آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

اعتياد در نوجوانان يكي از مشكلات اساسي در جامعه و خانواده محسوب مي‌شود. اين مشكل به دلايل مختلفي بروز كرده و عوامل زيادي بر آن موثر هستند. گرفتار شدن در دام اعتياد، مخصوصا در سنين پايين، نه تنها خود فرد را درگير كرده بلكه مشكلات زيادي براي خانواده نيز ايجاد مي‌كند. اعتياد يكي از خطرات بزرگي است كه سلامت و امنيت افراد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اين مشكل، شامل هر گونه وابستگي رواني و جسماني به ماده و يا رفتار خاصي است كه فرد بعد از گذشت مدتي، نتواند آنرا كنترل كند. اعتياد نوجوانان معمولا در مورد بازي هاي رايانه اي و همچنين مصرف مواد مخدر مختلف است. اعتياد در هر موردي بايد مورد پيگيري و درمان قرار گيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد در نوجوان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: اعتياد در نوجوانان

اعتياد در نوجوانان

مطالعات و پژوهش هاي زيادي در مورد اعتياد در نوجوانان انجام شده است؛ و بيشتر آنها حاكي از ريشه رواني اين موضوع هستند. تقريبا 30 درصد از نوجواناني كه به اعتياد گرفتار مي‌شوند؛ دچار نااميدي بوده و هيچ انگيزه اي براي زندگي ندارند. والدين و همسالان در اين مورد نقش اساسي داشته و بايد به فرزند خود كمك كنند. از آنجايي كه مغز نوجوان در حال شكل گيري و رشد است؛ اعتياد آن مي‌تواند تاثيرات غيرقابل جبراني بر مغز آن داشته باشد؛ به همين دليل بايد از اين موضوع پيشگيري كرده و اقداماتي را در اين زمينه انجام داد.

دلايل بروز اعتياد در نوجوانان

شناسايي علت دقيق اعتياد در نوجوانان، بسيار مهم است؛ چراكه با توجه به آن، خانواده ها بايد به فرزند خود براي ترك اعتياد كمك كنند. نوجوانان به دلايل مختلفي به سراغ رفتارهاي مخرب رفته و موجب آسيب به خود و ديگران مي‌شوند. برخي از شايع ترين دلايل در اين زمينه، شامل موارد زير مي‌شود.

📌مشكلات رواني

با ابتلاي نوجوان به برخي از مشكلات رواني مثل افسردگي، احتمال استفاده از مواد مخدر و يا حتي بازي هاي كامپيوتري، بيشتر مي‌شود. نوجوانان معمولا از مهارت هاي لازم براي مواجهه با مشكلات مختلف و همچنين موقعيت ها، برخوردار نيستند. به همين دليل براي تخليه هيجانات منفي خود، از اين روش ها استفاده مي‌كنند. حتي اعتياد در نوجوانان، به دليل جلب توجه نيز، از خلاهاي عاطفي و رواني او نشات مي‌گيرد. نوجوانان در اين سنين تغييرات زيادي را تجربه مي‌كنند؛ به همين دليل والدين بايد دراين مورد حساس بوده، و نشانه ها را جدي بگيرند. 

📌والدين معتاد

يكي از اصلي ترين دلايل اعتياد در نوجوانان، تقليد از والدين و يا حتي سابقه اعتياد آنها است. در اين شرايط، نوجوان به دليل ارضاي حس كنجكاوي و يا نشان دادن خود به عنوان يك بزرگسال، اعتياد را شروع مي‌كند. نوجوانان هنوز توانايي تفكيك مسائل مختلف از يكديگر را نداشته و به دنبال راهي براي اثبات خود به ديگران هستند. به همين دليل اين روش را مناسب دانسته و به عواقب آن نمي‌انديشند. بهتر است خانواده ها قبل از فرزندآوري اعتياد خود را ترك كرده و در اين مورد اطلاعات كسب كنند. 

پيامدهاي اعتياد در نوجوانان

فراموش نكنيد كه اعتياد در نوجوانان با خطرات و عوارضي همراه است؛ كه برخي از آنها تا پايان عمر، زندگي فرد را تحت تاثير قرار خواهد داد. پيامدهاي منفي اعتياد در سنين نوجواني، تشديد نيز مي‌شود.چرا كه اين سن بسيار حساس بوده و افراد آسيب پذيرتر نيز هستند.

💠مشكلات درسي و خانوادگي

با وابستگي نوجوان به مواد مخدر و يا موضوعات ديگر، او ديگر قادر به تمركز بر مسائل درسي خود نيست. و يا ديگر براي او اهميتي ندارد. او احتمالا با والدين خود در اين مورد و يا مسائلي ديگر دچار اختلافاتي شده و مشكلاتي را تجربه مي‌كند. يكي از مشكلات نوجوان با خانواده بر سر مسائل مالي است. چرا كه او از خود استقلال مالي نداشته و براي تهيه مواد مخدر و حتي بازي هاي كامپيوتري، نياز به پول دارد. به همين دليل مجبور به انجام رفتارهاي ديگر مثل دزدي و يا حتي نزاع با ديگران مي‌شود. براي او تنها چيزي كه اهميت دارد؛ ارضاي نياز رواني است و به مسائل ديگر در اولويت دوم قرار مي‌گيرند.

💠بروز اختلالات رواني

اعتياد در نوجوانان باعث ايجاد تغييراتي در ساختار و عملكرد مغز شده كه همين موضوع باعث بروز اختلالات رواني مختلف مي‌گردد. به طور كلي افرادي كه سابقه اعتياد دارند؛ بيشتر در معرض مشكلات رواني قرار دارند. حتي بعد از ترك مواد مخدر نيز اين اثرات باقي خواهند ماند؛ و زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهند. مراقبت هاي روانشناختي، نه تنها براي پيشگيري از ابتلاي نوجوان به اعتياد موثر هستند؛ بلكه از بروز مجدد آن جلوگيري كرده و عوارض جانبي آنرا كاهش مي‌دهد. 

💠مشكلات جسماني

مشكلات جسماني كه نوجوان در اثر اعتياد تجربه مي‌كند؛ به نوع مواد مصرفي، ميزان مصرف و حتي مدت زمان مصرف، بستگي دارد. اما به طور كلي اعتياد به هر موضوعي، تاثيرات خود را بر بدن خواهد داشت. برخي از مشكلات جسماني كه اعتياد در نوجوانان ايجاد مي‌كند؛ شامل، نارسايي قلبي و كليوي، مشكلات كبد، بروز مشكلاتي در زمينه يادگيري و فعاليت هاي شناختي، مشكلات تنفسي، تشنج و حتي در نهايت، كما و مرگ مي‌شود. نوجوانان به دليل هيجانات خود در اين سنين، احتمالا هر بار مقدار بيشتري از مواد مخدر را مصرف كنند؛ كه مي‌تواند منجر به اوردوز گردد.

علائم اعتياد در نوجوانان

با بروز برخي از نشانه ها، خانواده ها مي‌توانند به اعتياد در نوجوانان پي برده؛ از در اين زمينه اقداماتي انجام دهند. اين نشانه ها در بيشتر موارد، مشهود و قابل شناسايي هستند. برخي از اين علائم شامل موارد زير مي‌شوند.

🔽تغيير ناگهاني رفتار

🔽حساسيت و تحريك پذيري

🔽عدم انرژي و خستگي مفرط

🔽افت تحصيلي

🔽بي مسئوليتي

🔽تغيير در الگوي خواب و اشتها

🔽يافتن مواد مخدر در وسايل و اتاق نوجوان

راه هاي پيشگيري از اعتياد در نوجوانان

اعتياد در نوجوانان قابل پيشگيري و همچنين كنترل است. خانواده ها مي‌توانند با راهكارهايي اين موضوع را تا حد زيادي مديريت كنند. از طرفي مدرسه و مكان هاي آموزشي نيز وظايفي دراين زمينه دارند كه مي‌توانند نوجوان را در اين مورد آگاه كنند. در موارد زيادي، اعتياد نوجوان به دليل عدم داشتن اطلاعات در اسن زمينه و حتي فردي است كه او را كمك كند.

🔵صحبت كردن با نوجوان

بهتر است در مورد اعتياد و جنبه هاي مختلف آن با نوجوان صحبت كرده و براي اينكار زمان مناسبي را انتخاب كنيد. به او نيز اجازه صحبت كردن بدهيد و به سوالات او با صبوري پاسخ دهيد. در شرايطي كه خود وضعيت روحي خوبي نداريد و فرزند شما نيز آمادگي اينكار را ندارد ازحرف زدن در اين مورد خودداري كنيد. او را نصيحت نكرده و نه گفتن را به او بياموزيد. همچنين نظر او را جويا شده و دلايل منع مصرف را براي او شرح دهيد.

🔵كمك گرفتن از مشاور

اگر قادر به صحبت كردن با نوجوان نيستيد و يا اعتياد در نوجوانان، تبديل به يك بحران شده است؛ مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان با آموزش مهارت هاي مختلف به نوجوان وهمچنين خانواده هاي آنان، نه تنها از بروز اعتياد جلوگيري كرده، بلكه براي ترك آن نيز كمك مي‌كنند. به طور كلي حضور يك روانشناس در فرايند ترك اعتياد ضروري است و افراد بايد در كنار سم زدايي، اقدامات روانشناختي نيز انجام دهند.

سخن پاياني

نوجوانان سنين حساس را پشت سر مي‌گذارند. روحيه هيجان طلب آنها و همچنين كنجكاوي در مورد مسائل مختلف، آنها را در معرض خطرات زيادي قرار مي‌دهد. با آموزش هاي صحيح و همچنين برخورد مناسب با آنها مي‌توان اين موضوع را تا حد زيادي مديريت كرد. خانواده ها نقش مهمي در اين زمينه ايفا مي‌كنند. آنها بايد براي فرزند خود احساس راحتي و امنيت ايجاد كنند و همچنين از بروز تنش در خانواده جلوگيري كنند. كمك گرفتن در اين زمينه از روانشناس نيز براي نوجوان تا حد زيادي موثر است.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد در نوجوان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعتياد در نوجوانان،
موضوع:
[ ۴ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۸:۵۴ ] [ آواژه ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 2
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی