ها و داروهاي مصرفي مطلع كنيد. از آن جا كه نمي توان در بلند مدت براي درمان بي خوابي از اين دارو استفاده كرد؛ پس از متخصص خود بخواهيد تا با كمك روش هاي غير دارويي به شما كمك كند.

كلام آخر

با مطاله مقاله متوجه درمان انواع بي‌خوابي با كمك قرص فلورازپام شده ايد. اما درمان هاي روانشناختي زيادي براي اختلالات خواب توسط روانشناسان متخصص صورت مي‌گيرد. برتري درمان هاي روانشناختي در بي عارضه بودنشان است. بنابراين براي رفع چنين مشكلاتي بهتر است تا به متخصصين روانشناسي مراجعه نماييد. مركز مشاوره آواژه به صورت حضوري و تلفني به شما عزيزان خدمات روانشناختي ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره هاي درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مصرف دارو و قرص فلورازپام مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۰۶:۳۸ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

پرخاشگري در سالمندان در صورت وجود يك بيماري جسماني بسيار زياد ديده مي‌شود. همه آدم ها در هر سني از جمله افراد مسن، هراز گاهي احساسات منفي را تجربه مي كنند، اما خشم مداوم در يك سالمند مي تواند نشانه‌اي جدي باشد. درك علل پرخاشگري در سالمندان مي تواند به شما كمك كند تا ريشه مشكل را پيدا كرده و راه حل مناسب را بيابيد. به عنوان يك مراقب از سالمند، بايد با تمام رفتارها و واكنش هاي آن ها هماهنگ باشيد و در حين حركت ياد بگيريد. اين كار مستلزم اين است كه با صبر، عشق و مراقبت شديد عمل كنيد. شما بايد ياد بگيريد كه چگونه به رفتارهاي دشوار واكنش مناسب نشان دهيد تا شرايط را بدتر نكنيد. در اين مقاله، نحوه شناسايي پرخاشگري سالمندان، عوامل سلامتي پشت اين اتفاق و چگونگي مقابله با آن را به شما توضيح داده‌ايم.

منبع: پرخاشگري در سالمندان | علت فحاشي سالمندان

پرخاشگري در سالمندان

تغيير شخصيت در بزرگسالي، به خصوص سالمندان غير معمول نيست. گاهي اوقات عصبانيت و پرخاشگري به دليل عوامل اجتماعي يا محيطي افزايش مي يابد و گاهي به دليل مسائل پزشكي يا عصبي رخ مي دهد. سالمندان واقعيت هاي متفاوتي را تجربه مي كنند. به همين دليل در كنترل برخي از احساسات، واكنش ها يا رفتارهاي خود مشكل دارند. موارد زير برخي از شايع ترين علل پرخاشگري در سالمندان مي باشد.

1_ مشكلات خواب

چرخه خواب مي تواند با افزايش سن تغيير كند تا جايي كه سخت باشد يك شب كامل را استراحت كنيد. كم خوابي، مديريت استرس و حفظ آرامش در موقعيت هاي سخت را بسيار سخت‌تر مي كند. بنابراين اگر سالمندان مدام اساس خستگي داشته باشند، ميتوانند پرخاشگر نيز شوند.

2_ درد مزمن و پرخاشگري در سالمندان

سالمنداني كه بدنشان هميشه درد مي كند، ممكن است قدرت ذهني يا عاطفي براي آرام كردن خود نداشته باشند. بنابراين ممكن است به دليل خستگي و نااميدي شروع به طغيان و پرخاشگري كنند.

3_ انزوا يا عدم فعاليت

هركسي اگر مدت زمان طولاني را به تنهايي در خانه يا جايي ديگر، بدون انجام دادن كاري بگذراند به طور حتم دچار بي قراري و اختلال در رفتار مي‌شود. تنهايي يكي از بزرگترين مسائلي است كه افراد مسن را تحت تأثير قرار مي دهد و مي تواند منجر به استرس، اضطراب و بيقراري شديد شود. اين امر به ويژه در سالمنداني كه به طور منظم ورزش نمي كنند ياسرگرمي هاي تحريك كننده ندارند ، بسيار نگران كننده تر است.

4_ عفونت مجاري ادراري و پرخاشگري در سالمندان

عفونت ادراري در افراد مسن بسيار شايع است و اغلب علائم رفتاري يا رواني ايجاد مي كند. بنابراين اين مورد نيز مي تواند يكي از علت هاي پرخاشگري سالمندان به شمار برود.

5_ آلزايمر يا زوال عقل

آلزايمر و ساير اشكال زوال عقل، تأثير گسترده اي بر مغز دارند و بسياري از افراد مبتلا به اين بيماري، افزايش اضطراب و بي قراري را تجربه مي كنند. سردرگمي و مشكل در برقراري ارتباط، به خصوص ارتباط با عزيزان مي تواند نقش مهمي در پرخاشگري سالمندان داشته باشد.

نحوه مقابله با پرخاشگري در سالمندان

اگر در حال حاضر با سالمندي روبرو هستيد كه با پرخاشگري دست و پنجه نرم مي كند و نمي دانيد هنگام بروز خشمش چه كاري انجام دهيد، در ادامه راه هايي را براي شما شرح داده ايم.

اعتبار سنجي و تغيير مسير

هنگامي كه سالمندي شروع به پرخاشگري مي كند، شا چيزي كه مي گويد را تأييد كنيد. ناديده گرفتن خشمشان مي تواند احساس نااميدي بيشتري در آن ها ايجاد كند. با اين حال نبايد خيلي در موقعيتي كه هستند معطل بمانيد. در عوض پس ار تأييد احساسات آن ها سعي كنيد توجهشان را به يك فعاليت يا گفتگوي جديد هدايت كنيد.

از لمس فيزيكي استفاده كنيد

برخي از سالمندان هنگامي كه پرخاشگري مي كنند، با لمس كردن بيشتر آشفته مي شوند. اما برخي ديگر آن را تسكين دهنده مي دانند. بنابراين امتحان اين مورد براي اولين بار ارزش آرام كردن او را دارد. دستي ملايم روي بازو يا شانه آن ها بگذاريد. اين روش مي تواند به آن ها يادآوري كند كه در كنار كسي هستند كه به او اعتماد دارند.

به زبان بدن خودتان توجه كنيد

زبان بدن و حالات چهره شما مي تواند پيامي بلندتر از كلمات ارسال كند. وقتي كلمات آرام بخش حمايتي مي گوييد، مطمئن شويد كه زبان بدن شما با آنچه كه مي گوييد ارتباط دارد. اين مسئله مي تواند تا حدود زيادي آشفتگي را در سالمندان كاهش دهد و پيوند شما را تقويت كند.

سلاح هاي خطرناك را از خانه دور كنيد

بهتر است وسايل خطرناك را از خانه دور، يا براي سالمندان غير قابل دسترس كنيد. علاوه بر چاقو، اسلحه گرم و ساير سلاح هاي مشابه و هرگونه اشياء تيز خانگي كه ممكن است براي خشونت استفاده شود را در دسترس قرار ندهيد.

چگونه از پرخاشگري سالمندان جلوگيري كنيم

پيشگيري از رفتارهاي پرخاشگرانه قبل از بروز آن ها، بهترين راه براي كنترل خشم در افراد مسن است. اگرچه هميشه نمي توانيد پيش بيني كنيد، اما موقعيت هايي وجود دارد كه در آن بروز پرخاشگري محتمل است. به عنوان مثال، اگر سالمندي به آلزايمر مبتلاشده است، بايد براي رفتارهاي پرخاشگرانه او برنامه ريزي كنيد. در ادامه چند پيشنهاد براي كاهش احتمال پرخاشگري در سالمندان ارائه داده ايم.

يك روال روزانه داشته باشيد

پرخاشگري در سالمندان گاهي اوقات زماني رخ مي دهد كه فرد احساس اضطراب يا بي نظمي مي كند. اما وارد شدن به يك روتين برنامه روزانه مي تواند بسيار آرامش بخش باشد. ايجاد الگويي براي خواب، غذا خوردن، كارهاي مراقبي، سرگرمي ها و…. مي تواند به سالمندان كمك كند تا آرام بمانند.

در فضاي زندگي سالمندان به هم ريختگي نبايد باشد

يك محيط پر سرو صدا، به هم ريخته و پر هرج و مرج مي تواند به اضطراب و آشفتگي كمك كند. ذهن نسبت به محيط بسيار هشيار است. بنابراين حفظ يك فضاي زندگي آرام مي تواند براي سلامت رواني سالمندان معجزه كند. سعي كنيد ميزان به هم ريختگي بصري را در خانه كاهش دهيد و به منابع نوري ملايم روي بياوريد.

مشاوره منظم براي سالمندان داشته باشيد

مشاوره براي سالمندان، با ارزش ترين كمك براي سالمنداني است كه در معرض خطر پرخاشگري يا ساير مشكلات سلامت روان هستند. در مشاوره براي سالمندان، شما مي توانيد لحظاتي را كه باعث استرس يا آشفتگي مي شوند تجزيه و تحليل كنيد تا دريابيد كه چگونه موقعيت هاي بعدي را مديريت كنيد.

چه زماني بايد براي پرخاشگري در سالمندان به متخصص مراجعه كنيم

به طور كلي، لحظات گاه به گاه عصبانيت دليل عمده اي براي نگراني نيست. هنگامي كه پرخاشگري سالمندان به يك الگوي رفتاري ثابت تبديل مي شود، قطعا شرايط متفاوت است. اگر رفتار پرخاشگرانه در سالمندان ظاهرا غيرطبيعي و ثابت تر مي‌شود، وقت آن است كه از كمك حرفه اي برخوردار شويد. اولين قدم اين است كه در اسرع وقت به متخصص مراقبت هاي اوليه سالمندان مراجعه كنيد. متخصص بسته به اينكه وضعيت پرخاشگري تا چه اندازه وخيم است، برنامه و داروي درماني براي او تجويز مي كند كه مي تواند بسيار تاثيرگذار باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پرخاشگري در سالمندان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: پرخاشگري در سالمندان | علت فحاشي سالمندان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۰:۴۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

رابطه جنسي در پريودي توسط بسياري از متخصصين ممنوع اعلام شده است. اما بازهم حول اين مساله سوالاتي دارند. آيا داشتن رابطه جنسي قبل، در طول دوران و بلافاصله بعد از آن بي خطر است يا خير. كساني هستند كه در طول قاعدگي به رابطه جنسي ادامه مي دهند. اما بايد گفت كه بسياري از ملاحظات در مورد عفونت، بيماري، بارداري و… حين برقراري رابطه جنسي در دوران قاعدگي ثابت مي باشند. به گفته بسياري از متخصصان سلامت، رابطه جنسي در طول دوره قاعدگي سالم نيست و حتي ممكن است عوارضي نيز به همراه داشته باشد. در اين مقاله، همه چيزهايي كه بايد در مورد صميميت جنسي در دوران پريودي بدانيد، از خطر عفونت گرفته تا كنترل بارداري آورده شده است.

منبع: رابطه جنسي در پريودي | نزديكي در دوران قاعدگي

رابطه جنسي در پريودي

بسياري از مراكز كنترل و پپيشگيري از بيماري، انجام رابطه جنسي در دوران قاعدگي را ممنوع كرده اند. زيرا ممكن است انواع بيماري مقاربتي مانند HIV و ساير مشكلات جنسي را منتقل كنيد. همانطور كه مشخص است، ويروس و ساير عوامل بيماري زا بيشتر در خون قاعدگي وجود دارد. همچنين در طول دوران قاعدگي، دهانه رحم كمي بازتر مي شود. در اين شرايط ويروس ها راحت تر عبور مي كنند. بنابراين توصيه متخصصان اين است تا آن جا كه مي توانيد خودداري كنيد.

بعضي از زنان ممكن است بعد از مقاربت در طول دوران پريودي، بيشتر مستعد ابتلا به عفونت ادراري باشند. اين به احتمال زياد مربوط به باكتري هايي است كه مي تواند به راحتي با ايجاد رابطه جنسي به سمت مثانه بروند.

(رابطه جنسي در دوران قاعدگي از طرف همه متخصصان سلامت ممنوع است. چرا كه باعث انتقال انواع بيماري به مرد و زن مي‌شود. زنان احتمال اينكه نتوانند در آينده بچه دار بشوند نيز بالا مي رود.

خطر ابتلا به عفونت با ايجاد رابطه جنسي در پريود

به طور كلي دو نوع عفونت ممكن است به دليل رابطه جنسي در پريود رخ دهد:

  • عفونت مقاربتي و مشكلات ناشي از تغييرات در فلور طبيعي واژن، مانند عفونت هاي مخمري.
  • عفونت هاي قارچي( عفونت هاي قارچي حتي ممكن است بدون انجام فعاليت جنسي نيز رخ دهد. افراد ممكن است به دليل تغييرات هورموني در طول يك دوره پريود، در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به عفونت هاي قارچي باشند)

عفونت هاي مقاربتي عبارتند از: كلاميديا، زگيل ناحيه تناسلي، هپاتيت B، تبخال، HIV، سيفليس و….

تنها راه محافظت در برابر بيماري هاي مقاربتي، استفاده از روش هاي بازدارنده مانند كاندوم مي باشد. البته اين اقدامات حفاظتي تضمين نمي كند كه فرد به عفونت مبتلا نشود. اما در صورت استفاده مناسب و درست مي تواند خطر را به ميزان قابل توجهي كاهش دهد.

عوارض جانبي احتمالي رابطه جنسي در پريودي

يكي از مهم ترين نگراني هاي مربوط به رابطه جنسي در پريودي ، خطر انتقال عفونت مقاربتي مانند HIV يا هپاتيت است. اين ويروس ها در خون زندگي مي كنند و مي توانند از طريق تماس با خون قاعدگي آلوده پخش شوند. استفاده از كاندوم در هر رابطه جنسي مي تواند خطر گسترش يا ابتلا به اين بيماري را كاهش دهد. بدون استفاده از لوازم بهداشتي و محافظ، نه تنها مي توانيد در طول دوره پريودي به يك بيماري مقاربتي مبتلا شويد، بلكه امكان انتقال آن به طرف مقابل نيز وجود دارد.

آيا رابطه جنسي در پريودي موجب بارداري مي شود

زنان معمولا در طول تخمك گذاري (حدود دو هفته قبل از شروع قاعدگي) باردار خواهند شد. با اين حال طول چرخه هر زن متفاوت است و چرخه شما مي تواند ماهانه تغيير كند. اگر سيكل قاعدگي شما كوتاه تر است، خطر باردار شدن در طول قاعدگي بيشتر است.

اگر به طور فعال براي باردار شدن تلاش نمي كنيد، صرف نظر از اينكه در چه بخشي از چرخه قاعدگي خود هستيد، استفاده از محافظ ايده خوبي است. به طور كلي احتمال باردار شدن در دوران قاعدگي كمتر است اما همچنان اين احتمال وجود دارد.

سخن آخر

اگر هنوز فكر مي كنيد كه پريود شدن به اين معني نيست كه رابطه جنسي موقتا به تأخير بيافتد، يادآوري اين نكات مهم است كه افراد در دوران پريودي هم مي توانند باردار شوند يا در حين ايجاد رابطه به HIV، و ساير بيماري و عفونت ها مبتلا شوند.

بنابراين توصيه ما اين است كه تا حدالامكان در دوران پريودي از ايجاد رابطه جنسي خودداري كنيد. با اين وجود اگر يك درصد قصد انجام اين كار را داريد، به هيچ عنوان استفاده از لوازم محافظتي و بازدارنده را فراموش نكنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رابطه جنسي در پريودي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: رابطه جنسي در پريودي | نزديكي در دوران قاعدگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۲:۱۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

مرگ و غم از دست دادن همسر يكي از دردناك ترين اتفاقاتي است كه هر فرد مي‌تواند تجربه كند. در اين شرايط زوج مقابل به اين موضوع مي‌انديشد كه يار و محرم خود را از دست داده‌است. و جايگزيني بهتر جز او نخواهد داشت. شوك بزرگ و سختي با مرگ همسر نمايان مي‌شود. و تا پذيرفتن اتفاق بايد تمام احساسات و هيجانات خود را بروز دهيد. اين غم تا مدت ها و حتي سالها با شما همراه خواهد بود و فراموشي هرگز امكان پذير نخواهد بود. زماني كه فردي همسر خود را از دست مي‌دهد هرگز نبايد انتظار فراموشي از خود داشته باشد.

مرگ و غم از دست دادن همسر بايد طي 3 مرحله طي شود. اين مراحل در افراد مختلف با زمان هاي مختلفي وجود دارد و در همه افراد عملكرد يكساني نخواهد داشت. اين مراحل شامل آمادگي، عزاداري و سازگاري است. براي گذراندن اين دوران از روانشناس كمك بگيريد تا همدرد و راهنمايي براي سپري كردن اين اتفاق باشد. براي دريافت خدمات مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: مرگ و غم از دست دادن همسر | مرگ همسر

مرگ و غم از دست دادن همسر

اگر زندگي زناشويي خوبي را فرد سپري كرده باشد، مرگ و غم از دست دادن همسر بسيار سخت و طاقت فرسا خواهد بود. مرگ همسر در اين شرايط به معناي فراق همسر، دوست، رفيق و محرم اسرار است. پس از مرگ همسر معمولا افراد احساس تنهايي دارند و از نظر جامعه شبيه به فردي افسرده خواهند بود. پس از مرگ همسر زندگي اجتماعي افراد به طور گسترده اي متغير مي‌شود. مشكلات اقتصادي، رواني و امنيتي زوجين تحت تاثير قرار مي‌گيرد.

راهكارهايي پس از مرگ و غم از دست دادن همسر

مراحل سازگاري با مرگ و غم از دست دادن همسر شامل سه مرحله است. مرحله آمادگي، مرحله عزاداري و سازگاري سه مرحله مرگ همسر است. اين نكته را در نظر داشته باشيد كه اين 3 الگو از مرحله فقدان و تحول براي همه افراد كاربرد ندارد و البته كه زمان بندي متفاوتي نيز با ديگران دارد. در ادامه به بررسي اين 3 موضوع پرداخته‌ايم.

1. مرحله اول مرگ همسر، آمادگي است

مرگ و غم از دست دادن همسر براي برخي از زوجين از قبل مشخص شده است. يعني به اين موضوع فكر كرده اند كه زماني فرا مي‌رسد كه همسر خود را از دست خواهند داد. مثلا عضويت در بيمه عمر، تصميم در مورد فرزند آوري، وصيت نامه و … را در برنامه زندگي خود قرار مي‌دهند تا زماني كه نياز به مراقبت داشتند آينده نگري درستي كرده باشند. تمام اين رفتارها نشان از برنامه ريزي و آمادگي براي آينده است.

2. مرحله دوم مرگ و غم از دست دادن همسر، عزاداري است

مرحله دوم مرگ و غم از دست دادن همسر عزاداري و سوگ است. به منظور واكنش فوري به مرگ همسر. در اين مرحله با شوك و درد دوري از همسر شروع و در تمام دوره هاي هيجاني افزايش مي‌يابد. و با سوگواري ادامه پيدا مي‌كند. طول مدت سوگ و عزاداري بستگي به حمايت فرد از ديگران و عوامل شخصيتي است كه شايد تا چند سال ادامه داشته باشد. در حالي كه در برخي از موارد شايد در چند ماه تمام شود.

3. مرحله سوم مرگ همسر، سازگاري است

آخرين مرحله مرگ و غم از دست دادن همسر، سازگاري است. در اين مرحله همسر فرد از دست رفته نسبت به زندگي سازگار مي‌شود. و زندگي جديدي را آغاز مي‌كند. اين دوره با پذيرش فقدان همسر و سازماندهي نقش ها شكل مي‌گيرد كه با روابط دوستانه ادامه پيدا مي‌كند. سازگاري مرحله اي از انسجام مجدد است. كه هويت جديد فرد دوباره مجرد شده است، شكل مي‌گيرد.

پس از مرگ و غم از دست دادن همسر اين كارها را انجام ندهيد

مرگ و غم از دست دادن همسر تجربه اي ناخوشايند و دردناك است. پس از چندين سال زندگي مشترك فراق همسري كه دوست و محرم اسرار بوده است بسيار دردناك مي‌باشد. اما براي ادامه زندگي بايد برخي از نكات را رعايت كنيد تا ادامه زندگي براي شما آسان تر شود. در ادامه در رابطه با كارهايي كه پس از مرگ و غم از دست دادن همسر نبايد انجام داد صحبت كرده ايم.

1. سعي در فراموشي غم نكنيد

زماني كه با مرگ همسر روبرو شويد هرگز او را فراموش نخواهيد كرد. اين باور غلط كه خاك سرد است و باعث فراموش مي‌شود را دور بريزيد. سالها زندگي مشترك شيرين با مرگ همسر فراموش نخواهد شد. دوران سوگ و عزاداري به پايان مي‌رسد، اما هرگز فراموشي در كار نخواهد بود. انتظار فراموشي غير منطقي است. اگر به اين موضوع باور داريد كه به تدريج همسر خود را فراموش مي‌كنيد سخت در اشتباه هستيد و تنها با عدم فراموشي به خود اضطراب و استرس وارد خواهيد كرد. با گذراندن مراحل سوگواري به فردي پخته و عاقل تبديل خواهيد شد. و پذيرش مرگ همسر را بر عهده خواهيدگرفت.

2. خود را گوشه گير نكنيد

مرگ و غم از دست دادن همسر شايد باعث دوري از اجتماع و قطع ارتباطات شود، اما اگر ارتباط خود را با اطرافيان قطع كنيد افسردگي به شما غلبه خواهد كرد. البته كه نياز به تنهايي در اين شرايط خوب است اما مدت و زمان مشخصي دارد و تنهايي دائمي دردي را دوا نخواهد كرد. با فكر به گذشته و گريه هاي بي وقفه همسر شما زنده نخواهد شد. پس سعي كنيد تا در مهماني ها و جمع هاي دوستانه و خانوادگي حضور پيدا كنيد تا شرايط و حال روحيتان ترميم شود. نياز به پشتيبان و همدرد در اين غم بزرگ ضروري و حائز اهميت است. هرچه بيشتر در اجتماع حضور پيدا كنيد همدرد و پشتيبانان بيشتري نيز خواهيد داشت.

3. اندوه خود را انكار نكنيد

غم از دست دادن همسر همه چيز را تغيير مي‌دهد. تا مدتي ديگر هيچ چيز سر جاي خود نيست و نظم زندگي بهم مي‌ريزد. در اين دوران با احساسات منفي روبرو خواهيد شد و روزهاي خوبي را تجربه نخواهيد كرد. برخي از روزها دلتان از زمين و زمان مي‌گيرد و برخي روزها توان پرخاشگري با هر فردي را خواهيد داشت. اين احساسات را انكار نكنيد. بايد سپري شود تا شما را با سازگاري روبرو كند. اجازه بروز به احساسات خود را دهيد و سركوب هيجانات را از خود دور كنيد. با خود صادق باشيد و از بروز احساسات و هيجانات هراس نداشته باشيد. فرصت سبكي و رهايي را از خود نگيريد و با تخليه هيجانت به سوي زندگي جديد قدم برداريد.

4. از ديگران انتظار نداشته باشيد

در دوران مرگ و غم از دست دادن همسر نبايد از ديگران انتظار اطلاع از نيازهايتان داشته باشيد. سعي كنيد همه نيازهاي خود را به ديگران بگوييد و اطرافيان درجه اول خود را از نيازهايتان مطلع كنيد. در اين دوران غمناك فعاليت ها و رفع نياز به تنهايي براي شما دردسري بيش نيست. رك، صادق و صريح نياز هاي خود را بيان كنيد. در اين دوران همه اطرافيان به دنبال فرصتي براي همدردي و كمك به شما هستند. بنابراين با اين كار به خود لطف بزرگي كنيد و از بيان نيازهاي خود هراس نداشته باشيد.

5. به خود سخت نگيريد

بايد اين مساله را از پيش با خود مرور مي‌كرديد كه مرگ و غم از دست دادن همسر روزي ممكن مي‌شود. قدرت ابراز عشق و علاقه با شما بوده است. احترام به همسر بر عهده شما بوده است. اما هرگز مرگ همسر بر عهده شما نبوده است كه از آن جلوگيري كنيد. پذيرش انسان‌ بودن خود و كنار‌آمدن با مرگ همسر زندگي را به كام شما شيرين تر خواهد‌كرد. همانطور كه گفته شد، مرگ عزيز سخت و طاقت فرسا است. شايد ساليان سال عزاداري كنيد و به افسردگي دچار شويد، اما فراموش نخواهيد كرد. هرچقدر براي خود سخت بگيريد، زندگي نيز سخت تر خواهد شد.

كلام آخر

كنار آمدن با مرگ و غم از دست دادن همسر كار راحت و آساني نيست كه با سپري كردن چند دوره پذيرش صورت بگيرد. در اين دوران بايد احساسات خود را بروز بدهيد و تمام هيجانات را پذيرا باشيد. زندگي با همسري مهربان و بي نظير اين شرايط را براي شما سخت تر خواهد كرد اما چاره اي جز پذيرش اين اتفاق نيست! براي پذيرش و گذراندن مراحل سوگ از روانشناسان و مشاورين متخصص كمك بگيريد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه مرگ همسر به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مرگ و غم از دست دادن همسر مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مرگ و غم از دست دادن همسر | مرگ همسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۴۴:۳۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]

پشيماني از ازدواج در هر مرحله اي از زندگي براي شما ممكن است رخ دهد. شكي نيست كه روابط بسيار پيچيده هستند. حتي با ثبات ترين ازدواج ها نيز از فراز و نشيب هاي شديد عبور مي كنند. مشكلات زناشويي وقتي بدون مراقبت رها مي شوند، در نهايت به يك گره كور تبديل خواهند شد. بنابراين ممكن است به اين فكر كنيد كه بهبودي ازدواج امكان پذير نيست و شايد بهتر است راه خود را از هم جدا كنيد. زوج هايي هستند كه چنان ناسازگاري و نااميدي را تجربه مي كنند كه درنتيجه، به اين باور مي رسند كه با فرد اشتباهي ازدواج كرده اند. اما تعيين اينكه آيا ازدواج شما بايد پايان يابد يا نه، يك تصميم بزرگ است. در اين مقاله سعي داريم پشيماني از ازدواج و دلايلي كه منجربه اين اتفاق مي شوند را بيشتر مورد بررسي قرار دهيم. براي دريافت مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: پشيماني از ازدواج | نشانه هاي پشيماني شوهر يا زن از ازدواج

پشيماني از ازدواج

گاهي شرايطي در زندگي پيش مي آيد كه فكر مي كنيد ديگر همسر خود را نمي شناسيد يا از زندگي با او نااميد شده ايد. ممكن است كم كم متوجه شويد كه ازدواج شما يك اشتباه بوده. اين شرايط، حقيقتي است كه بعضا مقابله با آن مي تواند دلخراش و دشوار باشد. پايان دادن به ازدواج، يكي از چالش برانگيز ترين تصميماتي است كه بسياري از افراد در طول زندگي خود خواهند گرفت. گر شما نيز فكر مي كنيد كه از ازدواج خود پشيمان شده ايد اما نمي دانيد علت آن چيست، در ادامه برخي از رايج ترين دلايل پشيماني از ازدواج را شرح داده ايم:

اعتياد به مواد مخدر

كساني هستند كه قبل از ازدواج، در مورد اعتياد خود به انواع مواد مخدر ( هرچند كم و ناچيز) با كسي كه قرار است در آينده شريك زندگي اش شود صحبت نمي كنند. بعد از ازدواج، همسرشان كم كم متوجه اين مسئله مي شود و از ازدواج با چنين فردي احساس پشيماني و نارضايتي مي كند. توصيه ما اين است كه قبل از ازدواج در خصوص عدم اعتياد فرد مقابلتان اطمينان حاصل كنيد.

پشيماني از ازدواج | زماني كه ازدواج كردم خيلي جوان بودم

اغلب كساني كه در نوجواني يا جواني وارد زندگي زناشويي مي شوند، بعد از مدتي از آن خسته مي شوند و تازه متوجه خواهند شد كه چقدر عجله كرده اند. بايد اين را به خاطر داشت كه زمان زيادي براي زندگي كردن وجود دارد و در نهايت مي توانيد كسي را پيدا كنيد كه با او سازگار باشيد. عجله در ازدواج باعث مي شود بعدها افسوس بسياري از چيزها را بخوريد.

شريك زندگي ام براي رابطه تلاش نمي كند

ازدواج ها اغلب با چالش هاي مختلفي مواجه مي شوند. هر دو طرف بايد متعهد به رابطه و ازدواجشان باشند نه فقط يك نفر. بنابراين اين يك امر طبيعي است كه وقتي شريك زندگي تان تمايلي به مشاركت با شما و رو به جلو بردن رابطه تان ندارد، از ازدواج با او پشيمان شويد.

پشيماني از ازدواج | زمان بسيار كمي با يكديگر مي گذرانيد

صرف زمان زياد براي تعهدات كاري و هرچيزي غير از زندگي با شريك احساسي تان، نشانه اي قوي از به خطر افتادن ازدواج و پشيماني از آن است. به خصوص زماني كه اين اتفاق عمدي باشد. اندازه مشخصي براي صرف وقتتان به كار و … وجود دارد. اما اگر مي بينيد كه اين مسئله بيشتر و بيشتر مي شود و حتي در تعطيلات هم نمي توانيد كنار هم باشيد، به آن فاصله گرفتن مي گويند.

همسرم از من حمايت نمي كند

گوش دادن به چيزي كه همسرتان مي گويد، براي بقاي ازدواج ضروري است. زماني كه هيچ يك از دو طرف وقت نمي گذارند تا چيزي كه طرف مقابل بيان مي كند بشنوند، نشان مي دهد كه احساسات همسرشان اهميتي ندارد. اين مي تواند منجر به پشيماني از ازدواج شود. حتي ممكن است يك يا هردو طرف شخص ديگري را براي اعتماد و صحبت پيدا كنند كه به نوبه خود، منجر به خيانت نيز مي شود.

نشانه هاي پشيماني از ازدواج

ما در مورد دلايل پشيماني افراد از ازدواج صحبت كرده ايم. اما در ادامه قصد داريم تا به برخي از رايج ترين نشانه هاي پشيماني از ازدواج اشاره كنيم. بنابراين اگر يك يا چند مورد از اين نشانه ها را در همسر خود مشاهده كرده ايد، به نظر مي رسد از ازدواج پشيمان است. يا از چيزي دلخور مي باشد كه اگر پيگير نشويد در نهايت منجر به پشيماني او خواهد شد. نشانه هاي پشيماني از ازدواج را در ادامه مشاهده مي كنيد:

به سختي مكالمات معنادار با هم داريد

وقتي همسرتان به خانه مي آيد و از او در مورد اتفاقات بيرون از خانه مي پرسيد، انگار به سختي به شما پاسخ مي دهد. با حالتي يكنواخت به شما پاسخ هاي 2 يا 3 كلمه اي مي دهد. گاهي داشتن روز بد و پر مشغله باعث بروز چنين واكنشي مي شود. اما اگر اين اتفاق مدام تكرار شد، احتمال اينكه او از ازدواج پشيمان باشد زياد است.

پشيماني از ازدواج | از هم دور به نظر مي رسيد

وقتي تازه ازدواج مي كنيد، مشتاق ديدار و صحبت با يكديگر هستيد. اما به تدريج مي بينيد كه مكالماتتان كم و كم تر مي شود و به ندرت گفت و گوي عميق باهم داريد. شايد آنقدري باهم غريبه ايد كه نمي دانيد چگونه به هم نزديك شويد.

به سختي رابطه جنسي برقرار مي كنيد

صميميت فيزيكي، يكي از ويژگي هاي يك ازدواج سالم است. ممكن است مدام بهانه هاي مختلف براي عدم نزديكي با همسرتان بياوريد. حتي هنگام خواب پشت به هم مي خوابيد كه اين به نوبه خود يك فاصله فيزيكي ايجاد مي كند.

پشيماني از ازدواج | زبان بدن او نشان مي دهد

روشهاي غير كلامي زيادي هستند كه نشان دهنده پشيماني از ازدواج مي باشند. يكي از مهم ترين موارد در پاراگراف قبل بيان شد. ساير نشانه هاي زبان بدن شامل:

  • عدم برقراري تماس چشمي هنگام صحبت
  • در جواب به سوالات و صحبت هاي شما شانه هايش را تكان مي دهد و حرفي نمي زند
  • از شما دور مي نشيند
  • از برقراري رابطه فيزيكي اجتناب مي كند

چندان خوشحال به نظر نمي رسد

به نظر مي رسد همه چيز در خانه خوب پيش مي رود تا اينكه به مرور ديگر اين طور نبود. ممكن است همسرتان ساكت تر شود. ذهنش به وضوح جاي ديگري است در حالي كه به چيزي خيره مي شود. اين مي تواند يكي از نشانه هاي بارز پشيماني از ازدواج باشد.

مدام از زندگي خود شكايت مي كند

ممكن است ناسازگاري هايي وجود داشته باشد كه به طور غير مستقيم به شما بگويند كه ازدواجتان رضايت بخش نيست. شايد فرصت شغلي در خارج از كشور براي همسرتان وجود داشته باشد اما به خاطر ازدواج باشما نمي تواند برود. يا احتمالا به دليل ازدواج، بسياري از تفريحات خود را كنار گذاشت. تمام اين موارد مي تواند دلايلي براي پشيماني از ازدواج باشند.

مراجعه به روانشناس

يكي از كارامد ترين راه ها براي بازگرداندن صميميت به خانواده و صحبت در مورد دلايل پشيماني از ازدواج، مراجعه به روانشناس است. روانشناس مي تواند با تجزيه و تحليل مشكلات و دلايلي كه داريد، و بررسي نشانه ها به شما راه حل درستي پيشنهاد بدهد. علاوه بر اين، به شما خواهد گفت كه دليل بروز اين مشكلات چيست. اينكه آيا جدا شدن راه درستي براي شما است يا خير، با صحبت و گفت و گو با روانشناس خانواده مشخص مي شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه پشيماني از ازدواج مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس حاصل نماييد.

منبع: پشيماني از ازدواج | نشانه هاي پشيماني شوهر يا زن از ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۶:۴۱ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی